Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Pegee

Medlem
 • Antal inlägg

  166
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Pegee vann dagen: 26 februari 2017

Pegee hade det mest gillade innehållet!

Om Pegee

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1946-11-21

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Hindås

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Prova med en ozongenerator. Bra på att ta bort lukt.
 2. Problemet löst! Vertpre var delvis inne på rätt spår ---autostart! Men finns det inte två olika autostart, en öppen och en dold? Jomenvisst! https://www.tekrevue.com/tip/windows-10-startup-folder/ och har man sett på fasen! Där låg två begäran om "inklevel". Ta bort dem och problemet löst!!! Tack för input!!
 3. Autostart.... jodå där har jag redan kollat och där finns inget mystiskt. Jag har även kollat under Tjänster och där finns inget knutet till något som heter HP....någonting. Möjligheten är givetvis att denna fil är knutet till någon helt annan tjänst som vill ha den. Men hur hittar jag vilken det skulle vara? Att leta i registret på måfå är en gigantisk uppgift, och att söka ger ingenting.
 4. Jag har avinstallerat en HP-skrivare. Vissa delar gick inte att avinstallera så jag raderade resterande HP-mapp.När jag startar om datorn kommer det upp ett meddelande att den kan inte hitta HPStatusBL.dll. Nej givetvis inte,den är ju raderad! Men uppenbarligen finns det en referens någonstans i registret (?) till denna fil. Jag har rensat registret med CC-cleaner, jag har manuellt tagit bort HP-nyckeln från Software i registret. Utan framgång. Jag har sökt i registret efter referenser "HP", "HPST" och andra kombinationer av filnamnet utan framgång. Någonstans måste ju denna referens finnas! Men var? Och hur får jag bort den?
 5. Det är inte alltid man får gjort de man tänkte, verkligheten har en förmåga att tränga sig emellan allt för ofta. Men till slut kom jag till skott med detta problem. Tack för alla förslag jag fick. Som så ofta var det lättare än man trodde. Jag beklagade mig för våra IT-killar som sade att "Vadå problem? Det fixar vi lätt! " Några dagar senare såg en av menyerna ut så här: Varför bekymra sig när det finns kompetent hjälp att få alldeles runt hörnet!!
 6. Tack för alla förslag. Skall testa detta på måndag så får jag se hur det går!!
 7. Nej tyvärr. De traditionella metoderna att hämta data fungerar inte.
 8. Jag hanterar ett program på jobbet som fördelar personal till vissa givna funktioner. För att bocka av vem som kommit på morgonen och ett par andra funktioner måste jag manuellt föra över, och sammanställa data till ett Excelark. Copy-paste fungerar inte! Finns det något smart sätt att ändå kopiera data på ett sådant sätt att jag kan få in det i ett Excelark? Jag förstår att en exakt lösning kan jag inte få här, men några tips på möjliga genvägar skulle vara bra!
 9. Jag tror du har rätt i det. Det finns gränser för hur mycket jobb (och pengar) man skall lägga ner på en gammal dator!
 10. Ingen förbättring! Det lutar åt att gå till farbror doktorn i alla fall !!
 11. Ytterligare uppdatering: Provade med att installera Driver Easy. Den scannar igenom till 100% och klagar sedan på att den hittar inte app1.drivereasy.com. Nej givetvis inte. Det finns ju inget nätverk!
 12. Det var en bra guide. Men några problem löste den inte. ping 192.168.1.1 ger till resultat 100% loss. Datorn kan uppenbarligen inte ens snacka med sig själv? Medan jag väntade passade jag på att uppgradera till den senaste drivern men det gav ingenting det heller.
 13. Tillägg till ovanstående. (Har man för brått glömmer man givetvis!!) Har också kollat i enhetshanteraren och där verkar allt OK. "Den här enheten fungerar korrekt" Inga konfliker eller annat som verkar tokigt.
 14. Hej Jag blir inte riktigt klok på detta. Stationär dator, win 10 med ett enklare ethernetkort. Minns inte fabrikat. Trafikdioderna lyser på kortet men de blinkar inte. Likaså dioden på switchen lyser och indikerar kontakt. Men jag får inget IP-nummer så förbindelsen finns inte. Jag har bytt kortet mot ett annat men likadant utan framgång. Datorn säger att kabeln inte är isatt, så uppenbarligen ser datorn inte att det finns någon förbindelse. Jag har också provat att flytta kortet till en annan slot, men var ingen framgång det heller. Moderkortet kass? Hur kan jag gå vidare med felsökning eller är det bara att lämna in datorn till mera kompetenta händer?
 15. Bingo! Det var inte helt självklart var felet låg. Att byta browser var ingen lösning. Lösningen var i den länk du gav mig, ett registerfix som löste upp knuten. Byta till edge, och sedan tillbaka till Firefox. Så.... äntligen i mål!! Stor tack!!
×
×
 • Skapa nytt...