Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Sök

Visar resultat för taggar 'moderkort'.

  • Sök efter taggar

    Skriv taggar separerade med kommatecken.
  • Sök efter författare

Innehållstyp


Forum

  • Datorhårdvara
    • Bildskärmar
    • Bärbara datorer
    • Grafikkort
    • Hårddiskar & Lagringsmedia
    • Ljudkort
    • Mac-hårdvara
    • Processorer, moderkort & minnen
    • Retro - datornostalgi
    • Skrivare
    • TV-kort
    • Hårdvara – övrigt
    • Arkiverat
  • Film, foto & bilder
    • Bildredigering
    • Film- och Videoredigering
    • Kameror
    • Mediaspelare – Media Player m fl
  • Internet & nätverk
    • Chattprogram - ICQ, MSN m fl
    • Driftstörningar hos operatörer, internet etc
    • Epostprogram
    • Internetuppkoppling
    • IP-telefoni
    • Nätverket - hårdvara
    • Nätverket - programvara
    • Surftips
    • Webbläsare
    • Internet – övrigt
  • Ljud och Musik
    • Ljudformat (mp3, aac, ogg m fl)
    • Musikskapande på datorn
    • Ljud & Musik – övrigt
  • Operativsystem
    • Windows 95/98/ME/NT/2000
    • Windows XP
    • Windows Vista
    • Windows 7
    • Windows 8 & 8.1
    • Windows 10
    • Windows Server
    • Linux & Unix
    • Mac OS X & Classic
    • Operativsystem - övriga
    • Arkiverade Windows-trådar
  • Program
    • CD/DVD-bränning
    • Kalkylprogram - Excel m fl
    • Mac-program
    • Ordbehandling - Word m fl
    • Presentation – PowerPoint m fl
    • Print - om trycksaker
    • Program - övriga
  • Spel
    • Datorspel
    • Konsoler & konsolspel
  • Säkerhet
    • Brandväggar
    • Skräppost
    • Virus, skadliga program & botemedel
    • Säkerhet - övrigt
  • Hemelektronik
    • DVD & Blu-ray
    • Hemmabio/HTPC
    • El & övrig hemelektronik
  • Mobilt
    • Surfplattor
    • Mobiltelefoner
    • Bärbart Ljud/Mp3-spelare
    • GPS
    • Handdatorer
    • Mobilt – övrigt
  • Tips inför köpet
    • Köpa/Bygga dator
    • Köpa datortillbehör och komponenter
    • Köpa kamera
    • Köpa gps
    • Köpa internetabonnemang
    • Köpa IP-telefoni och fast telefoni
    • Köpa mobila enheter
    • Köpa nätverksutrustning
    • Köpa/Bestämma program
    • Köpa tv, hemmabio och mediacenter
  • System- och webbutveckling
    • Databaser
    • Systemutveckling
    • Webbutveckling
  • Eforum
    • Diskutera Eforum
    • Buggrapporter och önskemål om Eforum
    • PC för Alla
    • Arkiverat: Smart-forumet
  • Övrigt

Hitta resultat i...

Hitta resultat som...


Datum skapat

  • Start

    Slut


Senast uppdaterad

  • Start

    Slut


Filtrera efter antalet...

