Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

martah

Medlem
 • Antal inlägg

  93
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jag har just köpt en Iphone och upptäcker att varje gång jag går in på Safari startar den med precis samma sida som jag hade uppe när jag stängde den sist, alltså om jag inte varit ute på internet de senaste två dagarna kan jag få upp två dagar gamla nyheter på t.ex Aftonbladet (om det var där jag var senast) Varför???????
 2. Nej, det är inte Office jag vill avinstallera utan det lilla programmet som helt plötsligt dykt upp och säger att jag måste skaffa äkta Office. Det ligger nere till höger bredvid klockan och ser ut som en stjärna.
 3. Det har installerats ett program i min dator som säger mig att mitt Office är oäkta och att det kommer att ske något med det den 8/3. Vad gör jag? Kan jag avinstallera det programmet på något sätt, hittar det dock inte någonstans?
 4. Nej, det gick inte ens att komma så långt, så jag var tvungen att köra restore-skivan, men tack ändå.
 5. Har en ny Toshiba bärbar med Vista. Den hämtar och installerar som vanligt nya uppdateringar automatiskt och så gjorde den även i går kväll och när jag skulle stänga datorn så kommer ju alternativet "installera uppdateringar och sedan stänga av" (eller nåt liknande), jag valde detta och ställde undan datorn. När jag återvände till den ikväll och ska slå på den så upptäcker jag att den fortfarande är på och försöker konfigurera uppdateringar. Jag har nu haft den på i drygt en timme och ser att den har liksom fastnat i loop mellan "windows avslutas" - startar om - "konfigurerar uppdateringar" osv om igen hela tiden. Det fungerar inte att välja start i felsäkert läge och liknande, den startar hela tiden om med dessa uppdateringar. Vad ska jag göra? Jag blir bindgalen...
 6. Jag har just köpt en Epson allt-i-ett-skrivare. Vi har inte några särskilt stora krav och vi skriver inte ut särskilt mycket, men jag har märkt att när jag kopierar ett vanligt papper med lite text på t.ex. kopierade jag senast en lönespecifikation och när då skrivaren skriver ut så lägger den en liten aning grått på det som bara ska vara vitt(ofärgat) och så texten så svart förstås. Det tar ju förstås väldigt lång tid för att inte tala om hur mycket färg det borde gå åt. Är det någon inställning jag ska göra och i så fall vad?
 7. Ikväll har det blivit något fel på markören på vår bärbara dator. Det står inte stilla utan drar sig hela tidan till vänster och uppåt. Det är svårt att hinna klicka på rätta ställena när den hinner flytta på sig så där. Vad har hänt?
 8. martah

  Batteritid?

  Jag har nyss köpt en Toshiba Satellite a300d och är lite besviken på batteritiden. Jag tror den ligger nånstans kring 1½ timme, jämfört nästan 3 timmar på min gamla Dell. Nån som har en Toshiba att jämföra med?
 9. Nu har jag bytt ut en del grejor i mitt nätverk och det funkar sisådär, bl a så syns den stationära datorn (med xp) i nätverks- och delningscenter men den har inte plats i nätverkskartan. jag har också råkat göra nåt så den står där längst ner två gånger! Jag har nog skapat nätverk yvå gånger i xp:n men hur får jag bort den ena?
 10. Kanske var "nätverket - hårdvara" fel forum? Provar här istället... Jag har en stationär och en bärbar dator (båda med Windows XP) en router (Netgear) samt en skrivare i mitt nätverk som jag satte upp för en del år sedan och det har fungerat fläckfritt så nu när det är dags att byta lite grejor minns jag knappt hur man gör. Den bärbara, routern och skrivaren är hyrköpsgrejor och ska returneras pga alldeles för dyrt att köpa loss. Jag har inhandlat ny bärbar, ny router (Belkin) samt en ny skrivare. Den nya bärbara har Windows Vista Home Premium och där gjorde jag nåt i nätverkscentret och vips så hade jag kopplat in mig på mitt gamla nätverk. Det tänkte jag är bra eftersom jag vill föra över en del grejor från gamla bärbara till den nya. Men när jag sedan ska byta ut både skrivaren och kanske framför allt nya routern, hur gör jag då? Måste jag göra ett helt nytt nätverk eller hittar Vista alla prylar själv? Förut gjorde jag ju nätverket i den stationära som då blev nåt slags huvuddator. Jag fattar ingenting...Hjälp?!
 11. Just nu finns en Packard-Bell på Elgiganten, den annonseras med bl.a den här texten: "Packar Bell Laptop - EXTREMT STARK, SE PRISET! ENML61B700NCD AMD Athlon X2 QL-60, 4 GB RAM, 640 GB hårddisk, webbkamera och 15,4" TFT-monitor" Internetpris: 6990 kr. Jag har en PB stationär dator som är 3-4 år gammal och jag är supernöjd med. Den är jättetyst, har fungerat klanderfritt och jag har kunnat bygga ut RAM-minnet på den så den hänger med. Men, vågar jag köpa en PB bärbar? Vad tror ni om just den här modellen?
 12. martah

  32 eller 64?

  Hur tar jag reda på om mitt XP är 32- eller 64-bitars?
 13. Några frågor till: Jag tycker att Movie Maker är lite struligt program, det stänger ju ner sig hela tiden. Men man måste alltså göra det som en film för att kunna se det på TV? Det vore ju förstås kul att ha de bästa bilderna i ett snyggt bildspel på TV så jag ska definitivt försöka, men det viktigaste för mig är att frigöra utrymme på datorn genom att föra över bilderna på cd/dvd och skulle vilja att det då ser ut precis som när jag tittar på bilder på datorn. Det gör det inte när jag sätter in min backupskiva. Dvs att bilderna ligger i de mappar jag namngett med det datum jag fört över dem till datorn osv. Men kan man göra det? Hur?
 14. Jag har provat att bränna mina bilder från hårddisk till CD och valde att göra det som en back-up men det blev inte riktigt som jag ville. Alla filerna har "Internet Explorer"-logga och visst, när jag dubbelklickar så kommer ju bilden upp, men jag hade velat ha som när de ligger på datorn, alltså med små miniatyrer helst. Skulle jag ha valt nån annan variant än back-up? Och om jag vill bränna så jag kan se bilderna på TV:n, vilket alternativ ska jag då välja?
 15. martah

  w890i

  Nu har jag köpt den! Men jag vet inte om jag är nöjd eller bara ovan. Jag tycker att den reagerar lite långsamt ibland. Den har ingen vilolägesklocka utan skärmen är helsvart när man inte använder den. Sen så kan man inte pausa musikspelaren snabbt som på w800, där på sidan, utan man måste trycka upp knapplåset och sedan trycka på "stopp". Då har ju den som ville en nåt, redan hunnit tröttna på att vänta på svar!
×
×
 • Skapa nytt...