Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

CJ Björkdahl

Medlem
 • Antal inlägg

  4 345
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Allt postat av CJ Björkdahl

 1. Vad är detta för dumheter, Erik? Hur menar du? -Berätta gärna hur du tänker, för jag förstår inte hur du har tänkt. För övrigt är det olagligt att påstå något sådant som du gjorde, enbart domstol har rätt att avgöra vad eller vad inte är brott. Att påstå att någon skulle vara kriminellt (vad du Erik nu gjort) är olagligt och åtalbart. Men jag ser över med detta om det enbart beror på ungdomligt eller annat oförstånd från din sida. -Att anse att kvinnor i mellanöstern borde förses med handeldvapen är inget brott. Snarare en berömvärd åtgärd. -En bra grej för att åstadkomma jämlikhet där, om än något rabiat. Men rabiata feminister brukar ju inte behandlas taskit i Sverige, eller? "Sista varning"? Sorry, visste inte att vi hade utväxlat några ömsesidiga varningar innan. Har vi det? -Det kan vi ju, om det är sånt vi skall hålla på med.. Hälsningar CJB
 2. Jovisst, Tico. Men tyvärr är det "rötäggen" som syns mest. Jag riktar mig mot rötäggen.. Förresten kalls skjutvapen "equalizer" på amerikansk engelska.. "Jämlikhetsskaparen".. Inlägget redigerat pga hets mot folkgrupp. Frågan är om de ens vågar gifta sig med dem? [inlägget ändrat 2004-02-10 21:20:30 av Erik Junesjö]
 3. Jag vet att du Eminos inte är sådan, men jag riktade inte mitt inlägg mot sådana gubbar som du, utan mot elaka gubbar: Själv är jag kristen och inte alls någon "knutby"-gubbe. (Sekulariserad kristen är jag, dvs. tror inte på dumheterna men är döpt och konfirmerad). Om jag skulle vara elak skulle jag säga att "typiskt en "allahgubbe" att vilja censurera en tråd", men det säger jag inte... Jag tycker det vore utmärkt om kvinnor skulle vara beväpnade mot alla hemska gubbar som vill våldta dem antingen fysiskt, psykiskt eller via "Gud".. Låt kvinnorna använda USA:s "demokratiska vapen" och låta GUD "sortera" de äckliga gubbarna "upp eller ner"! MVH CJB! -Kvinnosakskrigare!
 4. Skicka ris och ros till idioterna/gullegrisarna som har makten: registrator@primeminister.ministry.se <registrator@primeminister.ministry.se> Utnyttja yttrandefriheten innan det blir försent!
 5. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=219701&previousRenderType=2 Inlägget redigerat då det innehöll hets mot folkgrupp. Detta är din sista varning CJ. Vid nästa övertramp så stängs kontot. /Erik [inlägget ändrat 2004-02-10 21:07:12 av Erik Junesjö]
 6. Man får inte ändra på konstverk, det är sant. Men för egen del så kan man göra precis vad man vill. Problem uppstår dock om man offentliggör verket med ens ändringar..
 7. Lite bättre handhygien kanske vore ett tips? Själv har jag aldrig (säger aldrig) slitit ut några kulmöss, jag har gamla från 1995 fortfarande i garaget som "failsafe" om det skulle behövas). Rengöras? -Typ en gång om året, tar två-tre minuter..
