Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

stigA

Medlem
 • Antal inlägg

  8
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Till vertpre: ett annat backupprogram än Microsoft egna ska jag använda i fortsättningen. Till LARSA: tester gav inget. Nu har jag gått över till att installera om allt från början.
 2. Systemavbildningen sparades naturligtvis på en extern hårddisk. När jag körde systemavbildningen från denna blev det som jag skrev ovan #1 "...står det att HDD är disk 0 och SSD disk 1 samt att HDD innehåller den systemavbildning som ska återställas vilket inte stämmer." Denna felaktiga uppgift borde väl bero antingen på att en återställningspartition fanns på HDD eller på att någon relation till HDD skapades när systemavbildningen gjordes och jag dumt nog inte hade kopplat bort den?
 3. Tack vertpre för dina synpunkter! Mitt största misstag är nog att jag inte kopplade bort den gamla systemdisken (HDD) när jag gjorde systemavbildningen av SSD vilket medförde att något som har betydelse hamnade på HDD. Detta tror jag eftersom jag nu har formaterat HDD med som följd att återställningsprogrammet inte längre hittar systemavbildningen som det gjorde tidigare.
 4. Jag bytte från Asus P5K-VM till Gigabyte GA-G41M-Combo och bytte minnen från ddr2 till ddr3, inget annat.
 5. Att återställningspartitionen ligger på HDD beror nog på att jag inte tog bort den när jag installerade Windows på SSD (3,91 GB). Du skriver att man kan ha tur med systemavbildningen efter byte av moderkort. Har det någon betydelse om jag rensar bort återställningspartitionen från HDD och försöker igen? Om inte det fungerar så återstår då att bita i det sura äpplet och uppdatera Windows och lägga in alla program igen?
 6. På min Asus Barebone har jag Windows 7 pro installerat, ursprungligen på en HDD men nu på en SSD som jag har tagit en systemavbildning på. Efter att nu ha bytt moderkort kunde inte Windows starta. Jag körde reparation från en separat DVD men det fungerade inte så jag installerade om Windows vilket fungerade. När jag sedan använt systemavbildningen med bara SSD inkopplad startade inte Windows. När jag sedan försökte med båda diskarna inkopplade står det att HDD är disk 0 och SSD disk 1 samt att HDD innehåller den systemavbildning som ska återställas vilket inte stämmer. På moderkortet (Gigabyte GA-G41M-Combo) är SSD kopplad till SATA 0 och HDD till SATA 1. I Bios står det ”IDE Channel 0 Master” för SSD och ”IDE Channel 1 Master” för HDD. I Diskhantering står däremot HDD som Disk 0 med en återställningspartition medan SSD är Disk 1 med system och systemstart. Kan jag få återställningsprogrammet att förstå att systemavbildningen gäller SSD eller ska jag formatera HDD och hoppas att det löser problemet?
 7. Tack för era svar! Jag har följt instruktionerna av flora50 och allt fungerar nu till full belåtenhet.
 8. Jag har en gammal Fujitsu Simens stationär dator som jagförsöker ominstallera XP på. Problemet är att jag inte får någon fråga om jagvill formatera hårddisken med följd att en ny version av XP installerasparallellt med det gamla. Efter ändrad bootordning startas”Installationsprogram för Windows XP” och diverse filer och rutiner läses in.Därefter öppnas ”Installationsprogram för Windows XP Home Edition” och följandevisas: C: Partition 1 och D: Partition 1. Tre val anges: a) Installera. Tabort partition c) Avsluta. När jag markerar C: och väljer Installera så får jagen ny version parallellt med den gamla. Vad göra? 1. Vad händer om jag väljer Ta bort partition? 2. Om jag går in i DOS och väljer ”format C:” får detsamma effekt som om det skett via recoveryskivan? I så fall skulle jag ju kunnainstallera XP som önskat efter det.
×
×
 • Skapa nytt...