Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Monshi

Moderator
 • Antal inlägg

  26 992
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  169

Monshi vann dagen: 5 februari

Monshi hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Monshi

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 • IT-kunskaper
  Excel, java, html, css... med mera

Senaste profilbesöken

84 684 profilvisningar
 1. Monshi

  Thunderbird....strul

  Hur hämtar du epost? POP eller IMAP? Hur ser det ut om du loggar in på webbtjänsten för din epost?
 2. Om vi pratar gmail ,aktivera tvåfaktorsautenticering och skapa app-lösenord. Dvs med tvåfaktors så kan du skapa ett unikt lösenord, som bara visas av gmail en gång, och använda för att autenticera exempelvis Thunderbird. Då slipper du att ange ditt riktiga lösenord i mailprogrammet och kan även, om du av någon orsak måste, gå in på gmail och ta bort ett app-lösenord och därmed spärra åtkomsten till epost för denna.
 3. Låt den gå en full cykel. Ladda upp och låt den gå till 10% eller så. Ladda upp igen. Då kommer den (förhoppningsvis) lära sig.
 4. Monshi

  Besöka webbutik i intranet

  ta en titt i din server och titta vad för domän den svarar på. Kanske den bara lyssnar på localhost som standard? Ställ in den att lyssna på "myawesomeshop" exempelvis och ställ in i resp dators hosts-fil (C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts) att 127.0.0.1 resp 192.168.1.1 ska slås upp till "myawesomeshop". Sedan skriver du, oavsett dator, http://myawesomeshop för att nå den.
 5. Monshi

  Gruppera datum i pivottabell

  Här har du en pivottabell med strukturen År -> Månagdsgrupp -> månad -> veckonummer -> veckodag Pivotgruppering.xlsx
 6. efter större uppdateringar kan det ta en tid för telefonen att stabilisera sig, processer kan dra mer kraft på något vis. Om det inte går över kan en återställningen av telefonen ge viss bot men, som sagt, batterier åldras även.
 7. Monshi

  Windows XP, installation av Nero 6 i felsäkert läge.

  En dator med WinXP ska du aldrig någonsin under några omständigheter ansluta till internet! Den är helt opatchad sedan flera år tillbaka! Om nu datorn inte klarar modernare versioner av Windows installera för tusan Linux på den för WinXP ska man inte köra idag!
 8. Monshi

  Kopiera värden mellan flikar

  Kan nog bara säga att ibland ställer användarens idéer om hur det ska vara till med problem när de ska in i Excel.. Excel är ju dessutom så skapt att även det dummaste går att göra om man vill. Du kommer inte undan handgrepp på varje blad hur du än gör. Antingen har du en formel där du ändrar bladnamn/skapar om för varje blad eller så använder du INDIREKT och bygger upp från en cell. Om bladen numrerade i serie kan du iofs automatisera det och ta fram nuvarande bladets namn med =EXTEXT(CELL("filnamn";A1);HITTA("]";CELL("filnamn";A1))+1;255) (eller använde filename, vet ej hur stödet är i olika versioner av Excel) Från detta resultat kan du bryta ut index på sidan och lägga till/ta bort ett för att bygga ihopp till det bladindex du vill ha referens till via INDIREKT Men egentligen, tänk efter om detta är ett bra sätt göra det du gör på. Excel fungerar bäst om man behandlar det som en databas med tabeller och rapporter.
 9. Monshi

  Pivottabell lägger till en tvåa

  Omöjligt att säga utan ett exempel där du visar detta. Enda jag kan gissa på är talformat i cellerna som paddar på. Kolla råvärdet i cellen, kopiera, klistra in enbart värden någonstans.
 10. Monshi

  Leta veckonummer

  Testar och ställer om datum på datorn. Går tillbaka till bladet, då har givetvis inget ändrats. Skriver in ett värde på bladet, då räknas alla datum om. Samma om jag sparar och stänger bok, ändrar datum på datorn, öppnar den igen. Funktion som förväntat. Detta med Excel ur Office 365
 11. Monshi

  Leta veckonummer

  Ladda upp ett exempel så tittar jag på det. IDAG() räknas om vi ändring i boken och då brukar efterföljande formler som beror på den flyktiga funktionen även räknas om. Ett exempel får förstår jag nog bättre.
 12. Monshi

  Leta veckonummer

  Problemet är nog, som sagt, att IDAG inte räknas om vilket inte triggar att Veckonummer räknas om. Testar och ser att IDAG räknas om när bladet räknas om, att det är en "Volatile" funktion så du borde inte ha det problemet. Dvs kan inte återskapa det problem jag tror du beskriver.
 13. Monshi

  Leta veckonummer

  Lite oklart vad du menar men du bör ha klart för dig att enkla Veckonr, utan fler argument, inte följer det svenska sättet att sätta veckonummer. Många år blir det lika men ofta blir det skillnad. Du bör skriva =VECKONR(C1;21) för att det ska bli rätt. Eller kanske =ISOVECKONR(C1) (den har jag aldrig använt dock) Fast problemet du har, det är nog att funktionen inte räknas om. Att du har IDAG() i en cell och från denna räknar du veckonummer. Eller?
 14. Byggt exempel som det ovan flera gånger med helt dynamiskt kan det inte bli utan man måste ha ett max antal träffar man kan acceptera. I E2 det du ska söka efter I F1 bara värdet noll. I F2: =PASSA($E$2;FÖRSKJUTNING(Tabell1[[#Rubriker];[ID]];F1;0;RADER(Tabell1[ID]) -F1;1);0)+F1 I H2: =OMFEL(INDEX(Tabell1[[#Alla];[Värde]];F2);"") Dvs vid varje sökning sker denna på en referens till celler där föregående träff inte finns med.
 15. Finns inbyggd formel för det. Markera dina celler, klick lägg till villkorsstyrd formatering, tio lägsta och klicka så att du bara har en.
×