Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Torparen

Medlem
 • Antal inlägg

  996
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Foruminlägg postade av Torparen


 1. 1 timme sedan, skrev Thirteen:

  Gissar att du ser i Utforskaren ”Senaste filerna (1)” som är en slags historiedokumentation och bekväm genvägs plats till den plats där den faktiska bilden finns. Med ett högerklick på ”Senaste filerna (1)” så får du flera val. Bland annat kan du där välja att ”Ta bort från snabbåtkomst” om du vill.

  Skärmklipp I.PNG

  Tack kollar nästa gång jag laddar in nya foton.


 2. 2 minuter sedan, skrev Cecilia:

  Pröva på Avast under någon vecka och återkom sen med om du är nöjd med programmet. Om du inte är nöjd då kanske du ska återgå till Kaspersky?

  Tack Cecilia jag har lagt Avast, Hoppas övriga respekterar detta.


 3. 3 timmar sedan, skrev mbgtmari:

  Med gratisversionen av Avast kan du nog räkna med att det då och då poppar upp meddelanden som uppmanar dig att övergå till betalversionen. Åtminstone blev det så med gratisversionen av AVG efter att Avast hade köpt upp det. I länken "virusprogram", som jag citerade här ovanför, skrev jag att Kaspersky är "erkänt bra". Det kan du förresten även se i Thirteens jättelånga Antivirusprogram, rapporter och tester som finns fastnålad överst i Säkerhet - övrigt.

   

  I din tråd "virusprogram" uppmanade jag dig aldrig att använda Windows Defender utan skrev bara att jag själv numera nöjde mig med det. (Jag hade AVG tidigare.) Därefter skrev Flyfisherman att Windows Defender räckte för de flesta trots att han själv använder ett betalprogram. Visst kan du prova Avast men är det inte enklare att återgå till Kaspersky som ju har hållit dig virusfri tidigare?

  Just nu har jag Avast inlagt jag har inte anklagat någon för att jag använt Windows. Nu har jag så många synpunkter att jag är villrådig.


 4. 3 minuter sedan, skrev Torparen:

  Håll till god  MVH Lennart  

  Annonser

  1. Detaljerad information om den bästa mjukvaran i en lättläst jämförelsetabell. Få upp till 80% rabatt - endast via vår rabattlänk! Skydda alla dina enheter. Jämför de bästa märkena. Expertantivirusgranskning. 100 % gratis virusskydd. Typer: Antivirus, Adware-rengörare.

  En sak till var in på Avast där stod "köp nu" Nu är det så att jag är inte snål, vill ha ett bra program på svenska. Har pysslat med mina datorer i ca 20 år aldrig haft problem med virus.förrän nu då jag använde Windows.


 5. 5 minuter sedan, skrev Cecilia:

  Kan du länka till det testet?

  Verkar minst sagt underligt så jag undrar om det inte var ett falsifierat test.

  Detta är ett test av en välkänd och betrodd organisation: https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/

  Både Avast och AVG får 100 av 100 poäng när det gäller skydd (protection) medan TotalAV får 41,7.

   

  Avast och AVG kommer numera från samma företag så de bör ha likartade resultat. Jag skulle tro att Avast fortfarande är på svenska men jag vet inte hur det är med AVG.

   

  Vad bra att det var en betrodd person som hjälpte dig för på ditt förra inlägg lät det som att det var någon på TotalAV.

  Håll till god  MVH Lennart  

  Annonser

  1. Detaljerad information om den bästa mjukvaran i en lättläst jämförelsetabell. Få upp till 80% rabatt - endast via vår rabattlänk! Skydda alla dina enheter. Jämför de bästa märkena. Expertantivirusgranskning. 100 % gratis virusskydd. Typer: Antivirus, Adware-rengörare.

 6. 2 timmar sedan, skrev Cecilia:

  För din egen skull vore det bra om du kollade med forumet innan du hoppade på sådana där erbjudanden för det finns otroligt många bedrägeriförsök när det gäller rensning av skadliga program. TotalAV är ett dåligt antivirusprogram som inte hittar mycket och som falsklarmar. Den som är uppkopplad mot din dator med TeamViewer har full tillgång till allt i den och kan komma över privat information som lösenord.

