Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Torparen

Medlem
 • Antal inlägg

  400
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Torparen vann dagen: 23 november 2016

Torparen hade det mest gillade innehållet!

4 följare

Om Torparen

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1936-01-07

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Hjältevad (ca 2mil öster om Eksjö) men är född uti Malmö
 • Intressen
  Fotografering och redigering med hjälp av Lightroom. Är elev hos Moderskeppet. Ja va mer? Promenader med Selma, en femårig lagottotik. Vistas i Spanien under december-mars där blir det långa promenader till Selmas glädje.

Senaste profilbesöken

10 257 profilvisningar
 1. Torparen

  Säkerhetskopiering

  Jag har skrivit till Windows forum därför föreslår ja att vi låter frågan vara vilande. Men i anslutning till ämnet har jag en fråga till: När man konfigurerar programmet väljer programmet vilka mappar som skall kopieras. Som ni ser i bif så är C-disken ett objekt sedan kommer de flesta mapparna som ligger på C-disken, alla är inte med på kopian. Är detta inte "tårta på tårta?
 2. Torparen

  Säkerhetskopiering

  Känns skönt att det inte är bara jag som har problem. Som du ser på mitt skärmklipp går det bra att klicka på "säkerhetskopiera nu" Jag har planer på att skriva till Windows forum kan informera dig om dom har en lösning.
 3. Torparen

  Säkerhetskopiering

  Ja det har det, dock ej i filehistory men efter det att jag klickat på kopiera nu så kom den nya filen till filehistory
 4. Torparen

  Säkerhetskopiering

  Gjorde en säkkop nu lik för ba....at är det gamla datumet
 5. Torparen

  Säkerhetskopiering

  Hej Cecilia Vi talar nog förbi varandra. Jag bifogar nu ett skärmklipp i vilket det står senaste kopiering 17/5 19.55 alltså inte en siffra rätt. Dessutom har jag importerat foton i dag vilka inte kopierats. Min slutsats är: Det är inget maskinistfel utan en bugg i programmet.
 6. Torparen

  Säkerhetskopiering

  Ok om ingen kop gjorts så behövs ingen kop. Men då tycker jag att anvisningarna är missvisande. Man kan välja 1 tim eller flera andra tider, vore ju mer rätt att "kop efter förändring" Som du ser i bif gjordes senaste kop i dag 14.36. Ca kl 16 importerade jag foto till mappen bilder. Då jag kollar i filehistory finns inte foton där. Nyligen klicka jag på säkkop skärmklipp 2 och nu har senaste bilderna hamnat i rätt mapp. Så min slutsats är att programmet lever sitt eget liv.
 7. Torparen

  Säkerhetskopiering

  Först en utvikning: Tele 2 har en stor annons som enkelt går att klick bort, meeen då kommer Google upp och ställer frågor? Har tagit mig i kragen och programmerat för säkerhetskopiering. Allt fungerar men en del konstigheter som jag inte blir klok över. Såhär är det: Jag har givetvis en sep hårddisk med överkapacitet (3 TB). Har ställt in för kopiering en gång i timmen. Vad är det som inte stämmer? 1. Kopieringen sker inte varje timme. 2. Nu står det att senaste kop gjorts 15.5 2018 Kl strunt samma 3. Nu är det så att i dag har jag importerat foto till Lightroom. 4. när jag kollar i fil history finns foton inkopierade. Ja det finns fler felaktigheter men dem sparar jag tills nu redovisades felorsaker klargjorts.
 8. Torparen

  LÖST Skumma filer (mappar)

  Säkerhetskopieringen funkar nu så jag föreslår att vi lägger ärendet i arkivet. Tack för alla tipps.
 9. Torparen

  LÖST Skumma filer (mappar)

  Tack för dina tips jag hade gjort allt som du tipsar om så sedan 22 i går funkade allt. Jag har en sep disk väl tilltagen 2 Tbit
 10. Torparen

  LÖST Skumma filer (mappar)

  En sak har vi gemensamt ej heller jag hänger med. Det är som du säger tidigare var det många mappar, det var för många så USB-minnet blev fullt. Jag bytte därför till ett större USB-minne och började om från början. Då blev det som jag tidigare beskrivet. Trägen vinner sägs det, jag hade köpte 2 USB-minne a´ 32 MBIT nu visar det sig att det jag först plugga in var tydligen felaktigt, vilket visade sig först då jag bytte till nr 2. Medan jag skrev detta inlägg pågick kopiering, aldrig får man vara glad nu visar det sig att nya minnet även har för lite kapacitet. Alltså bordlägger vi frågan tills jag skaffar större minne. Så tack för hjälpen och ditt tålamod hoppas jag slipper återkomma med detta ämne fler gånger. ,
 11. Torparen

  LÖST Skumma filer (mappar)

  USB-minnet är nästan tomt, någon enstaka fil har kop men inte alla de filer som framgår av tidigare skärmklipp. Om jag tömmer USB-minnet och börjar om på nytt är det samma filer tillbaka, alltså enligt bif skärmklipp.
 12. Torparen

  Uppdateringen i Win 10

  Jag trodde det var systemavbildning vilket jag gjort. Men skall jag inte kunna säkerhetskop de filer som jag inte vill mista?
 13. Torparen

  LÖST Skumma filer (mappar)

  Hade jag visst vad jag vet nu hade jag aldrig satt igång med säkkop. Jag bif 3 skärmklipp. Då jag trycker på säkkop så efter ca 30 sek slutar kopieringen med beskedet att "din data har inte kop än. USB-minnet skall med råge rymma allt som skall kop. Så en sista gång jag hoppas på hjälp annars köper jag ett program, Såfall vilket? Gärna med svensk text.
 14. Torparen

  LÖST Skumma filer (mappar)

  Tack för ditt tålamod och hjälp.
 15. Torparen

  LÖST Skumma filer (mappar)

  Hej Din fråga besvaras med JA. Då det gäller SOF så är det mer än 500 filer jobbigt att kika i alla. Men jag har ställt in kopiering varje timme Efter en kop i natt så har bilder kommit med så just nu kan vi bordlägga denna fråga.
×