Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Rödhake

Medlem
 • Antal inlägg

  10
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Hej. Jag ska köpa en ny server. Jag tänkte mej IDE-hårddiskar i RAID för bra pris och kunna få dom rejält stora. Men en del tillverkare har bara RAID 1 och en del har även RAID 5. Vilket är bäst ? Tacksam för åsikter! \grundlig/
 2. Hej Jag vill autommatisk skicka besökare på en adress vidare till en annan giltig adress. Hur gör jag det på enklaste sätt. Helst ska det vara helt osynligt!
 3. Kan det vara aktivitetslisten (eng: task bar) somn du menar ? Prova attt sätta musen på ett tomt ställe på den, tryck ner vänster musknapp, dra sen muspekaren till underkanten (där du vill ha den) och slpp musknappen.
 4. Svårt att ge ett riktigt svar eftersom jag inte kört med den FTgate. Men jag tycker det låter som felet ligger där. Åtgärd 1 : starta om servern. Att en dator går sönder torde inte betyda nått. Men kanske nån har postat ett jättemail som blockerar servern ? Hjälper inte omstart ska du nog titta på mer FTgate (och serverns loggbok)
 5. Ska du satsaa ordentligt på säkerhet så tycker jag du ska ha en Linux dator med två nätverkskort. Finns både kommersiella och helt fria script till Linux. En enklare Pentiumdator med 64 MB minne räcker bra. (om du inte ska hundratals användare)
 6. Nja..hög säkerhet får jag ju främst genom att använda sunt förnuft i kombination med brandvägg. Fast bäst vore ju att sätta upp en riktig brandvägg (en linux-dator alltså). Men nu ska jag inte ha detta system själv utan en bekant och hans familj ska ha det. Han vill nog inte ha fler datorer än nödvändigt. Och jag vill inte underhålla en brandvägg (om jag inte få ta fullt betalt förstås).
 7. Jo..fem adresser räcker bra i mitt fall. Men rotern ska vara en "bredbandsrouter" med inbyggd brandvägg. Så länge man inte öppnar för ingående trafik så ger en sån brandvägg bra rätt så bra säkerhet. Och betydligt trevligare att ha en sån router än t.ex. ZoneAlarm.
 8. Tack! där kom det svar jag önskade! Verkar ju lätt så det förslår! Men hur många datorer jag har vet nog inte BBB om..eller..? Jag tänker ju ha en router med NAT.
 9. Hmm..jag ska inte göra nått där..det är därför jag frågar om det finns nån sorts autologin. Har bara fått för mej att det liknar telias adsl-inloggning där man ju (enligt Telia) ska logga in då och då och komma till deras portal..
 10. Hej. Hur ofta måste man logga in på bredbandsolagets portal ? Funkar det bar att ansluta fler datorer via en router mot BBB. Alltså vad gäller inloggningen. Om det krävs inloggning lite då och då, finns det i så fall nån fix liknande de som finns för autologin mot Telias ADSL ?
×
×
 • Skapa nytt...