Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tvonscreen

Medlem
 • Antal inlägg

  28
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Tvonscreen

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Man

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hej Alla! Först måste jag be om ursäkt att jag delvis gett fel information. Jag har inte kört Uppgraderingsalternativet som jag påstod. Däremot klickade jag på Windows 10 October 2018 Update. Var lite osäker på att köra Uppgraderingsalternativet. Oktoberuppdateringen löste naturligtvis inte mina problem. Men nu har jag kört Uppgraderingsalternativet. Det gick bra. Bråkstaken "KB 4493509" var redan installerad efter en koll på installerade uppdateringar efteråt. Att dessutom alla inställningar, program och mappar var intakta såg jag som en bonus.Ytterligare 3 uppdateringar, varav två kumulativa "NET Framework" kom nästan direkt. Alla 3 installerades och slutfördes utan problem. Mitt problem är alltså löst. Känns bra. Tack för hjälpen.
 2. Hej Flyfischerman! Vill nog trots allt köra ditt förslag med USB-stickan. Det är sista verktyget i så fall. Men en fråga. Jag har letat i Utforskaren under C:. Men jag hittar inte Setup.exe. Jag ser en mapp som heter Setup i en windowsmapp. Den innehåller mappen State, som någon form av konfigurationsinstälningar. Men jag tror inte att den du menar. Så hur hittar jag den?
 3. Hej Flyfischerman! Ditt förslag har jag redan provat. Inte via USB eller CD utan att klicka direkt på Windows, som startade en ominstallation med bibehållna filer och program med senaste versionen 1809 och OS-versionen 17763.316.. Därefter fick jag 9 kvalitetsuppdateringar, 8 definitionsuppdateringar samt 3 andra uppdateringar, varav 2 borttagning av skadlig programvara via Windows Update, som installerades och slutfördes utan några problem. Det är alltså enbart två kumulativa uppdateringar som varit ett problem, KB4489899 och KB4493509). Den förra lugnade ner sig efter ett tag, eftersom den tydligen ingår i KB 4493509. Jag ser ingen skillnad att ånyo med en USB-sticka genomföra samma process igen, eftersom initieringen startar samma ominstallation i datorn. Att därefter repetera Windows Update tills inga uppdateringar återstår fungerar inte. Beroende på att KB4493509 installeras. Efter omstart visas "Vi kunde inte slutföra uppdateringarna. Ändringar ångras...." Ny installation av KB4493509. Efter omstart "Ändringar etc". Denna loop pågår hela tiden. Det är denna loop som måste brytas på något sätt. Mitt sista hopp är kommande stora Windowsuppdatering version 1903 som troligen kommer i slutet av maj eller början av juni. Den lär innehålla en ny förbättrad version av Windows Update. Om nu felet liggar där.
 4. Förutom att installera med och utan Norton Security Deluxe (Helt avinstallerat) och brandväggen i WD av har jag provat att installera KB44935090 via Windows Update och som fristående hämtat från Windows Update Catalog. Dessutom: Provat felsökaren Windows Update. DISM.exe /Online /Cleanup-Image /Restorehealth /Source:C\RepairSource\Windows /Limit Access sfc/scannow. Inga problem hittades Fix Windows Update issues. Frågorna ledde fram till ren ominstallation av Windows 10 version 1809, OS-version 17763.316. Minne: 931 Gb. 301 Gb används. 629 Gb ledigt.
 5. Ja. Version 1809 har jag haft sedan oktober 2018. KB4493509 64-bitars fristående.för 1809 har jag provat. Sen oktober 2018 har jag fått ett antal kumulatva uppdateringar som installerats utan några som helst problem. Med Norton Security Deluxe aktiverat. Det är bara de senaste som krånglat. OS-version: 17763.316.
 6. Hej! KB4493509 kommer upp om jag söker uppdateringar. Dessutom varje gång efter att ha startat datorn. Enda sättet att få lugn och ro är att i kommandotolken skriva "net stop wuauserv, net stop msiserver och net stop cryptsvc". Då kan jag använda datorn som vanligt. KB4493509 laddas dock och väntande omstart utanför aktiva timmar visas som information. Har testat med Norton Security Deluxe helt avinstallerad och brandvägg av på WD. Men ingen skillnad jämfört med Norton Security Deluxe i normal funktion. Även testat att temporärt ha Brandvägg och AutoProtect avsrängt. Men ingen skillnad. Brandväggar och Antivirus har ingen inverkan i detta fall. Men frågan kvarstår varför KB4493509 fristående påstår att KB4493509 redan är installerat på datorn. I så fall borde väl inte KB4493509 via Windows Update inte försöka installera. Om KB4493509 är intallerad så kan jag förstå att det går att installera igen. Oavsett fristående eller via Windows Update är det ju samma kumulativa säkerhetsuppdatering som känner av samma sak. Men trots det uppför sig olika.