Gick med

  • Start

    Slut


Grupp


Facebook


Linkedin


Hemsida


Twitter


MSN


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


AIM


Ort


Intressen


Min dator


IT-kunskaper

Hittade 17 resultat

  1. Hej, När jag startar min dator läses inte operativsystemet, Windows 10, upp utan jag hamnar direkt i BIOS. Egentligen inget större problem för när jag går ur BIOS så öppnas operativsystemet men det känns som en omväg. Funderade på om tangentbordet kunde vara orsaken och datorn uppfattade det som om jag tryckt in F2, men jag har bytt tangentbord utan resultat. Moderkortet är av märket ASUS. Kan någon förklara vad det är och hur jag kan åtgärda det?
  2. Hej, jag har uppgraderat en dator med följande komponenter. - intel core i7 9700F 3GHz LGA 1151 socket - Asus prime Z370-P ll - corsair vengeance 8gb ddr4 Datorn startar upp fint tills windows 10 loggan börjar snurra ( prickarna) där fryser datorn och ingenting går att göra. Har provat att byta plats på ram minnet samt provat ett annat, samma fel. Har provat ett nytt moderkort, samma fel Har provat en ny hårddisk, samma fel Har kollat i bios så att alla komponenter finns med och de gör dom. Har provat att starta om datorn 3 gånger i rad för att komma till advanced boot men den fryser innan jag kommer dit. De ända som återstår som jag inte kan prova nån annan stans är processorn. Vore konstigt om den gått sönder, finns inga piggar eller dylikt på den. Har haft esd armband på mig hela tiden. Någon som har nått tips? Mvh
  3. Hej ! Jag har en fråga angående mitt moderkort som jag hoppas någon här kommer kunna hjälpa mig att få svar på. Jag har nämligen ett moderkort som jag köpte från komplett ungefär 2 år sedan när jag skulle bygga min egna dator. Den har fungerat hur bra som helst och jag har inte haft några som helst problem med den någonsin. Men för några dagar sedan så skulle jag starta min dator och märke att jag ej fick någon bild på min skärm och så pep datorn till fyra gånger. Ett långt beep följt av tre korta beep. Sedan stängdes datorn av, av sig själv. Jag fattade ingenting så jag testade igen och samma sak hände igen. Jag började direkt undersöka bakom datorn då jag trode att det kanske var glapp i sladden men allt satt i som det skulle. Jag öppnade sedan mitt chassi och undersökte lite men kunde ej hitta något som såg ut att de kunde vara orsaken till problemet. Jag testade då att flytta ner mitt grafikkort till ett annat PCI uttag på mitt moderkort för att se om det blev någon skillnad. Efter att jag hade flyttat ner mitt grafikkort till det nedre PCI uttaget så fungerade allt igen men jag la även märke till att det såg ut som att något saknades på mitt moderkort lite åvanför där mitt grafikkort satt från början. Enligt mig så tycker jag att det ser ut som att ett litet chip eller nått liknande har suttit där men som inte sitter kvar längre och det konstiga är att det finns inga tecken på någon skada på eller runt det området. Jag gick då in på nätet och sökte på mitt moderkort och letade efter bilder så jag kunde jämföra mitt moderkort med bilden och ser att på det stället ska det sitta ett chip vilket det ej gör på mitt. Jag letade genom min chassi med ficklampa för att se om jag kunde hitta något chip men kunde ej hitta nått. Eftersom det ej finns någon fysisk skada PÅ eller runt området så misstänker jag att chippet har lossnat av antingen värme från grafikkortet eller kanske självaste moderkortet eller kanske något fabriksfel hos Asus eller något annat liknande då datorn alltid har fungerat felfritt tills nu. Jag tog kontakt med komplett support och beskrev felet och förklarade allt och de vågade ej svara på om garantin täcker i detta fallet då mitt moderkort har en fysisk skada. Komplett support ville jag skulle skicka bilder på moderkortet och området vilket jag har gjort och nu sitter och väntar svar ifrån dem. Jag har 97 dagar kvar på mitt 3 års garanti hos komplett från och med när detta inlägget läggs upp. Vill också