Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Monshi

Moderator
 • Antal inlägg

  26 843
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  167

Monshi vann dagen: 24 juli

Monshi hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Monshi

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 • IT-kunskaper
  Excel, java, html, css... med mera

Senaste profilbesöken

81 306 profilvisningar
 1. Problemet om det är en fysisk skada på skärmen är att du borde reklamerat denna inom rimlig tid efter upptäckt. Nu kan det blir svårt att bevisa att det är ett ursprungligt fel men alltid värt ett försök.
 2. Monshi

  Kalender och listor

  Färg, nej, det är bara värdet i cellen som följer med. Kalender. Hittar inte den kontrollen i min version av Excel men det finns andra bibliotek man kan ladda hem, om man vågar. Exempelvis http://samradapps.com/datepicker/ verkar vara gratis att använda.
 3. Nä, vill bara veta om jag skulle göra det åt dig. Fast ge mig ett exempel på hur du vill ha det, jag tror jag vet men är inte helt säker
 4. Normalt har dagens, främst komplexa kretsar, som processorerna värmeskydd. De varvar ned om det blir för varmt. Det är dock ingen garanti. Kan dock vara svårt att veta/hitta var felet är. Du kan testa ta ut alla minnen utom ett och köra med det som är kvar. Det finns troligen minst två kretsar. För det som gäller här att utesluta vad som kan vara fel.
 5. Monshi

  Begränsa antal tecken i cell

  =VÄNSTER(A1;300)
 6. Och du fixar det själv?
 7. Egentligen inte annat är att manuellt kopiera ut till en ny kolumn och låta Excels verktyg "ta bort dubbletter" rensa bort alla lika.
 8. Varför sade du inte det på en gång. Det går utmärkt att 1: ta fram resultatlista som ovan 2: Räkna fram antalet resultat och skapa en referens till dessa i ett namn 3: Populera en kontroll med detta namn. 4: Länka till cell och från värdet i denna ta fram resten av värdena du önskar. Typ. Om jag nu förstod dig rätt.
 9. I g2; =PASSA($D$2;FÖRSKJUTNING($B$1;G1;0;10;1);0)+G1 i g1 INGET kopiera nedåt så många rader som du tror du kan ha träffar. Notera att sökning bara sker i tio rader. I E2: =OMFEL(INDEX(A$1:A$6;$G2);"") I F2: =OMFEL(INDEX(C$1:C$6;$G2);"") kopiera nedåt så många träffar du tro du kan få.
 10. Okej då tar vi det enkelt. 1: ta ut en lista på alla dina Issue, unik lista 2: Skriv in enkla formeln =ANTAL.OM($B$2:$D$4;F5) om du nu har dina data i b2 till D4 och ett av dina issues i F5.
 11. Ikeas bord, stämmer iofs med vad du tycker är fult, är praktiska och bra till vettigt pris tycker jag. Om fyra ben stiger de både i pris och vikt.
 12. Du måste ta ut det i en rak tabell. Går inte att göra om tre kolumner till en via Pivot. Här måste det annars till formler men inte heller den är helt trivial, dvs avvaktar ditt svar.
 13. 1: flik data -> avancerat filter -> unika till ny plats 2: ja, med några få rader VBA-kod går det. Men som sagt, det finns andra sätt att göra det. Ditt exempel är en matrisformel och de är tunga att beräkna. Tror nog att pivot kan vara mest effektiva i detta fall om du ska hålla dig till Excel.
 14. Monshi

  Kopiera formler! Hur gör du??

  Skriv in formeln i den första cellen. Kopiera. Gå till sista rad du vill ha formeln på. Tryck ned ctrl+shift+ pil upp, markera allt, och klistra in.
 15. Monshi

  Har kört fast!

  det borde gå att ordna det med Excels textimportverktyg. Att ställa in det så att den bryter vid rätt tecken. Punkt brukar vanligen ge att det importeras som text exempelvis, går att ställa in decimalbrytaren. Men bra om du löst det redan.
×