Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

brorsan

Medlem
 • Antal inlägg

  2 015
 • Gick med

 • Senaste besök

Foruminlägg postade av brorsan


 1. Har just installerat Windows 7 på min fem år gamla laptop. Den är uppgraderad med 4GB minne samt, igår, med en SSD... XP fungerar kanon, kylfläkten går inte ens igång förrän man kört nån tung applikation en bra stund. I 7:an är det en annan historia. Vid normalt windowsanvändande går fläkten igång till-och-från för minsta lilla. Kollar jag i taskmanagern så ser man att CPU-användningen går i vågor upp till 50% utan motivation. Kollar jag på aktiva processer ligger det på 1-3% max. Däremot verkar CPU-användningen kopplad till HDD-aktivitet. Prestandan är inte heller något jättelyft jämfört med den gamla 5400rpm-disken jag hade förut. När jag bytte till SSD i den stationära blev det ett enormt lyft, på laptopen är skillnaden påtaglig, men väldigt liten.

   

  Nån som har några idéer om vad som kan vara fel?


 2. Det är väl skönt att få en diagnos? :)

   

  Ännu bättre att det finns medicin?

   

  Jag vet hur det känns att känna att nånting är fel men ingen hittar något. Blev (äntligen?) diagnoserad med TWAR igår, detta efter att ha varit sjuk i ett halvår men mer eller mindre blivit bortviftad av läkarna som inbillningssjuk. Fick tjata mig till ett TWAR-prov efter jag hade självdiagnoserat mig på nätet. Kände både ilska och lättnad när läkarn ringde upp och berättade att jag faktiskt hade antikroppar mot TWAR i blodet.

   

  Hoppas du mår bättre i framtiden och att den ser ljusare ut nu när du fått diagnos :)

  ____________________

  /brorsan

  http://www.brorsan.com

   


 3. Jag har ett gäng ACER-skärmar hemma som hade samma fel och således kasserades på jobbet. Jag tog hem dom och skruvade isär dom. Det visade sig vara samma fel på allihop, svullna kondingar i trafo-delen. En billig reparation på några kronor per skärm och 5 minuters jobb med lödkolven och dom fungerar som nya igen. Ta isär skärmarna och ta en titt!

  ____________________

  /brorsan

  http://www.brorsan.com

   


 4. Jag tror inte att 80GB hårddisk stöds fullt ut av din dator. Var längesen jag höll på med sådär gammal hårdvara, men om jag minns rätt så hittar Linux hårdvaran korrekt men har inte möjlighet att adressera hela hårddisken. Därav strulet..

   

  Eller så är hårddisken helt enkelt defekt och formatteringen hänger sig vid den punkten på hårddisken. Mitt tips är i alla fall att prova begränsa diskstorleken till nåt som moderkortet klarar och göra ett nytt försök med formatteringen.

   


 5. Fick en Vista-licens igår och tänkte jag skulle ge det en chans på min laptop. Gjorde en ren installation och efter lite bökande som att hitta drivrutiner till ljudkortet så fungerade allt som det ska, antar jag.... Jag har dock ett par frågor om några irritationsmoment:

   

  Jag har inte längre fulla rättigheter på alla filer på hårddisken. Vista slänger upp rutor om att jag inte får ta bort vissa filer då och då, vissa av filerna kan jag då ta bort i total commander. Dessutom finns det länkar i min "dokument"-mapp till "min musik", "mina bilder" osv som endast slänger upp meddelandet "Åtkomst nekad" när man klickar på dom. Går jag direkt från min hemkatalog till dessa mappar så kommer jag åt dom.

   

  Jag får känslan av att filsystemet i stor del består av mysko länkar. Som t.ex. när jag skulle installera FireFox. Eftersom jag har ett svenskt Vista ville jag installera i c:\program istället för c:\program files\ som var föreslaget. Detta gick såklart inte och efter litte pillande upptäckte jag att c:\program files\ under installationen bara är nån länk till c:\program!

   

  Nån som vet hur man får full kontroll över filsystemet? Jag vill kunna ta bort kataloger och filer hur jag vill! >:(

  ____________________

  /brorsan

  http://www.brorsan.com

   


 6. Som jag skrev, Samsungs TVn har dåliga kretsar för deinterlacing. Man gör således bäst i att låta TVn ta emot en progressiv signal från en källa som klarar av deinterlacingen bättre än TVn (som t.ex. Pioneers DVD-spelare).

