Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Sture888

Medlem
 • Antal inlägg

  508
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Sture888

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1973-04-12

Profil

 • Ort
  norrtälje

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Och det tycker du är ok trots att du har pengar på kontot, så har du även ditt gigantiska sparkonto Du har samma inkomst och i genomsnitt lika mycket kvar på kontot. Kan du verkligen anse att ett blånekande har sin relevans att du inte kan betala fakturan? Hade sina konton stått i folkbokföringen så hade Resurs Bank kunnat se att jag kan betala fakturan. Sätter banken en kreditgräns och det gäller bara betalningstjänster men det duger utmärkt att betala möbler på 40tusen på faktura från MIO. Verkligen konstigt.
 2. När jag valde faktura så blev det ett nekande, så är det på tal att klara av för det förutsätter att kreditprövning görs. Varför behöva krångla och istället betala via sin bank så kan Resurs Bank stoppa upp sitt nekande i röven. Närbutiker som använder Klarna är det inga problem med.
 3. Nejdå. Enligt vad står i beställningsformuläret så är det bara delbetalning kreditprövning görs men inte mot faktura. Så blev beställningen nekat mot faktura. Så måste man kontakta Resurs Bank som sköter fakturor NetOnNet sköter inte det. Resurs Bank verkar ha kräsna villkor som man inte känner till. Beloppet var på drygt åttatusen. Jag har beställt nåt för tolvtusen mot faktura från en annan nätbutik utan problem. Så jag ger er ett gott råd. Undvik nätbutiker som använder Resurs Bank, betala på annat sätt. Tack o lov att Resurs Bank inte skickar ut hyran för den skulle nekas som är på samma belopp.
 4. som passivt nekar din beställning trots att du har pengar på kontot. De har Resurs Bank som betalningstjänst som inte gör kreditprövning. Det här är fritt fram enligt konsumentlagen att utelåsta dig för pengar du faktiskt har. De är du som måste kontakta Resurs Bank att reda ut saken Andra nätbutiker gör som rutin kreditprövning t.ex Klarna inga problem. men inte NetOnNet som har Resurs Bank.
 5. Förr så hade folk en Windows-CD som man lätt kunde reparera allt som var skadat. Det kvittar att du har en backup för är Windows så skadad så funkar inte ens backupen som också är skadad. Med installationsprogrammet så kan du reparera systemfiler utanför operativsystemet. Du har de ursprungliga systemfiler utanför hårddisken. Vad händer om hårddisken kraschar? Räknas hårddisken idag som datorn eftersom installationsfiler finns i den dolda partitionen? Det blir som att få en förinstallerad Windows på en skiva och installationsfiler, men skivan kan ju gå sönder. Nu är det SSD, det finns inga skivor att läsa av. Det räcker med ett elektronisk fel så har du förlorat allt, det finns inga skivor att flytta över till en annan hårddisk för att rädda allt. Du har ju köpt Windows eller har villkoren ändrats att du bara äger Windows såvida allt fungerar? Idag har du inte förutsättningen att göra en ren installation om det är nödvändigt.
 6. Vad har tillverkaren med saken att Windows har gått ut det är ju nåt som Microsoft har fastställt? Vad kan tillverkaren göra åt det att Microsoft satt punkt slut?
 7. Jaså inte vad är det här? https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.688321/sa-lange-kan-du-kora-windows-7 Omtalas det inte att Windows går ut och sen efter 2020 så är det en säkerhetsrisk? När jag menar senaste teknik så menar jag hårdvara. Varför uppgradera Windows på en dator som har USB 2.0 när nya har 3.1?
 8. Tyvärr så ha du uteblivit definitionen för vad som är svammel, men eftersom du inte tänker förklara så är ditt inlägg likaså svammel som är ett fråntagande ställning med ett påstående.
 9. Datorn håller bara så länge tills Windows har gått ut Du får mer av att köpa billigt för när Windows har gått ut så finns det ännu bättre datorer i samma prisklass. Uppgraderar du Windows så får du inte den senaste tekniken som har kommit på nya datorer. En ren installation av Windows är mycket stabilare därför förlorar du på att uppgradera Så hur många är det som har pröjat 23 000kr och nu står datorn och skräpar på grund av en förlegad Windows? Folk glömde, vad händer om drygt 20 år
 10. Helt plötsligt över ett dygn så har min hårddisk krymp på över 10GB trots att jag inte sparat några stora filer.- Finns det nåt program man kan se vad som plötsligt tog över 10GB som inte fanns förr?
