Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

AndersGrundtman

Medlem
 • Antal inlägg

  9
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Om AndersGrundtman

 • Medlemstitel
  Nykomling
 1. Är lite förvirrad angående delning av Telia ADSL med Dlink 804. Hur går själva inloggningen till när routern är ansluten? Skall login mot Telia ske via routern eller via PC:n. Måste den dator som innan var direktansluten till modemet ansluta via proxyn hos telia och därigenom öppna för de andra eller kan man lägga in detta i Dlinken. De övriga klienterna vill jag skall få IP av 804:an och så de bara kan surfa direkt via explorern. Helst utan att "första pc:n" har loggat in, eller ens är igång. Poäng till "rätt svar"... /Anders
 2. Har stängt av tjänsten och startat om. Nu är den "Inaktiverad" Återstår att se... Tack så länge :-)
 3. Har en NT4 server, PDC i en liten domän (ca 10 PC). I licensen medföljde 5 klienter (OEM), servern installerad med max 50 samtidiga. Problemet är att man vid inloggning börjat få besked om att maximalt antal anslutningar är uppnådda. Tittar man i serverhanteraren så finns där kanske 5 datorer, dock ej inloggade användare. Kopplar man ifrån dessa här kan man ändå inte logga in från klientpc (NT4Wks) med mindre än en omstart av servern. Detta fenomen har börjat plötsligt utan att jag vet varför. Varför kopplas maximalt antal upp? Håller en till 2 dagar ca. Varför frilsläpps inte dessa anslutningar när man kopplar bort dem via SERVER? Vad har jag gjort när detta börjat? Det enda jag gjort när det började är stängt av IIS om detta påverkar, använder ej denna ändå. Har patchat med sveq299444i mot code red etc. Men nu är iis ändå avstängt. En del användare/PC använder bara resurser på servern, andra loggar in med övergripande profiler från servern. Help, anyone?
 4. Har bara hunnit köra som Administratör ännu... Har provat med APM av och på i BIOS men W2000 struntar väl i den inställningen eller? Energialternativ är hem/kontorsdator, hårddiskarna =aldrig Väntläge=aldrig Strömbrytare=Stäng av Finns det några fel här?
 5. Har bara hunnit köra som Administratör ännu... Har provat med APM av och på i BIOS men W2000 struntar väl i den inställningen eller? Energialternativ är hem/kontorsdator, hårddiskarna =aldrig Väntläge=aldrig Strömbrytare=Stäng av Finns det några fel här?
 6. Har bara hunnit köra som Administratör ännu... Har provat med APM av och på i BIOS men W2000 struntar väl i den inställningen eller? Energialternativ är hem/kontorsdator, hårddiskarna =aldrig Väntläge=aldrig Strömbrytare=Stäng av Finns det några fel här?
 7. Disken är en jätte...IBM 46GB Kan det ha med cachen att göra?
 8. Har uppgraderat(ny installerat oem)till 2000. Har installerat alla fixar som moderkortstillverkaren har (intel 815.inf, IDE etc) Har senaste BIOS men ändå vägrar 2000 att släcka datorn. Omstart via start-knappens "starta om" går inte heller. Blir till att hålla power inne 5sek för att släcka datorn.. :-( Förslag till åtgärder?
 9. En av mina diskar med viktig data har pajat. Upptäcktes när jag körde säkerhetskopiering. Fick förslaget att köra CHKDSK av NT men fick då beskedet att detta inte kunde köras efter som "enheten skapats av en nyare version..." Har visserligen en W2000 klient som skriver på disken och kanske också har satt några rättigheter också men detta har NT4 aldrig påpekat som problem förut..." Disken dyker upp men kan inte accessas, efter som den innehåller fel. Hur fixar jag den? Koppla in den i en 2000 maskin? Externa program? (Har återställt mina data och tappat 3 dagar...) /Anders
×
×
 • Skapa nytt...