Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Monshi

Moderator
 • Antal inlägg

  26 940
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  168

Monshi vann dagen: 7 januari

Monshi hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Monshi

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 • IT-kunskaper
  Excel, java, html, css... med mera

Senaste profilbesöken

83 470 profilvisningar
 1. Monshi

  Virus eller nåt annat i telefon.

  Total återställning av telefonen kanske? Spara lokala bilder och annat, allt annat kommer att synkas efter omstart. Som nedladdade appar, epost osv.
 2. Monshi

  fel "400"

  Denna typ av fel är inte lätta att lösa men vi kan börja med att du skriver in Option Explicit i toppen av filen och därmed blir tvungen att deklarera alla variabler du använder. Kanske missat någon? Olika versioner av Excel? Iofs borde inte det påverka, skriptet använder inte några speciella anrop direkt. Och så kan du alltid fylla koden med debug-info: Debug.Print 1 så ser du hur långt i koden du faktiskt kommer. För det lustiga med fel som detta är att de ibland rullar igenom om man börjar stega i koden.
 3. Ett till exempel. Lägger du som sagt även på datum för händelserna får du än mer kraft att göra saker. OM du har en statisk lista av artiklar som kan säljas går det att lösa med formler även men pivot är trevlig iochmed att om du lägger till ny artikel kommer den in i pivot direkt. Med formler måste du skriva in din nya artikel manuellt och uppdatera formlerna. Kopia av Test.xlsx
 4. Monshi

  Svart färg i färgpatron

  Då blir nog skrivaren förvirrad. Patronerna ser olika ut, de pratar med skrivaren och skrivaren blandar färg även vid svart/grå skrift.
 5. Som sagt, en pivotrapport är ett bra sätt att sammanställa data. Sedan skulle du kunna lägga till en kolumn i din tabell där du anger händelse, försäljning/inköp/beställning. Då kan du ganska enkelt, i din Pivot, räkna fram ett lagersaldo. Lägg även på datum så har du en logg, du kan se hur mycket du sålt olika veckodagar, månader, kvartal osv. Kanske även ett ordernummer... Med listan formaterad som en tabell, som i filen jag bifogar, är det bara att uppdatera pivotrapport och den uppdateras med alla nya data. Kopia av Test.xlsx
 6. Monshi

  Omvandla från vecka till datum

  Vid en uppgradering av forumet för en tid sedan försvann många gamla filer. Tyvärr har jag inte kvar den.
 7. Jag vet nog faktiskt inte. Svårt att säga något. Lite nyfiken är hur dina makron ser ut men det är nog inte där felet ligger. Du kan alltid testa att reparera Excel.
 8. Ibland kan det vara bra att se över sin struktur. Tänk omvänt istället, en tabell och flera rapporter. Eller anpassningsbar rapport som drar data ur din/dina få tabeller, som i en databas. Då brukar Excel må bra. 3D-formler fungerar om bladen ser exakt lika ut, samma typ av data i cell A10 genom alla blad.
 9. vad är det för makro som slutar fungera. En titt på det kanske ger en ledtråd?
 10. Kan vara att det saknas referens till viss DLL i VBA. Är felmeddelande så kortfattat som det duger oss? Står inte vilken DLL som saknas, du kan inte se vilken rad koden stannar på? Öppna VBA-editor, menyn Verktyg -> Referenser. Kontrollera om det skiljer sig mellan datorerna vad som finns där.
 11. Nej olämpligt är det inte däremot är disken en aning anpassad för annan operation. Jag kör med vanliga standarddiskar i min NAS, de fungerar bra där. En NAS-disk fungerar även i en dator. Systembackup är bra, databackup är det viktiga. Dina data är de viktiga.
 12. Monshi

  LÖST Hemknapp S7 edge

  En återställning av telefonen borde gå att starta även om du skriver att en hardreset inte fungerar. https://www.digitaltrends.com/mobile/how-to-reset-a-galaxy-s7/
 13. Inga speciella egentligen. Det är mindre skillnad mellan dem än man kan tro. De flesta diskar fungerar till det mesta, i sig spelar det nästan ingen roll vad som vanlig konsument har för disk om vi ser till hållbarhet. Okej, en typ av disk kan vara annorlunda, en som är dedikerad för att strömma media. Om det är en databit som är knasig försöker en normal disk läsa om den. En dedikerad för att strömma media kan vara inställd så att den vet att det inte gör något om en del blir fel, det viktiga är att hålla uppe datatakten. Kör på med de diskar du har och GLÖM INTE BACKUP oavsett vad för disk du har i datorn.
 14. Då beror det på licens du har. En som är knuten till en dator eller kan flyttas till en ny vilken din i praktiken är. Där är jag osäker.
 15. Jag lägger till det jag ofta säger: Oroa dig inte om din hårddisks hållbarhet, säkra upp så att du inte drabbas hårdare än nödvändigt den dag hårddisken ger upp. De flesta hårddiskar håller länge men alla kraschar förr eller senare. Bästa skyddet känner vi alla till. Backuper! Minst en, gärna flera.
×