   

  Om Total AV fortfarande är installerat så avinstallera det och installera t ex antivirusprogrammet Avast och gör en komplett genomsökning av datorn. Avast är bättre än TotalAV och gratis.

   

  Om TeamViewer fortfarande är installerat så avinstallera det för att vara säker på att företaget inte kan fortsätta att komma åt din dator.

  Det var min hustrus dotter som hjälpte mig, hon jobbar med datorteknik så det var riskfritt. Att jag valde TotalAV  berodde på att av tio testade program fick detta 9.8 poäng. har att välja på Avast eller Avg.


 7. 9 timmar sedan, skrev Cecilia:

  Håller med Mikael63 om att följa den tråden är det bästa men om det känns svårt kan du börja med att beskriva varför du tror att du har fått virus i datorn?

  Allt var i olag kunde ej använda mail Google fotoprogram m.m m.m Men nu är den som ny. Har använt ett program TotalAv samt support via Team Viewer. Ett "marodör program" upptäcktes. Utöver detta problem så hittades flera hundra dubblettfiler samt en massa annat skräp.

  Tack för tipsen och god natt.


 8. 19 minuter sedan, skrev Cecilia:

  För att inte fördjupa oss för mycket i din start-meny, Torparen. Kan du starta program på något annat sätt, t ex klicka på förstoringsglaset och söka efter Paint 3D?

  Jag har gjort en återstart, just nu funkar allt fast lite trögt. Men Cecilia nu är jag trött och less så föreslår att vi tar rast, är det OK?


 9. 7 minuter sedan, skrev mbgtmari:

  Ett tips till dig Torparen

  Vänsterklicka på Start (den vita windowsflaggan). Skrolla ner till bokstaven P. Högerklicka på Paint 3D.

  1530499121_PaintfstpStart.png.3ab4d125b90a378c33ee12f123848049.png
  (Vänster)klicka på Fäst på Start. Då får du Paint lättåtkomligt i Aktivitetsfältet. Om du tittar allra längst ner på min tidigare skärmbild (som jag postade för ca 17 timmar sedan) så ser du att jag har gjort så. På så sätt hittar jag enkelt Paint och kan klicka på programmet när jag behöver använda det.

  Våra datorer är tydligen olika då jag klickar på start har jag ingen möjlighet att skrolla ner ser ej heller någon bokstav P. Har två symboler neråt av/ på samt inställningar.


 10. 20 minuter sedan, skrev Mikael63:

  Ja tydligen har jag varit smartare tidigare. Nu hör det till saken jag är snart 84 år alltså inte så skärpt längre. Nu har jag fått så många tips att jag blir villrådig. Känner att snart måste jag få tag i någon som kan gå in i min dator. Lite svårt jag är ju i Spanien.Jag tar givetvis råd men inte allt på en gång. Det där med Wd-tangenten skift S funkar men jag får då upp flera A-4 sidor som jag ej kan dra eller kopiera.


 11. 39 minuter sedan, skrev Cecilia:

  Instämmer med Mikael63, det kan vara viktigt att se vilka processer som använder mycket minne.

  Det är ju också viktigt att det är precis efter att felmeddelandet har kommit (om möjligt är det bra om felmeddelandet kommer med på skärmbilden också eller ta två bilder först en på felmeddelandet och sen en på Aktivitetshanteraren).

   

  Skärmbild kan man göra med Skärmklippverktyget eller Klipp & skissa eller tangenten Print Screen (kan vara förkortat på olika sätt)

  1 timme sedan, skrev Mikael63:

  Ja, en skärmbild. Det finns en anledning till att du uppmanas ta en skärmbild och posta här, annars skulle du inte bli uppmanad till det.

  "En bild säger mer än tusen ord" kanske är bekant?

  För att att du ska få hjälp på bästa sätt rekommenderar jag att du gör som du blir ombedd att göra.

   

  Ett exempel:

  image.png.bd8126d413e9c0937a3baee8bda4664e.png

  Ang din reprimand, jag gör så gott jag kan. Cecilias tre alternativ klarar jag ej av prtscr knappen finner jag men inget händer då jag trycker på den. Skärmklipp och klipp o skissa sorry. kan ej klara av det. Men jag gör faktiskt så gott jag kan. tredje allt Wtangente-skift S får då en jättestor bild som jag ej kan flytta kanske jag får kasta datorn på sophögen. 


