Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Magnus Gladh

Medlem
 • Antal inlägg

  3 441
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Magnus Gladh

 • Medlemstitel
  Veteran

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.gladh.nu/asphelp
 1. Jag diskuterade detta med en kompis som jobbar med just detta (teletekniker eller vad man kallar de). Han sa att man skall utan problem kunna avbeställa sitt fastabbonemang så fort du fått din ADSL inkopplad. Jag fråga då om inte Telia "drog ut mina kablar", då sa han att de gör det inte, eftersom de inte vill åka till stationen för att koppla in dem igen när man väl vill ansluta ett abbonemang till mig. Jag fråga då om det inte fanns risk att man stängdes ner helt och hållet så ingen trafik kunde gå på linjerna, då sa han att det gör man inte eftersom det faktiskt ligger en beställd tjänst (ADSL) på dessa koppartrådar och då har skanova/telia inte rätt att stänga ner koppartråden. Så enligt honom så skulle man utan någon som helst risk kunna avbeställa sitt fastabbonemnag så fort man har fått sin ADSL. Tyvärr så blir det lite dyrare när man väl flyttar eftersom man då inte har något abbonemang som man vill flyta utan måste "installera" ett nytt, vilket i sig inte är mycket jobbigare att göra än att flyta ett befintligt, bara att det kostar bra mycket mer. Själv har jag inte vågat, lite inte på att Telia/Skanova ändå kommer djävlas om man avbeställer sitt fastaabbonemang. - Magnus ----------------------------------------------------- VÄGRA BREDBAND MED NERLADDNINGSTAK!
 2. En vanlig Volvo V70 skulle bli 50.000-70.000 dyrare. Så det är inte bara StadJeepar. - Magnus ----------------------------------------------------- VÄGRA BREDBAND MED NERLADDNINGSTAK!
 3. Kan inte hjälpa dig med Telia eller comhem då jag inte har så mycket erfarenhet av dem. Telia är dock driftsäkra och bra ping-tider (viktigt vid spel) men dyra... Angående hastigheten så avgörs den av flera faktorer. 1. Din hastighet av leverantören, om du har 0.5 Mbps så kan du inte få högre eftersom din leverantör begränsar din hastighet till MAX 0.5 Mbps. 2. Om du tankar från en server som endast skickar ut med 0.1 Mbps så kan du inte får högre nerladdningshastighet än 0.1 Mbps eftersom den servern inte kan skicka snabbare än så (finns dock program som kan hjälpa till här, men det kräver att servern kan skicka mer än 1 fil i 0.1 Mbps samtidigt) 3. Hur trafiken är på internet. Om du kan ta emot med 0.5Mbps och servern du tankar ifrån kan skicka i 0.5Mbps så kan belastningen på internet vara så hög att du kanske inte får igenom mer än 0.1 Mbps data ändå eftersom alla andra också råkar tanka just då. - Magnus ----------------------------------------------------- VÄGRA BREDBAND MED NERLADDNINGSTAK!
 4. Eftersom ASP.NET exekveras på servern och du pratar om klient interaktion så finns det ingen sådan funktion. Du kan dock enkelt lösa det själv genom att ha en räknar som du räknar upp varje gång som du trycker på submit, och vid de olika värden på räknaren kan du göra olika saker. Men komihåg att hela din ASP.NET sida är färdig exekverad när den visas i webläsaren, om du vill ha interaktivitet mellan klienten och servern så får du ladda om sidan igen. - Magnus ----------------------------------------------------- VÄGRA BREDBAND MED NERLADDNINGSTAK!
 5. Om du får en timeout när du exekverar en SQL fråga så har det inget med poolen att göra. Poolen gör bara att du slipper skapa en ny connection till databasen om det finns en öppen, finns det ingen öppen så skapas och öppnas en ny, det tar längre tid, men har inget med timeouten i din SQL fråga att göra.. Jag hade testat att köra din SQL fråga i QA och titta på den Exucation plan som genereras där för att se var din flaskhals finns. Det är garanterat något index som behöver indexeras om/skapas. Detta märks bäst om din applikation har fungerat bra innan och sedan blivit långsamare och långsamare ju mer data som stoppas in i databasen. - Magnus ----------------------------------------------------- VÄGRA BREDBAND MED NERLADDNINGSTAK!
