Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Monshi

Moderator
 • Antal inlägg

  27 182
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  185

Monshi vann dagen: 17 september

Monshi hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Monshi

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 • IT-kunskaper
  Excel, java, html, css... med mera

Senaste profilbesöken

91 493 profilvisningar
 1. Mitt tips är att skaffa en chromecast och casta från din telefon till denna istället för TVn. Tiden springer tyvärr ofta snabbt från appar i TV-apparater.
 2. kanske motsatsen till integrerad? Men ja i sak har du rätt, anslut en hårddisk via USB och du kan spela in på den.
 3. Skriv =LETARAD(E9;I1:J12;2;FALSKT) så blir resultatet det du önskar. (FALSKT ger exakt sök) Men du är på rätt väg, räkna om det så det blir siffror, sätt ihop dem med =DATUM(år;månad;dag)
 4. Testa vettja. MP4 är ett icke förlustfritt format och med fördel man använda andra icke komprimerande format. Det går dock att klippa även i MP4 film utan att hela filmen behöver kodas om. Så dumma är inte verktygen.
 5. Trådar stängs inte (utan anledning) men trevligt med en lösning.
 6. Pizza hut innan... fast det var ett tag sedan sist. Inget i salongen, det är inte min tradition.
 7. Asså, tar man direkt och sköljer som trycker en diskborste mot pressen så lossnar det enkelt. Behövs inget specialverktyg imho.
 8. Monshi

  Admin och win 10

  Admin har för mycket rättigheter. Bättre att vara en begränsad användare, mindre risk för att skräp tar sig in i kritiska delar av systemet om man nu skulle ladda ned något. Du är inte säker men lite säkrare.
 9. vad jag vill säga är att det är ett krångligt problem du ställer upp för oss. Även givet att filerna är lika är det ett jobb att gå igenom dem. Funderar på om du inte kan lösa det med formler om böckerna är lika. Testa enligt modellen 1: Öppna en av filerna och den nya boken du vill få in data via. 2: Kopiera, klistra in länk i från databoken till den nya. 3: iakta formeln och bygg upp densamma med INDIREKT. Notera att om sökvägen till filen innehåll mellanslag omslut den med ' filnamn' 4: Dela upp formeln så att du har sökvägen i en eller flera celler som du klistrar ihop i formeln till en referens. 5: Gör kopior och uppdatera referensen till boken som ska hämtas. MEN de dynamiska namnen gör det svårt och jag anar att det är många böcker att gå igenom. men om du får ihop alla data på en plats, då kan vi börja med vår analys.
 10. Ojoj, data distribuerade över flera blad i en bok kan vara en utmaning, över flera böcker en än större. Utspridda på disken en nivå problem till. Och en liten not, data om en stor mängd personer faller under GDPR-lagen. varför inte samla alla data i en, eller flera, tabeller och kanske lägga in ett formulär (med lite stöd av VBA) för att skriva till tabellerna? Många blad är som sagt inte heller att rekommendera. Många rader med data mycket bättre. Det du söker KAN vara att konsolidera data https://support.office.com/sv-se/article/konsolidera-data-i-flera-kalkylblad-007ce8f4-2fae-4fea-9ee5-a0b2c9e36d9b?NS=EXCEL&Version=90 men troligen inte då det siktar sig med mot ekonomiska rapporter, att summera/behandla data från liknande filer och inte hämta data. Kvar finns nog VBA som får stega igenom och leta men komplexitet på problemet ger att jag inte kan ge mer hjälp än att säga ta det steg för steg. Och VBA-koden jag skulle skriva skulle enbart hjälpa dig dra ihop alla data i en fil för att analysera det där. Som sagt förr, behandla Excel som en databas du skapar rapporter från.
 11. skriver det jag skrivit så många gånger här: Ta ett steg tillbaka och tänk dig att Excel fungerar bäst när du behandlar dina data som i en databas. Tabeller med data och rapporter som sammanställer dessa data. Via formler, via Pivot, PowerPivot eller liknande. Har inte satt mig in i grundproblemet men problemen brukar bli mindre om dina data är strukturerade korrekt.
 12. Äsh, det är bättre att installera om allt och se om du inte kan få ordning på det hela. Du verkar ju ha god hälsa på dina backuper. Att ta en gammal disk med drivrutiner för annan dator i Windows bäddar för problem även om det ibland kan gå att reda ut. fast du kan alltid testa med din image, vad har du att förlora. Bara ta godtycklig disk som rymmer avbilden och lägg in den. Men som sagt, ta chansen och installera om.
 13. Imho skulle jag idag titta efter dator med USB-C som klarar Laddning Displayport Senare leta reda på skärm som har USB-c och sedan bara en kabel att ansluta... Men det är klart, priset springer iväg till minst dubbla det som du får lägga för de två ovan. Samt en SSD disk men det har ju även dessa, det kravet är uppfyllt. En sak man alltid kan veta om datorer, pris och teknik är att i morgon kommer det en modell som är både billigare och snabbare än den du tittar på idag.
 14. eller skapa en lista med nyckelord och ressätt. Bara att söka i denna lista och returnera det som hittas. Enkelt att bygga ut med fler länder.
 15. Inte gmail, är väl drive och det är väl du som valt att synka med drive?
×
×
 • Skapa nytt...