Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Haren

Medlem
 • Antal inlägg

  627
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Tack för hjälpen! Jag tog och grävde lite djupare i plånboken och beställde ett Gainward GeForce 7600 GS (256 mb)... Det ska nog bli lagom bra! ------------------------------- /HAREN "And never start a sentence with a conjunction"
 2. Hej! Jag har tidigare ägt ett Radeon 9500 pro (128 mb) som nu har pajjat ihop. Fläkten rör sig inte (antar att ingen har några bra tips på att få igång den igen?)... Så nu undrar jag vilket nytt grafikkort jag ska sikta in mig på. Tanken är att det ska vara märkbart snabbare än mitt gamla, men inte kosta mer än runt 1200 kronor nytt från butik. Jag hade tänkt beställa från komplett.se (det är lite bråttom oxå). Jag vill alltså gärna ha tips på ett sådant kort. Jag är medveten om att jag kanske inte får ett enormt bättre kort inom min budget, men kanske ändå så att det märks? Tackar! ------------------------------- /HAREN "And never start a sentence with a conjunction"
 3. Hej! Detta kan verka trivialt (kanske är det oxå) men jag har en vanlig tabell, vi säger att den innehåller information om anställda i ett företag och har kolumnerna ID AVDELNINGSID DATUM Jag vill ha alla rader från den tabellen för en viss avdelning, utom den första inlagda (bestäms av DATUM). Jag kör MySQL 4.0 (säg inte åt mig att uppgradera eftersom det inte är mitt val att göra det), vilket innebär att jag kan använda varken subselects eller NOT EXISTS. Med subselects skulle jag kanske skriva något i stil med SELECT * FROM ANSTALLDA WHERE AVDELNINGSID=1 AND ID NOT EXISTS (SELECT ID FROM ANSTALLDA WHERE AVDELNINGSID=1 ORDER BY DATUM LIMIT 1) Men hur gör jag utan subselects? Med left join på nåt vis? ------------------------------- /HAREN "And never start a sentence with a conjunction"
 4. Tack för länken, jag har redan tittat lite på den och även efter en närmare titt ser jag inget som kan vara till nån hjälp i frågan, förutom att man mycket riktigt kan göra en fysisk koppling med en ethernetsladd till en PC. Men vad kan man göra med en sådan koppling? Någon som vet? Kan man läsa av nummer som ringer in till adaptern? Tack ------------------------------- /HAREN "And never start a sentence with a conjunction"
 5. Hej! Jag har en Cisco ATA 188 analogadapter som jag fått från BBB i samband med deras telefonitjänst. Jag vet att detta egentligen inte har med routrar och sådant att göra men jag tyckte detta forum var mest lämpat att fråga i ändå. Går det att på något vis koppla adaptern till datorn och sedan skriva en applikation som "läser av" telefonnumret när det ringer? Som nån slags nummerpresentation alltså, men jag funderade på att vidareutveckla det i en applikation (t ex automatiskt söka på hitta.se när telefonen ringer!) .... Är detta möjligt? Såg att det fanns ett tomt ethernet-uttag på Cisco'n som verkar gå till datorn. Tack för all info jag kan få! ------------------------------- /HAREN "And never start a sentence with a conjunction"
 6. Nja alltså, om jag förstått saken rätt så kopplar man inte en accesspunkt för wlan till en dator utan till modemet. Då måste ju inte någon annan dator vara igång för att man ska komma ut på nätet. Frågan är nog mera om man kan dela filer mellan två datorer genom en accesspunkt, och om det finns något sätt att göra detta om den ena (stationära) datorn inte har trådlöst nätverkskort. Så här tänkte jag koppla (modemet från BBB har flera utgångar och funkar att dela filer med, via kablar). Modem<----------->Accesspunkt Modem-<---------->Stationär dator Bärbar<- - - - - - - ->Accesspunkt (de streckade linjerna betyder kabelkoppling och den gleasre streckade linjen betyder trådlös kommunikation)
 7. Aha, trevligt om det funkar, det ska testas i morgon. Tack i förskott =)
 8. Hej, jag har nog ett lite speciellt problem. Jag har en bärbar dator som tillhör en domän som vi har på jobbet. När jag på kvällen tar hem min dator och vill dela ut filer från min andra dator som är stationär, går ju inte det eftersom bägge datorerna måste tillhöra samma domän eller workgroup. Jag kan inte gå med i domänen med min stationära eftersom jag inte kommer åt den hemifrån och jag vill inte gå ur domänen (och byta till workgroupen) på min bärbara varje gång jag vill komma åt filer på den stationära datorn på kvällarna (jobbigt att återgå till domänen varje morgon på jobbet). Finns det några tips på hur jag kan lösa problemet smidigt?