 11. Hej Laso Jag sa ju att usb-enheten inte är primär som är mindre prioriterad och lätt kan krascha vid stor belastning av dataflöde. Så är brist på att kunna få tag på en laptop som kan ta två hårddiskar så gör det inget att Windows-hårddisken är på en SSD. Laptopen är inte längre en komplett multimediadator när optisk enhet inte längre är vanlig så blir laptopen inte komplett i ett stycke. Man glömmer att det fortfarande är lika aktuellt att filmer säljs på DVD och blu-ray. Så i den industrin är optisk enhet inte omodern. Fördelen med stor hårddisk på laptop är att ha tillfälliga arbetet tills det är färdigt och sen tas bort. Att inte behöva vara så beroende av usb-enheter. För var det vanligt med stor hårddisk på laptop och då tog Windows lite plats. Arbeten tog mindre plats. Idag tar program mycket mer plats, så säljs det laptop med löjligt lite utrymme så finns det knappast nåt arbetsutrymme kvar. Du får ett utrymme som var vanligt runt 2005 men då hade du XP som inte tog nästan halva hårddisken.
 12. Idag kan laptopen inte längre vara din arbetsdator som mest säljs med SSD-hårddiskar som Windows nästan bara får plats på, så är det inte mycket utrymme kvar. Nu är det så att hårddisken i datorn är den primära med högsta prioritet. Det är bara usb-enheter som har mindre prioritering genom Windows. Så redigerar du film så är det inte rekommenderat att rendera filmen på usb-hårddisk när usb-enheten bara sådär kan krascha, så gick 70% klart åt helvete. Men det händer inte på den primära hårddisken. Så vem kan fortfarande hävda att usb-enheter är en bra och säker arbetsmedia som körs med mindre prioriterade drivrutiner? Processer med stor belastning kan lätt krascha usb-enheten. Windows är outgrundlig när usb-enheter oförklarligt kan krascha
 13. Men nu handlar tråden om tv-program som inte står för några vetenskapliga förklaringar än att låta folk berätta vad de har sett. Påstår du att vetenskapliga förklaringar finns i böcker så är det ju konstigt att de vetenskapliga förklaringar inte framgår i tv-program För några år sen så har National Geographic likna Discovery med fjantig underhållning. Långt före det så visade National Geographic mer seriösa program utan massa lek och skoj. Då visade dom ett program som vetenskapligt förklarar att det påstådda heliga blodet som en katedral har inte är blod, att blodet blir flytande förklaras att det var två olika ämnen som fanns i berg i närheten som orsakar fenomenet att se ut som blod och genom lite skakning så blir det flytande. För några år sen så visade National Geographic program om en katedral verkligen har Jesus törnegrans. Genom blodprov sån jämförde de blodet med folk runt där Jesus bodde. det visade sig att det fanns folk med samma blodtyp så det måste vara sant.
 14. Det är just därför som man ska starta en massa filmbolag som spelar in påhittade historier. Efter en lång tid så avslöjar media att allt var påhittade i dessa program. Så funkar A och O inget vidare i andra program. Vad är anledningen av folk ska fortsätta lägga lika stort intresse på nåt som likaså kan vara påhittat? Eftersom det inte finns några bevis så blir redaktionen försvarslös.
 15. Nu är det inte det som tråden diskuterar Tråden anspelar på program som baseras på folks påstådda hörsägen. Då det det saknas bevis så undergrävs handlingen att vara trovärdig? Har sett många program som bygger på folks påstående,, det finns ingen vetenskaplig inblandning som förklarar saker På Discovery har det gått program om UFO-observationer som bara bygger på folks påstående vad de sett. Så har vi programmet på TV4 Fakta Vittnen till övernaturliga händelser. Hmm,, ja som sagt vittnen, det finns alltså inga bevis. Så om man hittar på nåt som folk berättar så blir det väl en lika trovärdig film o klipper ihop snyggt med spännande bakgrundsmusik? Jag anser att det behövs påhittade filmer som misskrediterar program som baseras på ryktet.. I tre år får folk följa en serie och överrumplas av att allt var påhittat. Nu väcks en stor debatt om andra program också är påhittade. Hur ska filmbolag bevisa sanningshalten utan bevis? Så blir det ajöss med fjantiga program inte längre är nåt trovärdigt och ses som underhållning som inte väger upp för så mycket sanning.
×
×
 • Skapa nytt...