Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Monshi

Moderator
 • Antal inlägg

  27 091
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  177

Monshi vann dagen: 13 juli

Monshi hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Monshi

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 • IT-kunskaper
  Excel, java, html, css... med mera

Senaste profilbesöken

88 867 profilvisningar
 1. Det låter som ett specialmått som inte är vanlig idag. Kollar in på Cykelkraft https://www.cykelkraft.se/cykeldelar/cykelhandtag/handtag de har handtag med 22,2 mm i innerdiameter vilket är standard idag på, som de skriver, 99% av alla cyklar. Samma på andra cykelsidor, diametern är inte fråga, den är ett faktum. kan ett alternativ vara att bygga upp diametern med exempelvis tejp för att på denna dra över ett handtag? Ett annat alternativ att linda med tejp som man vanligen har för racerstyren? Men detta var cykeldelar, finns kanske inom andra branscher?
 2. Eh, det går säkert att lösa det di vill men jag förstår nog inte vad det är du frågar efter. Vad ska summeras, sökas över? Vad är det för siffror som står i bladet kalkyl idag?
 3. Menar du att om du har dator ansluten via USB-C till skärmen så får du bild på skärmen men ingen ström? fast här finns det några fallgropar. 1: Datorn din kanske inte kan laddas via USB. Den borde, om den kan det, ha en nätadapter med USB-C kontakt. 2: Inte alla USB-C kontakter på datorn stöder laddning. Om flera, testa annan. 3: Skärmen skickar inte ström. Fast det borde den men hittar ingen direkt information om det på nätet. Bara att det "krävs endast en kabel för att... "
 4. Precis! Då sitter din privata dator på DP/HDMI eller liknande i skärmen samt med USB-A - > USB-C. När du ansluter jobbdatorn ansluter du bara USB-C och får då även ström via den. Korrekt?
 5. Är det USB-C in i jobbdatorn? Och ingen sådan kontakt i din privata? Kanske läge för en adapter så att du kan mata hubben i skärmen även från din gamla dator. Du får då givetvis ingen video via den men däremot kanske slippa flytta alla kablar.
 6. Du måste givetvis först logga in på datorn med det konto du har där. Om det är en epostadress med lösenord så måste du göra det. När du väl är inloggad kan du 1: Ställa in en pin-kod som är lokal för denna dator. 2: Ställa om kontot till ett lokalt konto. Kanske det då går att hoppa över inloggning? 3: Kanske det är som så att du redan har ett lokalt konto utöver ett MS-konto, att du får upp inloggningsruta med din MS-användare? Byt då, finns en liten knapp för att logga in som annan användare. Om du ett MS-konto kopplat till datorn rekommenderar MS att du använder pin-kod eller fingeravtryck om det finns på din dator. Fördelen med pin-kod kontra lösenord för MS-konto är att pin-koden är unik för denna dator.
 7. Vad för skräp har du fått in i din dator som orsakar det där? Problem som detta uppstår bara inte. Det kan även vara din internetleverantör som orsakar detta men det borde kunna testas genom att testa annan enhet (annan dator, mobil, surfplatta) Du har testat att ställa om din DNS till annan, Googles ( 8.8.8.8 ) ser det ut som utan bättre lycka. 1 000 kronors frågan som jag inte tror du svarat på: När började dessa problem, när fungerade det senast?
 8. Sätt upp så att du loggar in med en pin-kod, det är enkelt och det är säkert.
 9. Det kommer dock inte påverka något men gör ingen skada.
 10. Troligen men öppna upp datorn, eller manualen, och bekräfta.
 11. Var blev det rörigt? Nåja. Det borde gå att hitta en ny fläkt till grafikkortet om det är den som gått sönder. Kostar inte många kronor. Det ska sägas fläktar brukar inte plötsligt gå sönder, kolla efter glapp kanske testköra den med annan spänningskälla om du vet hur.
 12. Det är inget krav, det går att gå runt, men du får en del fördelar av det. Exempelvis logga in på tjänsten på nätet, spåra din dator, hålla kolla på dina abbonemang (Office 365), epost osv. Men som sagt inget krav och datorn kommer att fungera lika bra om du hoppar över detta steg.
 13. Nytt grafikkort är en lösning men du borde även kunna införskaffa och byta ut fläkten på kortet om det är just den som felar. Om kortet har några år på nacken kan du, om du inte är efter att lyfta prestanda samtidigt, troligen hitta ett passivt kort med samma prestanda som ditt nuvarande.
 14. Tittar på vad som krävs för få video genom USB-C. Denna skärm är i samma serie och i stort sett samma specifikationer men med en USB 3.1 hub som kan bära video, ladda dator och även nätverk. Dvs som en dockningsstation https://www.dustinhome.se/product/5011089185/b-line-272b7qupbeb + 2000 kr, dvs 4 600 kr för denna. Med vesa-fäste, foten går alltid att ta bor och kan ersättas.
×
×
 • Skapa nytt...