 7. Hej Alla! Har provat alla tips och förslag. Efter ren installation av Windows 10 med bibehållna egna filer har jag under tiden med de 2 kumulativa säkerhetsuppdateringarna haft 39 kvalitetsuppdateringar, 8 definitionsuppdateringar samt 3 andra uppdateringar, varav 2 borttagning av skadlig programvara via Windows Update, som installerades och slutfördes utan några problem. Det är alltså enbart två kumulativa säkerhetsuppdateringar, KB 44 89 899 och KB 44 93 509, som ställt till problem. KB 44 89 899 är lugn just nu. KB 44 93 509 envisas fortfarande. Har försökt att hämta hem dessa två uppdateringar från Microsoft utanför Windows Update och sedan försökt att installera dem. Svaret är att dessa redan är installerade på datorn. På listan i Windows Update finns dessa uppdateringar som misslyckade. Det är ganska märkligt att en KB kumulativ uppdatering visas som misslyckad medan den "fristående" säger att den redan är installerad. Om det är klart förstår jag att inte går att installera. Men varför inte visa det på ett annat sätt? Hur går jag vidare? Se bifogad fil! Kumulativ.pdf
 8. Hej Flyfisherman! Har tacksamt mottagit alla tips. Tyvärr kvarstår problemet koncentrerat till enbart kumulativa uppdateringar. 2st KB 4489899 och 3 KB 4493509, som inte kunnat uppdateras 2 resp. 3 ggr. I övrigt har 41 Kvalitetsuppdateringar, mestadels säkerhetsuppdateringar, 6 Definitionsuppdtaeringar och 3 andra uppdateringar typ Borttagning av skadlig programvara slutförts utan några problem. Så vad är det som stoppar de Kumulativa uppdateringarna? Jag har provat allt jag hittat på nätet inklusive alla tips på detta forum. Det sista testet utan brandvägg vare sig i Windows Defender eller Norton Security Deluxe med samma resultat. Felsäkert läge med nätverk fungerar inte. Efter en stund ser jag följande: "Fristående installationsprogram för Windows update. Installationsprogrammet påträffade ett fel 0x8007043c." Efter omstart Snabbt upp till 30%. Efter några minuter omstart och upptill 40 % sedan ett antal omstarter med "Vi kunde inte sluföra uppdateringarna. Ändrigar ångras." Jag använder Windows 10 Home Version 1809 OS-version 17763.316. Nu har inga mer verktyg kvar. Den som löser detta problem är nästan värd ett Nobelpris.
 9. Har provat vad som föreslogs men utan framgång.Till sist valde jag ren installation av Windows 10. Det gick bra förutom att nämnda uppdatering KB 4489899 återkom med samma resultat. Jag har sett i uppdateringshistoriken under Inställningar. Där hittar jag 12 uppdateringar fördelade på Windows Defender och Microsoft Office 2007. Även KB 890803 Skadlig programvara. Alla dessa installeras utan problem. Om alla krävde omstart vet jag inte. Men säkert några. Verktygen börjar ta slut. Hur komma runt problemet?
 10. Senaste kumulativa uppdatering för Windows 10 version 1809 KB 448 98 99 stoppas efter omstart. Följande kan läsas på skärmen. Vi kunde inte installera uppdateringen. Ändringar ångras. Stäng inte av datorn. Verkar vara 3 st uppdateringar i denna stora uppdatering eftersom det krävs 3 omstarter innan alla uppdateringar ångrats. Uppdateringshistoriken visar att uppdaeringen misslyckats. Fel 0x80070020. Har provat allt som jag hittat på nätet. Men inget hjälper. Har någon erfarenhet av detta?
 11. Har automatisk inloggning via Netplwiz, Windows 10 version 1607. Vid start efter strömsparläge kräver ändå Windows 10 inloggning. I Inloggningsalternativ Inställningar hittar jag följande text: Autentisering krävs när den här datorn aktiveras från strömsparläge. Gå till Inställningar och sök efter Energialternativ om du vill ändra på detta. Har tittat på alla tillgängliga möjligheter under Energialternativ i Kontrollpanelen och även under Inställningar. Men ingenstans hittar jag någon kryssruta eller liknande för att avmarkera "Kräv inloggning" Har även checkat på Avancerade inställningar. Bara om jag väljer Netplwiz kan jag markera eller avmarkera Inloggningsalternativ. Men den möjligheten gäller ju generellt. Hur kan jag gå vidare? Mitt problem är ganska nytt. Tidigare har strömsparläge fungerat bra i Windows 10.
