Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Monshi

Moderator
 • Antal inlägg

  27 258
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  188

Allt postat av Monshi

 1. Utan att svara på frågan: Du ska alltid ha en kopia av alla dina data så att du vilken dag som helst kan installera om allt på en ny dator utan att förlora några personliga filer. En bra backup är A och O samt allt där emellan. Normalt har du alla dina personliga filer under "Mina dokument" och systermappar men var du har sparat dina data kan jag inte veta.
 2. Det är nog inte möjligt det du önskar, att via kod sniffa genom Excel efter vilka kortkommandon som finns. Kanske inte se varför det skulle finnas anrop inom VBA/Excel API som gör detta möjligt. Vad gäller kortkommandon som du hittar för Excel, exempelvis CTRL+; ger dagens datum så blir ju det, på svenska tangentbord, CTRL+SHIFT+, eftersom ; är SHIFT+. Detta gäller då även andra kombinationer som på engelskt tangentbord ligger direkt öppna. Se exempelvis https://support.office.com/en-us/article/keyboard-shortcuts-in-excel-1798d9d5-842a-42b8-9c99-9b7213f0040f eller på svenska https://support.office.com/sv-se/article/Kortkommandon-i-Excel-för-Windows-1798d9d5-842a-42b8-9c99-9b7213f0040f
 3. Jag tror det kan vara dags att leta ny hårdvara. Vi kan felsöka denna, kanske rädda den, men du bör nog fundera på om det inte är enklare/bättre att låta denna dator pensioneras. jag skulle i ditt läge annars strippa ned datorn. Om den har ett internt grafikkort, använd det (drar mindre ström, kräver mindre av nätagg moderkort). Kanske ta bort alla minnen och se om datorn skriker till vid uppstart som den ska (bios ska pipa/varna) men inget av detta är en bot. Tja, jo, om den startar med ditt interna kan det ju vara nätagg ELLER grafikkort som är orsaken. Var som alltid försiktig när du är inne och petar i datorn. Jorda dig alltid mot chassit när du ska röra någon krets i datorn.
 4. Två tankar, utan VBA: Värdet du vill radera, är det ett inskrivet värde eller är det ett resultat av en formel? Om formel kan du "ta bort det" med en enkel om: =OM(U1="klar";"";"Värde") Eller om du nöjer dig med att värdena inte finns, applicera en vanlig villkorsstyrd formatering där du sätter färgen på texten till samma som bakgrunden. Texten finns kvar men syns inte. Vad gäller VBA-lösning KANSKE: Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) Dim activeRange As Range Set activeRange = Me.Range("F:F") If Intersect(Target, activeRange) Is Nothing Then Exit Sub If (Target.Text = "klar") Then Target.Offset(0, -(activeRange.Column - 1)).Resize(1, activeRange.Column - 1).Value = "" End If End Sub Notera dock att den funktion körs varje gå något ändras i bladet. Funktioner som denna kan slöa ned och notera även att det finns INGEN undo, möjlighet att rätta, om denna går fel. Anpassa referensen efter ditt arbetsblad, nu raderas allt till vänster om activeRange om värdet på denna sätta till exakt "klar".
 5. Har du annan dator eller kanske redan en sticka med exempelvis unix på? Eller räddnings-sticka för Windows. Testa starta upp med denna, dvs ställa om boot-sekvensen att starta från USB. Ger oss inte ett svar men en ledtråd om det fungerar eller ej.
 6. Vilken leverantör för epost har du? Bästa medlet är ett bra filter som tar bort spam. Exempelvis gmail har mycket bra filter. Byta e-postadress är mitt andra tips. Om ett riktig erbjudande, från sida där du registrerat dig, ska det alltid finnas en möjlighet till avanmälan från utskick men i riktig spam saknas det ofta och även om det finns en länk vetta tusan var man hamnar. De kan enkelt spåra dig och se att ja, den e-postadressen fungerade. Eller för den delen leda in på en sida med diverse elakheter på.
 7. Det går ju att ställa in windows att uppdatera enbart under vissa tidpunkter? Känns det inte säkrare att låta windows ta hand om det?
 8. Känns som att detta inte är det prioriterade fältet i telefoner eller tester av telefoner idag. men som sagt så kan man få bättre resultat om man håller telefonen en bit från kroppen eller liggande utan att man håller i den alls om man kör via handsfree. Dubbla sim är trevligt, ett aber att behöva släpa på flera telefoner. Lycka till.
 9. Det börjar faktiskt bli ganska vanligt med bärbara utan nätverkskontakt. Tunna macbook har saknat det i flera år och får det endast (och även många andra portar) via adaptrar. Nätverk kan köpas till genom enklare adapter, som de länkade ovan, eller mer avancerade dockningsstationer som även kan ge stöd för flera skärmar, usb-portar och liknande.
