Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Pegee

Medlem
 • Antal inlägg

  177
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Pegee vann dagen: 26 februari 2017

Pegee hade det mest gillade innehållet!

Om Pegee

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1946-11-21

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Hindås

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. @Flyfisherman Det känns inte som om deras service är det jag söker. Scanna mina original kan jag göra själv. (Om jag inte missat något på deras hemsida) Vad jag söker är möjligheten att titta på bilderna i ett VR-headset. Den funktion jag söker finns för telefoner. Man monterar telefonen i en enkel papphållare och bilden på displayen är uppdelad i vänster och höger sida. Se bld. Jag har alla bilder i datorn och vill kunna titta på dem med mitt VR-headset anslutet till datorn. Det finns relativt billiga VR-headset att köpa. Jag är inte beroende av varken ljud eller att kunna panorera bilden. Det är ju en stillbild jag betraktar.
 2. Här skall ni få något att bita i: Jag har massor (100-tals) gamla (verkligen!!) 3D-stillbilder. De är tagna med en 3D-kamera med två objektiv. Resultatet blir två bilder som man monterar på en pappskiva sida vid sida.Man kan sedan sätta dessa bilder i en betraktningsapparat och se dem som en tre-dimensionell bild med djup. Jag håller på att scanna in dessa bilder för att bevara dem till eftervärlden. Men att kunna se dem med dagens teknik går inte. MIG VETERLIGEN, ELLER?? Jag söker ett VR-headset, eller snarare en grafik programvara som kan dela upp en befintlig bild i två halvor. Vänster och höger. När jag scannar in dem i datorn, som jpg-bild, så får jag ju en (1) bild med två bilder bredvid varandra. (Se bif bildexempel) Jag skulle alltså vilja att ett VR-headset återger den scannade bildens vänstra bildhalva i vänster öga och den scannade bildens högra bildhalva i höger öga. Resultatet blir alltså en tredimensionell bild när man ser dem tillsammans. Alltså en elektronisk version av den gamla betraktningsapparaten. Är detta möjligt?
 3. Föreslår att VR får en egen grupp. Det berör så många olika områden: bildskärmar, gaming, datorer, grafikkort för att bara nämna några. Eftersom VR inte passar in naturligt någonstans, så VR behöver en egen grupp! (Inlägget kopierat från gruppen "Diskutera Elforum")
 4. Föreslår att VR får en egen grupp. Det berör så många olika områden: bildskärmar, gaming, datorer, grafikkort för att bara nämna några. Eftersom VR inte passar in naturligt någonstans, så VR behöver en egen grupp!
 5. Jag håller på och inreder min friggebod som gäststuga. För att ge mina gäster tillgång till internet har jag en Netgerarouter stående där. Uppe i huvudbyggnaden har jag min egen Technicolor router. Jag vill givetvis hålla isär gästnätverket från mitt eget hemmanät. Att ha två routrar efter varandra är ingen bra idé, det förstår jag. Men vad är det jag skall ändra, och var, för att ge gästnätverket egen tillgång till internet utan att blanda in mitt nät i huvudbyggnaden?
 6. Som jag skrev tidigare: Det är nog dags att ta fram plånboken. Ett billigare alternativ än att köpa en helt ny dator. Resultatet lär inte bli racerfart, men acceptabelt i alla fall. Det är i alla fall värt att försöka!
 7. Det är en pytteliten ASUS eeeBox PC. Används egentligen bara för att kunna komma ut på nätet och göra bankärenden, facebook, e-shopping och andra nätrelaterade sysslor. Inte speciellt krävande. Men som sagt, datorn tar lång tid på sig att komma igång.
 8. @Thirteen Nej vilka program jag har, och inte behöver har jag koll på!
 9. Minnesutrymmet är 1,5 GB använt av 1,6 så det är verkligen inte mycket plats över! Men det kanske är så att det är dags att ta fram plånboken i alla fall!!
 10. Om det inte är någon jättenytta med att stänga av tjänster, så är det i så fall bättre att satsa på mer minne? Så här ser det ut när jag försöker starta Firefox:
 11. Pegee

  Onödiga tjänster

  Min sambo har en halvdan dator. Hon tycker att den är nog för hennes behov, men den är långsam! När man går in i aktivitetshanteraren så finns det en oherrans massa tjänster som körs. Vissa är nödvändiga och vissa andra är fullständigt meningslösa. Där borde det gå att hämta hem mycket tid som går åt till onödiga funktioner. Finns det någon lista på vad alla tjänster gör (den beskrivning som finns i aktivitetshanteraren är väldigt kryptisk) och som går att stänga av? Svenska eller engelska spelar ingen roll. Det finns inga andra enheter på nätverket förutom en skrivare och av och till hennes mobiltelefon.
 12. Prova med en ozongenerator. Bra på att ta bort lukt.
 13. Problemet löst! Vertpre var delvis inne på rätt spår ---autostart! Men finns det inte två olika autostart, en öppen och en dold? Jomenvisst! https://www.tekrevue.com/tip/windows-10-startup-folder/ och har man sett på fasen! Där låg två begäran om "inklevel". Ta bort dem och problemet löst!!! Tack för input!!
 14. Autostart.... jodå där har jag redan kollat och där finns inget mystiskt. Jag har även kollat under Tjänster och där finns inget knutet till något som heter HP....någonting. Möjligheten är givetvis att denna fil är knutet till någon helt annan tjänst som vill ha den. Men hur hittar jag vilken det skulle vara? Att leta i registret på måfå är en gigantisk uppgift, och att söka ger ingenting.
 15. Jag har avinstallerat en HP-skrivare. Vissa delar gick inte att avinstallera så jag raderade resterande HP-mapp.När jag startar om datorn kommer det upp ett meddelande att den kan inte hitta HPStatusBL.dll. Nej givetvis inte,den är ju raderad! Men uppenbarligen finns det en referens någonstans i registret (?) till denna fil. Jag har rensat registret med CC-cleaner, jag har manuellt tagit bort HP-nyckeln från Software i registret. Utan framgång. Jag har sökt i registret efter referenser "HP", "HPST" och andra kombinationer av filnamnet utan framgång. Någonstans måste ju denna referens finnas! Men var? Och hur får jag bort den?
×
×
 • Skapa nytt...