Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

fagerja

Medlem
 • Antal inlägg

  1 599
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  40

fagerja vann dagen: 15 juni 2018

fagerja hade det mest gillade innehållet!

5 följare

Om fagerja

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1944-10-24

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Câmara de Lobos Madeira

Senaste profilbesöken

22 673 profilvisningar
 1. Kan vara att d Netgear RP614 routern inte har en switch utan en hub. Det skulle förklara störningarna då allting går till alla portar. Tror inte att Macen är orsaken men kabeln kan vara defekt. Är störningarna beroende av om Macen är igång?
 2. fagerja

  sattelitmottagare

  Klonprogrammet dd har inga problem med filsystemet. Fungerar helt oberoende av filsystem. Men krypteringsnyckeln kan vara kopplat till diskens serienummer.
 3. fagerja

  Besöka webbutik i intranet

  Försök med http://192.168.1.1/butik/. Adressen http://localhost/butik/ är samma som http://127.0.0.1/butik/. Du skall ersätta daror A:s interna adress (127.0.0.1) med dess externa (192.168.1.1).
 4. fagerja

  LÖST Text till bild i GIMP2

  Du skall exportera tillett format, som stöds av Wordpress. Lämplig format är .png. xcf-formatet är avsett att användas under arbetet med bilden. I det formatet lagras ändringarna du gjort så att du kan ångra dem.
 5. fagerja

  Minneskortskopiering

  Pröva klona med dd under linux.
 6. fagerja

  Enorma nätverksproblem på arbetsplats

  Mycket troligt att det kan vara orsak till problemen. Har du DHCP påslaget i Telias gateway så har du 3 enheter som delar ut ip-nummer. Det är möjligt att få en sådan konfiguration att fungera men då måste varje DHCP-server ha en helt egen adressrymd. Att ha två DHCP-servrar inom samma adressrymd går inte med konsumentprylar.
 7. fagerja

  Kör program i Terminalen (Linux Mint)

  Pröva med: sudo teamviewer
 8. Eftersom du får svar på ping så har du Internet-åtkomst. Troligen har du felaktig inställning för DNS. Försök ansluta till eforum med IP-adressen 13.35.198.10. fungerar det aä det DNS-problem.
 9. ImageMagick är rätt program för ändamålet. Finns för de flesta OS. http://www.imagemagick.org/
 10. fagerja

  LÖST PDF Editor

  Inkscape och Scribus är två gratisalternativ. Inkscape är liksom Libre Office Draw ett vektorritprogram och Scribus är ett layoutprogram. Sedan finns pdftk https://www.pdflabs.com/tools/pdftk-the-pdf-toolkit/.
 11. fagerja

  WIFI-Router

  Om problemet är att wifi inte räcker till hela lokalen behöver du inte en routrer till. Det är en accesspunkt du behöver.
 12. fagerja

  LÖST Motion Eye Os

  Har du prövat från en annan publik adress än din egen? Vanligtvis stöds inte anslutning från LAN till den egna WAN-adressen. Har du kollat Netfilters (linuxkärnans brandvägg) inställningar med iptables -L? Iptables är ett program för att ställa in Netfilter. Kan vara att iptables inte ingår som stadard i Motion Eye OS.
 13. Byt till 64-bit operativsystem.
 14. Det går inte att stänga helt av en modärn stationär dator från operationssystemet. För att helt stänga av datorn det göras med strömbrytaren på nätaggregatet eller dra ut strömsladden.
 15. fagerja

  linux, portar och brandvägg?

  Har du någon brandväggsprogram installerat? Normalt är alla portar stängda för inkommande trafik, som inte är svar eller relaterat till utgående trafik. Själva brandväggen i linux är en del av kärnan (netfiter). Verktygen för att ställa in netfilter är iptables och nftables. http://www.netfilter.org/
×