Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lars44

Medlem
 • Antal inlägg

  10
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Lars44

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1944-09-16

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Salem
 • Intressen
  Teater. En del äldre engelska bilar. Mat & Vin. Annat också.
 1. Tack NordicOne. Jag har redan sett den ganska märkliga "jämförelsen". Där står t.ex. Inte ett ord om vad som skiljer Home Premium från Home Premium N. Det tar en stunds hoppande mellan länkar för att få veta något som kunde fått plats i tabellrubrikerna. I några av "jämförelserna" dyker plötsligt versionen Starter upp - nytt hoppande mellan länkar. Hm...? Den mest uttömmande jämförelse jag sett finns på Wikipedia Borde inte det få åtminstone någon på Microsofts reklamavdelning att rodna lite? Tack Cecilia för länkarna till Wikipedia. Den viktigaste orsaken till att jag frågade i detta forum var just Microsofts dåliga information - både filtrerad och inkonsekvent. Redan för många år sedan började jag utgå ifrån att det mesta som kom skrivet från Microsoft, och inte hade ett KB-nummer, skulle betraktas som reklamblad för någon MS-produkt. Lite kul, trots allt, att en del gammal kunskap känns användbar och fräsch trots att den handlar om en snabbt föränderlig bransch. Än en gång, tack för att du tagit dig tiden. Det uppskattar jag. Kanske är det sådana här diskussioner som är en av livsnerverna för detta och liknande fora. /Lars
 2. Tack jannejanne och Nordic One. Hm... det lilla uttrycket "overkill" har kletat fast i några hjärnceller, eftersom jag/vi inte behöver funktionaliteten i Active Directory och domänhanteringen längre. Win2003servern körs egentligen bara som fil- & skrivardelningsmaskin nu. I det långa loppet är det nog bättre att "döda" servern och göra den till en av sex Win-7 burkar i ett s.k. hemnätverk. Men... såväl Microsoft som en del nätbutiker (bl.a. Dustin) skriver om Win-7 Starter/SE, Home Basic, Home Premium, Professional, Ultimate och Enterprise. De två sistnämnda ser jag direkt att vi inte behöver, och Starter/SE tycks vara något för netbooks o.dyl. Då finns det tre kvar att välja mellan. Om jag läst och förstått rätt så: - Kan Home Basic inte skapa ett hemnätverk, bara ansluta till det. I så fall måste väl en maskin köra Home Premium eller "bättre"? - Behövs "XP-läge" för att köra riktigt gamla program (ursprungligen DOS 6) som vi fortfarande har en viss nytta av. Det innebär väl att de maskinerna behöver Professional? Utifrån detta drar jag slutsatsen att det blir enklast om alla sex maskinerna kör Professional. Enhetlighet är en missförstådd tråkighet . Tänker jag i någorlunda rätt banor nu?
 3. Jag har f.n. XP Pro på fyra klientdatorer och Win-7 på en. Har också en server (tillika domänkontrollant) som kör Win 2003 Server. Numera är servern egentligen "overkill" men jag vill inte röra den eftersom allt fungerar. Däremot skulle livet kanske bli enklare med Win-7 på alla klienterna. Har fått uppfattningen att de allra "enklaste" versionerna av Win-7 inte kan anslutas till domännätverk. Är det riktigt? I så fall vilka versioner kan anslutas?
 4. Har en printserver ungefär som du skriver, men det fungerar inte med Win7. Signerade drivrutiner från Win Update gör ingen skillnad och Windows "felsökare" är ju inte ens ett dåligt skämt. XP- och Vista-datorer skriver problemfritt på vilken som helst av tre skrivare. Den nyinstallerade Win7-Ultimate burken lägger utskrifterna på kö, men inget "släpps" till någon av skrivarna. Kommunikation via lokala std TCP/IP-postar (likadant konfigurerade på alla datorerna) och kabel till en 8-portars switch (D-Link DES-1008D). Därifrån via kabel till printservern (D-Link DP-300U) Om du Jari har fått det att fungera så undrar jag: - Hur har du burit dig åt?
 5. 1) Den viktigaste skillnaden är nog att datorn som delar ut skrivaren måste vara påslagen för att alla andra datorer skall kunna använda utdelningen. 2) På den "utdelande" datorn (datorn som skrivaren är fysiskt ansluten till) måste drivrutiner installeras för användande datorers olika operativsystem.
 6. Kan detta hjälpa? Öppna Outlooks navigeringsfönster (Al+F1), längst ner där - välj 'Mapplista', högerklicka på mappen 'Kontakter' och välj 'Egenskaper'. Långt ner till höger i egenskapsfönstret, efter texten: 'När något anslås... använd:' skall det stå 'IPM.Kontakt' Har någon av er svar på min fråga? //eforum.idg.se/topic/225040-import-e-postadresser-fr-excel-outlook/
 7. Har: MS-Office Pro Ed. 2003 med bl.a. Excel och Outlook. Ett namngivet cellområde i en Excelfil (område med namn- & adressdata). Vill: Importera ovanstående (c:a 120 personer) till Outlook kontakter. Har valt källfil & målmapp, mappat källfält till målfält, klickat på 'Slutför'. Efter 5-6 poster kommer ett MAPI-fel 0x80070057 och oavsett vad jag svarar i resten av"dialogen" så importeras inget mer. Har letat i support.microsoft.com och felkoden, 0x80070057, tycks höra ihop med många tiotals (minst) väldigt olika fel. Finns det någon här på eforum som kan leda mig till en lösning på mitt specifika problem? En sak till: Det är inte en engångsimport. Adresslistan uppdateras en gång/månad och växer sakta men säkert. Senast var det drygt 130 poster.
 8. Jag vill ha två egna användarkonton på samma dator, men med olika användarnamn och olika behörighet. F.n. har mitt (enda) konto administratörsrättigheter vilket inte är helt lyckat ur säkerhetssynpunkt (men bekvämt ). Skulle vilja göra mig ett användarkonto till för att logga in som vanlig användare, men ha tillgång till samma program och utseende. Någon som vet om det går att använda guiden 'Överför filer och inställningar' för detta ändamål, trots att överföringen inte sker till en annan dator? Eller något annat sätt att skapa ett nytt anv.kto. T.ex. genom att kopiera ett redan befintligt och sedan bara ändra behörighet på det nya. Datorn innehåller bl.a. XP SP3 och Office 2003 Pro.
 9. Tack för tipset! Har inte provat det, men noterat det för ev. framtida bruk. Gjorde en dual boot installation, med DOS & XP som startalternativ. Inte optimalt kanske, men kunde hålla mig till 'gamla välkända' grejer.
 10. För några dagar sedan installerade jag om min XP Pro. Nu är den åter XP Pro SP3 och allt bord vara frid och fröjd, men icke... I alla fall inte helt och hållet. Jag har några gamla DOS-program som jag behöver underhålla. Tidigare, åtminstone i våras, gick det att bra. Körde i ntvdm utan bekymmer. Nu är det något som spökar, men jag förstår inte vad det är. Oavsett om jag försöker köra "som förr" - genom ett Norton Commander fönster - eller direkt i cmd-fönstret. Tror att jag ev. missade om XP-installationen frågade något om att "Skydda datorn mot program med otillåtna eller skadliga funktioner". Om den misstanken är riktig - hur stänger man temporärt av 'spärren'? Har för mig att det går att göra, men kommer inte ihåg om det var med hjälp av regedit/regedit32 eller om det finns en färdig dialog för det. Någon som förstår problemet och har en lösning?
×
×
 • Skapa nytt...