Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

dune

Medlem
 • Antal inlägg

  2 658
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

dune vann dagen: 28 april 2010

dune hade det mest gillade innehållet!

Om dune

 • Medlemstitel
  Veteran
 1. dune

  My SQL

  Hej, Vilket program kör du för att exportera? Det finns ett antal olika GUI:n. När du importerar filen, importerar du till en tom databas då? Det är inte säkert att exportera lägger med DROP/CREATE table och då får du ett fel om du försöker importera samma data igen.
 2. Hela idén med Wikipedia är ju att skapa ett fritt uppslagsverk som alla får använda, det innebär också att vem som helst kan ladda ner hela Wikipedia och övriga siter som drivs av Wikimedia rakt upp och ner: http://dumps.wikimedia.org/ det enda som är "skyddat" är Wikimedias logotyper. Läs mer om Wikipedia och upphovsrätt här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Upphovsr%C3%A4tt
 3. dune

  My SQL

  Hej, Dumpar du in och ut på samma maskin? Vad använder du för parametrar när du dumpar ut filen? I ditt inlägg så får du inte riktigt med felmeddelandet.
 4. Ta en titt på http://www.svtget.se - open source och allt!
 5. Tycker att det låter som att fel del hamnat i paketet vid plock.
 6. Japp, jag skulle säga Lenovo och att du inte behöver bekymra dig om att de ursprungligen gjordes för företagsanvändare.
 7. ThinkPad är ju ett varumärke som ursprungligen kommer från IBM och som i stort sett bara såldes till företag och större organisationer som tex skolor. Sedan såldes märket till Lenovo och sedan dess har man väl försökt marknadsföra det lite mer till konsumenter. Det som ser ut att vara den stora skillnaden här är väl att du får med en 16 GB SSD i Lenovon till skillnaden från Asusen. Jag har använt ett par olika ThinkPad-modeller och måste säga att jag tycker att det är det bästa laptop-märket jag haft av Compaq, Asus, Fujitsu och Mitac. Mina fem cent.
 8. Ser ut som skydd för fläkten men verkar lite ologiskt till en bärbar dator. Vad är det för modell på den bärbara dator du fick med dem till?
 9. En annan idé kan vara att undersöka hur det ser ut med öppna filer och se om det finns någon process som har filer på E: öppna av någon anledning. Tex kan man använda Sysinternals Handle: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896655
 10. Kan väl vara värt att notera också att detta kan vara lite beroende på valt filsystem i den partition där du vill förändra rättigheterna. Men du bör också byta ägare på filerna, inte bara rättigheter. Från terminalen navigerar du till rätt katalog och kör: # chown -R mint:mint *
 11. Hej, Lägg över margin och padding från html till body så borde du få rätt resultat.
 12. Hej, Du anger inte vilken version av Windows du använder, men om det är XP, testa att gå igenom följande steg: * Välj egenskaper för det trådlösa nätverkskortet (Start, Inställningar, Kontrollpanelen, Nätverksanslutningar) * Välj fliken "Trådlösa nätverk" * Leta upp ditt nätverk i "Önskade nätverk" * Ta bort detta nätverk Testa sedan att gå tillbaka till "Egenskaper för trådlös nätverksanslutning" och visa de tillgängliga trådlösa nätverken. Anslut nu igen till ditt nätverk och se vad som händer. Får du fortfarande en fråga om att "referenser krävs", testa nedan: * Öppna fliken "Trådlösa nätverk" igen och leta upp ditt nätverk i listan * Välj egenskaper * Är "Aktivera IEEE 802.1x-autentisering" ikryssat under fliken autentisering så bocka ur detta, testa igen. Fungerar inte detta heller så ta reda på vad det står under flikarna Association, Autentisering och Anslutning och posta här. Du kan även posta information om vad det är för trådlöst nätverkskort i din dator och om det finns någon mjukvara installerad på datorn från tillverkaren av det trådlösa nätverkskortet.
 13. Då har jag gjort något vettigt idag också. Helt strålande!
 14. Ja, det är möjligt att det kan bli en konflikt. Lättast är att undersöka den enheten i ditt nätverk som delar ut IP-adresser. Ofta kan man definiera ett spann med adresser som man låter den arbeta med. Är det ett vanligt hemmanätverk så räcker det ju gott och väl att låta tex 192.168.1.1 till 192.168.1.100 vara tillgängliga för automatisk tilldelning och sedan ge skrivaren tex 192.168.1.101.
 15. Hej Robin, Om skrivaren är inställd för dynamisk IP-adress så är det ju DHCP-servern i nätverket som avgör vilken adress den skall få varje gång den frågar. Manualen för din skrivare hittar du här: http://download.support.xerox.com/pub/docs/6125/userdocs/any-os/sv/user_guide_sv.pdf På sidan 34 i PDF:en så hittar du instruktioner för att ställa in IP-adress.
×
×
 • Skapa nytt...