tillägga att jag håller min dator väldigt ren och är väldigt rädd om den då jag har aldrig dam i den. Så min fråga är till er. Vad gäller här egentligen ? Ska garantin gälla eftersom det området har varit täckt av just grafikkortet från dagen jag byggde datorn tills dagen den slutade fungera. Jag har ej varit där och pillat som komplett kanske vill att ska verka som. Jag har inte någon anledning till att pilla bakom mitt grafikkort. Jag är väldigt nyfiken på vad ni tycker och tänker och jag kommer visa er samma bilder som jag skickade till komplett så att ni kan få se allt de har fått se, så ni får avgöra vad ni tycker. Mitt moderkort är ett Asus RAMPAGE V EXTREME X99 chipset Bilder på Moderkortet finns här: https://1drv.ms/f/s!Atic2Yg2XZN3d2062rNq4R22qTI Tack, ser fram emot att läsa era svar.
  4. Hej Har köpt ett Crosshair VII Hero mobo + ett Be quiet! Silent Base 601-chassi. Hur installerar man ett mobo med förinstallerad I/O-shield(otydlig manual!)??? Ska man vinkla in moderkortet på något sätt...ska den förinstallerade I/O-shielden passa in i någon slags skåra och låta "klick" som jag sett när dom installerat en "lös" I/O-plåt eller...? Kommer hålen i moderkortet att hamna i linje med distanserna eller kommer de att var lite förskjutna och kräva lite "övertalning"? Behöver hjälp ASAP!
  5. Hej! Köpte ett nytt moderkort Asus Z170-A och Intel Core i5 7400 3,0 Hz Kaby Lake. Kollade innan att de skulle fungera ihop, men när jag satte ihop delarna ville pc:n inte starta, svart skärm. Någon med samma erfarenhet? Är det bara att köpa ett nytt moderkort? /Herrbull Övriga delar: GeForce GTX 1050 EX OC 2GB Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) Corsair RM750X 750W Corsair Carbide series 200R
  6. Har fått problem med min dator efter en felaktig avstängning. Skärmen får ingen signal från grafikkortet längre. Har testat att byta från, DP till HDMI utan resultat. Har även testat att sätta i ett annat grafikkort i burken, utan resultat vilket sannolikt utesluter problem med grafikkort. Har provat min skärm i en annan dator och då går den igång problemfritt, så inget problem med skärmen heller. Min gissning är att det kan vara nätaggregatet som havererat, eftersom jag haft liknande problem tidigare. Lite osäker dock eftersom datorn går igång klockrent utan konstiga ljud eller fördröjningar som brukar vara vanligt när nätaggregatet rasat. Kan det vara moderkortet? Tacksam om någon har svaret på detta.
  7. Jag tror och hoppas att tråden ligger rätt... I vart fall så fick jag ju överge plan A och rota fram ett annat gammalt chassi (till en HP Pavillion 7910) som bara ska målas. Under tiden kan jag ju passa på att skaffa mig lite kunskap om det moderkort jag köpte begagnat (se bild, OBS stor). Är inte så bra på att tyda koder och liknande men det finns en gul klisterlapp bredvid den blå ATA kontakten (syns ej på grund av blänk) och den är märkt S122G4 128 8. Har googlat på det men fann inget matnyttigt. Hittade bara en sälj annons på Ebay med ett nästan liknande kort och då skulle det kanske vara ett Fujitsu Siemens med Intel kretsar. Jag behöver veta så mycket som möjligt om anslutningarna på kortet, speciellt vilka kablar som ska kopplas var till "Power On" och de andra samt vad som är vad beträffande USB och liknande. (Ja, jag vet om att det ena låset till moderkortet är trasigt. Har bytt grannen med gott resultat).
  8. Hej hej! Nu är det såhär att jag upplever att datorn har blivit fruktansvärt seg. Och känner att det är dags att köpa en SSD disk! (I nuläget har jag en Green hårddisk på 1 TB) Har kollat in den här lite https://www.komplett.se/kingston-ssdnow-v300-120gb-25-oem/773515 Tyvärr är budgeten liten, så därför fastnade jag lite för den. Men min fråga är egentligen då jag inte är insatt på SSD diskar eller hårdvara osv. Går den att använda till mitt moderkort? MK ASUS M5A97 EVO R2.0 Eller är alla SSD hårddiskar universala? Tacksam för svar! PS: Om någon kanske kunde berätta lite hur man monterar disken skulle det också uppskattas!
