Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mollan

Medlem
 • Antal inlägg

  20
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hej! Jag vill veta vika möjligheter det finns för att kunna skriva ut på samma skrivare från 2 olika datorer. Nu fungerar utskrift och skanning mot en win7 prof -datorn och jag vill kunna skriva ut även från en win 10 dator. (Orsak: Live Mail tappar bort e-posten så jag måste göra ny epostadress och då kan en del dokument behöva skrivas ut från win 10 datorn. Problemen började då jag la in samma epostadress på båda datorerna.) Har internet på båda via router men inget hemmanätverk. Bor i hyreshus så här vimlar av nätverk och jag vet inte hur jag gör säkert sådant. Så alla enheter är kopplade var för sig mot webben. Åter till skrivaren - behövs en kabel med delad anslutning? (går via kabel till win7-dator idag) Finns gren för delad kabelanslutning all köpa - om nu sådan fungerar? och Win 10 datorn verkar inte ha min Canon MG5751 i sitt skrivarregister. Hur gör jag för att få in denna? eller är det köpa en till skrivare som gäller. Ansluta en USB-stick och springa mellan datorerna är ett annat alternativ - om än omständigt, då måste man ju slå på den datorn också. Tacksam för tips.
 2. Det låter intressant. Ska prova. Tack för tipsen! Glad Påsk!
 3. Frågor Vill göra en Hemsida för lägga in gamla bilder på, historiska från 1900-talet. Foton på idag ej levande personer och på gamla företeelser. Släkt-album. Inskannade foton, vad är lämpligt format på bilder för webb? Fråga 1: - Kan man göra en sådan hemsida? Vad säger lagen? Fråga 2: Hemsidan - Vad behövs - t.ex. programvara, webbhotell? Ska finnas plats lägga in foton med kommentarruta/rutor och möjlighet skicka kommentar på bild så jag kan korrigera data om fotot. T.ex en epostadress. Fråga 3: PRIS - Webbsidan bör vara billig (helt idéellt arbete) men rymma åtminstone 200 bilder. Mest svart-vita. Tänkt finnas kortare tid, t.ex. 1-2 år. Syfte: fä hjälp identifiera bilderna, sprida dem till nu levande släktingar. - Kan man göra en hemsida med begränsat tillträde? Typ endast släkten. Är nybörjare som aldrig gjort hemsida, ej haft behovet. (det märks väl) Jag lyckades inte finna någonstans öppna nytt inlägg - hakar därför på ovanstående. Vill ju ha tips på webbhotell och program (svenskt helst). Gärna gratis. Som passar foto-album enligt ovan. MVH
 4. Hej! Vår bärbara gjorde likadant. Jag slog på och den slocknade. Begrep inget. Men efter någon dag så testade jag ta loss batteridelen och sätta dit den igen. Det verkade som inte batteriet laddades upp förrän efter denna manöver. Har fungerat sedan, krånglar den så testar jag använda samma metod. Antagligen hade den stått oanvänd för länge och batteriet blivit för lågt laddat. Jag kör mest med den "vanliga pc:n", den är bekvämast jobba vid. Eller så är det något annat som spökar. Så jag spar de svar som kommer på denna fråga. Tack Limneson och alla ni som svarat! Trevlig Helg!
 5. Tack för svaren. Ska testa IE:s alternativ. Kanske det fungerar, jag brukar vara skeptisk till flera alternativ på samma. Fast fortfarande funderar jag på vad som gör att bluetoothanslutningen och upprigningsmodemet för vanlig telefon "kolliderar", dvs det ena slår ut det andra. Fast det får jag grubbla vidare på. Tack för tipsen!
 6. Hej! Bredband fungerar inte ibland så jag har akut epostaccess via usb-anslutet modem, använder då microsoft outlock och upprigning. Jag kör annars över radiolänk och använder internet explorer och Outlolock express för detta. Det här löser även mitt problem då jag vill faxa vilket ej går via radiolänk. Min mobiltelefon har en kamera och jag vill ta in bilderna i PC:n. Lyckades ej ordna detta via kabel. men väl genom att använda en bluetooth-enhet via USB. Men problemet är att har jag bluetooth inlagt över USB så fungerar det ej ringa över modem via USB. Hur gör jag för att programmet Creative för Modem Blaster v92 inte ska slås ut av Bluetooth CNet? Det är irriterande behöva installera om efter behov hela tiden. Jag funderar på att även ha access över webbläsare till Internet i reserv, dvs genom upprigning. Kan man ordna det med att installera en till webbläsare och i så fall vilka webbläsare kan ringa upp en leverantör (telia) när detta behövs? Internet Explorer använder jag idag för att koppla via radiolänk. Jag kikade på Firefox men där hittar jag inget sätt att lägga in upprigning via telemodem. Visst är det hemskt att man behöver ordna med två skilda webbanslutningar. Det kostar i onödan men vad gör man när man inte har tillgång till dator på jobbet och måste uträtta allt när man är hemma och har tid. Informationssamhället låser fast oss mer och mer. Vi kommer nog att med saknad minnas brevbäraren som kom i ur och skur. Tekniken och mänskliga faktorn blir allt oftare ett irritaionsmoment som stressar oss.
 7. Tagit del av er intressanta diskussion om brist på jordade uttag i lägenheter. Saknar själv detta. Jordat finns endast i köket. Vet ej om det hänt något nytt på jordningsfronten sedan 2003. Kör ojordat idag och har så haft sedan jag köpte min första dator. Inte så roligt när man vet att det "ska vara jordat". Dra en förlängningssladd från diskbänken genom "hela lägenheten" har jag bedömt bli "farligare". Datorn med kringutrustning är alltid avslagen när jag inte använder den. Stänger av elen med skarvdosan där alla kontakter sitter. Jag kan bara konstatera att är man hyresgäst så är man utlämnad åt vad som finns i lägenheten. Vad försäkringsbolag m fl säger har jag inte torts luska i. Jorda chassiet på annan väg har jag inte övervägt. Inte sett någon offentlig rekommendation av detta så jag vet inte om det är en godkänd metod. Bredband kör jag via radio, har modem för fax och reservanslutning 56k. Jag har inte haft problem med stötar som i länkinlägget ovan. Kanske en fråga att ställa i idg-enkäter - kör du din pc ojordat eller jordat? Det har kanske redan gjorts. Gissar de flesta kör ojordat - av "tvång". (man kan ju låta bli köpa dator också) God Jul och Gott Nytt år 2005
 8. Mollan