 8. Nix, det går inte, eftersom det rör sig om en enda mottagare. Vad jag har funderat på, är om man skulle kunna bygga en lös kortläsare som gör att fler boxar kan dela samma programkort. Borde gå.. (Observera att det inte rör sig om någon piratdiskussion, utan om hur man skulle kunna dela ett och samma abonnemangskort på två eller fler boxar i samma hushåll)
 9. Själv valde jag bort optiskt trådlös mus just på grund av batteriförbrukningen. Valde logitechs trådlösa "kulmus" istället. Kör med samma batterier sedan oktober 2003, enligt kontrollprogrammet är batterinivån fortfarande på topp! (två små size AAA-batterier)
 10. Socialismen är som tanke väldigt vacker, men det är också kristendomen och islam.. I praktiken så fungerar inte utopier. Precis som i islam och kristenheten dyker det upp diverse ayatollor och knutbypastorer som säger sig äga tolkningsföreträdet till "läran" och trumfar igenom sina egna perverterade versioner. Detta oavsett om gubbarna heter Khomeini, Lenin, eller Ulf Ekman. Utopier fungerar aldrig, därför skall man hänfalla åt liberalismen. Bättre att var och en är sin egen lyckas smed än att hålla på och knapra som gnagare på andras kakor. [inlägget ändrat 2004-02-10 13:06:09 av CJ Björkdahl]
 11. Vad kostar en sådan däringa fläkt/fläns? Vad kostar ett nytt moderkort? -Retoriska frågor!
 12. Ja, nVidia, men billigaste möjliga nVidia.. (nVidiakort som sitter i billigaste möjliga "stormarknadsmaskiner"..) Okej kort, men hör inte hemma i fina dyra Mac! -Vore som att stoppa i "BiltemaOlja" i en Ferrari!
 13. Du får en "lycka till"-poäng för det!
 14. Chakotay! Long Time No See! (Till och med Voyager har slutat för länge sen! MVH Archer AKA CJB in this time-zone
 15. Gratis skall det vara om man gör reklam på Eforum! -Skojar lite, men faktiskt inte alls.. Hoppas att det går bra för dig och din idé i övrigt! -Själv har jag några hederliga gamla LME som det i princip bara går att ringa med.. Exakt det man skall ha en mobil till, tycker jag..
 16. Spana in iMacsen: GeForce4MX samt 5200-grafikkretsar som inte ens går att uppgradera! http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/70103/wo/RsM1G4veOVX12SYYemp1e2P55rw/0.0.7.1.0.5.21.1.2.1.1.0.0.1.0 Okej: Burkarna "skall" inte gå att uppgradera för konceptet är sådant, men varför fanken valde apple att sätta dit enklaste grafiken för då? Tips till apple: Enklaste burken skulle fått GeForce Ti4200-grafik Bättre burkarna fått Geforce 5700-grafik. Då hade kraften räckt och blivit över för alla utom de värsta "grafikbögarna!".. Samt kostnaden är ju löjligt liten i sammanhanget, speciellt om man heter Apple och kan köpa in miljontals med grafikkort och därmed pressa priserna. Apple är ju faktiskt en av de största tillverkarne av persondatorer! (Visst, plattformen är mindre än PC, men eftersom de är ensamma så......)
 17. Radeon9600pro är "extra tillbehör", och det är en snål-snål-variant som man kan välja: 64MB. Förresten så är pro-varianten redan föråldrad när Apple valde den i november 2003: XT-varianten är den nyaste, som är 10-20% snabbare än föregångaren.. 64MB???? Varför 64MB? (Det bästa kortet man kan välja som dyyyyrt tillbehör till macen är 9800Pro med 128MB minne. Också detta kort är "föråldrat", XE-varianten är det som gäller, och då inte 128MB utan 256MB!) Okej okej okej: Ett 9600Pro på 64MB räcker gott för de flesta. Precis som alla andra low-end-kort räcker bra för de flesta. Men för fanken: VI SNACKAR HIGH-END-BURKAR NU! För PC världen så är: GeForce5200-64MB det billigaste billigaste man kan hitta, knappt 500 spänn för ett kort. (Apple som köper in miljontals betalar väl en hundralapp