 10. Bankid kan inte startas genom att någon annan på en annan dator gör något. Bedrägerier med bankid går ut på att få en användaren att autentisera en inlogging på annan enhet som bedragaren initierat. Kräver att användaren manuellt startar bankid, på mobilen eller på datorn. I detta fall är det någon som laddas med webbläsaren som vill att du autentiserar dig. I bankid-appen ska det stå mot vad du autentiseras, din bank eller liknande. Vad står det där? Startar din webbläsare automatiskt, startsida på din bank eller att den försöker starta om existerande sessioner?
 11. En nödlösning kan vara sök&ersätt, byta ut sökvägen i formlerna. Det kan även finnas val under meny Data, länkar.
 12. Vad för typ av dator? Bärbar eller stationär? Mac, pc? Pling ljud från normala högtalaren eller från intern högtalare (bios ljud)?
 13. Vad för dator? Kan grafikkortet låna minne från datorns internminne?= Märkt av annan instabilitet i datorn? Generellt skulle jag säga minnesfel på grafikkortet men om du testat med olika känns det osannolikt, Finns det ett integrerat grafikkort på datorn?
 14. bara att ansluta telefonen via USB till datorn. Telefonen kommer säga "Laddar via USB, klicka för fler alternativ". Klicka där och välj "för över foton" och du får upp telefonen som en enhet där du se de mappar där bilder finns sparade enbart. Väljer du ovan att föra över filer ser du hela filsystemet, inklusive bildmapparna. Sedan kan man förstår använda HiSuite som sagts några gånger ovan. Ivartfall är det så enkelt på min Huawei P10
 15. Vilo/strömsparläge/låst skärm hanteras vad jag vet lika. Du får stänga av login helt och hållet. Ställ in att du ska logga in med pin-kod är min rekommendation. Enkelt och tillräckligt säkert. Eller fingeravtryck om du har det på din dator.
 16. Instämmer med Cecilia. ta även titt på att återställa datorn till en tidigare återställningspunkt om du tror att det vare en uppdatering som skett av något som gått snett.
 17. Det låter som det är ett fall för firma specialiserad på att rädda kraschade diskar. Om den tickar som du säger är det, som Mikael63 skriver, troligen en mekanisk skada och då kan du inget göra och du bör inte starta upp den igen heller iochmed att det kan orsaka mer skada på disken om den får snurra.
 18. Kanske bästa att ge en bild på hur SATA-kontakter ser ut: https://sv.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA#eSATA Men passar sladdarna fungerar det.
 19. nej, inte en till USB-sata lösning. SATA direkt in datorn. Koppla bort något eller köp en till SATA-kabel om det är vad som krävs (CD-spelare ansluten till sata?) Eller finns det e-sata på din stationära så kan du ansluta där direkt. USB tar bort många av kontrollmöjligheterna på disken och är en nödlösning om du inte kan ansluta via SATA direkt.
 20. Mycket större chans att rädda data från disken om du kan ansluta den via SATA direkt. Då får systemet full kontroll på disken, det har det generellt inte via USB. (eller har disken även en e-sata-kontakt? Kan ibland finnas. Använd denna utan att slå sönder lådan.) Om du tar ut den ur chassit och ansluter internt, första du bör göra är att klona disken och sedan arbeta på denna klon. (finns trådar här på eforum som berättar hur man gör detta). Risken finns alltid att aktivitet på en skadad hårddisk orsakar mer skada på den när den undersöks. Det vill säga om du har en stationär dator där du kan ansluta denna internt bör du titta på att göra det. Minns framöver att man alltid ska ha backup på alla data man inte vill förlora. Frågan är inte OM en hårddisk ska krascha utan NÄR.
 21. Jag inflikar bara ett sista ord där jag säger tre saker: Ge inte upp, du visar upp ett stort tålamod! Andra är: Det jag testat i detta sammanhang är utskick via Thunderbird och när jag testade fungerade det för enkelt eftersom det gick ut epost innan jag var klar med processen inför (därav varning tidigare om att testskicka bara till dig själv initialt). Outlook borde fungera bra även om du har det i din Office installation. Tredje och sista: Normalt vid utskick används den e-postadress som satts som primär i e-postprogrammet. (har inte läst alla turer i denna tråd) Lycka till!
 22. Trevligt att höra, bra att det fungerar för dig.
 23. Det har du rätt i, att färga efter villkor det kräver VBA Problemet kan dock vara att Excel kan vilja färga alla serier, staplar lika, men där kanske jag inte vet hela sanningen.
 24. Det ser lite annorlunda ut i Excel 2016 men samma funktion ska stå att finna även i äldre versioner. Minns inte riktigt var men färga grafer går, bara högerklicka på grafelementet och välja att formatera detta. Ingen VBA-kod ska krävas.
 25. Som svar på mitt inlägg ovan. Excel-filen som länkas på det vis jag beskriver ovan bör inte ligga i mapp som är mappad till onedrive, då fungerar det inte. Om den ligger på annan plats på hårddisken fungerar det.
×
×
 • Skapa nytt...