 9. Hej! Jag har en stationär dator med ett vanligt nätverkskort (utan wlan) och en bärbar dator med wlan. Jag undrar om det med en accesspunkt som D-Link DWL-G700AP går att koppla så att: - min stationära dator är kopplad mot Internet genom modemet som vanligt - min bärbara är kopplad mot Internet OCH kan komma åt delade filer på min stationära enbart genom det trådlösa nätverket?
 10. Windows Media Encoder gör just detta. Det är gratis att ladda hem. http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/9series/encoder/default.aspx ------------------------------- /HAREN "And never start a sentence with a conjunction"
 11. tackar, ska kolla! ------------------------------- /HAREN "And never start a sentence with a conjunction"
 12. Nja, eftersom vi har ett datagrid där varje rad innehåller varsin linkbutton kan jag inte komma åt dom på det viset. De linkbuttons som finns i datagriden genereras ju i run-time och är ju inte deklarerade som objekt i code-behind, där finns bara datagriden. Går det att komma åt dom på något annat vis och addera attributet på det där viset? ------------------------------- /HAREN "And never start a sentence with a conjunction" [inlägget ändrat 2005-06-10 09:24:45 av Haren]
 13. Tjena! Jag har en ganska avancerad webbapplikation på gång som använder sej av frames (av nödvändighet). På flera ställen skulle jag vilja kunna välja en rad i en datagrid via en länk i en av kolumnerna och baserat på det valet ladda en ny sida i en ANNAN frame. Problemet är att jag ju använder ItemCommand i datagridens Events för att köra kod när en rad väljs, men från code-behind går det som bekant inte att komma åt olika frames på klientsidan eftersom koden körs på servern. Jag vill alltså BÅDE köra code-behind-kod på sidan med datagriden OCH ladda en ny sida i en annan frame från samma länk/knapp i datagriden. Jag har försökt med att köra javascript onClick på länken, så här: <asp:LinkButton runat="server" CommandName="valj" CausesValidation="false"><a onclick="parent.info.location='blabla.aspx';">Välj </a></asp:LinkButton> men då "kapas" anropet av detta och ItemCommand-koden körs inte. Av en anledning jag inte tänker ta upp här kan jag inte heller köra Response.Write("<script>parent.info.location='blabla.aspx';</script>"); Någon som har några tuffa idéer om hur man kan göra detta? Edit: lite bättre förklaringar. ------------------------------- /HAREN "And never start a sentence with a conjunction" [inlägget ändrat 2005-06-10 09:02:54 av Haren]
 14. Antar att du menar SR's, NRJ's mfl. nätutsändningar och inte "i etern" som det så vackert heter? I så fall har jag inget bra svar. Kanske en bandbredd/kostnadsfråga. Är lite dåligt insatt på sky.fm, sänder dom "i etern" oxå? Om inte, så är det väl inte så konstigt att deras huvudutsändning måste hålla god kvalitet. ------------------------------- /HAREN "And never start a sentence with a conjunction"
 15. Kom på det schjälv... man beh-* bhövde ty-dligen scskaka lite på flaschkan medan man höll HÄLLDE i. Skåll! ------------------------------- /HAREN "And never start a sentence with a conjunction"
×
×
 • Skapa nytt...