Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

fagerja

Medlem
 • Antal inlägg

  1 592
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  40

fagerja vann dagen: 15 juni 2018

fagerja hade det mest gillade innehållet!

5 följare

Om fagerja

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1944-10-24

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Câmara de Lobos Madeira

Senaste profilbesöken

22 421 profilvisningar
 1. Eftersom du får svar på ping så har du Internet-åtkomst. Troligen har du felaktig inställning för DNS. Försök ansluta till eforum med IP-adressen 13.35.198.10. fungerar det aä det DNS-problem.
 2. ImageMagick är rätt program för ändamålet. Finns för de flesta OS. http://www.imagemagick.org/
 3. fagerja

  LÖST PDF Editor

  Inkscape och Scribus är två gratisalternativ. Inkscape är liksom Libre Office Draw ett vektorritprogram och Scribus är ett layoutprogram. Sedan finns pdftk https://www.pdflabs.com/tools/pdftk-the-pdf-toolkit/.
 4. fagerja

  WIFI-Router

  Om problemet är att wifi inte räcker till hela lokalen behöver du inte en routrer till. Det är en accesspunkt du behöver.
 5. fagerja

  LÖST Motion Eye Os

  Har du prövat från en annan publik adress än din egen? Vanligtvis stöds inte anslutning från LAN till den egna WAN-adressen. Har du kollat Netfilters (linuxkärnans brandvägg) inställningar med iptables -L? Iptables är ett program för att ställa in Netfilter. Kan vara att iptables inte ingår som stadard i Motion Eye OS.
 6. Byt till 64-bit operativsystem.
 7. Det går inte att stänga helt av en modärn stationär dator från operationssystemet. För att helt stänga av datorn det göras med strömbrytaren på nätaggregatet eller dra ut strömsladden.
 8. fagerja

  linux, portar och brandvägg?

  Har du någon brandväggsprogram installerat? Normalt är alla portar stängda för inkommande trafik, som inte är svar eller relaterat till utgående trafik. Själva brandväggen i linux är en del av kärnan (netfiter). Verktygen för att ställa in netfilter är iptables och nftables. http://www.netfilter.org/
 9. fagerja

  Nätverksproblem

  Du skall lägga till datorns IP-nummer och namn i hosts-filen på en ny rad.
 10. fagerja

  Hur köper man en ny spis?

  En spis för 230V 3×16 A har tre åtskilda grupper. Grupperna kan kopplas till en ,två eller tre faser. Om du endast har en fas kopplad till alla tre grupperna är enda begränsningen att du inte kan använda alla plattor och ugnen på samma gång. Totaleffekten får inte överskrida 3860 W. Plattornas max effekt brukar vara från 800W till 1500W beroende på storlek. Maxeffekten används normalt bara vid uppkok. Tiden för att koka upp vatten eller värma ugnen påverkas inte. Vid normal matlagning så räcker 3860W. Bara att se till att inte allt är samtidigt på full effekt.
 11. fagerja

  Utpressningsmejl till Comhem-mailadress

  Raportera till abuse@infostrada.it. Bifoga brevet och brevets huvud.
 12. fagerja

  Ethernetkort dött

  Prova med att ställa in en statisk IP-adress (t.ex. 192.68.1.2). 192.168.1.1 är välan din routers adress. Att du inte får ett IP-nummer kan bero på att rpouterns DHCP-server är avstängd eller har kraschat eller inte har lediga IP-nummer.
 13. I de flesta mejlprogram finns alternativet: Visa huvuden, där informationen om avsändarens IP-nummer, klockslag och rutt finns.
 14. fagerja

  LÖST Tidsfördröjd anslutning?

  Antagligen ett DNS-problem. Har du kontrollerat datorns DNS-inställningar? Kan vara att den primära DNS-servern varit onåbar.
 15. fagerja

  Skumt nätverk

  Pröva med att ställa in statiskt IP-nummer på NAS:en. IP-numret skall ligga utanför det span, som routern delar ut men på samma subnät. Gateway skall vara routern.
×