Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Monshi

Moderator
 • Antal inlägg

  27 029
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  170

Monshi vann dagen: 6 april

Monshi hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Monshi

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 • IT-kunskaper
  Excel, java, html, css... med mera

Senaste profilbesöken

85 563 profilvisningar
 1. Ah du öppnar Word från Excel och hoppas gå igenom hela processen. ja du jag vet nog inte mer utan att testa det hela själv.
 2. Aldrig gjort något liknande, tycker den guide som finns i Word är bra nog. Du säger själv var det tar stopp och det får mig att fråga hur många träffar du får med din SQL-sats. Om du testar att sätta källan, excel-arkets range på annat sätt, mer hårdkodat, fungerar då resten av koden?
 3. Kanske putsa golvet, jämna till det, istället för att skapa större hål?
 4. Monshi

  Fel format i pivo

  har du flera pivot från samma källa? Med hopp om olika grupperingar? Ett tips när man jobbar med gruppering är att lägga den som radetiketter och där sätta upp hur det ska grupper. På timma, vecka, månad. sedan flyttar man dessa dit där man vill ha dem, i kolumner eller filter.
 5. Se bifogad bok Zippad eftersom den innehåller VBA-kod och Eforum nekar uppladdning av de filerna. Se om du förstår hur denna fungerar och anpassa den efter dina behov. det som behövs är kanske framförallt att hitta raden som ska flyttas. Kan göra om koden så att den frågar efter en rad, att en cell i den ska markeras. flyttarad.zip
 6. Cell1: Letar helt enkelt efter största värdet. Cell2: Produktsumma beräknar om talet är lika med talet i cell, i matrisen och multiplicerar resultat med raden (1 eller 0, sant eller falskt) och multiplicerar det med vektorn över radnummer. Detta fungerar bara om max-värdet är unikt! MAX behövs inte där förresten. Cell3: Förskjutning skapar en referens till den rad som hittats, (10 kolumner bred). Passa söker i denna vektor och returnerar relativa positionen.
 7. Största problemet här är vad som ska ske som två har samma värde, samma max. I tre steg, antar att din tabell finns i A1:E6: Cell 1 (B9): =MAX(A1:E6) Cell 2: =MAX(PRODUKTSUMMA((A1:E6=$B$9)*RAD(A1:E6))) Cell 3: =PASSA(B9;FÖRSKJUTNING(A1;C9-1;0;1;10);0) så har du position på var ditt max finns du kan hämta det du vill medhjälp av just INDEX.
 8. Om blad2 är tomt hamnar vi på rad 1048576 och nedanför den finns det givetvis inte en till så skriv in en första rad, en rubrik, och det kommer att fungera. Men vi kan vända på det: Set rnTarget = Blad2.Cells(1048576 , 1).End(xlUp).Offset(1) If (Not rnTarget .Value = "") Then Set rnTarget = rnTarget .Offset(1) End If Fast rad 1048576 finns inte äldre version av excel så kanske minska den siffran som inte alla som ska använda arket har nya versionen av Excel.
 9. Blad1 är namnet, VBA-namnet på bladet du hämtar data på. Blad2 är VBA-namnet på målbladet. Denna referens kan du bygga upp på fler sätt: Set rnSource = Worksheets("MittBladNamn").Rows(3) exempelvis. Troligtvis det som den fastnat på.
 10. Dim rnSource As Range Dim rnTarget As Range Set rnSource = Blad1.Rows(3) Set rnTarget = Blad2.Cells(1, 1).End(xlDown).Offset(1) rnSource.EntireRow.Copy rnTarget rnSource.EntireRow.Delete Shift:=xlUp Hur man hittar första tomma rad beror lite på hur dina data ser ut. I detta fall finns det värden i A1 och nedåt, kontinuerligt. xlDown är samma som CTRL+pil ned på tangentbordet.
 11. Monshi

  LÖST Firefox - Adblock Plus fungerar inte

  de verkar ha fixat det nu faktiskt,
 12. Monshi

  LÖST Firefox - Adblock Plus fungerar inte

  Detta beror på att Firefox har slarvat med ett certifikat som gått ut. Inga tillägg fungerar eller kan läggas till. https://www.reddit.com/r/firefox/comments/bkhtv8/heres_whats_going_on_with_your_addons_being/
 13. Monshi

  Få bort kalkavlagring

  Glas? ok. Fylla med ättika eller liknande, lägga i vattenbad och hetta upp? Alltid trevligt om man kan skippa kraftiga rengöringsmedel. Glas tål iofs svavelsyra så lite syra från närmsta bilbatteri kanske gör susen?
 14. Monshi

  Få bort kalkavlagring

  Det kan ta tid minst sagt. Åskflaska vet jag inte vad det är men om den tål värme koka upp den med ättika i så händer det mer.
 15. Monshi

  Hjälp med xlxs.

  Infoga din bild, högerklicka och välj "Koppla makro". Alla bildobjekt i Excel kan du koppla makro till.
×