Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jenny R

Medlem
 • Antal inlägg

  856
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Jenny R

 • Medlemstitel
  Flitig

Profil

 • Ort
  Göteborg
 1. Om din sida kan visas på internet, så ligger den förhoppningsvis på en webserver och inte ftp-server.. däremot ftp:ar du säkert upp dina filer till webservern. Anyway: här är en bra länk med många olika connection strängar: http://www.connectionstrings.com/
 2. Uppgraderade min många år gamla Inspiron 6000 häromveckan. Köpte 2 GB Kingston på webhallen, maxade för vad min modell klarade av (kollade först på www.crucial.com) och sen bytte jag. Inga problem, datorn tuffar o går. Dock - jag kollade även på Dells hemsida och faktum är att de sålde samma kapacitet för inte så många kronor mer (Jag betalade 300, de ville ha 380 för samma Gb, dock något långsammare, inkl frakt), så det kan ju vara ett alternativ för de som känner att man vill handla från leverantören. Edit: lade till vilket märke på minnet [inlägget ändrat 2009-03-06 17:17:14 av Jenny R]
 3. Toppen att det löste sig! Och tack för poängen Personligen så kör jag utan brandvägg men med virusskydd på min burk då jag sitter bakom en router, men det är inget jag rekommenderar en användare som är lite mer ovan vid att hantera problem på datorn. Då bör man säkra upp. Att stänga av brandväggen skall endast ses som en åtgärd för att lokalisera felet. Jag kan tycka att flera brandväggar kan vara svåra att konfigurera rätt för den gemene användaren, eftersom man ofta bara får se exe-filens namn och i många lägen så vet man inte vad det är för fil och blockerar den för säkerhets skull. Det brukar leda till att man blockerar en massa processer som behövs för att andra program skall funka smidigt - så som för dig. Tack o lov har ju många programs gui blivit bättre med tiden, så det är bara att ge sig på det igen. Fördelen är att man du kommer lära dig massor
 4. Har du provat att stänga av brandväggen för att se om det funkar bättre då? Får du samma problem om du använder Internet Explorer? Dina problem låter som de problem jag hade med min gamla leverantör, där jag hade en 75% packet loss, vilket gjorde det extremt svårt att surfa... Dock har jag svårt att tro att comhem har sådana problem..för det är isåfall deras inställning av trafiken till ditt modem som är dåligt justerad. Vad får du för resultat om du provar att pinga yahoo.com? (i kommandotolken, skriv ping yahoo.com)
 5. Är du säker på att du inte har fast ip?
 6. Varför skall du ha den som 900x200? Bilder brukar normalt sett vara i formatet 4:3 så att förminska den eller så lär bli svårt. Du behöver markera ett område på bilden som är 900x200 och sen klippa ut/kopiera till en ny bild.
 7. Märker du nån skillnad på hur det funkar när du kör på sladd eller trådlöst? Har du kollat igenom brandväggen så du inte har satt nån spärr för dina program?
 8. Har du pratat med din internetleverantör? Kan de se om det är något strul hos dem? Har de ingen support de kan bistå med? Måste du ange macadress varje gång du loggar in? Skulle tro att leverantören behöver veta macadress på den enhet som är första mottagare på andra sidan uttaget, så det borde vara routerns macadress. Stänger du av routern eller låter du den stå på? Om du ändå kan få MSN att funka så börjar jag fundera på brandvägg... har du en sådan? Är den på? Har du testat vad som händer om du stänger av den?
 9. Jag hade 24Mbit från comhem.. Körde jag med kabel mellan dator o modem kom jag tom upp i 26Mbit... när jag kopplade in min router (54Mbps) så fick jag bara ut 10... Så satsa på en router som klarar av att leverera din trafik, särskilt om du skall koppla upp flera datorer mot samma nätverk. Bara för att den klarar 54 så innebär ju inte det att det är 54 ned.. det är 54 totalt (både upp/ned-trafik) och det från alla burkar och vid optimala förhållanden.
 10. Får du någon typ av användbart meddelande överhuvudtaget?
 11. Vilken mac-adress har du angivit till leverantören? Routerns eller din dator?
 12. Du har ju redan det mesta klart för dig Ut o kläm i butikerna bara och ta den som känns bäst och är snyggast! Personligen tycker jag inte ni ska välja en skärm under 14-15" om ni ska ha den som standarddator hemma, men inte heller över 16".. Det blir tungt att ha i knäet. Har man inga större krav så funkar det flesta burkar idag. Såg att Elgiganten hade en Toshiba till bra pris, men det finns ju som sagt en uppsjö av burkar. Gå dock inte under 2Gb i internminne och särskilt inte om det är någon variant av Vista på burken. Fundera lite över batteritid, om det krävs över 3 timmar eller om ni ska köra på sladd större delen av tiden. Fundera även på vikt om den skall flyttas mycket. Ska man vara lägga den i bilen och köra med den, eller ta den till i från ett plan nån gång om året, så funkar de som väger runt 3 kg. Ska man bära den oftare bör man leta efter lättare modeller (och kanske gå ner i storlek).
 13. Jag bor också i gbg men hos mig har comhem tickat o gått utan problem sen i december... (det var då jag började med dem igen). Vad har du för brandvägg och virusskydd? Använder du nån router eller kör du rakt ifrån modemet? (Jag har modem från comhem och en separat Netgear router, men vet att comhem har delat ut ett modem med inbyggd router) Kan du minnas när det hela började och ifall du hade installerat eller gjort något särskilt då?
 14. Verkar vara många som har problem med comhem idag. Enligt driftsidan så är det Södermalm som är drabbat. "Avbrott på samtliga på Södermalm Vi har för närvarande avbrott på samtliga tjänster på Södermalm. Felavhjälpning pågår."
 15. Jag har också comhem (i Göteborg) men har inga problem (med det). Har du sett den här: //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=1126361
×
×
 • Skapa nytt...