Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

axelb87

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jag håller på och lär mig Java och har problem att öppna scanner, vid andra loopen i for-satsen i main ges jag inte möjlighet att mata in värden på nytt. Vad kan jag göra för att öppna Scanner vid andra körningen av textMetod() ? import java.util.*; class Text { public static void main(String[] arg) { for(int i = 0;i<2;i++) System.out.println(textMetod()); } private static String textMetod() //retunerar antalet rader, ord och tecken { Scanner sc = new Scanner(System.in), sc2 = new Scanner(System.in); int rader=0, ord=0, tecken=0; String rad; System.out.println("Ange en text med flera rader?(Avsluta med ctrl+z)"); while(sc.hasNextLine()) { rad = sc.nextLine(); rader++; tecken += rad.length(); sc2= new Scanner(rad); while(sc2.hasNext()) { sc2.next(); ord++; } } sc2.close(); sc.close(); return "\nRader \t Ord \t Tecken\n" + String.format("%d \t %d \t %d", rader, ord, tecken); } }
 2. Tack det fungerade Nu har man lärt sig något nytt.
 3. Vid närmare eftertanke försvann drivrutinerna till WLAN och Ethernet men de indikerades att de försvunnit i enhetshanteraren. En annan dator som också bootades dagen innan med samma CD verkar också sakna Dedikerat videominne samt nätverksdrivrutinerna för WLAN och Ethernet...
 4. Jag installerade om windows 7 eftersom jag hade många program jag var osäker på om jag kunde ta bort eller inte. Framför allt pågrund av det och att de tog upp mycket plats och ett par varningar i åtgärdscentrum bootade jag datorn. Jag använde en skiva eftersom jag hade tillgång till en skiva, borde jag på annat sätt? Ja Jag har nu ominstallerat windows 7. Emachine E732g. Nej inga fel kommer upp och när jag väljer att uppdatera drivrutinen och söka automatisk efter drivrutin säger den att jag redan har senaste drivrutin.
 5. Att uppdatera drivrutinen löste inte problemet... den kanske inte kunde få den nya att fungera...
 6. Jag använder laptop med windows 7 64-bit med bildskärmskort "ATI ATOMBIOS" DAC-typ: 8-bit. Efter att jag bootade datorn med en win7 skiva använder jag http://www.systemreq...ntslab.com/cyri som meddelar att jag har 0.0 byte i dedikerat videominne. Efter att jag gått till: "Kontrollpanelen\Utseende och anpassning\Bildskärm\Skärmupplösning" -> Avancerade inställningar : Står det: Tillgängligt grafikminne: 16 MB Dedikerat videominne: saknas Systemvideominne: saknas Delat systemminne: saknas Skriver jag ""dxdiag" i sökfältetstår det: "Uppskattat totalt minne: saknas" och värdena på DirectX-functionerna är inte tillgängliga... Vad kan detta bero på och/eller vad kan jag gör åt det? Kan det vara så att jag måste uppdatera min drivrutin för VGA? Eller hämtar den drivrutinen information till bildskärmskortet från samma ställe som "dxdiag" och avancerade inställningar i skärmupplösningen?
 7. Vi har inte riktigt bestämt oss än vilket vi ska använda men det är rätt typ av chattprogram
 8. Hallå finns det med i standarden för HTML att skapa flera olika paragrafer i stil med <p1>, <p2>, <p3> eller något liknande system för att kunna ge olika sorters attribut till olika paragrafer och span(t.ex p1 grön och p3 centrerad)? Om inte undrar jag om det är möjligt att lösa detta på annat sätt, än att behöva gå in i varje paragraf manuellt för att placera ett style-attribut med motsvarande funktion? Ska gärna fungera till span och paragrafer...
 9. Söker ett gratis eller inte allt för dyrt (gärna open source chat-program) där användaren kan trycka på en knapp på hemsidan för att ett chattfönster på administratörens dator och användarens dator dyker upp så att man på det sättet kan kommunicera med administratören i realtid.
 10. Hej, när jag spelar fabel 2 och befinner mig vid en plats där det finns eller har funnits fiender och då väljer att stanna hörs ett mystiskt foff-ljud och alla knappar låser sig utom: start, RT, RS och ibland även A kombinerat med annan B Y X knapp, X funkar ibland självständigt. I menyn krånglar LS genom att hoppa mellan översta och understa alternativet. Hjälp?
 11. Tack nu med firefox funkar det utan problem. Förut använda jag både explorer och opera och det var de som gav problem.
 12. Hej, när jag är inne på t.ex. jesper.nu och pelar spel stänger musen och tangentbordet alltid av sig det händer ingenting var jag än trycker i webbläsaren men jag kan ändå öppna andra fönster framför webbläsaren, tiden i spelet fortgår trots problemet. Kan det vara så att internet hastigheten är för låg? den liger oftast vid 150 kb/s men kan gå upp till 200. Jag använder Windows 2000 i en ett par år gamal dell-dator.
×
×
 • Skapa nytt...