Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

fagerja

Medlem
 • Antal inlägg

  1 617
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  40

fagerja vann dagen: 15 juni 2018

fagerja hade det mest gillade innehållet!

5 följare

Om fagerja

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1944-10-24

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Câmara de Lobos Madeira

Senaste profilbesöken

23 497 profilvisningar
 1. Beror troligen på att stöd för SMB1 slopats i någon av de senaaste kärnonrna.
 2. Kan man inte öppna en fil i ett program,som skall hantera filtypen, är det första man bör göra är att kontrollera att filen har rätt signatur genom att öppna filen i en hexeditor. Windows använder filändelsen för att bestämma filtypen medan linux använder signaturen. Problem uppstår oftare i Windows då signatur och filändelse inte stämmer överens. linux ignorerar filändelserna. Det största problemet är att Windows inte per default visar kända filändelser. Det gör det möjligt att få användare att köra skadlig kod genom att länka till en fil med namn som bild.jpg.exe. Användaren tror att den öppnar en bild men istället kör ett skadligt program.
 3. Öppna en bild,som inte går att öppna i bildvisarprogram, med en heeditor och kontrollera att filhuvudet (signatur)är korrekt: Filhuvudet är för jpeg FF D8 FF. Filen skall sluta med FF D9. https://www.file-recovery.com/jpg-signature-format.htm
 4. IP-adressen till Handelsbanken är: 192.176.124.131. Kan du ansluta till Handelsbanken med IP.numret? Pröva med att tömma DNS-cachen. Öppna en kommandotolk och skriv in kommandot: ipconfig /flushdns Om du har en router så har den också en DNS-cache.
 5. Kan ha varit ett tillfälligt problem med DNS-servern. Vilken DNS-server använder du? Du kan lägga till en alternativ DNS-server för att undvika DNS-problem. www.googleadservices.com is an alias for pagead.l.doubleclick.net. pagead.l.doubleclick.net has address 172.217.16.162
 6. Flyghamn är för sjöflygplan och flygfält för landflygplan. Flygplats är ett vidare begepp som även innefattar terminaler, hangarer m.m. och är i civilt kommersiellt bruk.
 7. För att kunna hjälpa dig behövs mera information. Posta din /etc/wsftpd.conf. Posta vad kommandot sudo iptables -L ger (för att utesluta att brandväggen stoppar datakanalen). Har du samma användarnamn och lösenord i Windows och linux? Har du local_enable =YES ? Har du prövat med någon annan FTP-klient i Windows? Kör du aktiv eller passiv FTP? https://linux.die.net/man/8/vsftpd Ett alternativ till FTP är SSH. där sftp och scp ingår. SSH använder port 22.
 8. Jag har SystemRescueCD installerat på ett USB-minne (2 GB ).
 9. Naturligtvis går det att ta bort. Det gäller även vattenstämpel. Men någon, som använder bilden olovligt vet knappast att metasata kan läggas till en PNG-bild. Och då metadata inte syns i bilden är det inte troligt att det blir borttaget. Metadatat behöver inte vara EXIF.
 10. Från och med version 15. av libpng kan du lägga in EXIF-data i en PNG-fil. Det är inte säkert att dina bildredigerings- och visningsprogram har stöd för det. I såfall får du lägga in det manuellt med en hexeditor.
 11. Fuktspärren i väggarna kan vara aluminiumfolie. En lösning kan vara en trådlös brygga med riktantenner. En AP med riktantenn kan eventullt räcka.
 12. Beror troligen på att CMOS-batteriet är slut och datorns klocka går tillbaka till datumet då BIOS skapades. Byt batteri och ställ sedan in rätt tid i BIOS.
 13. Testa disken med något av programmen i denna länk: https://howtorecover.me/best-programs-read-smart-attributes-hdd. Checkdisk som mgtmari föreslår testar filsystemet. Om SMART-värdena är dåliga så rekommenderar jag att göra en avbild med ddrescue till en ny disk. Programmet ingår i SystemRescueCD http://www.system-rescue-cd.org
 14. En möjlig orsak till att du inte kan öppna bilderna kan vara skadade sektorer på hårddisken. Men du har inte kontrollerat att de har korrekt signatur.
×
×
 • Skapa nytt...