Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Fredrik Stark

Medlem
 • Antal inlägg

  211
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Fredrik Stark

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1979-08-27

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://altnet.se/

Profil

 • Ort
  Kista
 1. Jag skulle vilja komma åt själva filnamnet på swfen... lite som PHPs $_SERVER['PHP_SELF'] eller SCRIPT_NAME, osv. Pseudokod: trace(flashens.filnamn); .. vill jag alltså ska visa t ex "banner_728x90.swf"
 2. Fungerade hur bra som helst, tack för hjälpen! iconv var en trevlig app, jag gjorde ett shellscript som konverterade alla php-filer till utf-8 också pejstar det här, även om det inte är så vackert. nån kanske har nytta av det i framtiden: #!/bin/bash FILER_1="`find ./ -name \*.php`" for FILE in ${FILER_1}; do cp "${FILE}" "${FILE}_tmp" iconv -f LATIN1 -t UTF-8 ${FILE}_tmp > ${FILE} rm "${FILE}_tmp" echo "$FILE{} konverterad." done exit 0
 3. Hejsan, jag har en databas med 56 tabeller och ca 150 MB text. Texten har lagrats i latin1-format men behöver nu konverteras till utf-8. Jag har spanat runt lite på nätet och forumet utan att hitta något som hjälper mig. Någon av er som gjort något liknande, eller har förslag på hur man gör?
 4. Som sagt, jag gjorde just det och fick samma resultat.
 5. Återigen, fungerar fint på leetclocks.com, men inte på altnet.se. Precis som med mktime() Antagligen en bugg i php-versionen som är installerad som zerblat också säger, ska ligga på lite och se om jag kan få dom att uppgradera till senaste 4.x vilket borde lösa problemet. Annars vetikatten. Inga förslag på workaround?
 6. Hehe Jag förklarade mer exakt vad jag ville göra här: //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=837424#837457 och påvisar att det fungerar på andra burkar, bara inte på den jag vill att det ska fungera Egentligen skiter jag väl i om just den kodsnutten fungerar eller inte (även om den SKA! ), bara jag lyckas göra det jag vill göra, nämligen: Få fram ett unix timestamp för ett datum i formatet "YYYY-MM-DD".
 7. Jag förstår inte ditt svar riktigt. Kollade du mitt exempel? Mitt exempel fungerar fint på min burk hemma exempelvis: http://leetclocks.com/timestamp_bug.php Jag vill använda mktime för att prångla fram ett unix timestamp för ett datum, till exempel 1951-05-03 som jag använde ovan. Har du något bra förslag på att använda date för att få fram det så ser jag gärna ett exempel på det, jag förstår inte riktigt hur du menar. Edit: dvs, man ska kunna använda negativa värden med mktime(), och det går även i min första länk, bara inte riktigt lika långt tillbaka som jag vill [inlägget ändrat 2006-06-01 10:50:07 av stark - altnet.se]
 8. Av nån anledning vill inte mktime() översätta timestamps tidigare än 1969-12-31 20:58:58 (!). Eller, är det jag som fått hjärnsläpp? Hade det varit en windowsburk hade jag förstått, men nu är det linux det körs på (2.4.21) PHP Version 4.3.10 Apache/1.3.33 Så här ser koden ut: <? $timestamp = [color="#ff0000"]mktime[/color](0,0,0,5,3,1951); $newstamp = [color="#ff0000"]mktime[/color](0, 0, 0, [color="#ff0000"]date[/color]('m',$timestamp), [color="#ff0000"]date[/color]('d',$timestamp), [color="#ff0000"]date[/color]('Y',$timestamp)); ?> <p>Nu: <?=[color="#ff0000"]date[/color]('U')?> (<?=[color="#ff0000"]date[/color]('Y-m-d G:i:s')?>)</p> <p>1951-05-03: <?=$newstamp.' ('.[color="#ff0000"]date[/color]("Y-m-d G:i:s", $newstamp).')';?></p> <p><?=[color="#ff0000"]date[/color]("Y-m-d G:i:s", -99999999999)?></p> Resultatet: http://altnet.se/timestamp_bug.php [inlägget ändrat 2006-06-01 10:02:26 av stark - altnet.se]
 9. Hej på er, jag har precis köpt en begagnad samsung-skärm och innan jag beger mig hemåt med den så tänkte jag köpa en DVI-kabel så jag kan använda den också Jag har ett Geforce 4-kort (asus ti 6200- eller något sånt.. 9200 kanske?, nu tappade jag minnet bara för det..) Antar att det är en single-link nånting... Någon som orkar sträcka mig en hjälpande hand? http://www.mycom.se/kategori/_data_kablar_monitor_dvi_kablage_1_13151.html
 10. ... inte utforskaren Disken ifråga hittas inte korrekt av windows (xp), trots att jag vet att det finns ett filsystem och filer på disken. Finns det nåt program som tillåter mig att kolla på innehållet på disken trots att windows vägrar läsa den? Tacksam för all hjälp jag kan få.
 11. Hejsan, jag har lite (...) problem med att koppla upp mig med Tiscali ADSL över PPPoE (modemet är alltså Zyxel 645 MP) samtidigt som jag har routern (di-604) inkopplad. Dator <-> DI-604 <-> Modem <-> Internet Jag har testat att köra PPPoE-klienten som finns i modemet och välja dynamiskt ip i routern, jag har testat att köra PPPoE-klienten i routern och inte i modemet och jag har testat att köra båda PPPoe-klienterna samtidigt - inget funkar! Kör jag bara datorn och modemet (med modemets inbyggda klient) så fungerar det utan problem. Har sökt runt på forumet men inte hittat nåt svar. Nån som vet vad som kan vara fel?
 12. http://www.tiscali.se/addons/traveller/ kanske kan vara nåt för dig?
 13. Jag försöker söka efter en sträng i filer som slutar med t.ex. .php Jag väljer All files and folders I rutan för filnamn skriver jag: *.php I word/phrase-rutan skriver jag t.ex.: sträng Fast "sträng" finns med i flera filer så hittar windows %$!&@ inte ett dugg. Högerklickar jag på katalogen jag söker i och kollar så ska den vara indexerad, och inga filer är varken systemfiler eller dolda.
 14. Felet var, smått pinsamt, att be-burkarna den nya vhosten låg på rent fysiskt inte var mountade på webbservrarna.... :|
 15. Jag hittade inget lämpligt forum, så jag lägger in min fråga här. Jag har satt upp en ny vhost i confen och lagt in subdomänen som ska peka till vhosten i DNSen. Jag tog en kopia på en befintlig fungerande vhost, jag glömde ändra sökvägen först så subdomänen pekade till samma som www, så då fungerade det. Ändrade sökvägen till den korrekta (kollat minst 10 gånger) och får bara Not Found, The requested URL / was not found on this server. Testade att ändra till en sökväg som var helt fel. samma meddelande. Ändrade tillbaka till samma som för www, då fungerar det... Nån som varit med om något liknande?
×
×
 • Skapa nytt...