Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

daSource

Medlem
 • Antal inlägg

  90
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Hej, Jag har utvecklat ett litet program i Flash som nu ska börja säljas i ytterst liten skala. Ni som är bekanta med flash vet att det knappast förmår skada en dator på något sätt, men för att vara på den absolut säkra sidan skulle jag vilja värja mig mot anklagelser riktade från datorokunniga människor som inbillar sig att min programvara gjort skada på deras dator. När man installerar programvara från ex. staterna så får man ju bocka för en EULA som tydligen är ett slags avtal där producenten svär sig fri från allt ansvar för skador som uppstår av installation av programmet. Finns det någon svensk motsvarighet till detta avtal? Var?
 2. Jag försöker spela in ljud (enbart röstinspelning) på min dator, men oavsett vilken typ av microfon (har en samson s2 mfl.) jag använder så toppar ljudet väldigt lätt, och man hör ett konstant brus i bakgrunden. Ljudkort har jag testat några, bla. ett audigy 2. Ljudinspelningsprogram har jag även testat några, utan att det gör någon större skillnad. Någon sa att en preamp skulle kunna eliminera bruset och stabilisera volymen på ljudinspelningen. Stämmer detta? Om så är fallet, har ni något tips på en billig preamp. Har bara hittat denna, och inte är den så jättebillig för min plånbok, tyvärr. http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=113909&view=detailed Om inte, vad kan jag göra för att få bra ljud på mina inspelningar? Att redigera ljudinspelningarna i efterhand i något ljudprogram för hand är tyvärr inget alternativ då jag har en offantlig mängd små ljudfiler som ska spelas in. Det blir helt enkelt för mycket.
 3. Ok, så static-funktioner är globala funktioner, kan man säga?
 4. Jag har precis börjat koda lite i C# (anv. SharpDevelops IDE). Jag får dock ett konstigt kompileringsfel som jag inte förstår mig på: "En objektsreferens krävs för metoden Test.MainClass.Funktion1()" Koden är följande: -------------------------- using System; namespace Test { class MainClass { public static void Main(string[] args) { Console.WriteLine("Hello World!"); // Här uppstår felmeddelandet -> Funktion1(); } public void Funktion1() { Console.WriteLine("bajamaja"); } } } --------------------------- [inlägget ändrat 2005-08-27 10:02:13 av _Danneman_]
 5. Går det att konfigurerar en Windows 2003 Server till att både vara en fileserver och terminalserver samtidigt? Eller utesluter de två varandra?
 6. Oj, dagens huvudvärk har gjort mig dyslektisk. Sorry Jag ska kika lite närmare på det. Jag har dock för mig att det finns lite mer renodlade lösningar till detta, men det enda ord jag kommer på att söka på är "screencapture" men det ger bara massa resultat på just print-screen-funktioner..
 7. Det var inte riktigt så jag menade. Åskådarna ska inte få pilla på min dator, utan bara se, som i en livevideofilm, vad som händer på min skärm.
 8. Undrar vilka program det finns som i realtid visar upp ens skrivbord och allt som där händer för folk som är uppkopplade online? Främst freeware-varianter, då det är ett icke-kommerciellt projekt det ska användas till.
 9. Åfan, jaha, dags att börja lusläsa varenda jäkla programs licens alltså.
 10. Nu är jag inte fullt insatt i hur stor del av arbetsbördan som hanteras av den tunna klienten jmfrt med servern, men som jag uppfattat det så sker ALL beräkning på servern. Endast resultatet överförs sedan som videosignal till klienten. Enligt definitionen du angav så borde det vara helt ok att endast ha en licens till servern, eller hur? Det är fö. Windows Terminal Server jag är intresserad av.
 11. Om man har en server som har ett program med licens installerat, och sedan har ett par tunna klienter som kör detta program från servern - måste man då ha licens för programmet för varenda tunn klient då? Eller räcker det med licens för programmet på servern? Borde väl vara så, eftersom programmet bara är installerat där, och det knappast går att verifiera att programmet används av någon annan klient... ?
 12. Jag har precis avslutat ett HabboHotel-liknande isometrisk chat som använder sig av tiles, och OutsideOfSociety (länken ovan) var en stor hjälp till en början. Rekommenderas verkligen. Tyvärr är allt inte så uppdaterat, som föregående skribent sa, så jag fick själv rekonstruera koden för att använda sig av klasser och annat som tillkommit med AS2.0. Om du har tänkt göra online/multiplayer-spel så rekommenderar jag www.smartfoxserver.com. En kraftfull, effektiv och enkel server skriven i java, med massor med dokumentation och tutorials, som är gratis om användarna inte överstiger 20 personer. Skaparna av servern driver även en av de bättre hemsidorna som fokuserar just på flash-spel: www.gotoAndPlay.it Många bra tutorials där.
 13. Hej, Undrar om ni kunde rekommendera några färdiga webb-side paket? Något i stil med sweclockers.se (dock ska innehållet inte ens ha med datorer att göra) med: - nyhetssida (skribenter kan logga in och skriva kommentarer). - artikelsida (större artiklar kan enkelt läggas upp färdigformatterade efter hemsidans allmäna utseende). - forum behövs inte, då phpbb är gratis och gryyymt. - behöver inte vara gratis (helst inte mer än 1000 kr). Tack
 14. Tjena, Har precis köpt en Tungsten T3 men inte lyckats hotsynka den än. Allt jag får är följande felmeddelande: "HotSync Problem Unable to initiate HotSync operation because the port is in use by another application." Vad är det för port och applikation som åtsyftas, tro? Tackar, Daniel -- Lite mer info -- -Inga andra usb-grejjer kopplade till PCn. -Palm Desktop är installerad (under WinXP). -HotSync Manager körs - "Local USB" förkryssad. -HotSync Manager -> General -> Always available -HotSync Manager -> Local -> Serial Port -> Com1 (tried 2,3,4 also)
 15. Hej! Jag undrar om någon Ericsson T300-ägare kan säga om telefonen stöder Java? Går det att ladda ner exempelvis java-spel från andra ställen än Ericsson.se och köra i telefonen (länk?)? Mvh, Daniel
×
×
 • Skapa nytt...