Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Monshi

Moderator
 • Antal inlägg

  27 382
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  194

Monshi vann dagen: 18 Maj

Monshi hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Monshi

 • Medlemstitel
  Utvecklande

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 • IT-kunskaper
  Excel, java, html, css... med mera

Senaste profilbesöken

94 016 profilvisningar
 1. Powemac G5? Om den fungerar skulle jag nästan säga skänk den till ett museum! Från 2005? Precis som för andra operativsystem som har många år på nacken ska man ta sig en funderar på om det finns någon poäng med att hålla dem rullande. det var längesedan ens MacOs 10.5.8 fick säkerhetspatchar och frågan är om du hittar några program som går att köra på denna gamla version av MacOs. Men lycka till! Notera att Snow Leopard för Intel-arkitektur. Kanske se om det finns en linux-dist du kan köra på datorn istället?
 2. Du skriver i första inlägget, hyresrätt. Kanske kolla med värden? De borde vara medvetna om att garderoberna har passerat sin livslängd och kanske har förslag? Garderober är iofs inte den största investeringen i en bostad.
 3. Hyllbärare verkar ge en del träffar, exempelvis på clas ohlson: https://www.clasohlson.com/se/Bygg/Beslag-&-upphängning/Hyllbärare/c/1997 fast ska medge att vanligast, vilket vi redan visste, är runda fästen. Har du tänkt dig göra ny hål i garderoben, skapa helt nya plan eller behöver du bara beslag som passar? Att skapa nya fästpunkter kan vara mycket svårt har jag en stark känsla av.
 4. Lite förvånande så fungerar detta (utan att mata in som matrisformel) =MEDIAN(OM(A1:A7="a";B1:B7;"")) Undrar om det är ett faktum i Excel 365 för nog har det inte fungerat förr. Och då fungerar även =MEDIAN(FILTER(A1:B7;A1:A7="a")) givet då att jag räknar medianen på värden i B1:B7 och det jag filtrerar på i A1:A7
 5. Oh, jag skulle aldrig hänga 40 kg i en sådan krok. För att klara 40 kg skulle jag nog säga att den borde hålla för dig även om du tar och håller i ett rep och hänger där en timma. Dvs två, tre eller fler av de där krokarna.
 6. har du filerna på datorn? Jag menar måste vi göra en räddning av din externa disk? Om så gör inget med din externa disk innan någon här tipsar dig om program som kan hjälpa dig, koppla bort den från dator och låt den vila. det går att återfå raderade filer om man har lite tur med rätt program. Men som sagt ovan, kopiera istället för att flytta.
 7. Du kan alltid testa att installera om, resetta telefonen. Cyanogen OS 13.1.2 är baserad på Android 6.0 och det kan vi iofs klassa som gammalt idag. Cyanogen utvecklas inte längre, hittar Lineage med stöd för One Plus One, android 9. Om en reset inte hjälper kanske kanske. Sök lite på nätet och se om den versionen fungerar bra med din teleofn.
 8. Och när man börjar närma sig dessa datamängder bör man kanske fundera på två saker 1: har jag rätt upplägg på mina data i Excel? 2: Kanske detta lämpar sig bättre att spara i en databas? Inte säkert att det blir positiva svar på dessa. Bra tips från MH_
 9. Istället för massa siffror som ovan, en fin sammanställning på Swedroid: https://swedroid.se/corona.html
 10. Det har nog att göra med den klassiska designen av en datorlåda, de olika spänningarna som ska levereras (+/- 12, 5, 3,3 V), den stora effekt det handlar om (500 W eller mer inte ovanligt) men kanske framförallt att PSU med fläkt i chassit hjälper till att dra runt luften i lådan. Modernare design. bärbara datorer eller Intels NUC-typ, har strömadaptern utanför.
 11. jag har inte upplevt några problem på Aftonbladet med Firefox. Bara en notis.
 12. Jag kan ju säga att på min Samsung ser jag alltid en blåtandssymbol i statusfältet när en enhet är ansluten. det kan väl kanske iofs vara både ditten och datten och inte bara hörlurar.
 13. Testa för skoj skull att räkna ut SHA-värde på strängarna istället. Om det är lika, samma tecken, ska det bli lika. Alla tecken i Python borde vara UTF8 så några konstiga tecken i annan kodning borde det inte vara.
 14. har du erfarenhet av att granska webbsidor? Då kan du högerklicka på en sida, välja inspektera element, kanske kika på Nätverksfliken så kan man där kanske se vad det är som sker. Men det är ingen bot. testa starta Firefox helt utan tillägg, eller i safe mode och se om problemen försvinner https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-firefox-issues-using-safe-mode
×
×
 • Skapa nytt...