Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mic

Medlem
 • Antal inlägg

  835
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Mic

 • Medlemstitel
  Flitig

Profil

 • Ort
  Lerum
 1. Hej, gör en del script i Perl som använder telnet och SSH men vill nu kunna kommunicera via VisualStudio-programmering i C#. Vilka enkla och gratis SSH- och Telnetbibliotek finns? (för det finns inga out-of-the-box väl?)
 2. Mic

  XML-editor

  Jo så skulle man kunna se det men jag tycker ändå det borde finnas editor-program av enklare snitt typ textpad med XML-stöd för att filtrera ut och hantera XML-filer. C#, Perl mm är jag bekant med med jag syftar inte till att programmera här utan mest till om det finns denna typ av XML-editorer.
 3. Mic

  XML-editor

  Hej, vet inte om jag hamnar i rätt forum för frågan men ändå. Vilka bra (helst gratis) XML-editorer finns det där man kan söka och extrahera delar av XML-datan till andra filer osv? T.ex. vill jag enkelt kunna extrahera mellan child-taggar där ett visst värde i en subchild-tag förekommer. Gärna också operationer av typen "om child-tag 1 har ett visst värde, ersätt värdet för child-tag 2 med värde y". Hoppas beskrivningen kan förstås, märker att jag inte har grepp om begreppen :-)
 4. Mic

  SSH på Ubuntu

  Löste det själv tillslut genom dynamisk portmappning/socks - det var enklare än jag trodde!
 5. Mic

  SSH på Ubuntu

  Hej, har en Ubuntu-burk jag kör OpenSSH på. Jag vill kunna ansluta till den via SSH från en windows-burk (Putty eller annat) men köra port forwarding i servern istället för i klienten. Som det är just nu skriver jag in i Putty-profilen vilka portar som ska till vilken IP:port på andra sidan tunneln, t.ex. localhost:23 -> 192.168.1.55:23. Det jag vill uppnå är att alla portar på t.ex. 127.0.0.2 går igenom tunneln och sen sköter Ubuntu-burken om att mappa portarna mot IP:port. Hur kan man göra detta?
 6. Hej, jo jag har gjort en liten app i visual studio med lite tabbar och annat och skulle vilja göra en "auto-transparent"-funktion som minskar opacityn när man är utanför fönstret och höjer den när pekaren är över fönstret. Problemet jag har är att det verkar vara lite krig mellan olika onmouserover. Kommer jag in över huvudfönstret är det en funktion, kommer jag in över tabcontrol en annan och själva tabpage en tredje. Hur gör jag för att ha en onmouseover som täcker hela fönstret (eller hela fönstret + 200px kanske) oavsett?
 7. Mic

  SSH och Telnet

  Hej alla. Håller på att lära mig göra applikationer i Visual Studio, kör annars en del perlscript. Hur gör man i .Net enklast för att ansluta mot burkar via Telnet och eller SSH? Verkar inte finnas några inbyggda metoder vad jag hittat...
 8. Mic

  Buzz quiz

  Hej, vet nån om det finns hårdvara och spel för PC som den till PS2's Buzz Megaquiz? Dvs handkontroller för att ha frågesport och dylikt?
 9. Mic

  IIS7 och NTFS

  Hej alla, har ett par problem med min IIS7-server... Ett av dem är att på alla webläsare utom serverns egna kommer det fram en 401.3-fel direkt utan att man får logga in med sitt användarnamn. (Detta då det är en NTFS-mapp utan IUSR-rättigheter). Vad kan blockera loginfönstret? Det funkade bra på tidigare Win2k3-server/IIS6 men inte på den nya Vista/IIS7. Fel 2 är direkt när min förstasida laddas, då kommer ett 500-fel men sen om man bara tar refresh så laddas sidan korrekt. Detta verkar vara ett rättighetsfel se tidigare inlägg //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=1066419 Grå hår växer....
 10. Har fortfarande detta problem, och några till. Kanske borde installera om.. Slår jag http://localhost får jag 404-fel, slår jag 127.0.0.1 får jag samma, slår jag http://<IP> kommer jag till idg.se! Noterar att pingar jag dessa adresser så svarar den korrekt. Mest irriterande är dock 500-felet ovan.
 11. ...ingen som har nån idé?
 12. Felmeddelandet är "500 - Internal server error. There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed." Senaste loggfilen i C:\inetpub\logs\LogFiles\W3SVC1\ 2008-07-19 18:25:48 192.168.2.200 GET /vright.asp sw=1600|10|80070005|Access_is_denied.__ 80 - 192.168.2.33 Mozilla/4.0+(compatible;+MSIE+7.0;+Windows+NT+6.0;+SLCC1;+.NET+CLR+2.0.50727;+Media+Center+PC+5.0;+.NET+CLR+3.0.04506) 500 0 0 1504 Access denied fattar jag inte hur den kan komma upp, refreshar jag så funkar det ju... vad kan orsaka det då? Det är inte bara denna asp-fil det händer på. (För övrigt undrar jag varför tidsstämpeln verkar 2h bakåt i tiden, windowsklockan stämmer)
 13. Hej, jag har just flyttat över en site som använder en del ASP från en IIS6/Windows2k3 Server till en IIS7/Vista. Det verkar funka bra men emellanåt får besökare upp 500-fel på sidorna. Om man direkt tar refresh så laddas sidan som vanligt. Varför ger den 500-fel som man "botar" med refresh? Nån som kan tipsa mig om vad jag kan göra/kolla?
 14. Hej alla. Har försökt ALLT för att få min MCE-fjärr att väcka min HTPC med WinXP SP2 och Mediaportal på. Att gå ned i hibernate funkar bra men sen vägrar den av nån anledning att gå upp. Just nu verkar det inte som sensorn får nån spänning alls. Har verifierat bygling, dragit ur alla USB-grejer utom fjärren, testat det där programmet (vad det nu heter) där man kan ställa in alla grejer och vilka enheter som ska kunna väcka den osv osv. Moderkortet är ett Abit IS7-E med sista bioset, i Bios är den inställd på att kunna vakna från S3 via USB. Vid nått tillfälle under all testning jag gjort reagerade sensorn då man tryckte på fjärren även när datorn var i hibernate, men den startade inte i alla fall. Nu reagerar den inte alls igen.
 15. Hej! Jag skulle vilja ha ett script som man kan använda som regel i Outlook, när det kommer mail med ett visst ämne så ska de bifogade filerna automatiskt sparas i en angiven mapp. Nån som vet nåt sånt script? (Hur får man förresten upp script att välja på i regeln "kör script"?)
×
×
 • Skapa nytt...