eller två) Radeon9600Pro64MB vet jag inte ens om det säljs för PC, 128MB är det "enklaste" jag har sett. Radeon9600XT128MB är ett betydligt bättre kort, och detta rör sig runt 1500:- i konsumentledet. Vad apple skulle få betala för miljontals kort borde väl vara runt 500:- eller mindre... Radeon9800pro128MB är ett bra kort, brukar vara "standard" i PC-paket som säljs för cirka 15 tusen. Dock är det lite föråldrat, och därför ett jättebra köp eftersom det säljs lite billigare. Något över 2000:- kostar det att köpa i konsumentledet för PC. (Snarare runt 2500). DOCK så borde apple inte ha detta kort som "top of the line", eftersom det finns bättre kort. Radeon9800XT256MB VIVO borde vara det som var det finaste-fina-kortet som apple erbjuder. Vad händer annars? (som vanligt?) -Alla macvänner man har kommer hit och tigger att man skall flasha bioset på deras nyinköpta PC-grafikkort, så de kan använda dessa på sina mac och spara 3000:-
 18. Bäst är väl att sätta dit ett nytt batteri, kolla storleken och gå till Clas Olsson eller liknande. -Behöver inte vara exakt av samma fina lithiumtyp som originalbetteriet, räcker med ett vanligt alkaline eller silveroxidbatteri för en tia eller två. (Antagligen skall du väl knappast behålla din gamla burk i sex-sju år till? -Ett billigt alkaline räcker två-tre år). Annars kan man vara drastisk och löda dit en batterihållare och sätta dit ett AA-batteri eller två (beroende på spänningen). Räcker i "tusen år".. Edit: Batteritypen är alltså betydelselös, se till att spänningen är densamma, det räcker. [inlägget ändrat 2004-02-08 11:44:40 av CJ Björkdahl]
 19. Äger och äger? -Det har ju ingen betydelse i sammanhanget.
 20. Är det den här? http://uk.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/selected_product_option.jsp?z=71&service=UK&PRODUCT_ID=5256&DISC_MODEL=0 -I så fall är det ATI Mobility C 4MB. Leta efter drivrutinerna här: http://www.ati.com/support/drivers/winme/radeonwdm-me.html?type=98&prodType=graphic&prod=productsME98driver&submit.x=12&submit.y=10 (är inte 100 på om de är rätt, men det borde de vara!)
 21. Moon säger att det är noon? -Nåja, jag räknar allt som före kl.12 som morgon.. Här är länken en gång till: http://directory.superpages.com/wp/results.jsp?SRC=portals&STYPE=WR&PS=15&PI=1&A=210&X=654&P=72**&search=Find Funkar det inte, så lägg till ** efter 72 i rutan.
 22. Något man ganska sällan råkar ut för... Telefonen ringde alldeles nyss (typ 30 min sedan) och det hördes bara att någon lade på. Nummerpres. visar ju numera även utländska nummer, så jag tryckte bara på "ring upp". Tyvärr svarar inte någon på numret.. Hursomhelst, varför inte snoka reda på vem som ringde? -Man har ju internet! Efter lite detektivarbete (amerikanska "white pages" ville inte hjälpa till, annat med att försöka sälja information om vilka som bodde på numret, om de hade straffregister, egendom, avslutad skolgång, exfruar, prenumerationer, eventuella visa-kort, deras skonummer etc. etc.). Nu var jag inte intresserad av att betala 200 spänn för att få reda på allt detta, utan ville bara snoka reda på namn. Lättare sagt än gjort! -Jäkligt lustigt (och bra) egentligen att amerikanska "televerk" låter folk ha hemligt nummer, men säljer gärna allt annat för 20 dollars.. (Givetvis även telefonnumret).. Hursomhelst lyckades jag (gratis) ta reda på följande: 001 =USA (fattade jag utan att söka) 210 = Texas (fick söka, 212 är NYC, så jag trodde 210 var NJ, men så fel jag hade!) 654 = San Antonio 72xx= Abonnentnummret. (blankar de två sista) Sex personer lever på adressen, tre av dessa är listade på telefonnumret, dvs. har angett numret