Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Monshi

Moderator
 • Antal inlägg

  26 726
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  163

Monshi vann dagen: 13 Maj

Monshi hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Monshi

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 • IT-kunskaper
  Excel, java, html, css... med mera

Senaste profilbesöken

80 085 profilvisningar
 1. Monshi

  Köpa Win Vista 2018?

  Det stämmer till 100%, Vista har visserligen användare än men färre och färre och färre som anpassar sina system för Vista. Det och att systemet inte patchas längre. Om du funderar på Vista skulle jag nog rekommendera en linuxdist om du inte vill ha Win10. Win10 är stabilt, enkelt och fungerar men om du inte är ute efter saker som kräver Windows kan linux vara ett mycket bra alternativ.
 2. Monshi

  Datum i excel

  är det datumformat du har? Tveksam det vill säga räcker nog inte att formatera som datum utan du får extrahera datumet ur cellen/strängen. Exempelvis med =DATUM(VÄNSTER(A1;4);EXTEXT(A1;6;2);EXTEXT(A1;9;2))
 3. Monshi

  Köpa Win Vista 2018?

  Nej skulle jag säga. De slutar väl patcha Vista vilken dag som helst?
 4. Monshi

  Generera resultatlista

  Pivottabeller? Testa, det ser ut som varje värdekombination är unik, dvs bara en serie per klass/vapengrupp då kommer det fungera bra som grund. Testa.
 5. Notera bara att koden kommer gå in errHandle efter ditt försök att svara. Iofs tar din If Err.Number hand om det men det går att lösa med ett exit sub innan errHandle, som jag visade ovan.
 6. Monshi

  LÖST Störande reklam!

  bakåtknapp?
 7. Monshi

  LÖST Störande reklam!

  30 kr kostar det...
 8. Monshi

  LÖST Störande reklam!

  Finns betalversion där du slipper reklamen.
 9. Monshi

  "Något" har raderat grejer på min hårddisk.

  Gör en felkoll på disken, verifiera att den är sund! Om du en gång förlorat filer, den kraschat, kommer detta sannolikt ske igen. 1: Kolla S.M.A.R.T.. Denna status kan visa direkt att något är fel men visar inte att disken är OK (HD Tune är ett program som kan, finns många fler) 2: Kör en fullständig scan av hela disken efter fel, gärna med tillverkarens program för detta. Om du känner att detta är ovan din kunskap, släng hårddisken och köp en ny. Och minns att bästa skyddet mot förlust av data är backup(er) eftersom detta enda vi vet om en hårddisk är att den någongång i framtiden kommer att krascha totalt. Vad för typ av disk? Klassisk roterande eller SSD ?
 10. Monshi

  Eller hur

  Faktiskt asså liksom ba det viktigaste är att vi förstår varann Ojoj, nu smeker jag nog några spikhuvuden. Språket brukas, missbrukas och utvecklas. I all rätt blir olika generationer irriterade på olika detaljer språket, det är det som är utveckling. Nog blir jag irriterad på exakt det som tas upp här, säger inget annat.
 11. Tja, det finns felhantering i VB(A) On Error Resume Next eller On Error Goto errHandle eller standard On Error Goto 0 errHandle är då något du skriver in i slutet av din funktion förslagsvis Sub mySub() On Error Goto errHandle If('whatever gives and error') ' .... End If Exit sub errHandle ' Ohmy, an error End Sub
 12. Monshi

  LÖST Inloggning på forumet

  Och du har inte någon Adware-program som rensar? Din inloggningsstatus sparas i en cookie. Det är borta när du kommer tillbaka verkar det som. Testa annan webbläsare kanske?
 13. Monshi

  LÖST Inloggning på forumet

  Har du ställt in att webbläsaren ska rensa alla cookies vid nedstängning eller har du annat program som kanske gör det?
 14. så kanske: sNewFilePath = ActiveWorkbook.Path ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=sNewFilePath & "/" &Range("A1") ??
 15. Villkorsstyrd formatering plus formeln VECKODAG skulle nog passa dig bra.
×