Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Torparen

Medlem
 • Antal inlägg

  1 079
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Torparen vann dagen: 29 juni 2018

Torparen hade det mest gillade innehållet!

4 följare

Om Torparen

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1936-01-07

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Hjältevad (ca 2mil öster om Eksjö) men är född uti Malmö
 • Intressen
  Fotografering och redigering med hjälp av Lightroom. Är elev hos Moderskeppet. Ja va mer? Promenader med Selma, en femårig lagottotik. Vistas i Spanien under december-mars där blir det långa promenader till Selmas glädje.

Senaste profilbesöken

17 106 profilvisningar
 1. Inte längre problem med datorn. Nä jag trodde det ända tills jag importerade bilder till Lightroom . De problem jag då får gör att jag ej kan använda Lightroom. Jag är säker på att det är Windows som är boven. Av säkerhetsskäl har jag även mina bilder på en ext disk, om jag importerar från denna inga problem.
 2. Ja jag vill ha bort allt som har med OneDrive att göra. Ställer till en massa besvär då jag importerar bilder till Lightroom, så mycket problem att jag känner mig uppgiven.
 3. Trots att jag har avinst OneDrive och appen är borta så ställer programmet till problem. Jag skall inte gå in på problemen just nu. Men min fråga nu är: Då jag använder sökfunktionen på C-disken och söker på OneDrive, får jag upp mer än 30 filer i vilka namnet OneDrive ingår. Då jag försöker ta bort dessa får jag upp "det krävs trustedinstaller för att ta bort filerna. Så min fråga blir: vad är trustedinstaller och var finner jag igen denna?
 4. Hur tar man bort synkroniseringen, jag fattar det så att då sker lagras inte filer automatisk, om det är så då kan jag tänka mig använda OneDrive.
 5. OK tack så länge jag återkommer då det blir aktuell, kan ta veckor.
 6. Vad menar du men synkroniseringen och hur tar man bort den?
 7. Tidigare hade jag lagt in en tråd avseende problemet att få bort OneDrive, detta därför att då jag importerade foto till Lightroom så hamna originalen på OneDrive. Jag nödgades anlita en privat support för att få bort eländet, Microsoft klara ej av det. Så OneDrive fins ej på tapeten för mig. Jag har för mig att det finns ett antal molntjänster, vilka jag hoppas kunna använda då det blir aktuellt. Så m.a.o tar gärna mot förslag på externa molntjänster. Ja det blev nästan en uppsats för att beskriva mitt anti mot OneDrive.
 8. Bra ide hur kommer man åt molnet? Säkerhet? jag har en sep HD
 9. Förmodligen blir svaret nej; men skam den som ger sig. Jag har ca 100 foto som jag vill lämna till min son. USB-pinne och posten är nu uteslutet, här i Spanien är allt släckt. Vad jag funderar över om man kan "packa" en fil och sända?
 10. Med hjälp av biblioteksfilter kan man filtrera efter mappar filer m.m men dessa kriterier är nu borta. har för mig att dessa + flera andra tidigare fans biblioteksfilter metadata.
 11. I dag fick jag en faktura på prenumerationen men jag har redan betalat. Kanske är detta orsaken till problemen. Så jag föreslår att vi avvaktar besked från redaktionen.
 12. I biblioteksfilter finns bl.a. metadata. I metadata har jag tidigare kunnat ställa in för filnamn mappnamn m.m Nu är av oförklarlig anledning dessa alternativ borta. Hur f..n gör jag för att få tillbaks dessa?
 13. Jag fick till det långt om länge tack för hjälpen, ha det bra. Här i Spanien är det utegångsförbud storm och regn.
 14. Pelle då jag gör som du anvisar så får jag fram urklippet och kan också markera. Men sen kommer jag ej längre.
×
×
 • Skapa nytt...