  Linux och winXP

  Hej! Vill lära mig lite om Linux men har bara en dator. Funderar på att ha båda operativsystemen på samma hårddisk. (två partitioneringar, WinXPhome ligger på C, den andra partitioneringen är obrukad, bara minne reserverat) Eftersom jag inte älskar ominstallationer (så mycket onödig tid som spills) så tänkte jag först höra om det finns någon som har detta och det fungerar och som vill delge mig och kanske andra läsare sina erfarenheter. Jag hittade Red Hat Linux Bible till nedsatt pris, där står en hel del, boken innehåller tre CD, kanske användbara nu. Jag har dock inte hittat något om installation av Red Hat på en partitionerad dator med WinXP installerat. Fungerar det? Haft Win98 + Win2000 på en annan partitionerad dator tidigare, det fungerade bra, de var ju båda Microsoft. Nu vill jag lära mer om andra operativsystem, därav min fråga. Ekonomi och utrymme tillåter inte fler datorer, det hade varit det bästa. [inlägget ändrat 2005-03-04 15:52:36 av Mollan] [inlägget ändrat 2005-03-04 15:54:19 av Mollan]
 9. Mollan

  Tomt skrivbord

  Hej! Efter ominstallation av winXP (home) + uppdatering till SP2 har jag ett konstigt fenomen. Datorn startar OK men efter inlogg (två användare finns, samma problem på båda) får jag ibland bara upp bakgrundsbilden på skrivbordet. Inga ikoner och ingen startlist/knapp. Ctrl+ alt+ delete är allt jag kan göra eller stänga strömbrytaren Vad är fel? Har någon annan haft samma fenomen? Jag kan köra igång dator tre gånger ibland för att få fram användbart skrivbord. Andra gånger går det direkt. Har du något tips om vad som kan spöka så tar jag gärna emot detta. Tack på förhand!
 10. Hade ett nätverk med korsad kabel mellan en winXP och en win98 som funkade. (Tills jag strulade på med bredbandsuppkoppling i 3 veckor och det visade sig inte vara jag som gjort fel utan teknikerna "därute") KUL! Men mitt interna nätverk hittar inte längre inte sökvägen. Kopplingen är aktiv. Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC Aktiverad, bryggad. 1394 ingår också i bryggan Trådlös nätverksanslutning aktiverad, skyddad av brandvägg RS3 Client Terminbal(A4)#4 ligger utanför bryggan i XP. (radiolänk) Försöker göra om kopplingen men får inte till det. Varje dator har egen Internetkoppling, win98 via modem och XP via bredband, det ska vara så tills abonnemangstid avslutas, kanske längre eller datorn skrotas. Kör jag guiden så vill den ansluta båda till Internet, även om jag väljer "annat" i XP. Jag vill ju bara kunna flytta filer mellan datorerna och jobba smidigare. Disketter tar lite och bränna CD väl stort. Enklare kunna flytta filer via delade mappar. Var ska jag söka felet? Letat med går bet. Kopplat ner Panda-bandvägg så den är inte boven för att PC:na inte hittar varandra. Testat båda vägarna. Använder inte XP-brandväggen således. Var kan felet ha uppstått och hur åtgärdar jag? Kan jag lägga dit helt ny uppkoppling och hur?
 11. Hej och Tack för svaren. Kopplade bort messenger och slipper meddelandet. Skönt! Håller med om att det var/är mystiskt. Ska kolla Peer:s variant, såg den först nu. Backup har jag gett upp. Var ute efter att kunna göra en "spegel" för snabb ominstallation. Får väl nöja mig med att koipera det jag gör till CD. Windows säkerhetskopia är i Home Edition är inte mycket att hänga i julgran, om den är bättre i professional vet jag ej. Använt HP simpel Backup på min "win98-PC" men vet ej om den fungerar med XP. Jag ska skriva ut era svar och spara. Har ett nytt problem, med nätverket, men det blir en ny tråd. Lite annat Kör med Panda-brandvägg nu, har anitvirus-dito på min win98-PC och det har hittills fungerat bra vad gäller virus. Men spam och spy har den ... Funderar på att skaffa anti-spyware-program men retar mig på att hackare, oseriösa reklammakare och andra bovar ska lägga beslag på min lön som vårdbiträde. Dom kronorna behöver jag till annat. Kan ingen ta av dem "glorian" nån gång? För mig verkar det som de har "immunitet" (är de kungar eller ambasadörer)?
