Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

PCsnubben

Medlem
 • Antal inlägg

  2 005
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  6

PCsnubben vann dagen: 19 mars 2018

PCsnubben hade det mest gillade innehållet!

2 följare

Om PCsnubben

 • Medlemstitel
  Veteran

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja

Senaste profilbesöken

20 755 profilvisningar
 1. PCsnubben

  Kör program i Terminalen (Linux Mint)

  Ja, så gör jag, men inget mer händer än detta.
 2. Har installerat Linux Mint på en gammal slö IBM PC. Det snurrar. Men nu så installerade jag Teamviewer 9 (har licens) på den. Ser ut att gå bra, men när jag klickar på ikonen händer absolut ingenting. Tänkte se om det är någon skillnad att starta Teamviever i Terminalen. Man hur skriver jag ?
 3. Jag har Outlook 2013 som default e-postprogram. Mitt problem uppstår när jag ska vidarebefordra en skannad bild via e-post från "Windows Faxa och Skanna > Vidarebefordra med Epost" Givetvis ska Faxa och skanna automatiskt stängas, eller hamna i bakgrunden när mailet är skapat. Men istället hänger det sig så jag måste tvångsavsluta det i Aktivitetshanteraren. Tvångsstänger jag Faxa och Skanna, så ligger ett färdigt mail bakom med den skannade filen bakom, redo att skickas. Jag vill naturligtvis inte behöva tvångsstänga programmet varje gång. Hur kan detta lösas ?
 4. Jag har testat de lösningar som presenterats på länkar ovan och även googlat själv. Dock har inget fungerat av dessa. Kanske kommer detta att lösa sig efter nästa stora uppdatering, vi får väl se.
 5. Det står rätt från början, dvs ingen redigering behövs.
 6. Har sammaproblem på en PC Inga förslag här har hjälpt https://www.windows10forums.com/threads/problem-with-time-in-taskbar-after-fall-update.10668/
 7. PCsnubben

  TV-Reklam slippa

  Med vissa digitalboxar kan man spela in i förväg (tex 10 min) och då kan man välja att spola förbi reklam. det är en funktion som kallas TimeShift, och det går att ställa in så det sker med automatik.
 8. PCsnubben

  TV-Reklam slippa

  Borde väl inte vara så svårt.... en kamera riktad mot TVn, kopplad till en minidator, som programmeras att känna igen reklam. Sen en IR-sändare kopplad till minidatorn som automatiskt drog ner ljudet eller bytte kanal. Eller en app i en mobiltelefon med IR-sändare, där kameran riktas mot TVn, sen gör den samma sak som minidatorn Just nu är det väl 70% Casionreklam. Samtidigt ska inte spelmissbruk främjas..... eller hur. För många år sedan fanns en byggsats, som kunde kopplas till TVn, och känna av när det blev reklam, den bytte då kanal. Den funkade så att när kanalens logga försvann uppe i högra hörnet, så detekterade den att det var reklam. Nuförtiden är det svårare, det kan bli reklam närsomhelst. och loggan är inte att lita på. Det finns dock en del försök att göra samma sak, men inget som verkar riktigt fungera. Finns tom ett patent i USA, för detta, men det verkar ju inte användas, därborta har de ju mycket mer reklam än i Sverige. (Vad jag vet). Hittade en manick som sänker ljudet vid reklam, men den säljs tydligen inte längre. https://www.amazon.com/SRS-Labs-DCT-8S-Television-Featuring/dp/B003H4QR3U/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8 Här har vi att annat projekt:http://www.skipr.tv/ Diskussion hur man kan detektera reklam på TV https://www.researchgate.net/publication/3227702_Automatic_detection_of_TV_commercials
 9. PCsnubben

  Musens markör

  Testa detta - Byt USB-port - Byt mus - Är det en laptop, testa med endast musplattan Är det en trådlös mus eller med sladd ? Trådlösa kan störas av annan elektronik.
 10. Fick problem med en Canon DCP-7065DN i Windows 10. Går inte att skanna till Email med Brothers inbyggda programvara "ControlCenter4", får felmeddelande CC4-121-00000003 Lösningen på problemet ska enligt supporten vara att ändra till rätt epostklient under Standardappar. Men jag HAR rätt e-postklient inställd redan. Så där tog förslagen slut... (Testat med Thunderbird, Windows Live Mail och Windows10s egna mailapp.) Detta är allså INTE lösningen för min del https://help.brother-usa.com/app/answers/detail/a_id/58127/~/cc4-121-or-set-the-default-e-mail-application-for-scanning-with-controlcenter
 11. PCsnubben

  LÖST Byta DNS på TG799

  Och har man flera datorer, så kan man ställa in dns i datorn på den ena, och köra auto via routern på den andra? Om man använder VPN då, som man ställt in i routern? Om man då ställer in manuell DNS på en av sina PC, går den då "förbi" routern och VPN då? Om man skulle ställa in manuell DNS på alla sina enheter, kan man stänga av DNS i routern? En router är ju även en brandvägg, sätts den ur spel om man sätter manuell DNS på sina enheter?
 12. PCsnubben

  LÖST Byta DNS på TG799

  Har du läst hela tråden? Det går inte att ändra DNS i den nya routern. Hittar ingenstans för att göra det. Om jag ändrar i datorn, har den inställningen prioritet då, eller vilken inverkan har då inställningen i routern? Har den ingen betydelse alls? Kan man helt stänga av dns i routern om man ställer in det i sina enheter istället?
 13. PCsnubben

  LÖST Byta DNS på TG799

  Men hur menar du med "Som sagt det tar längre tid att gå i två led med DNS-frågor än att fråga direkt." Om jag ställer in exempelvis Googles DNS i min enhet, tex en laptop, går den "förbi" inställningen i min router då ? Så att det blir oväsentligt vad routern är inställd på att använda som DNS ? Om det är så, kunde jag väl helt stänga av DNS i routern ? (ifall det går )
 14. PCsnubben

  LÖST Byta DNS på TG799

  Jag samma fråga för en annan TeliaRouter Den heter TG799VAC Extreme I den hittar jag INTE någon möjlighet att byta DNS Nån som har tips om det ? (Kanske ska jag starta en ny tråd för denna fråga ) ?
×