Just nu i M3-nätverket
Jump to content

fagerja

Medlem
 • Content count

  1,547
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

fagerja last won the day on December 26 2017

fagerja had the most liked content!

5 Followers

About fagerja

 • Rank
  Flitig
 • Birthday 10/24/1944

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Câmara de Lobos Madeira

Recent Profile Visitors

21,334 profile views
 1. Muspekare som fastnar på skärmen.

  Det är inte samma sak som brist på ledigt utrymme utan att endel sektorer inte går att läsa. Du bör helst använda diskens tillverkares testprogram.
 2. NAS åtkomst via internet

  Ditt behov är inte så enkelt då du antagligen har dynamiskt IP-nummer och NAS:en befinner sig bakom en NAT-router. NAT = Network Adress Translation, d.v.s. intern adress byts till publik och tvärtom. Port Forwarding betyder att inkommande anslutning på porten skickas vidare till en i konfiguraionen bestämd enhet. Nya anslutningar utifrån, som inte är till någon port som det inte görs någon Port Forwarding på, kastas. För nya anslutningar till Internet innfrån gör routern automatiskt en tillfällig Port Forwarding så att svarstrafiken kommer fram. DDNS är nödvändigt om du inte har statiskt publikt IP-nummer. DNS är Internets IP-nummerupplysning. Utan att veta din routers WAN (publika) IP-nummer så kan du inte ansluta till NAS:en via routern. För åtkomst från valfri plats i välden bör du använda SSH (Secure SHell). De flesta NAS:ar har inbyggt SSH-server. Använd inloggning med nyckel och lösenord.
 3. Går det att få trådrubrikerna med fetstil och/eller större storlek?
 4. Vilken adaptermodell du har får du fram med kommandot lshw (bör köras med sudo). Kommandot visar all hårdvara, så det kan vara bra att lägga in " | grep Realtech" efter lshw. Alltså sudo lshw | grep Realtech
 5. GOD JUL

  God Jul och Gott Nytt År Praça de Autonomia, Câmara de Lobos
 6. Kroppens vikt ändras inte vid kollisionen. Jannejannes räkneexempel stämmer i övrigt men resultatet är inte vikt (massa) utan kraft, som är c:a 13,7 kN eller 1400kp.
 7. Operativsystem sökes till äldre laptop

  Symtomen tyder på att hårddisken håller på att ge upp. Många sektorer är svårlästa.
 8. Var i landet bor du?

  Jag bor i Câmara de Lobos i RAM (Região Autonoma da Madeira). Har även sommarbostad i Dalsbruk i sydvästra Finland. Här har jag ännu sommar med 24°C på dagarna.
 9. Ständig sommartid?

  Det ända vettiga är att helt övergå till UTC och slopa lokaltid.
 10. Söker ett bättre program än Gimp

  ImageMagick om du är bekväm med ett CLI-program. http://www.imagemagick.org/script/index.php
 11. https://www.macupdate.com/app/mac/20219/cups-pdf
 12. Skräptecken vid utskrift.

  Att det blir fel teckenkodning i en webbläsare beror oftast på att använd teckenkodning inte är angiven eller att fel kodning anges. Felet ligger då på webbsidan. Webbläsaren försöker lista ut använd kodning och konverterar vid behov koden till den kodning, som är angiven i miljövariabeln LANG. Fungerar begränsat från UTF-8 då UTF-8 har 136000 olika tecken och ISO-8859 serien har endast 256. De 128 första tecknen har samma kod i UTF-8 och ISO-8859.
 13. Skräptecken vid utskrift.

  Vad har du för teckenkodning? Kommandot: locale charmap visar vilken teckenkodning, som används. Jag rekommenderar att använda UTF-8. Vid behov kan en fil konverteras från en kodning till en annan med iconv eller recode.
×