Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Monshi

Moderator
 • Antal inlägg

  27 195
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  186

Monshi vann dagen: 26 november

Monshi hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Monshi

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 • IT-kunskaper
  Excel, java, html, css... med mera

Senaste profilbesöken

91 786 profilvisningar
 1. Mitt tips är att skriva logiken i skilda celler och sedan få ihop det. Antal.om är bra, passa fungerar även för detta. men bara att byta referens i MHs formel annars, C1 mot B1 i formel ett och C1 mot A1 i formler två. Typ ungefär.
 2. Installerat appen netflix? går att installera via MS store.
 3. Då är det nog något fel på Lightroom eller så har du inte kontroll på inställningarna för ditt Google-konto. Har du annat e-postprogram i din dator? Outlook, live-mail, Thunderbird (eller va nu alla heter)
 4. Svårt att diagnosticera fel som detta. men att du inte får upp en blåskärm indikerar ivartfall att det inte är Windows som kraschar utan att det är ett problem relaterat till hårdvaran. Som Cecilia är inne på, ladda hem program som kan visa på temperaturen på moderkortet. testa stressa grafikkort, CPU via testprogram och kontrollera värdena. Ett annan möjlig orsak är att nätagreggatet inte orkar med belastningen. CPU-program: https://www.cpuburnin.com/ Bevaka datorn https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html Lite mer tips här: https://www.custompcreview.com/articles/8-best-tools-stress-test-pc-cpu-ram-gpu/
 5. Skicka foto går att skicka via epostprogram. Men oavsett logga in på google med en webbläsare och kontrollera säkerheten på ditt konto. 2FA rekommenderas och med det, som sagt, applösen där inte oauth/2FA stöds. 2FA - 2 faktors autentisering med app, sms eller annat.
 6. Det jag inte förstår är varför skicka mail från ett bildbehandlingsprogram? Finns andra program som är specialister på det (outlook, thunderbird exempelvis) Men om du ska använda gmail i lightroom 1: Aktivare 2FA 2: Skapa unika lösenord per app (eller autenticera via oauth/2FA som exempelvis thunderbird klarar av)
 7. Excel 2010. det var ett tag sedan. Är tabellen formaterad som en tabell? Det är nog en förutsättning och om det inte fungerar då vet jag inte riktig. Se bara till att regeln finns i alla celler i kolumnen så borde det fungera. I Excel 2016/Office 365 följer regler som de med som de ska.
 8. Att räkna korrekt på ett ISK är svårt som du säger. Dels för att räntan/skatten ändras ofta, reglerna kan ändras samt att det beräknas på flera värden under året Kapitalunderlaget beräknas årligen som en fjärdedel av summan för: Värdet av tillgångarna på investeringssparkontot vid ingången av varje kvartal Insättningar till kontot under året Värdet av överföringar av värdepapper från https://www.avanza.se/lar-dig-mer/avanza-akademin/skatt-deklaration/hur-beskattas-ett-isk.html Så säg att vi skriver in nuvarande statslåneränta i G1, i G2 tar vi fram aktuella räntan: =MAX(0,01+G1;0,0125) I C ändrar vi så att står investerat under innevarande år (12 000). I F skriver vi =SUMMA($C$7:C7) och beräknar totalt investerat. Och i H7 räknar vi ut skattbara kapitalet =((B7+C7/4)+(B7+2*C7/4)+(B7+3*C7/4)+(B7+4*C7/4)+C7)/4 och till sist skatten: =H7*$G$2*0,3 (se bifogad arbetsbok) Tycker jag gör enligt reglerna men får det inte att stämma med https://www.ekonomifokus.se/berakna-skatt-pa-isk-kalkylator Den om kan hitta ett fel i mina beräkningar är varmt välkommen att rätta dem. Kopia av Avkastning börsen.xlsx
 9. Skatten ska inte räknas som procent av vinsten, eller som på ISK, procent av kapitalet på kontot? Lite udda att räkna den per 100k-del. I ditt exempel skulle du alltså betala skatt först år sex?
 10. SSL-cert är nästan ett krav idag på exempelvis chrome snart kan komma neka användare access till icke sidor utan cert. Kanske så enkelt att du kan lägga på ett gratiscert från let's encrypt https://letsencrypt.org/
 11. Se bifogad fil I A har du dina grundvärden. I E har du formeln som räknar ut hur mycket de ska ökas. I detta fall tänker jag addition, vill du multiplicera ska formeln givetvis ge 1 där ingen ändring ska sek. Kopiera värdena i E. Markera värdena i A och välj klistra in special, enbart värden och en aktion du önskar. adderaguide.xlsx
 12. Windows XP direkt på nätet via ett modem? Okej, ett NAT bakom router är bara en fiktiv säkerhet men sorterar bort en del direkta anrop genom att stänga portar. kan ju vara något skräp i din dator som går helt fel i sina försök att fånga dina inloggningsuppgifter då XP är såpass gammalt att även virus säkert tappar stödet. Nu är jag iofs troligen helt ute och cyklar men står fast vid att jag aldrig skulle exponera en Win XP dator mot nätet, den är som en honungsfälla för virus och trojaner på nätet.
 13. Enklaste Skriv in det du vill öka med i array av celler som ser likadan ut, nollvärden för de rader du inte vill påverka. Kopiera, klistra in special väl det du önskar (addition, multiplikation...) och välj enbart värden. Om det går använd formler för att skapa din array av celler, det går ganska enkelt med en OM-formler med en RAD()/steg-koll exempelvis. =OM(REST(RAD()-1;3)= 0;1;0) ger ett värde på rad 1, 4, 7, 10... Ta bort -1 och det blir 3, 6, 9...
 14. Mitt tips är att skaffa en chromecast och casta från din telefon till denna istället för TVn. Tiden springer tyvärr ofta snabbt från appar i TV-apparater.
 15. kanske motsatsen till integrerad? Men ja i sak har du rätt, anslut en hårddisk via USB och du kan spela in på den.
×
×
 • Skapa nytt...