Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Pegee

Medlem
 • Antal inlägg

  173
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Pegee vann dagen: 26 februari 2017

Pegee hade det mest gillade innehållet!

Om Pegee

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1946-11-21

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Hindås

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag håller på och inreder min friggebod som gäststuga. För att ge mina gäster tillgång till internet har jag en Netgerarouter stående där. Uppe i huvudbyggnaden har jag min egen Technicolor router. Jag vill givetvis hålla isär gästnätverket från mitt eget hemmanät. Att ha två routrar efter varandra är ingen bra idé, det förstår jag. Men vad är det jag skall ändra, och var, för att ge gästnätverket egen tillgång till internet utan att blanda in mitt nät i huvudbyggnaden?
 2. Som jag skrev tidigare: Det är nog dags att ta fram plånboken. Ett billigare alternativ än att köpa en helt ny dator. Resultatet lär inte bli racerfart, men acceptabelt i alla fall. Det är i alla fall värt att försöka!
 3. Det är en pytteliten ASUS eeeBox PC. Används egentligen bara för att kunna komma ut på nätet och göra bankärenden, facebook, e-shopping och andra nätrelaterade sysslor. Inte speciellt krävande. Men som sagt, datorn tar lång tid på sig att komma igång.
 4. @Thirteen Nej vilka program jag har, och inte behöver har jag koll på!
 5. Minnesutrymmet är 1,5 GB använt av 1,6 så det är verkligen inte mycket plats över! Men det kanske är så att det är dags att ta fram plånboken i alla fall!!
 6. Om det inte är någon jättenytta med att stänga av tjänster, så är det i så fall bättre att satsa på mer minne? Så här ser det ut när jag försöker starta Firefox:
 7. Pegee

  Onödiga tjänster

  Min sambo har en halvdan dator. Hon tycker att den är nog för hennes behov, men den är långsam! När man går in i aktivitetshanteraren så finns det en oherrans massa tjänster som körs. Vissa är nödvändiga och vissa andra är fullständigt meningslösa. Där borde det gå att hämta hem mycket tid som går åt till onödiga funktioner. Finns det någon lista på vad alla tjänster gör (den beskrivning som finns i aktivitetshanteraren är väldigt kryptisk) och som går att stänga av? Svenska eller engelska spelar ingen roll. Det finns inga andra enheter på nätverket förutom en skrivare och av och till hennes mobiltelefon.
 8. Prova med en ozongenerator. Bra på att ta bort lukt.
 9. Problemet löst! Vertpre var delvis inne på rätt spår ---autostart! Men finns det inte två olika autostart, en öppen och en dold? Jomenvisst! https://www.tekrevue.com/tip/windows-10-startup-folder/ och har man sett på fasen! Där låg två begäran om "inklevel". Ta bort dem och problemet löst!!! Tack för input!!
 10. Autostart.... jodå där har jag redan kollat och där finns inget mystiskt. Jag har även kollat under Tjänster och där finns inget knutet till något som heter HP....någonting. Möjligheten är givetvis att denna fil är knutet till någon helt annan tjänst som vill ha den. Men hur hittar jag vilken det skulle vara? Att leta i registret på måfå är en gigantisk uppgift, och att söka ger ingenting.
 11. Jag har avinstallerat en HP-skrivare. Vissa delar gick inte att avinstallera så jag raderade resterande HP-mapp.När jag startar om datorn kommer det upp ett meddelande att den kan inte hitta HPStatusBL.dll. Nej givetvis inte,den är ju raderad! Men uppenbarligen finns det en referens någonstans i registret (?) till denna fil. Jag har rensat registret med CC-cleaner, jag har manuellt tagit bort HP-nyckeln från Software i registret. Utan framgång. Jag har sökt i registret efter referenser "HP", "HPST" och andra kombinationer av filnamnet utan framgång. Någonstans måste ju denna referens finnas! Men var? Och hur får jag bort den?
 12. Det är inte alltid man får gjort de man tänkte, verkligheten har en förmåga att tränga sig emellan allt för ofta. Men till slut kom jag till skott med detta problem. Tack för alla förslag jag fick. Som så ofta var det lättare än man trodde. Jag beklagade mig för våra IT-killar som sade att "Vadå problem? Det fixar vi lätt! " Några dagar senare såg en av menyerna ut så här: Varför bekymra sig när det finns kompetent hjälp att få alldeles runt hörnet!!
 13. Tack för alla förslag. Skall testa detta på måndag så får jag se hur det går!!
 14. Nej tyvärr. De traditionella metoderna att hämta data fungerar inte.
 15. Jag hanterar ett program på jobbet som fördelar personal till vissa givna funktioner. För att bocka av vem som kommit på morgonen och ett par andra funktioner måste jag manuellt föra över, och sammanställa data till ett Excelark. Copy-paste fungerar inte! Finns det något smart sätt att ändå kopiera data på ett sådant sätt att jag kan få in det i ett Excelark? Jag förstår att en exakt lösning kan jag inte få här, men några tips på möjliga genvägar skulle vara bra!
×
×
 • Skapa nytt...