Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

BertilSjölund

Medlem
  • Antal inlägg

    86
  • Gick med

  • Senaste besök

Allt postat av BertilSjölund

  1. Jag har 2st installationer av Wind. 10, en på en vanlig SATA-disk och den andra på en SSD-disk. Kan man göra någon inställning så att datorn alltid startar på SSD-disken istället för att gå in på "setup" i Bios och välja startdisk där. /John-bertil
  2. Hej! Har fått problem med detta program efter en "fabriksåterställning" av operativsystemet (wind-7,64bits) har sparat filerna fr. Visma på ett USB-minne men har inte gjort någon "säkerhetskopia" innan jag gjorde återställningen. Finns det något sätt att få in dessa filer i programmet igen efter en "nyinstallation" Några tips? /John-b
  3. Min son har problem med rättigheter för en del mappar, han använder freecommander för att göra backup från olika hård- diskar till en extern USB-disk. en del av mapparna i dessa diskar är från olika datorer. vissa av dessa mappar blir "skrivskyddade" och han får inte åtkomst till dessa,rutan för skrivskydd är "grönmarkerad" alltså ingen bock i rutan. har det nånting att göra med identitets- id från någon annan installation av xp (från en annan dator) finns det någon enkel lösning på detta? /johnb
  4. Dlink-Boxee hittar det trådlösa nätverket men kan inte komma ut på nätet (Internet) Kan det vara någon inställning i routern som måste ställas in?
  5. Kortet borde väl vara aktiverat när grannens nätverk visas? el. har jag fel.
  6. på en bärbar Acer Aspire med Wind-7, däremot grannars nät kommer fram. På en surfplatta o på mobilen finns nätet. Har uppgraderat drivrutin för det trådlösa nätverkskortet, vad kan felet vara? Hälsn: /Bertil
  7. Hej! jag har fått startproblem med KDE- skrivbord efter att jag formatterat en partition fr. NTFS till ext4 och monterat den som /tmp kan jag installera Gnome och använda det istället? jag har försökt att ta bort partitionen och även formattera om till FAT32, går inte. det har väl förmodligen att göra med /tmp, i och med att det kommer upp en varningsruta med text att KDE inte kan skriva till tempkatalogen. Några tips på lösningar, jag är nybörjare med Linuxanvändning. /Johnb
  8. Hej! går det att fixa? har 3st disketter, första med "setupfiler" och sedan 2 och 3 med övriga filer som man ska mata in eftersom. saknas diskettstation på datorn där det ska användas. /johnb
  9. Hej! vi har en dator som är inkopplad mot en tv med en vga-box, fr. boxen med en koaxialkabel/antennkabel till tvn. vi får inget ljud på tvn när vi visar en film. har även testat med en audiokabel 3,5 mm stereo, ca 25m längd med 2st skarvhylsor och kopplat in mot tvn genom scart och även audio in mono. några tips?? johnb
  10. Hej! har en serverpc hemma med Netware 6.5. för att kunna använda "iManager" får jag fram ett felmeddelande att jag inte har stöd för detta i min webbrowser "Mozilla" version? Tips på lösning? /bertil
  11. Hej! får tacka så mycket för det snabba tipset. har varit in på den sida till MSI som du länkade till, men hittar inte någon info om RAM där. I setup- BIOS- Cell Meny, är värdena för CPU och Memory Voltage grå- markerade och i handboken står det "Read only" går inte att ändra på dessa värden utan att först ändra på någon annan inställning, frågan är bara vilken?? står ingenting i handboken om detta.
  12. Hej! har inhandlat uppgraderingsdelar: MSI-P35-NEO2-FIR, Socket-775, DDR2, ICH9R, Firewire, GbLAN, 2xPCI-Ex16. RAM=Kingston Valuer-DDR2, PC6400-2048MB-CL5 och cpu=Intel CORE2-DUO-E8200, 2,67GHZ-6MB 1333MHZ-S775. Grafikkort=Asus-GeForce-8600GT-512MB, GDDR3, SILENT PCI-Express, Tv-Out/2xDVI-I/HDTV/HDCP Felet är att varje gång jag startar upp datorn så startar den om en gång men fungerar sedan normalt. Enligt MSI-s support är det normalt med en omstart när det är ny hårdvara för att "grundinställa" BIOS, men inte vid varje uppstart därefter. Har uppdaterat BIOS till nyaste versionen, ringde Komplett-support och frågade, fick rådet att testa andra RAM- minnen. Några tips eller råd? Har ett Corsair 550W-PSU, med 41A på 12V. Vad är det för fördelar/ res- pektive nackdelar med flera 12V, t.ex: V1=21A, V2=21A och så vidare.
