Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Monshi

Moderator
 • Antal inlägg

  26 666
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  160

Monshi vann dagen: 3 mars

Monshi hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Monshi

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 • IT-kunskaper
  Excel, java, html, css... med mera

Senaste profilbesöken

79 651 profilvisningar
 1. Makro baserat på cellformatering

  Du får ett skal att arbeta med: Sub test() Dim myRn As Range Set myRn = Application.InputBox("markera celler", "Fetstilsökning", Type:=8) If myRn Is Nothing Then Exit Sub Dim myCell As Range For Each myCell In myRn If myCell.Font.Bold Then MsgBox myCell.Address + "är bold" End If Next myCell End Sub Klarar du av att bygga aktionerna själv kanske? Sätta om referensen till att avara E-kolumnen istället för att anges. MEN att söka genom HELA E-kolumnen rekommenderas INTE Och det är en lite konstig önskan, har du tänkt rätt i hur du ordnar dina data? En vanlig modell, den rekommenderade, är att ha data stilla i en tabell som man fyller på och ta fram det man vill visa i rapporter.
 2. Lösningar med förstärkare

  Det handlar här nog att förlänga Wifi/nätverket från hus till ladugård. Tre tekniker finns som jag kommer att tänka på. 1: Nätverk över elnätet (homeplug). Kan fungera men är givetvis beroende av elnätets kvalité och hur kablarna går. https://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/hemnatverk/homeplug-natverk-via-elnatet 2: Sätta upp riktad antenn, för WiFi, samt mottagare 3: Gräva ned nätverkskabel och sätta upp router i ladugården Kanske kanske det räcker att ställa routern i boningshuset så nära ladugården som möjligt, i ett fönster mot den och placera kamerorna så optimalt som möjligt. 60 meter utan hinder kan 2.4 GHz nät nog klara.
 3. Söker lite och hittar, för Excel 2007 Från den tråden =HELTAL((A1-DATUM(ÅR(A1-REST(A1-2;7)+3);1;2)+REST(DATUM(ÅR(A1-REST(A1-2;7)+3);1;2);7)+5)/7) iställer för veckonr som i Excel 2007 bara har två returtyper. Uppgradera, Office 365 är nog det som gäller nu.
 4. Wi-FI otroligt osäkert

  Ladda ned app som sagts ovan och se hur miljön för ditt WiFi ser ut. Och testa flytta routern, kolla inställningarna i den att den automatiskt byter kanaler, att du ansluter via samma kanal/teknik (2,4 GHz eller 5 GHz) osv. Förra routern, vilken var det? Hade den externa antenner?
 5. Wi-FI otroligt osäkert

  De, supporten, har en poäng i att ansluta en dator via kabel för att se om problemet är i WiFi eller rent av på annan del av nätet. Den router du fått borde vara "god nog" men det finns betydligt mer kompetenta routrar att köpa än de som leverantörerna (Comhem) delar ut. Ger ingen absolut sanning men ladda ned exempelvis Wifi Analyzer https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer på en mobil eller surfplatta (Android). Kan ge dig en bild av hur starkt dit nät är gentemot grannarna. Borde finnas liknande app för iphone (och finns även, se jag men ej testat, i windows store). Rätt placering är viktigt liksom riktning på antenner.
 6. Enklaste, enda, svaret är att skriva in det som tid, dvs en halvtimma som 0:3 (eller 00:30) Talvärdet 0,5 == 12:00 btw. Ett dygn == 1,0 en minut =0,000694444444444444 dvs 30 minuter == 0,02
 7. vad får du för fel? Laddar hem och och tittar på boken och allt ser rätt ut för mig. Vilken version av Excel kör du? formeln veckonr har ändrats sedan, kan det vara, excel 2012?
 8. Vända på Funnel Chart?

  Just Funnel graf verkar inte vara roterbar men kanske det går att med lite knep få ett vanligt stapeldiagram att bete sig på liknande vis.
 9. Letarad med sökväg

  Nä, mer avancerade formler fungerar inte mot stängda. INDIREKT och FÖRSKJUTNING, fungerar inte exempelvis. Om lite färre alternativ kan du alltid bygga upp formler med exakta referenser och välja ut vilken du ska ha. Eller skapa en VBA-snurra som uppdaterar koden med en fast referens. Det kan gå.
 10. Reser man mycket inom EU rekommenderas ID-kortet då det är betydligt mindre än ett pass och bäras i vanliga plånboken. För oss som sällanreser finns det ingen poäng med dem.
 11. Pass behövs inte men du måste kunna visa din nationalitet och då krävs ett pass eller ett (nationellt) ID-kort (ej körkort eller vanligt ID-kort) som bekräftar din nationalitet. Med andra du måste ha med pass.
 12. Överföra VHS till PC med Video Grabber

  VLC kan det exempelvis. Vet inte hur bra den är på det då jag inte testat det. Fördelen med MPEG4 är att filerna blir betydligt mindre men MPEG2 fungerar bra det med.
 13. Det beteendet kan jag inte återskapa. Skriv in formeln i en egen kolumn så kommer du se vilka rader den evaluerar till sant. På samma rader borde det bli färg och enbart de raderna. Du ska ange formeln för villkorsstyrda formateringen ovan, inget annat.
 14. gmail i WLM för Windows 8.1

  Steg ett. som sagts ovan, försök logga in på gmail på webben, begär nytt lösenord. Låt oss hoppas du registrerat ett (ditt!) telefonnummer (eller backupadress) som de kan skicka kod till. För annars, om du inte kommer på ditt lösenord, då är gmail-kontot rökt. Och i framtiden. Spara lösenord i lösenordshantera, skapa lösenord du kommer ihåg, eller skriv i en bok som du gömmer... Kanske att du i den skriver ett chiffer 9,7,5,3,2,1 ger att du ska nionde bokstaven i sjunde ordet på tredje sidan plus 2 ordet på sidan 1... Alla komplicerade sätt att minnas är bättre än inget.
 15. LÖST Resultat efter olika indata

  För att göra det enklare för oss kanske du kan kondensera det ned till enbart de värden du har och ett exempel på vad du vill ha i ett ark du laddar upp här? men av vad jag kan se på bilden borde det väl vara en enkel procent-beräkning mellan de två axlarna?
×