   

  Hade TVn varit av märket LG (som har Faroudja dcdi-kretsen för deinterlacing) hade jag rekomenderat RGB-SCART från DVDn istället så TVn fick sköta uppskalningen själv.

   

  EDIT: För att förtydliga, SCART klarar inte av progressiva signaler utan endast vanlig interlaced PAL/NTSC.

  ____________________

  /brorsan

  http://www.brorsan.com

   

  [inlägget ändrat 2007-01-02 21:53:30 av def80]


 7. ACn var inställd på fötterna, de enda kroppsdelarna som inte blev svalkade av vinden :)

   

  Och hur kul är det att åka nercabbat en sån här härlig dag ;)

  ____________________

  /brorsan

  http://www.brorsan.com

  "There's no way anyone's gonna' come down to the kittyland love center when the trailer park supervisor is runnin' around with piss jugs on a hockey stick..."

  - Bubbles

   


 8. För länge sen satte jag ett 10 bokstäver långt lösenord på mitt ICQ-konto, tror det var när det fortfarande gick att ändra lösen med Miranda-icq. Jag använder Miranda som ICQ-klient i windows.

   

  I alla fall så tänkte jag köra lite linux som desktop-OS och jag körde igång gaim (icq-klient i Linux) och skrev in mina uppgifter och fick meddelandet att lösenordet var felaktigt (provade även att bara skriva dom 8 första bokstäverna i mitt lösenord). Jag provade då att köra igång icq2go och samma sak där, "fel lösenord", provade både med alla 10 bokstäverna och dom 8 första bokstäverna.

   

  Jag gick tillbaks till windows och installerade icq's orginal-klient för att försöka ändra på lösenordet men här gick det inte att skriva mer än 8 bokstäver i inloggningsrutan vilket gjorde att jag inte kunde logga in med med denna klient heller.

   

  Så nu sitter jag här med ett ICQ-konto som endast går att använda med miranda. Nån som har nåt tips på hur jag ska kunna ändra lösenordet till ett kortare som fungerar i alla klienter?

   

  Och ja, jag är säker på att skriver lätt lösen, läste t.om. ur lösenordet ur mirandas databas för att vara säker :(

  ____________________

  /brorsan

  http://www.brorsan.com

   


 9. Det är ju det det gör när man talar bildskärmar ;) Upplösningen är just pixel-antalet, dvs antalet horisontella pixlar x antalet vertikala pixlar. Det du kallar upplösning heter kort och gott DPI (dots per inch).

   

  17- och 19-tummarna har samma upplösning men 17-tummaren har mer DPI.

  ____________________

  /brorsan

  http://www.brorsan.com

  [inlägget ändrat 2006-04-03 22:29:21 av def80]


 10. Det gör inte denna heller. Det som dock kräver en IP-adress är konfigureringen och sådant har man även i vanliga switchar (förutom dumswitchar).

   

  Ok, då hänger jag med hur du menar :)

   

  En sista fråga, om accesspunkten bara har en Ethernet-port, är porten då omställbar mellan att agera som endera WAN- eller LAN-port? Funderar på den här accespunkten: http://www.dustinhome.se/dacsaportal/?ProdID=5010051632 men den har bara en ethernetport, och jag vill som sagt ha en med LAN-port...

  ____________________

  /brorsan

  http://www.brorsan.com

   


 11. Ok, jag är som sagt helt grön på trådlöst så detta kanske är en dum fråga, men den fungerar alltså exakt som en switch i det fallet? Hur konfigurer man den i så fall, med tanke på att LAN-porten i såna fall inte har nån IPadress? Måste man ansluta till WAN-porten? Med konfigurering tänkte jag sånt som att ställa in kryptering osv (som jag inte heller vet nånting om när det gäller trådlöst ;))

  ____________________

  /brorsan

  http://www.brorsan.com

   


 12. Ska köra igång trådlöst hemma men verkar inte hitta nån accesspunkt som uppfyller mina krav, dvs den ska funger precis som en vanlig dum switch. Har ett par bilder för att illustrera hur jag menar:

   

  Nuvarande setup: http://stuff.brorsan.com/nuvarande.png

   

  Önskad: http://stuff.brorsan.com/onskap.png

   

  Är det så illa att det inte finns någon sån här produkt? Måste man ha routerfunktioner osv?

  ____________________

  /brorsan

  http://www.brorsan.com

   

×
×
 • Skapa nytt...