 6. Nu kan jag inte läsa artiklen med antar att det är politiker som är förälrdarlediga som går tillbaka till jobbet över sommaren. Alla tycker det är fördjävligt att de uttnyttjar system så, men ingen tycker att det är något fel när en lärare gör precis på samma sätt. Snacka om dubbelmoral. Ar lagen så korkat skriven att den tillåter att man gör så, så är det inget fel i det, det är min åsikt. Då får man se till att ändra lagen istället så att man inte kan göra så. p.s kakorna har varit slut länge, just nu slås vi om smulorna och snart är de också slut... - Magnus ----------------------------------------------------- VÄGRA BREDBAND MED NERLADDNINGSTAK!
 7. Förhoppningsvis INTE!!! Jag skulle inte vara så glad om man från en websida kunde läsa/skriva till någon fil på min dator och skicka den informationen till servern utan att jag aktiv skickar filen själv. - Magnus ----------------------------------------------------- VÄGRA BREDBAND MED NERLADDNINGSTAK!
 8. Nope! Overkill är det inte eftersom det krävs SDK om man vill kunna utveckla SDK = Software Development Kit. - Magnus ----------------------------------------------------- VÄGRA BREDBAND MED NERLADDNINGSTAK!
 9. Det enda sättet är att krypterar dina XML-filerna på något sätt. Du får sedan dela ut en nyckel, eller ett program till alla din kompisar som kan dekryptera XML-filerna. - Magnus ----------------------------------------------------- VÄGRA BREDBAND MED NERLADDNINGSTAK!
 10. Dela med 1 miljon kanske? 173300000 / 1000000 = 173,3 - Magnus ----------------------------------------------------- VÄGRA BREDBAND MED NERLADDNINGSTAK!
 11. Tråkigt! Ser dock ingen vinst från Glocelnet att sitta och ljuga för dig, de får ju inte in några pengar från dig när du inte är inkopplad. Otroligt korkad av dem. Man blir bara sur och byter bolag. - Magnus ----------------------------------------------------- VÄGRA BREDBAND MED NERLADDNINGSTAK!
 12. Tja muntliga avtal är bindande, bara att de är svåra att bevisa Kan du bara bevisa att ni har ett muntligt avtal så måste han köpa bilen, men sedan har han säkert 2 veckors ångerrätt eller något om man gransakar konsumentköplagen, då står du där med bilen iallafall. - Magnus ----------------------------------------------------- VÄGRA BREDBAND MED NERLADDNINGSTAK!
 13. Eftersom antalet kopplingar till access är begränsat så är det inte så smart att låta bli att stänga sin koppling. Det slutar endast med att du får ett fel som säger att du inte kan ansluta, samt att du kommer ha minnesläckor i ditt system. Du har bara byt ett problem mot ett annat inte löst ditt första. - Magnus ----------------------------------------------------- VÄGRA BREDBAND MED NERLADDNINGSTAK!
 14. MySQL? MS SQL Server? Oracle?... Det finns ingen lösning i Access, inte vad jag har hört. - Magnus ----------------------------------------------------- VÄGRA BREDBAND MED NERLADDNINGSTAK!
 15. Du skapar en public variablen i din ASCX-kontroll, eller ännu bättre en public property. Sedan från din sida som har en instans av din ASCX kontroll så kan du enkelt skicka värden genom att kalla på den publica variablen i ASCX kontrollen. UCHeader.ascx.cs . . . protected Lable lblName; public string Name{ set{lblName = value;} } . . . sida.aspx . . . protected UCHeader myHeader; public Init(){ myHeader.Name = dr["Name"]; } . . . - Magnus ----------------------------------------------------- VÄGRA BREDBAND MED NERLADDNINGSTAK!
×
×
 • Skapa nytt...