Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Xsi

Medlem
 • Antal inlägg

  7
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Hej ! Vad ska du använda datorn till ??? Om man vill ha en tyst dator ska man nog undvika de allra snabbaste processorerna och grafikkorten då de kräver mycket kylning == många kraftiga fläktar =( Vad gällande cpu så är ju AMD klart mer prisvärda och dessutom måste man ju ha dyrt rdram minne till P4 cpu ..... Hårddisk med raid behövs väl bara om man ska ha hög säkerhet (diskspegling), för de allra flesta räcker det väl med en vanlig IBM 7200 varvs disk för bästa prestanda och om man vill ha en "tyst" dator bör man nog välja 5400 varvare typ fujutsi silentdrive.. Välj ett chassi (addtronics har bra kyl möjligheter) som klarar att hålla ett bra luftflöde genom lådan.... Lycka till !!
 2. Hej !! Om du redan har ett scsi-kort är det en fördel och välja scsi-brännare, de belastar ju cpu:n mindre och du kan göra annat samtidigt. En annan skillnad på de allra snabbaste brännarna (16x och uppåt) är ju att om du ska kopiera en cd och har både cd-brännare, hårddisk och cd-läsare på samma kanal (ide) så kan man inte köra full hastighet, eftersom det blir för mycket trafik på bussen. Så om du vill köra högsta hastighet och kopierar mycket skivor är ju scsi att rekommendera. Vad gäller olika brännare så är väl de mesta märkena som plextor, yamaha bra.
 3. Hej .. Jag tror att ntsc-pal problem artar sig på annat sätt, jag ställde nämligen in ntsc av misstag på min tv en gång och då blev tv:n jätteskum, blinkade och flimrade.... Så jag tror att det kan vara ett s-video bekymmer, jag fick iallafall så när jag körde s-video in på en "vanlig scart" kontakt utan s-video. Har sett detta ett flertal gånger på olika tv. Du har möjligtvis inte en ingång på fronten på tv:n, eller på sidan för videokamera ?? (brukar vara s-video+ rca + ljud + hörlursutgång ) Jag tror att en vga-tv adapter är det bästa att välja ändå.... En s-video till rca konverter(gul plopp) kan kanske funka, har inte testat ngn sådan Lycka till......
 4. Xsi

  TV som monitor

  Det finns en vga-tv konverter på skribofont som har 1024x768 i max upplösning, kostar 780 :- www.skribofont.se Claes Ohlsson ska tydligen sälja någon också tror det var av märket Trust www.komplett.se säljer samma som claes Ohlsson Vet dock inte vilken som är bäst....
 5. Xsi

  TV som monitor

  Om det är en gammal dator och det inte "går" att sätta i ett nytt grafikkort så kan man köpa en vga till tv adapter som kopplas in mellan grafikkortet och bildskärmskabeln och då kan man använda adaptern till vilken dator som helst.
 6. Om du ska göra en ghostskiva så kan du använda programmet norton ghost. Ska du installera programmen på din kompis dator ? Isåfall kan du ju installera alla prgm och när allt är konfigurerat göra en startdiskett i windows och sedan kopiera norton ghost till startdisketten. Boota om och kör ghost prgmt och sen har du en färdig ghostfil som du kan bränna på en cd. Vad har datorn som du ska ghosta av för hårddisk ?? För om du ska göra en ghost av t.ex. c partitionen så måste du lägga den på en annan partition t.ex. d. eller på en annan hårddisk.
 7. Vilka kablar använder du nät du kopplar in din kompis dator till tv:n ?? Problemet är att om man använder s-video kabel från datorn och in via scarten på tv:n så får man svartvitt om tv:n inte har stöd för s-video på scart-ingången. Oftast är det bara nyare tv apparater som har s-video på scarten. Angående tv-out på grafikkort har jag ett geforce2 gts med tv-out som fungerar alldeles utmärkt, men jag kan tänka mig att det blir bättre ändå med en extern adapter. Det jag känner till om märket Trust är att de gjorde högtalare och ljudkort för 3-4 år sedan (kanske de gör fortfarande iofs) och att de var av väldigt dålig kvalitet, så jag skulle nog satsa på det andra märket.
×
×
 • Skapa nytt...