Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

fagerja

Medlem
 • Antal inlägg

  1 611
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  40

fagerja vann dagen: 15 juni 2018

fagerja hade det mest gillade innehållet!

5 följare

Om fagerja

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1944-10-24

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Câmara de Lobos Madeira

Senaste profilbesöken

23 118 profilvisningar
 1. För att kunna hjälpa dig behövs mera information. Posta din /etc/wsftpd.conf. Posta vad kommandot sudo iptables -L ger (för att utesluta att brandväggen stoppar datakanalen). Har du samma användarnamn och lösenord i Windows och linux? Har du local_enable =YES ? Har du prövat med någon annan FTP-klient i Windows? Kör du aktiv eller passiv FTP? https://linux.die.net/man/8/vsftpd Ett alternativ till FTP är SSH. där sftp och scp ingår. SSH använder port 22.
 2. Jag har SystemRescueCD installerat på ett USB-minne (2 GB ).
 3. Naturligtvis går det att ta bort. Det gäller även vattenstämpel. Men någon, som använder bilden olovligt vet knappast att metasata kan läggas till en PNG-bild. Och då metadata inte syns i bilden är det inte troligt att det blir borttaget. Metadatat behöver inte vara EXIF.
 4. Från och med version 15. av libpng kan du lägga in EXIF-data i en PNG-fil. Det är inte säkert att dina bildredigerings- och visningsprogram har stöd för det. I såfall får du lägga in det manuellt med en hexeditor.
 5. Fuktspärren i väggarna kan vara aluminiumfolie. En lösning kan vara en trådlös brygga med riktantenner. En AP med riktantenn kan eventullt räcka.
 6. Beror troligen på att CMOS-batteriet är slut och datorns klocka går tillbaka till datumet då BIOS skapades. Byt batteri och ställ sedan in rätt tid i BIOS.
 7. Testa disken med något av programmen i denna länk: https://howtorecover.me/best-programs-read-smart-attributes-hdd. Checkdisk som mgtmari föreslår testar filsystemet. Om SMART-värdena är dåliga så rekommenderar jag att göra en avbild med ddrescue till en ny disk. Programmet ingår i SystemRescueCD http://www.system-rescue-cd.org
 8. En möjlig orsak till att du inte kan öppna bilderna kan vara skadade sektorer på hårddisken. Men du har inte kontrollerat att de har korrekt signatur.
 9. Har du redigerat bilderna i något redigeringsprogram. Då kan de vara sparade i redigeringsprogrammets egna format. Bäst att göra som Mikael63 föreslår: Kontrollera filens signatur. Filändelsens enda betydelse är att Windoes väljer program på basen av den och att människor kan läsa den..
 10. Svavelsyra är inte säskilt lämpligt då kalsiumsulfat är svårlösligt. Kalciumklorid är lättlösligt så saltsyra fungerar bra.
 11. Klona först disken med ddrescue. Programmet ingår i System Rescue CD http://www.system-rescue-cd.org/. Du behöver dessutom en tom minst lika stor hårddisk för avbilden samt plats för loggfilen. Läs bruksanvisningen för ddrescue. Du kan behöva köra ddrescue flera gånger om disken har skadade sektorer för att få en så komplett avbild som möjligt. Är disken felfri och endast filsystemet trasigt så räcker en körning.
 12. Kan vara att d Netgear RP614 routern inte har en switch utan en hub. Det skulle förklara störningarna då allting går till alla portar. Tror inte att Macen är orsaken men kabeln kan vara defekt. Är störningarna beroende av om Macen är igång?
 13. Klonprogrammet dd har inga problem med filsystemet. Fungerar helt oberoende av filsystem. Men krypteringsnyckeln kan vara kopplat till diskens serienummer.
 14. Försök med http://192.168.1.1/butik/. Adressen http://localhost/butik/ är samma som http://127.0.0.1/butik/. Du skall ersätta daror A:s interna adress (127.0.0.1) med dess externa (192.168.1.1).
×
×
 • Skapa nytt...