  13. Hej! går det att få till ett bildspel som startar automatiskt, har provat olika sätt bl.a genom att spara som .pps, men det öppnas bara utan att starta. några råd el tips. Mvh: /johnb
  14. Hej! är det möjligt med t.ex loginscript spärra åtkomst till C:, den lokala HD-en på en xp- maskin? det gäller för elever på en grundskola och dom ska bara ha åtkomst till sitt konto på H:, ej installera några program el spel. samt att dom ska använda Explorer, StarOffice som finns på den lokala disken. våran IT-avd. säger att det inte går, utan det är bara att köpa in Deep Freeze för att låsa ner burkarna. är lite fundersam ifall det verkligen stämmer. Mvh: /bertil
  15. Hej! har gjort en "normal"- install av detta, men fick inte med dhcp, hur gör jag detta i efterhand? Mvh: /johnb
  16. Hej! behöver lite tips om en bra nybörjarbok för att lära mig administrera Novell Netware 6.5, behöver inte vara på svenska. Mvh: /johnb
  17. jag har problem m ett USB-minne Kingston 128MB m läderinkapsling, får ett felmeddelande där det står " disketten i enhet E: är inte formaterad, vill du formatera den nu? den är formaterad o jag har sparade filer på den. har testat på olika pc m wind98 o xp samma fel. har även testat att köra scandisk, felmeddelande: (enheten kan inte kontrolleras med scandisk eftersom det inte finns någon disk i den, den är inte formaterad el så är den låst av ett diskprogram. sätt in en giltig disk i enheten el vänta tills programmet har körts klart. starta sedan om scandisk. det underliga är att när man ska stoppa enheten innan avmontering så verkar det stå fel beteckning: (Chips Bnk Flash Disk USB Device) har ett annan samma fabrikat o typ där står det (USB 2.0 Flash Disk USB Device) o den fungerar. vad kan detta bero på? Mvh: /johnb
  18. Jag har problem med skolans hemsida som ska uppdateras (www.skola.ornskoldsvik.se/domsjo) på vänsterspalten samt menyknapparna högst upp skall en länk t "Hållänget" läggas in. problemet är att ursprungshemsidan är gjord med bl.a: asp.net o css medans den andra sidan som vi ska länka t är gjort i Frontpage, har testat några olika sätt att få länkarna att fungera men ej lyckats. någon som vet hur man gör för att få detta att funka? MH: /johnb
  19. Hej! jag har laddat ner denna .iso-fil på HD men när jag ska bränna den t en DVD-skiva så hittar jag den inte, trots att jag vet var jag sparat den? det beror på vad???? Mvh: johnb
  20. Hejsan! jag har ett problem m word97 på en pc m windxp-proff m+sp2. finns olika anv-konton på denna dator. när man ska t.ex ska spara word-dok. som annan anv. än Admin så får man fram att "Det gick inte att slutföra Spara på grund av filtillståndsfel, Ändringar har gjorts i dokumentmall o ifall man vill spara dessa. när man ska öppna ett dokument så får man fram en ruta där det står "Det går inte att öppna befintlig"samt en symbolisk fyrkant#. har testat att avinstallera word97 o gjort en ominstall, men samma fel kvarstår. Några tips vad detta kan bero på? Mvh: /johnb
  21. Har en fråga ang. RAM-DDR2, kan man anv. bara ett sådant minne el måste man ha 2st, verkar behövas 2st enl. manual för MB, MSI-K9-PLATINIUM. /John
  22. Hårddisken m XP har varit inkopplad hela tiden. Har nånting att göra m BCD som används i Vista istället för boot.ini i XP. Jag har försökt att läsa på om detta, men det verkar lite krångligt. Ska köra bcdedit.exe fr commandotolken o ta prscr av denna, borde visas där vad som är felaktigt. Mvh: johnb
  23. Start direkt fr Vista DVD ej fr xp-hårddisk.
  24. Jag har 1st 80Gb på första IDE-kanalen som är Primary-master o där finns en install av Wind-XP-Proff, på samma kanal men som Primary-slave finns en 120GB, som är delad upp i 3 partitioner med diskmanagement i XP, 2st primära o 1st utökad med en logisk enhet, alla utan enh-beteckningar. Den första primära är tom, på den andra där finns Vista. I diskmanagement i Vista är disk0 =80GB-XP, D: (system) disk1=120GB-tom, E:, C:=Vista (boot, mm.) Felmeddelande i Bios vid uppstart är: "Press any key to reboot" Kanske är lite krångligt att förstå men så är det, har en liknande dual-boot på jobbet fast m 1st IDE-HD o en SATA där Vista är installerad o där fungerar dual-boot alternativen bra. Mvh: johnb
×
×
  • Skapa nytt...