 12. Försöker använda säkerhetskopiera i Win XP och får detta felmeddelande, använt guiden och även testat manuellt. ............................................ Det filnamn som angavs kan inte användas. E:/Backup (även testat backup20041120) Kontrollera att sökvägen är korrekt och att du har tillräcklig behörighet. ............................................. Jag står som datoradministratör. Namnet föreslår programet själv. Testat Backup med datum, ger samma svar. Bkf? Installerat programvaran för säkerhetskopiering från XP-skivan. Varför och hur gör jag. Testat med Zip och diskett, det funkar ej heller för backup. Avbyter för de ej kan hitta filerna då. Är det vajsing på säkerhetsprogrammet i winXP? Inte hittat nått om detta då jag letat i olika forum. En annan historia: Fick denna "varning" när jag var uppkopplad igår och även idag. Har ej aktiverat någon brandvägg igår men väl idag inkl. virusprogram Har nu installerat och aktiverat en brandvägg Meddelandet dök således upp efter detta också. Vad står det för? .............................................. Tjänsten Messinger Meddelande från SPYWARE till ALERT + skickatdatum Your cumputer is infected with dangerous spyware Your anti-virus and firewall software can't stop it. Wisit www.win-fix.com for free removal software and information. ................................................ Nyss kopplat in bredband. Beställt XP update2 på skiva, således ej installerad. Vill dessutom säkerhetskopiera först. Vad är fel?
 13. Skillnad på nyinstallation och uppdatering således. Tack för klarläggandet. Har problem med att fdisk inte hittar hela hårddisken utan bara den del jag tidigare partitionerde för XP. 50MB av 120MB. Varför? Vad gör jag för att lösa detta? Funderar över om jag partitionerat och formaterat rätt. Fdisk finns på en wi98 startdiskett som ej hör till aktuell dator. Kan filer som inte skulle bort ha följt med? Hittade ingen fdisk på diskett till datorn XP hör men som jag vill ha in Win 98 - 2000 - XP på. Vad rekommenderas av er som gör detta oftare än vartannat år (då glömmer man mycket, märker jag). Tacksam för tips!
 14. Roligt att XP:n har en anvisning om att avinstallera via kontrollpanel då. Jag tyckte det verkade mystiskt. Försökte med CD:n men fick inte till en ny(om)installation då. Ska försöka igen när jag aktiverat programmet. Får se om det lyckas nu då. Funkar det med startdiskett till 98:an för att ta bort partitionering? Jag har inte kört 98:an på den här datorn. Så det är bara Windows XP Home Edition som ligger där på "halva" hårddisken. Inga andra partitioneringar är använda än. Funderar på att lägga in 98:an först(bara jag får bort låsningarna och kan installera om) och uppdatera med XP:n. Sen ska jag lägga in andra OS och testa på andra partitioner. Nån Linus-variant (kanske Red Hat) för det har jag varit nyfiken på länge men saknat hårddisk-utrymme för. Det blir säkert fler OS-bekymmer då. Nu ska jag först få in 98:an och XP:n. Testat med 98:an och 2000 tidigare och fick det att fungera hyggligt men det var på en annan dator. Nått mer att tänka på?
 15. Hej! Ser att fler än jag har problem med avinstallation av XP Home edition. Tacksam för tips. Jag la in XP Home för att testa om en ny dator fungerade och kunde sen ej avinstallera. Via kontrollpanelen kan man inte se Win XP, bara delprogram. Via kommandotolken ska avinstallation visst också fungera men jag lyckades ej. Jag har väl valt fel vid installation, jag valde partionera disken vid installationen. Såg sedan en varning om att det ger problem. Och i ett inlägg i forumet har NTFS-format gett problem. (minns ej vad jag valde i det fallet och nu kommer jag ej in i programmet) PGA tidsbrist blev datorn stående så nu kommer jag inte in i datorn utan att ha aktiverat XP:n. Den som jag vill avinstallera och göra ominstallering av. Kul! Så hur går jag enklast och snabbast tillväga? Gissar att jag kommer att behöva installera och avinstallera WIN XP ett antal gånger innan jag blir nöjd med hur jag vill ha min dator. Och det tar några månader. Kommer jag att behöva aktivera programmet vid varje ominstallation? Jag hittade ingen info om detta hos Microsoft. Ha en bra dag! L
×
×
 • Skapa nytt...