Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Chakotay

Medlem
 • Antal inlägg

  1 481
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Jag har Hijackthis version 1.98.2 i datorn och har sett att det nu finns en version 1.99.1, men har inte någonstans upptäckt någon anvisning för hur man bör gå tillväga när man uppdaterar. Kan man bara "bygga på" på den gamla Hijackthis och bibehålla "Backups"listan o.dyl.?
 2. Står visst en del om liknande problem bl.a. på http://forums2.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do?threadId=974719&admit=-1335382922+1148078154038+28353475 och http://www.d-a-l.com/help/archive/index.php/t-27135.html
 3. Jag vill minnas att jag ganska nyligen såg något om att Microsoft ändrat standardinställningarna ang komprimering...? Och att jag också läst att det avråds från att använda automatisk komprimering i bakgrunden. Kanske var det så att det relativt lätt kan uppstå problem om det rasar in mail just när komprimeringen pågår.
 4. Hallå Norman...? Är problemet löst?
 5. Vad heter bildskärmen mer än Viewsonic? Den har väl också någon siffer- och/eller bokstavsbeteckning? Liknar missljudet något annat ljud du hört någonstans?
 6. Hur gammal är bildskärmen? Är det ett mycket högfrekvent ljud? Hur länge varar det?
 7. Har du testat att uppdatera drivrutinen?
 8. När jag för några år sedan köpte en Canon fick jag visst både OCR-program och Adobe Photoshop Elements. Vet jag sökt dessförinnan efter gratis OCR-program, men vill minnas att det knappast gick att finna något som kunde läsa de svenska vokalerna. När jag mycket hastigt sökte nyss fann jag sidan http://www.simpleocr.com
 9. Hur mera exakt "klagar" InCD?
 10. Jag tycker formuleringarna i "Uppgradera ditt medlemskap hos IDG nu!"-rutan påminner om dem i phishingmail. Kände mig faktiskt lite skrämd första gångerna jag såg den.
 11. Nog ingen hjälp tyvärr, men när jag försökte Googla lite runt saken fann jag en tråd med liknande problem: http://www.geekstogo.com/forum/index.php?showtopic=86792
 12. Jag antar att du menar sådana mail där bilderna automatiskt länkas in från webben? Kör du dina Spray-konton via webbmail? Isåfall kanske möjligheten skapa sådana mail saknas där, men t.ex. i ett epostprogram som Outlook Express går det väl.
 13. Jo, motståndet sitter endast ett par millimeter från den korrugerade, runda skivan av bimetall e.dyl., och är inkopplat mellan polskruv 3 och 4. Det som på schemat syns också ritat som ett motstånd, till höger om polskruv 3 förutsätter jag symboliserar det som ska styras av termostaten. Men kopplar man, som jag förstår schemat, så hamnar 220K-motståndet parallellt med den yttre belastningen, och kopplas liksom den bort när termostaten slår ifrån...?
 14. Jag fann en gammal mekanisk rumstermostat i mina gömmor. Termostaten är kanske ett par decennier gammal men helt oanvänd och jag har tänkt jag kunde montera den på en brädbit och ha den för att styra en sådan där liten bärbar värmefläkt. Men när jag tog av termostatkåpan och kikade på innanmätet och ett frimärksstort litet kopplingsschema som satt på dess insida, blev jag lite konfunderad. (V.g. se bifogad bild.) Ty utöver de två polskruvarna som självklart har direkt förbindelse med brytarkontakten, finns det en extra polskruv (nr 4 på schemat) som är kopplad via ett motstånd märkt röd, röd, gul, vilket väl betyder 220 000 ohm om jag minns rätt. Varför finns det även en sådan anslutning? [bild bifogad 2005-12-22 22:25:03 av Chakotay]
×
×
 • Skapa nytt...