Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Pegee

Medlem
 • Antal inlägg

  162
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Pegee vann dagen: 26 februari 2017

Pegee hade det mest gillade innehållet!

Om Pegee

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1946-11-21

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Hindås
 1. Det är inte alltid man får gjort de man tänkte, verkligheten har en förmåga att tränga sig emellan allt för ofta. Men till slut kom jag till skott med detta problem. Tack för alla förslag jag fick. Som så ofta var det lättare än man trodde. Jag beklagade mig för våra IT-killar som sade att "Vadå problem? Det fixar vi lätt! " Några dagar senare såg en av menyerna ut så här: Varför bekymra sig när det finns kompetent hjälp att få alldeles runt hörnet!!
 2. Tack för alla förslag. Skall testa detta på måndag så får jag se hur det går!!
 3. Nej tyvärr. De traditionella metoderna att hämta data fungerar inte.
 4. Jag hanterar ett program på jobbet som fördelar personal till vissa givna funktioner. För att bocka av vem som kommit på morgonen och ett par andra funktioner måste jag manuellt föra över, och sammanställa data till ett Excelark. Copy-paste fungerar inte! Finns det något smart sätt att ändå kopiera data på ett sådant sätt att jag kan få in det i ett Excelark? Jag förstår att en exakt lösning kan jag inte få här, men några tips på möjliga genvägar skulle vara bra!
 5. Pegee

  Ethernetkort dött

  Jag tror du har rätt i det. Det finns gränser för hur mycket jobb (och pengar) man skall lägga ner på en gammal dator!
 6. Pegee

  Ethernetkort dött

  Ingen förbättring! Det lutar åt att gå till farbror doktorn i alla fall !!
 7. Pegee

  Ethernetkort dött

  Ytterligare uppdatering: Provade med att installera Driver Easy. Den scannar igenom till 100% och klagar sedan på att den hittar inte app1.drivereasy.com. Nej givetvis inte. Det finns ju inget nätverk!
 8. Pegee

  Ethernetkort dött

  Det var en bra guide. Men några problem löste den inte. ping 192.168.1.1 ger till resultat 100% loss. Datorn kan uppenbarligen inte ens snacka med sig själv? Medan jag väntade passade jag på att uppgradera till den senaste drivern men det gav ingenting det heller.
 9. Pegee

  Ethernetkort dött

  Tillägg till ovanstående. (Har man för brått glömmer man givetvis!!) Har också kollat i enhetshanteraren och där verkar allt OK. "Den här enheten fungerar korrekt" Inga konfliker eller annat som verkar tokigt.
 10. Pegee

  Ethernetkort dött

  Hej Jag blir inte riktigt klok på detta. Stationär dator, win 10 med ett enklare ethernetkort. Minns inte fabrikat. Trafikdioderna lyser på kortet men de blinkar inte. Likaså dioden på switchen lyser och indikerar kontakt. Men jag får inget IP-nummer så förbindelsen finns inte. Jag har bytt kortet mot ett annat men likadant utan framgång. Datorn säger att kabeln inte är isatt, så uppenbarligen ser datorn inte att det finns någon förbindelse. Jag har också provat att flytta kortet till en annan slot, men var ingen framgång det heller. Moderkortet kass? Hur kan jag gå vidare med felsökning eller är det bara att lämna in datorn till mera kompetenta händer?
 11. Pegee

  LÖST Länkar i Outlook fungerar inte.

  Bingo! Det var inte helt självklart var felet låg. Att byta browser var ingen lösning. Lösningen var i den länk du gav mig, ett registerfix som löste upp knuten. Byta till edge, och sedan tillbaka till Firefox. Så.... äntligen i mål!! Stor tack!!
 12. Pegee

  LÖST Länkar i Outlook fungerar inte.

  Var ändrar jag visning av mail-adress? Hittar inget i profilen. Jag kör Office Outlook.
 13. Kör win10, Outlook och Firefox. Mitt mailprogram har plötsligt fått för sig att inte öppna länkar i mina mail pga "begränsningar i datorn". Det finns en fix på nätet från MS, men den är inte längre aktiv, så den vägen går inte att lösa problemet. Vad gör man för att komma runt detta? Har prövar att byta ut Firefox mot Edge utan framgång. Så, var är felet?
 14. Pegee

  Börja programmera i C++

  I början på 80-talet satt jag nere i Tyskland och programmerade en hel del i C. Det mesta är nog preskriberat nu, men jag tänkte ta upp det igen som fritidsnöje. I nuläget efter så många år är det nog nybörjarnivå jag får sikta på, men hoppas att jag så småningom skall få upp farten igen. Vilken editor behöver jag, kompilator och andra bra att ha grejor? Och var hittar jag dem? Skall jag jobba under win10, eller är det bättre att jobba direkt i DOS-prompten och skippa windows?
 15. Pegee

  Anpassade filnamn med färg

  Finns det någon möjlighet att få filnamn (ev även mappar) att få olika färg? Det skulle underlätta översikten oerhört om man kunde ge olika kategorier av liknande filer olika färg på texten, eller bakgrundsfärg!
×