i offentliga register. Den äldste är 53 år, resten står det inget om i gratisuppgifterna. De andra två är antagligen 53-åringens fru (eller make) samt den tredje är högst antagligen tonårigt barn med körkortsinnehav. De andra tre är under 16 år. (Någon av dessa har antagligen busringt hit). Med tanke på tidsskillnaden, så är det lördag morgon i Texas, så någon morgonvaken unge har busringt till Sverige medan han/hon tittat på Saturday Morning Cartoons.. Här är sökningen jag gjorde på nummerserien: http://directory.superpages.com/wp/results.jsp?SRC=portals&STYPE=WR&PS=15&A=210&X=654&P=72**&PI=2
 23. Lite lösryckta kommentarer som poppade upp i min hjärna (saknar pop-up-stopper i skallen tyvärr) när jag läste ditt inlägg: Macägare är inte korkade, de har nog gjort sina val passande till deras personer. Jag har använt de flesta datorplattformer, utom UNIVAC, och kan därför ge ett välgrundat omdöme om mac: Datorn är inte dålig, men tyvärr är inte hårdvaran alltid den bästa: Senaste flaggskeppet från apple med platt widescreenskärm, "kraftfull" G5-processor etc. har bestyckats med ett GeForce 5200-kort(!) Hur i hela fridens namn tänker Apple när de utrustar sin juvel med ett lågpriskort man kan finna på nattöppna bensinstationer? Förresten gjorde apple likadant när de släppte G4-burkarna: De utrustade dem med G4MX, vilket också var lågbudgetgrafik. Observera nu: Helt okej grafik, men inte stoppar man i dylikt i värstingmaskiner! Sedan tog det lååång tiiid innan apple satte i DDR-minne: Vanliga PC133 sattes i G4-värstingburkarna bra mycket länge. PC-plattformen hade haft DDR i mer än ett år då.. Apple är duktiga på användarvänlighet, design med mera, men deras hårdvaruavdelning borde skärpa sig när det gäller helheten: Okej okej okej, jag är en lika stor syndare som kör en XP2100+ på ett gammalt A7V-moderkort med PC133, men det beror på att jag uppgraderat gammal burk med ny CPU. -Apples "top of the line" -burkar verkar vara just detta: Uppgraderade "ihopplock" av delar av olika generationer och prislägen. Nu överdriver jag givetvis, men lite så är det. PS: LME tillverkar bara bra telefoner. Sedan 1880-talet! [inlägget ändrat 2004-02-07 12:41:19 av CJ Björkdahl]
 24. Edit: Vad köpte du exakt för något högtalarsystem? Det du har köpt är aktiva högtalare, dvs. högtalare med förstärkare i. Då skall du inte köpa en surround (5.1) förstärkare, det vore bortkastade pengar och kaka på kaka. Dessa skall kopplas till passiva ("vanliga") högtalare. Det du behöver är en "linjeväljare" eller en "förförstärkare", som du kan koppla in alla dina analoga och digitala grejor på och där du kan välja ingång.. Inte lätt lösning, faktiskt.. En möjlighet är att du skaffar ett rejält ljudkort till datorn med analoga och digitala in- och utgångar, som du kopplar alla dina grejor till, inklusive högtalarna. Då har du fått det du söker efter. Nackdel: Du måste ha datorn på. Lösning: Bygga HTPC. Det allra enklaste vore om du skaffade helt enkelt en "linjeväljare", men nackdelen är där att du bara får digitala ingångar, samt måste fysiskt koppla om linje när du byter källa. (ingen fjärr). Tycker du köpt lite fel grejer till vad du skall ha grejorna till: Det högtalarsystem du har köpt är främst tänkt för att kopplas in i dator med digitalutgång, alternativt till en ensam annan digitalkälla. Högtalarsystemet är inte tänkt att fungera i en tv/dvd/sat-anläggning med flera källor. Det finns liknande surroundhögtalarsystem som du har köpt, men med linjeväljare/DSP-processor+ fjärrkontroll. Kanske vore ett sådant ett bättre val? [inlägget ändrat 2004-02-07 12:27:27 av CJ Björkdahl]
×
×
 • Skapa nytt...