  9. Skulle behöva byta bios-chipet på moderkortet men är osäker på var den sitter. http://www.msi.com/media/product/NVF1OHFiazBncWlObTBXVWZrNjdSZz09/600.png
  10. Hej, Jag köpte nyligen nya datorkomponenter och byggde ihop en dator. Bl a ett gigabyte moderkort, en Intelprocessor med inbyggt grafikkort, en ssd disk från samsung en vanlig hdd etc. Allt fungerar bra och datorn är snabb och tyst men det är ett ljud som kommer nånstans inifrån datorn som förbryllar mig. Ljudet kommer t ex när jag öppnar och stänger program, när webbsidor laddas och ibland vid "scrollning" av webbsidor. När en sida laddas så pågår ljudet precis så länge som sidan laddas. Ljudet låter inte högt alls och påminner lite om ljudet från hur en vanlig hårddisk låter när den arbetar fast rasslet är mycket snabbare nu. Jag använder ssd disken som systemdisk och har installerat flera program, exempelvis mina webbläsare, på den disken. Jag fick först för mig att det var den disken som lät för ljuden verkade ske när den disken jobbade men en ssd disk ska väl inte låta alls? Jag har försökt lokalisera var ljudet kommer ifrån genom att lyssna med datorn öppen men det är svårt. Ljudet i sig är inte högt och störande, man måste nog fokusera på det för att märka det. Men det har fått mig att bli lite oroad över om allt är som det ska vara. Någon som har en aning om var detta ljud kan komma ifrån och om isåfall det är normalt? Vänliga hälsningar /Tompa
  11. Sitter på ett Gigabyte f2a88xm-hd3 Men har ett problem man måste ändra i bios för att få andra internminnes platsen aktiverad och jag hittar inte vart jag gör det, kollade i manualen på internet men hittade inte lösningen Så lite hjälp skulle vara uppskattat!
  12. Jag har problem med när jag kopplar in min skärm till moderkortet så får jag ingen bild men när jag kopplar in skärmen i grafikkortet så funkar det, och jag vill ha en andra skärm inkopplad men grafikkortet har bara ett uttag som jag har adapter till, har ingen adapter till andra uttaget. någon som vet hur jag kan lösa det med moderkorts skärm uttaget? har kollat i bios och där står ingenting, iallafall inget jag förstod mig på
  13. Hej! Det här verkar vara lite komplicerat, men jag ska försöka förklara så gott jag kan. Jag har en stationär dator med Windows 7, drygt 3 år gammal. Sen i lördags har den inte gått att starta. Den tar sig till "Windows startas"-skärmen, Windows-loggan dyker upp, och sen fryser den efter ungefär 10-15 sekunder (animationen på loggan stannar) och sen händer inget, oavsett hur länge man låter den stå. Startar man om datorn och provar att göra en startreparation laddar den en stund, och hänger sig sedan på en helt svart skärm. Provar man att starta den i felsäkert läge visar den en lista på filer som den läser in, och hänger sig sedan precis efter att ha läst in CLASSPNP.SYS. Jag har också provat att starta den från Windows 7-skivan, och då dyker det upp en laddningsskärm där det står "Windows is loading files", sen dyker det upp en annan laddningsskärm, sen blir skärmen svart och inget händer. Jag har också provat att ladda Windows från senast fungerande konfiguration, och det leder också till en svart skärm där inget händer. Jag och min bror sökte runt lite på nätet och hittade fler som hade samma problem och någon som tipsade om att hårddisken kunde vara trasig. Vi kopplade in hårddisken i en annan dator och försökte starta den där, och fick liknande problem, men i stället för att hänga sig startade datorn om när den kom till Windows-loggan. Vi startade den med Windows-skivan i, och då fungerade det att få igång en installationsskärm, men när vi försökte installera om Windows hängde sig installationen på det allra sista steget, och vi gav upp och startade om datorn. Efter det var hårddisken för full för att det skulle gå att installera det igen. Eftersom jag fortfarande tänkte att hårddisken kunde vara problemet skaffade jag en ny hårddisk och provade