 12. 2 timmar sedan, skrev Cecilia:

  Bra, det är ordentligt med RAM och ska inte ge upphov till problem vid normal användning av datorn.

  Då är nästa steg att ta fram Aktivitetshanteraren och välja fliken Processer.

  Klicka på rubriktexten Minne.

  Gör vad du brukar göra med datorn.

  När felmeddelandet om för lite minne kommer:

  1. Ta fram Aktivitetshanteraren.
  2. Ta en skärmbild där man ser vilka processer som använder mest minne samt total användning (%).
  3. Bifoga bilden till ditt svar här.

  Ta en skärmbild? men så här är det: CPU=2,4% minne= 84% Disk=5% nätverk= 0%

  hoppas detta räcker. Betr bilskärm så vill jag vänta tills detta är klart


 13. 11 timmar sedan, skrev mbgtmari:

  Förstod du inte Thirteens korta instruktion? Då förlänger jag den:

  Högerklicka på Start, den vita windowsflaggan på ditt skrivbord, längst ut till vänster i aktivitetsfältet. Då får du upp

  1103768159_W10System.png.006aadb79a8bb2755647b5036b1897eb.png
  Ett vänsterklick på System. Då får du upp något som liknar Mikael63s bild här ovanför, där han har markerat RAM-minnet med gul färg.

   

  På Mikael63s skärmbild står det Installerat RAM-minne 4,00 GB

  I min dator står det Installerat RAM-minne 8,00 GB (7,89 GB går att använda)

  Vad står det hos dig?

  Det står 8 GB men inget om använt


 14. 2 timmar sedan, skrev Hanse:

  Har du gjort diskrensning någon gång, det kan vara det som behövs

   

  https://support.microsoft.com/sv-se/help/4026616/windows-10-disk-cleanup

  HANS

  Diskrensning i Windows 10

  Gäller för: Windows 10

  • Så här tar du bort tillfälliga filer:
   • Skriv diskrensning i sökrutan i Aktivitetsfältet och välj sedan Diskrensning i listan med resultat.

   • Välj den enhet som du vill rensa och välj sedan OK.

   • Under Filer att ta bort väljer du filtyperna du vill ta bort. Markera en filtyp för att visa en beskrivning av den.

   • Välj OK.

  • Om du behöver frigöra mer utrymme kan du även ta bort systemfiler:
   • I Diskrensning väljer du Rensa systemfiler.

   • Välj de filtyper du vill ta bort. Markera en filtyp för att visa en beskrivning av den.

   • Välj OK.

  • Obs! Om du märker att mappen Temp snabbt fylls efter att du kört Diskrensning kan du läsa Felet ont om ledigt diskutrymme på grund av en full Temp-mapp.
  • Mer information om hur du frigör utrymme på datorn finns i Frigöra diskutrymme i Windows 10.

  Hans jag har skolkat och sett en film på TV återkommer i morgon. Jag har febrilt sökt hur jag skall finna igen Ramminnet. Godnatt


 15. 18 minuter sedan, skrev Cecilia:

  Kan du ta en skärmbild som visar felmeddelandet samt beskriva exakt vad du gjorde innan meddelandet visades?

   

  Vet du hur mycket RAM-minne du har i datorn?

  Ramminne? var kan jag se det. Datorn är knepig efter det att jag öppnat något program efter det jag startat om datorn blir den ofta normal ibland kommer texten brist på minne. verkar det rörigt ja det tycker jag också


 16. 1 timme sedan, skrev Hanse:

  Troligtvis har du för mycket data på c-disken, öppna   "den här datorn" titta

  hur det ser ut på din c-disk är den rödmarkerad, så måste du rensa ut en del filer från disken, detta också anledning till att det tar att öppna, det bör vara minst 10% procent ledigt utrymme på disken för att Windows skall kunna öppna filer

   

  HANS

  Nära nog halva disken ledig. Men kommer upp imellanåt minnet fullt


 17. Har en bärbar Lenovo G50. I bland då jag skall öppna vissa filer får jag besked går ej minnet fullt. Då datorn varit stängd så tar det onormalt lång tid att öppna ex mail.

  Hur kan jag gå in och kika på minnet och hårddisken, och ev rensa bort skräpfiler.?

×
×
 • Skapa nytt...