Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Monshi

Moderator
 • Antal inlägg

  27 145
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  182

Allt postat av Monshi

 1. ja, det borde fungera om du får en IP-address som alltid är på samma plats i världen. Lite osäker på exakt hur Googles kontroll fungerar ska sägas. Du kan begära ut alla data Google har om dig om du vill.
 2. Ojoj, se tråden Bort med alla select och återkom.. Men men Vill du bara spara ett blad ur boken, då måste du kopiera ut det till en ny arbetsbok som du sparar. (du tappar då kod som inte finns på bladobjektet, kan spara utan makro
 3. Google sparar mer data än det du ser, de du raderat är inte det de användare för säkerheten.
 4. Testa med kabel i din router. Trådlöst når du generellt inte 250 MB/s med. Svetsningen har inget samband med vad du mäter. Alla fiberkablar är svetsade någonstans.
 5. Om du loggar in på webben, som du uppmanas, kanske gmail kan lära sig? Annars se om du kan sätta undantag i ditt VPN, att vissa adresser inte ska gå genom det.
 6. Verktyget text-till-kolumner? Dela på mellanslag? Kommer dock ge fel på de med tredelade namn och de får du hantera manuellt på något vis. Exempel finns ovan.
 7. Det går att länka Excel dokument med varandra men det finns vissa regler. En del enkla formler, med raka adresser, fungerar utan problem även om andra boken är stäng. Mer avancerade formler som exempelvis söker bland data kräver att andra boken är öppen för att fungera. När Excel-ark växer sig för stora brukar jag alltid säga att man borde fundera på om inte en databas är ett bättre alternativ för lagring av data. Excel fungerar ju självt allra bäst om data hanteras i tabeller likt i en databas. men börja med att spara undan en kopia av din arbetsbok. Sedan borde det bara vara att välja de blad du vill flytta till annan bok och högerklicka och välja skapa kopia/flytta till annan bok. Testa och se. Som sagt om du har mer avancerade formler måste databoken vara öppen annars blir det exempelvis referensfel om PASSA letar i en tabell.
 8. Ser rätt ut. Ett tips är att bryta upp i delar om det blir fel, dvs skriva varje formel för sig för att sedan dra ihop när det blir rätt. På svenska blir formeln: =INDEX(B3:N3;1;ANTAL(B3:N3))
 9. Det är helt upp tid dig som du vill nyttja det. Det krävs att du ger ett medgivande i den bank som "äger" uppgifterna och den bank/verksamhet som ska använda dem får det. Du kan även närsomhelst dra tillbaka det. Men visst, det blir en öppning till att ge mindre noga beräknade organisationer tillgång till dina data. Allt är upp till användaren och systemet, att ha kunskap.
 10. Vi kan hoppas men tror inte det. De försvann i uppdateringet av forumet och inga har räddats tidigare. Tyvärr.
 11. Det där är alltid knepigt och enklast kan vara att skapa en tabell som hämtar data från dina master-tabell för presentation. Då kan man med formler där, som hämtar data från celler, styra mellan vilka data man vill se om kanske även bara ta ut varannan datapunkt. Fast kanske enklast att ta en titt på pivot-tabeller och se om de om kan hjälpa dig mot målet.
 12. Nja, en extra kolumn där du skriver typ =(LÄNGD(A1) -LÄNGD(BYT.UT(A1;" ";)))>1 om du räknar detta på första kolumnen innan du slår isär dem. Å andra sidan bara CTRL+pil ned i kolumn tre av resultatet så hittar du en för en de som blivit delade fel.
 13. Oavsett, byt lösenord, aktivera 2FA om du inte gjort. Det skadar aldrig.
 14. PIvot tabell måste manuellt uppdateras. Vore för tungt för Excel att räkna om automatiskt. Om du vill ha formler är det SUMMA.OM du söker (SUM.IF på engelska)
 15. Normalt sett med manuell kontroll av resultatet men om många rader... kanske räkna mellanslag och varna så att de lätt kan hittas. Koden kan inte veta om det är Lars Ekman Larsson eller Lars Ek Larsson Dvs om det är ett dubbelt förnamn eller dubbelt efternamn.
 16. Hittar tyvärr inte filen bland mina dokument.
 17. Även jag har haft samtal med en försäkringsfirma som för att identifiera att det är jag bad mig ta fram bankid. Då tittar man givetvis på att det är de man vet att man ska prata med som står som namn på det man signerar på. Det gäller att ha hjärnan med sig.
 18. ja du, är inte bekant med dessa formler. Aldrig sett SUMX förut. När jag inte vet formelsvaret går jag då över till att skapa hjälpfunktioner. Helt enkelt om du vill beräkna på månad och år skapa en kolumn in din tabell som håller detta värde. Kanske formel som =YEAR([Datum])&MONTH([Datum]) som du sedan använder in dina beräkningar i din pivot.
 19. Varför denna vägran av bankid? Det står dig fritt men är en stark del i den säkerhet som finns på nätet. Rätt hanterat är det en stark identifikation av dig. Det blir även en försäkring för bolaget som säljer, med en identitet de kan lita på kan de tro på kunden att verkligen är du. Det är en del av dagens utveckling, penetrationen med bankid är stor i Sverige och det är även att kunder ser det som att om bankid används är det nog säkrare sida, säkrare att handla från den. Nu ska sägas, Klarna ger jag inte många poäng till, de litar jag inte helt på. Bedrägerier förekommer hela tiden, bankid är ingen försäkring mot det och inte heller orsaken. Orsaken är folks okunnighet om hur systemen fungerar.
 20. Byta ut [År] mot [Månad] = 3? Om du har ett fält som heter månad att jämföra mot.
 21. En flytt av den fil är samma som att kopiera till ny plats och ta bort på gamla. Om mappen synkas mot onedrive försvinner den givetvis därifrån. Testa, lägg upp en eller flera tomma text-dokument och flytta, döp om. Allt du gör på datorn, i mappen som synkas, återspeglas i webbversionen.
 22. Om din dator är kopplad till Onedrive försvinner filen även där. Onedrive synkas helt med ändringar du gör på dator eller på webben. raderar du på datorn försvinner det på webben, raderar du på webben försvinner det på datorn OM onedrive är länkat.
 23. Skrev jag inte D:\Users\ann-c\Bilder Tusan också. Men oavsett om det är D, C eller F du flyttar till ska det vara så enkelt.
 24. vad mycket problem det var med denna enkla aktion? Konstigt att det kan bli så ibland. Det ska inte behövas gå in i registret normalt sett, risken att det blir än mer fel är överhängande. Testar att flytta min (tomma) mapp Filmer till/från onedrive och det sker utan protest, till mapp som finns eller mapp som inte finns. Borde bara vara att 1: Högerklicka på mappen Bilder, välja egenskaper. 2: Klicka plats, där ändra sökväg från C:\Users\ann-c\OneDrive\Bilder till C:\Users\ann-c\Bilder exemepelvis. 3: Och klicka verkställ. Finns inte mappen ska Windows fråga efter "Vill du skapa mappen" och därefter "Vill du flytta med allt innehåll". Klart. Det är allt. Om detta inte går är det något annat i systemet som stör och där går jag bet. Då kanske registerhack är enda vägen men det SKA inte behövas! Inte på en ny dator.
×
×
 • Skapa nytt...