Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Monshi

Moderator
 • Antal inlägg

  27 162
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  184

Monshi vann dagen: 13 september

Monshi hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Monshi

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 • IT-kunskaper
  Excel, java, html, css... med mera

Senaste profilbesöken

90 564 profilvisningar
 1. Kort sagt: Inte gjord för badrum. Lämpar sig inte alls i badrum. Kan innebära livsfara att installera i badrum.
 2. fast det är inte en riktigt bra lösning. Risken ökar för korrupta data vill jag tro. Om ena disken får problem kan hela mappen med filer bli korrupt. Lite som RAID0.
 3. Oh, jag sparade inte boken så kan inte titta på den igen.. Men tabellen jag tittade på var en med LETARAD som hämtade data baserat på produktID i kolumnen längst till vänster och byggde upp data som sedan formler kunde räkna på. Vill du att jag ska titta på arket igen kan du skicka det till mig via ett PM.
 4. Första fråga: Är det där arket inte fyllt med data du inte vill att vara och en på nätet ska kunna se? Lämpligt att ladda upp det här? Andra fråga: Inte funderat på skaffa ett ekonomin/faktureringssystem? Excel fungerar iofs men blir lätt lite svårarbetat, framförallt överlämning om den som ansvarar för det slutar. Pivottabbell är inte rätt sak att föra in i denna bok, det ser inte ut som det skulle passa. Du har iofs en fin tabell med attesterade fakturor men du har samtidigt en tabell som gör detta bättre än Pivot skulle på sidan rapport. Resulterande konton. Markera hela kolumnen, gå till Datavalidering och radera.
 5. Har du dem redan i en tabell är det en enkel sak att ordna. Pivottabell eller med formler. Tabellen utökas automatiskt när du lägger till nya fält, formler uppdateras med denna och pivot måste manuellt uppdateras men tar storleksändringen av tabellen automatiskt.
 6. Du kan alltid testa att dela filer mellan datorerna via nätet och se vad du uppnår för hastighet. Det kan skvallra om vad för fart ditt nät, dina datorer, klarar .
 7. Lite konfunderad av din fråga. Vad du egentligen har och vad du vill ha. Excel mår bäst om du hanterar det som en databas. Dvs att, i detta exempel, att fakturorna förs in i en tabell och att du ur denna tabell hämtar ut de data du vill ha vid formler eller pivottabeller exempelvis.
 8. Vad för dator är det ? 1.6 GB är väldigt lite minne för Windows 10. Om möjligt att utöka det rekommenderas det eller ett mindre resurskrävande operativsystem (någon unix dist).
 9. Svenska versionen fungerar =ANTAL.OM($B$1:$B4;"="&B4)=1 Det är inte som så att du har engelskt system och att du ska skriva formeln som =COUNTIF($B$1:$B4,"="&B4)=1 ?
 10. Ni har säkert en gruppanslutning, kostnaden bakas in i hyran. Då brukar man kunna få ned priset med cirka 50% eller mer. Anslut din router, starta med det. Se om den får kontakt. Sedan kan du, som sagts, dra en nätverkskabel till datorn eller koppla upp den trådlöst till routern. Testa och se och lös sedan det praktiska med exakt var den ska stå.
 11. Eller polardiagram om datat passar. Men den är en liten konst att få till bra och förstå.
 12. Hoppa över formeln, den ger dig inget. Dela och se om det går att hantera manuellt. det är som sagt omöjligt för koden att veta om det står Lars Niklas Andersson (två förnamn) eller Johan Lindh Persson (två efternamn)
 13. Det gör du inte enbart med Excel, du behöver en riktig PDF-editor som kan skapa formulär.
 14. Såhär brukar jag göra när jag ska spara ett blad: Dim newBook As Workbook Worksheets("Registrering_utskrift").Copy Set newBook = Workbooks(Workbooks.Count) newBook.SaveAs Filename:="c:\dev\test" newBook.Close saveChanges:=False Notera dock att dom det finns formler som refererar till andra blad i boken eller liknande kan de bli lite galet. I de fallen, när man bara vill spara värdena får man ett eller två steg till. Dela upp koden i steg. Koden ovan kan exempelvis ligga i en rutin "SaveMyBook(filename, sheetname) "
×
×
 • Skapa nytt...