Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

saint19

Medlem
 • Antal inlägg

  263
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Tack för länkarna! Recensionerna har jag redan läst men Intressant med böj- och brandtestet... Vore dock kul med lite input från användare
 2. Hej! Undrar om det finns någon som äger/ägt/testat smartphonen Xiaomi Mi5 och kan ge mig ett utlåtande? Tack på förhand!
 3. Hej! Vissa smartphones har inbyggda IR-sändare man kan styra diverse apparater med, andra har det inte. Därför undrar jag om det finns separata IR-sändare man kan ansluta till smartphones, via microUSB, 3,5 mm-uttag eller USB-C? Tack på förhand
 4. Mitt nätverk är det gråmarkerade längst upp samt den gula stapeln i grafen nere till vänster
 5. Testade att byta till Kanal 5 Just nu har jag Link Score 82 och Signalstyrka -50 på kanal 6+10. Flera andra nätverk på listan använder Kanal 1. Men vi är bara två som använder Kanal 6+10
 6. Hej! Här är skärmdumpen. Jag har maskerat namnen på nätverken, samt mac-adresserna, men mitt nätverk är det gråmarkerade överst i listan (börjar på L).
 7. Jag kör Inssider just nu men vet inte riktigt hur jag ska använda det. "Link Score" är 65, Signal: -50
 8. Jag testade att klocka en fil manuellt och om jag räknat rätt får jag ut runt 60 Mbit/s. Har ingen Android-enhet med har testat Wifi Analyzer på Windows (om det nu är samma app som den du syftar på) men är osäker på hur jag ska tolka resultaten. Mätaren visar runt -57 dBm. Firmwaret är det senaste.
 9. Hej och tack för svaret! Jo jag förstår att klienterna måste stödja AC-standarden och jag har tittat på en trådlös usb-nätverksadapter till min huvuddator eftersom jag vill maximera throughputen mellan den och framförallt min NAS som är ansluten med LAN-kabel direkt till routern. Det är väl runt 6 meter mellan datorn och routern/NAS:en med en stenvägg (och dörröppning) mellan. En butikssäljare jag pratade med menade att jag skulle testa en homeplug-lösning i stället, men jag är osäker på om det verkligen gör någon skillnad med tanke på de relativt korta avstånden. Vet heller inte om det gör någon reell skillnad om jag skaffar en trådlös accespunkt och placerar i närheten av datorn. "Om det gäller fortsatt användning av 2,4 GHz-bandet och N-standarden beror mycket av räckvidden på hur antennerna är utformade, förutom placeringen av routern." Nu kan inte jag så mkt om hur routrar är konstruerade men menar du hur antennerna är designade/konstruerade rent fysiskt? De tre antenner som sitter på min nuvarande router (Asus RT-N66U) ser ut så här: http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.434577/asus-rt-n66u-snabb-snabbare-asus Jag kan vrida dom bakåt samt i sidled åt båda hållen.
 10. Tack för svaret! Ett alternativ är väl att köpa ett powerline-kit eller en accesspunkt. Sambon gillar inte prylar som står framme så jag har placerat routern ovanpå ett vitrinskåp i vardagsrummet. Jag skulle visserligen kunna hänga routern på väggen bakom tv:n men då pratar vi cirka en halvmeter över golvet. Tänkte dessutom ge morsan min gamla router då hennes router suger.
 11. Hej! Finns det någon vits med att köpa en AC-router i hopp om att få bättre signal och längre räckvidd på 2,4 GHz-bandet? Tänkte då specifikt på Asus RT-AC68U och AC87U. Har läst att routrarna i AC1900-klassen och uppåt har högre teoretiskmaxhastighet än routrar i lägre klasser. Jag vet att man kan glömma att ens komma i närheten av dom teoretiska maxhastigheterna men tänker att det kanske ger en liten förbättring. Det är framförallt hastigheterna mellan mina klienter jag vill förbättra.Vi har ett tiotal enheter anslutna trådlöst och just nu bara en enhet med AC-stöd. Jag bor i en lägenhet med ganska tjocka stenväggar och har i nuläget en Asus RT-N66U. Tack på förhand.
 12. Nu har jag i alla fall beställt en WD Red på 4 TB. Tack till alla som svarat i tråden! Ha det gott!
 13. Tack! Ja det verkar som att många, nyare batcher av WD Red levereras med NASWare 3.0, men äldre partier av samma hdd kommer med version 2.0.
 14. Ser att WD Red-diskarna levereras med firmware som kallas NASWare (och Seagates motsvarighet heter tydligen NASWorks). Vissa av WD:s hdd:er har NASWare 2.0 medan andra har NASWare 3.0. Är det nån som har koll på skillnaden mellan versionerna och om det är värt att skaffa en disk med version 3.0 för hemmabruk eller inte?
×
×
 • Skapa nytt...