Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

HopChop

Medlem
 • Antal inlägg

  209
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Mjo, OMA:n fungerar alldeles utmärkt via WAP på min z600. Syncning är det sämre med tyvärr
 2. Asch, trodde det gick även utan Active Sync på mobilen. Tyvärr har jag inte möjlighet att byta telefon nu (har precis köpt mig en z600). Jag får väl leva med att koppla upp mig till OMA:n och kolla kalendern då och då i stället.
 3. Morrs! Jag har sökt lite och det verkar som om MS via Active Sync tillåter vissa telefoner (smart phone iaf) att synka kalender, kontakter och mail. Någon som vet om detta fungerar även på andra telefoner (så som Z600) och hur man gör i så fall. Har googlat lite och kollat olika forum, men de flesta verkar vilja antingen synca telefon via blåtand eller synca datorn via gprs. Jag vill alltså synka telefonens kalender med den på exchangeservern.
 4. Du behöver öppna port 80 och 21 precis som du säger. Du kan behöva fippla en del för att FTP ska fungera, men så länge klienterna använder sig av PASSV mode så brukar det gå bra.
 5. Enklaste och billigaste lösningen är nog att göra backuperna i två steg annars. Köp en stor IDE-disk och sätt i en maskin (kan vara samma men jag skulle satt den i en extra), ta den fulla backupen hit, sen kan du i lugn och ro ta backup till bandaren under arbetstid och byta band när det behövs.
 6. Vilken version? Vilket OS? Jag har utan problem uppdaterat både klienter och exchange-servern idag.
 7. Jupp, körde just Ad-aware. Den hittade visserligen lite kakor, men även med dem borta så kvarstår problemet.
 8. HopChop

  Problem med IE?

  Hej! Helt plötsligt (antar att det hände efter någon win update) så har min IE börjat att bete sig konstigt. Om jag i adressfältet skriver in www.adress.com så står IE och tänker ett bra tag (över 1 min) innan den lägger till http:// innan och hämtar sidan. Skriver jag in http://www.adress.com så går allt snabbt och lätt. Verkar som om IE inte fattar att det är http-sidor utan testar något annat först. Någon som vet vad detta beror på? Är väl kanske ett i-landsproblem att klaga på, men det är lätt störande när man glömmer skriva http:// innan och sidorna tar år att ladda. Verkar även som det påverkar Outlook. Tar lika lång tid (dryga minuten) innan jag får upp inloggningsinrutan när jag kopplar upp mig mot jobbet exchange-server. Trodde först att det var DNS-servern som var apslö, men den har jag testat byta utan resultat.
 9. Nej, dina gamla PATA-diskar fungerar inte i SATA. Däremot lär det finnas både PATA och SATA på moderkorten som säljs. Du kan mao köra dina gamla diskar även med nya moderkort.
 10. Hela tanken är nog att du inte ska kunna spara ner dem till din egen dator. När jag ville spara ner ett inslag surfade jag fram ett program som sparade ner det som streamades till mp3. Kommer inte ihåg vad det heter men en google-sökning bode ge dig lite träffar.
 11. HopChop

  Bränning

  Det går, om du har en DVD-läsare som klarar av att läsa DivX-filmer. Det finns, men är inte så vanligt. Oftast är filmerna anpassade för att kunna brännas som VCD eller SVCD och därmed kunna spelas i dvd-spelare. Att de är större än 700MB behöver inte innebära att de inte får plats på skivan om du väljer att bränna dem som VCD/SVCD.
 12. Min instinkt säger HP. De är överlägsna allt annat när det gäller skrivare enligt min erfarenhet. Har dock inte testat någon av de modeller som du nämner.
 13. Jag har 7-8 servrar som kör win2k/win2003 som jag vill hålla koll på. På *nix-sidan har vi skrivit ett eget litet perl-script som sedan loggar till vår centrala logserver. Här parsas alla loggar och vi kan hålla utkik efter sådant som bör ses efter. Anledningen till att jag gärna vill att programmet skriver i eventloggen är att vi skickar dessa till samma logserver och därmed kan parsa allt på samma ställe. Budgeten för just detta är väl inte så stor direkt, smidigast hade varit om man kan lösa det via perl kanske. Någon som vet om det går även på win-sidan?
 14. www.mera.se har det mesta, om de inte har de du vill ha i sortimentet kan de säkert fixa. Billiga och trevliga är också fördelar med dem.
 15. Finns det något program som övervakar systemet och sen skriver det i en loggfil? Jag skulle främst vilja övervaka diskanvändning, temperatur, cpu-användning och minnesanvändning. Det absolut bästa vore om det fanns ett program som skrev dessa i eventloggen, men finns det något som loggar det på annat sätt så får det väl gå.
×
×
 • Skapa nytt...