Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Monshi

Moderator
 • Antal inlägg

  27 261
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  188

Monshi vann dagen: 15 januari

Monshi hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Monshi

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 • IT-kunskaper
  Excel, java, html, css... med mera

Senaste profilbesöken

92 474 profilvisningar
 1. Får jag lov att sammanfatta denna tråd? Ja, jag ger mig den. Min slutsats är att TS kan på 20 A KLARA sig men måste tänka till och anpassa laddningen. Risk finns att någon startar vattenkokaren, mikron och kokar potatis på sisen när det -20 och bilen laddas. Om du däremot ökar till 25 A behöver du generellt inte tänka till, anpassa laddningen men för detta får du betala en högre anslutningsavgift. (hur mycket handlar det om? Om elektrikern rekommenderar en uppgradering borde det väga tungt.
 2. Har du en länk till datorn du har? Är lite nyfiken på vad det är för dator som säljs (idag eller för något år sedan) med så liten disk. Enkelt sagt är kostnaden per GB väldigt hög på små diskar, mycket lite att vinna på att köpa en liten disk. 30 GB är idag inte tillräckligt för Windows + några program och även egna filer.
 3. Testar i Word Utan pardon skriver detta in datum i footer när dokumentet öppnas, via VBA. Private Sub Document_Open() With Me.Sections(1) .Footers(wdHeaderFooterPrimary).Range.Text = Date End With End Sub Bra lösning? Vet ej men du efterfrågade den. Om du vill ha när dokumentet sparas är de lite mer knepigt: https://docs.microsoft.com/sv-se/office/vba/word/Concepts/Objects-Properties-Methods/using-events-with-the-application-object-word Dvs skapa en klass enligt ovan. I denna klass lägg till funktionen Private Sub App_DocumentChange() With ActiveDocument.Sections(1) .Footers(wdHeaderFooterPrimary).Range.Text = Time End With End Sub Nu står det Time där, enklare att testa med något som ändras ofta. Byt till Date eller Date & " " & Time för att få båda. Fungerar i word på Windows. På mac, troligen, online troligen inte och troligen i alla existerade versionen av Word
 4. Utan att svara på frågan: Du ska alltid ha en kopia av alla dina data så att du vilken dag som helst kan installera om allt på en ny dator utan att förlora några personliga filer. En bra backup är A och O samt allt där emellan. Normalt har du alla dina personliga filer under "Mina dokument" och systermappar men var du har sparat dina data kan jag inte veta.
 5. Det är nog inte möjligt det du önskar, att via kod sniffa genom Excel efter vilka kortkommandon som finns. Kanske inte se varför det skulle finnas anrop inom VBA/Excel API som gör detta möjligt. Vad gäller kortkommandon som du hittar för Excel, exempelvis CTRL+; ger dagens datum så blir ju det, på svenska tangentbord, CTRL+SHIFT+, eftersom ; är SHIFT+. Detta gäller då även andra kombinationer som på engelskt tangentbord ligger direkt öppna. Se exempelvis https://support.office.com/en-us/article/keyboard-shortcuts-in-excel-1798d9d5-842a-42b8-9c99-9b7213f0040f eller på svenska https://support.office.com/sv-se/article/Kortkommandon-i-Excel-för-Windows-1798d9d5-842a-42b8-9c99-9b7213f0040f
 6. Jag tror det kan vara dags att leta ny hårdvara. Vi kan felsöka denna, kanske rädda den, men du bör nog fundera på om det inte är enklare/bättre att låta denna dator pensioneras. jag skulle i ditt läge annars strippa ned datorn. Om den har ett internt grafikkort, använd det (drar mindre ström, kräver mindre av nätagg moderkort). Kanske ta bort alla minnen och se om datorn skriker till vid uppstart som den ska (bios ska pipa/varna) men inget av detta är en bot. Tja, jo, om den startar med ditt interna kan det ju vara nätagg ELLER grafikkort som är orsaken. Var som alltid försiktig när du är inne och petar i datorn. Jorda dig alltid mot chassit när du ska röra någon krets i datorn.
 7. Två tankar, utan VBA: Värdet du vill radera, är det ett inskrivet värde eller är det ett resultat av en formel? Om formel kan du "ta bort det" med en enkel om: =OM(U1="klar";"";"Värde") Eller om du nöjer dig med att värdena inte finns, applicera en vanlig villkorsstyrd formatering där du sätter färgen på texten till samma som bakgrunden. Texten finns kvar men syns inte. Vad gäller VBA-lösning KANSKE: Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) Dim activeRange As Range Set activeRange = Me.Range("F:F") If Intersect(Target, activeRange) Is Nothing Then Exit Sub If (Target.Text = "klar") Then Target.Offset(0, -(activeRange.Column - 1)).Resize(1, activeRange.Column - 1).Value = "" End If End Sub Notera dock att den funktion körs varje gå något ändras i bladet. Funktioner som denna kan slöa ned och notera även att det finns INGEN undo, möjlighet att rätta, om denna går fel. Anpassa referensen efter ditt arbetsblad, nu raderas allt till vänster om activeRange om värdet på denna sätta till exakt "klar".
 8. Har du annan dator eller kanske redan en sticka med exempelvis unix på? Eller räddnings-sticka för Windows. Testa starta upp med denna, dvs ställa om boot-sekvensen att starta från USB. Ger oss inte ett svar men en ledtråd om det fungerar eller ej.
 9. Vilken leverantör för epost har du? Bästa medlet är ett bra filter som tar bort spam. Exempelvis gmail har mycket bra filter. Byta e-postadress är mitt andra tips. Om ett riktig erbjudande, från sida där du registrerat dig, ska det alltid finnas en möjlighet till avanmälan från utskick men i riktig spam saknas det ofta och även om det finns en länk vetta tusan var man hamnar. De kan enkelt spåra dig och se att ja, den e-postadressen fungerade. Eller för den delen leda in på en sida med diverse elakheter på.
 10. Det går ju att ställa in windows att uppdatera enbart under vissa tidpunkter? Känns det inte säkrare att låta windows ta hand om det?
 11. Känns som att detta inte är det prioriterade fältet i telefoner eller tester av telefoner idag. men som sagt så kan man få bättre resultat om man håller telefonen en bit från kroppen eller liggande utan att man håller i den alls om man kör via handsfree. Dubbla sim är trevligt, ett aber att behöva släpa på flera telefoner. Lycka till.
 12. Det börjar faktiskt bli ganska vanligt med bärbara utan nätverkskontakt. Tunna macbook har saknat det i flera år och får det endast (och även många andra portar) via adaptrar. Nätverk kan köpas till genom enklare adapter, som de länkade ovan, eller mer avancerade dockningsstationer som även kan ge stöd för flera skärmar, usb-portar och liknande.
 13. Bankid kan inte startas genom att någon annan på en annan dator gör något. Bedrägerier med bankid går ut på att få en användaren att autentisera en inlogging på annan enhet som bedragaren initierat. Kräver att användaren manuellt startar bankid, på mobilen eller på datorn. I detta fall är det någon som laddas med webbläsaren som vill att du autentiserar dig. I bankid-appen ska det stå mot vad du autentiseras, din bank eller liknande. Vad står det där? Startar din webbläsare automatiskt, startsida på din bank eller att den försöker starta om existerande sessioner?
 14. En nödlösning kan vara sök&ersätt, byta ut sökvägen i formlerna. Det kan även finnas val under meny Data, länkar.
 15. Vad för typ av dator? Bärbar eller stationär? Mac, pc? Pling ljud från normala högtalaren eller från intern högtalare (bios ljud)?
×
×
 • Skapa nytt...