 12. Efter uppdatering till Windows 10 från Windows 8.1 kan jag inte ändra från Selektiv start till Normal start. Det går att välja Normal start i msconfig. Men efter omstart är det Selektiv start igen. Läge Selektiv start innan uppdateringen. Jag har provat olika varianter för att öppna msconfig och därefter välja Normal start: - Starta i felsäkert läge med eller utan nätverksinställningar. - Öppna msconfig via Kommandotolken(administratör). - Inaktivera alla tjänster i msconfig. Bara en variant verkar fungera. Jag skapade ett lokalt konto. Då valdes Normal start automatiskt. Ett annat administratörskonto för att få Normal start är en möjlighet. Men då ser jag problem med mitt Microsoftkonto samt alla mappar och program. Följer troligen inte med automatiskt. Jag söker en enkel lösning på detta problem. Några idéer?
 13. Efter installation av reserverad uppgradering till Windows 10 från Windows 8.1 upplever jag längre starttid från helt avstängd dator till körklart läge, ca 3,5 minuter. Jämfört med Windows 8.1 utan snabbstart är den ca 1,5 minut längre. Är det någon annan med liknande erfarenhet och i så fall med några tips för att snabba upp denna tid. Däremot fungerar uppstart från strömsparläge snabbt. Jag är administratör för Windows 10 i min dator, ACER Aspire V5-552PG. Men ändå har jag problem med olika filer och mappar. Saknar behörighet att spara får jag veta då och då när jag vill flytta filer och mappar. Går dock att lösa genom att använda "Dela med" till mig själv. Sådana problem var mycket sällsynta i Windows 8.1. Vad gör jag för fel. Har letat under inställningar samt i det stora antalet inställningar i "God Mode". Men hittar ingen lösning där. Det är inget stort problem men irriterande.
 14. OneDrive, som i vissa fall beskrivs som bra och med utökad lagringskapacitet, gör mig bara irriterad. Efter start av min bärbara dator, ACER Aspire V5-552PG, ser jag dialogrutan "OneDrive har slutat att fungera. Felsök och stäng programmet". Om jag direkt går ner i höger hörn och kollar på dolda ikoner ser jag att filerna är aktuella och uppdaterades för några sekunder sedan. OneDrive borde alltså fungera. Hittar ingen lösning på problemet. Även om filerna på OneDrive är <1Mb uppför sig OneDrive på samma sätt. Ett annat problem är lagringsmängder på ca 1Gb. De går i princip inte att synkronisera, antagligen beroende på att överföringstiden blir väldigt lång. Att utnyttja en lagringskapacitet på 18 Gb känns ganska meningslöst. Har ADSL, ca 14-15 Mbit/s, Wifi-NETGEAR router och Internet Explorer 11. Aktuella uppdateringar. En annan irriterande dialogruta som kommer någon gång är "Internet Explorer har slutat att fungera. Felsök och stäng programmet". Internet Explorer har jag dock stängt ner några sekunder innan. Men det går att återstarta igen direkt utan problem. Någon som känner igen sig med liknande problem?
 15. Har ACER Aspire V5-552PG. OS med uppdateringar 8.1.1. Innan uppdateringen till 8.1.1 var min surfhastighet 14-15-Mbit/s. Efter har hastigheten sjunkit till 3-5 Mbit/s. Ibland kan jag komma upp till 6-8 Mbit/s. Om jag avinstallerar drivrutinen för nätverkskortet, Qualcomm Atheros AR5BWB222 Wireless Network Adapter. Installerar föreslagen drivrutin och återansluter nätverkskortet kommer jag upp i hastighet på 14-15 Mbit/s igen. Denna hastighet bibehålls så länge datorn är påslagen. Efter omstart sjunker hasigheten ner till 3-5 Mbit/s igen. Hur bibehåller jag hastigheten, 14-15 Mbit/s nedströms? Drivrutin innan 10.0.0.251. Nu 3.0.1.155 Microsoft. Mina problem finns med båda drivrutinerna. Ett annat problem. Internet kopplas ner en kort stund, 2-5 sek, då och då. Min router Netgear WNDR4500 fungerar utmärkt. Beskrivna problem finns i min Laptop. Någon med liknande problem?. Förslag till åtgärd?
×
×
 • Skapa nytt...