Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Monshi

Moderator
 • Antal inlägg

  27 382
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  194

Allt postat av Monshi

 1. Powemac G5? Om den fungerar skulle jag nästan säga skänk den till ett museum! Från 2005? Precis som för andra operativsystem som har många år på nacken ska man ta sig en funderar på om det finns någon poäng med att hålla dem rullande. det var längesedan ens MacOs 10.5.8 fick säkerhetspatchar och frågan är om du hittar några program som går att köra på denna gamla version av MacOs. Men lycka till! Notera att Snow Leopard för Intel-arkitektur. Kanske se om det finns en linux-dist du kan köra på datorn istället?
 2. Du skriver i första inlägget, hyresrätt. Kanske kolla med värden? De borde vara medvetna om att garderoberna har passerat sin livslängd och kanske har förslag? Garderober är iofs inte den största investeringen i en bostad.
 3. Hyllbärare verkar ge en del träffar, exempelvis på clas ohlson: https://www.clasohlson.com/se/Bygg/Beslag-&-upphängning/Hyllbärare/c/1997 fast ska medge att vanligast, vilket vi redan visste, är runda fästen. Har du tänkt dig göra ny hål i garderoben, skapa helt nya plan eller behöver du bara beslag som passar? Att skapa nya fästpunkter kan vara mycket svårt har jag en stark känsla av.
 4. Lite förvånande så fungerar detta (utan att mata in som matrisformel) =MEDIAN(OM(A1:A7="a";B1:B7;"")) Undrar om det är ett faktum i Excel 365 för nog har det inte fungerat förr. Och då fungerar även =MEDIAN(FILTER(A1:B7;A1:A7="a")) givet då att jag räknar medianen på värden i B1:B7 och det jag filtrerar på i A1:A7
 5. Oh, jag skulle aldrig hänga 40 kg i en sådan krok. För att klara 40 kg skulle jag nog säga att den borde hålla för dig även om du tar och håller i ett rep och hänger där en timma. Dvs två, tre eller fler av de där krokarna.
 6. har du filerna på datorn? Jag menar måste vi göra en räddning av din externa disk? Om så gör inget med din externa disk innan någon här tipsar dig om program som kan hjälpa dig, koppla bort den från dator och låt den vila. det går att återfå raderade filer om man har lite tur med rätt program. Men som sagt ovan, kopiera istället för att flytta.
 7. Du kan alltid testa att installera om, resetta telefonen. Cyanogen OS 13.1.2 är baserad på Android 6.0 och det kan vi iofs klassa som gammalt idag. Cyanogen utvecklas inte längre, hittar Lineage med stöd för One Plus One, android 9. Om en reset inte hjälper kanske kanske. Sök lite på nätet och se om den versionen fungerar bra med din teleofn.
 8. Och när man börjar närma sig dessa datamängder bör man kanske fundera på två saker 1: har jag rätt upplägg på mina data i Excel? 2: Kanske detta lämpar sig bättre att spara i en databas? Inte säkert att det blir positiva svar på dessa. Bra tips från MH_
 9. Istället för massa siffror som ovan, en fin sammanställning på Swedroid: https://swedroid.se/corona.html
 10. Det har nog att göra med den klassiska designen av en datorlåda, de olika spänningarna som ska levereras (+/- 12, 5, 3,3 V), den stora effekt det handlar om (500 W eller mer inte ovanligt) men kanske framförallt att PSU med fläkt i chassit hjälper till att dra runt luften i lådan. Modernare design. bärbara datorer eller Intels NUC-typ, har strömadaptern utanför.
 11. jag har inte upplevt några problem på Aftonbladet med Firefox. Bara en notis.
 12. Jag kan ju säga att på min Samsung ser jag alltid en blåtandssymbol i statusfältet när en enhet är ansluten. det kan väl kanske iofs vara både ditten och datten och inte bara hörlurar.
 13. Testa för skoj skull att räkna ut SHA-värde på strängarna istället. Om det är lika, samma tecken, ska det bli lika. Alla tecken i Python borde vara UTF8 så några konstiga tecken i annan kodning borde det inte vara.
 14. har du erfarenhet av att granska webbsidor? Då kan du högerklicka på en sida, välja inspektera element, kanske kika på Nätverksfliken så kan man där kanske se vad det är som sker. Men det är ingen bot. testa starta Firefox helt utan tillägg, eller i safe mode och se om problemen försvinner https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-firefox-issues-using-safe-mode
 15. Det finns inte stöd för VBA vare sig i molnet eller i appen. Det går inte heller med pivot som har flera konsolideringsområden app. Exempelvis.
 16. Det visas ju på svarsknappen om du har en blåtandsenhet ansluten för ljud och kan då välja att de ljudet via headset eller telefonen. Räcker inte det? Det verkar iofs finnas ett behov med tanke på alla appar som påstår att de ska kunna göra det du önskar.
 17. Jag tror det är så tyvärr ja. Vet inget annat iallafall. Tills jag är motbevisad.
 18. Du kan installera språkpaket på din svenska Excel för engelska. Du är inte bunden till språket du installerat Excel med idag (om du har Office 365 ivartfall) För om Excel är på engelska, då blir formlerna på engelska.
 19. Kan konstatera att e-posten som jag flyttat lokalt finns kvar under "all e-post" hos gmail. Dvs för att få bort den därifrån måste du radera den explicit verkar det som. Se exempelvis denna fråga/svar https://support.mozilla.org/en-US/questions/1006992 och definitivt detta svar: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1248726
 20. Oh, det är låter så jobbigt att jag hade hämtat ut en iphone för jobbet. Vi tvingas enbart till att ha mins 6 tecken i pin-kod samt att godkänna att de kan rensa telefonen via Ms-tjänster. Alla MS-tjänster på telefonen är i sin tur knutna till MS authenticator.
 21. är problemet här att IT-avdelningen inte tillåter att Outlook-appen samtidigt används för både privata- och jobb-mail? Kanske använda annan app för privat epost och låta intune säkra upp Outlook? Har inte varit i kontakt med Intune än, det ovan är bara en tanke.
 22. Säker på att du skapat en lokal mapp och inte en mapp/filter inom Gmail? Gmail bygger in på mappar som exempelvis Thunderbird gör, utan etiketter. Ett meddelande kan alltså både vara "Viktigt" och ha etiketten "Mina öldrickarvänner" exempelvis. Dvs skapar du en mapp i Thunderbird så kan denna motsvaras i Gmail av en etikett. jag kan dock verifiera att Epost i primära inboxen lokalt, på gmail och även i Viktigt Flyttar eposten till en lokal mapp, från primära inboxen lokalt. Eposten försvinner, vid en uppdatering av gmail, från primära inboxen men ligger kvar under "Viktigt" Eposten går att läsa på gmail, går att ge etiketter MEN under given etikett finns det inte. Inte heller i arkivet eller papperskorgen Går än att söka efter det. Om jag istället KOPIERAR det till en lokal mapp och sedan RADERAR det från gmail, då försvinner det eftersom då har det fått etiketten "raderat", med denna försvinner det direkt från alla andra etiketter (som viktigt exempelvis) Jag får titta in på gmail lite senare men anar att det finns en cache i systemet. Lösningen kan vara den ovan, kopiera lokalt, radera.
 23. och jag har lagt till tillägget och ser med fascination hur spindelnätet byggs på varje dag.
 24. Du har ett utropstecken istället för 1 i din formel =ANTAL.OM(A1:A24;0) eller =ANTAL.OM(A1:A24;"=0") fungerar.
×
×
 • Skapa nytt...