att starta min dator med den nya hårddisken och Windows-skivan i, men det ledde också till en svart skärm där inget hände. Jag kopplade in hårddisken i den andra datorn och lyckades installera Windows felfritt från den (och det startade som det skulle), men när jag flyttade tillbaka hårddisken till min krånglande dator kvarstod problemet precis på samma sätt som det hade gjort förut. Jag har också testat att byta ut RAM-minnena mot ett minne från den andra datorn, och det gör ingen skillnad. Några sidonoteringar som jag inte vet hur relevanta de är: * Datorn har betett sig konstigt några månader innan det här felet inträffade. Om man lämnar den ifred ett tag och låter den gå in i strömsparläge startar den inte alltid ordentligt. Först hänger sig datorn på en svart skärm med en vit blinkande markör, om jag startar om den får inte skärmen ens någon signal. Det brukar lösa sig om man startar om den tillräckligt många gånger. Några gånger har jag också öppnat chassit och kollat så att ingen sladd har lossnat. * Om jag testar att flytta RAM-minnena (både de gamla eller ett nytt från den andra datorn) från de två portarna på moderkortet där de brukar sitta till någon av de två andra portarna återkommer det här felet, dvs skärmen får inte ens någon signal. Så om de gamla RAM-minnena (eller ett nytt från en annan dator) sitter i sina vanliga portar startar inte Windows, men om de gamla minnena (eller det nya) sitter i de andra portarna får inte skärmen någon signal. Specifikationer: Moderkort: Gigabyte GA-p55a-UD3 Processor: Intel i5 Quad Core 2,8 GHz RAM-minne: Kingston HyperX 1333 Mhz, 2 stickor med 2 GB på varje. Grafikkort: Sapphire Radeon HD 5850 HD, 1Gb, OS: Windows 7 Home premium SE Så vad kvarstår? Är det moderkortet som krånglar? Finns det någon möjlighet att det är grafikkortet? Processorn? Förstår att det här är ett eländigt långt och krångligt inlägg, men jag vore väldigt tacksam för svar.
  14. hej! För och främst vill jag berätta att jag är verkligen uberkass på datorer osv.. Under en 2 månaders tid har min dator börjat strulat rejält, och idag "la den av". Den tar 15 minuter att komma in på och när jag väl är inne så kommer aldrig start menyn eller skrivsbordsikoner upp? vad är felet? Det började med att den hängde sig ganska ofta, så jag testade dammsuga den, och då började den fungera bättre. Men nu kommer jag som sagt inte in på skrivbordet ens.. Jag kan se muspekaren på skrivbordet men ingenting annat. Har en i5:a och nvidia gforce 275x om jag inte minns fel, kan ju inte kolla nu när datorn är som den är vad jag har för övrigt. 8GB ramminne dessutom. Vad kan felet varA? någon datorexpert som kan hjälpa mig
  15. Jag är ingen expert alls, så jag behöver råd. Tyvärr har jag inte råd att uppgradera min dator. Men jag behöver ett bättre grafikkort! Har ett Asus P7P55D Moderkort Vad kan jag klämma in för grafikkort på det?? Går det med vilket pci-expresskort som helst? Behöver hjälp här
  16. Hej! Jag har en äldre dator (ca3år) som jag behöver uppdatera, iallafall grafikkortet för jag är ganska säker på att det är det som orsakar mig BSOD.. Vad skall man prioritera vid uppgradering, för en inte allt för dyr peng ? *Intel® Core2 Quad CPU Q9450 @ 2.66GHz *Graphic Interface PCI-Express *Memory Type DDR2 Memory Size 3 GBytes 400.0 MHz *Mainboard Model D2608-A1 (0x000001B3 - 0x0097EC24) *NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+ *Microsoft Windows 7 (6.1) Ultimate Edition 64-bit Tack på förhand! (hade jag haft möjlighet så hade jag självklart köpt en ny)
  17. Jag tänkte köpa mig ett nytt grafikkort till mitt gamla moderkort. Moderkort: H-CUPERTINO2-H61-uA TX (Cupertino2) Jag vill bara vara säker på att det kommer fungera Grafikkortet jag vill köpa är: Gigabyte GTX 760 Mina Specs: Hårddisk 2 TB Nuvarande Grafikkort: HD readeon 7770 Moderkort: H-CUPERTINO2-H61-uA TX (Cupertino2) Processor: Intel Core I5 2400 Nätaggregat: Corsair 550w Jag vet inte om jag glömt något.
×
×
  • Skapa nytt...