Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

DennisD

Medlem
 • Antal inlägg

  16
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av DennisD

 1. Remote desktop tillåter som sagt enbart en session, dock kan du installera adminpak för Windows 2003 på ditt Windows XP, förutom massa andra smaskiga verktyg får du tillgång till Remote Desktops som är till för terminal server men fungerar att ansluta till vanliga rdp's förutsatt att allt är konfigurerat korrekt. http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c16ae515-c8f4-47ef-a1e4-a8dcbacff8e3&displaylang=en Återkom och berätta hur du gick då jag känner en viss osäkerhet över detta då jag inte kommer ihåg fullt ut.
 2. Goddag, Pröva en annan webbläsare då den loopar om i Chrome, men inte i Internet Explorer. Samt vad för sorts dator har du, om du har en bärbar kan man kolla på tillverkarens hemsida efter drivrutiner. Har du en stationär likaså men om du har ett "hemmabygge" så kan vi kolla på moderkorts tillverkarens hemsida. Nu brukar Intel använda Realtek väldigt ofta till sina kretsar.
 3. Goddag, Tror han faktiskt menar att han kör i kompatibilitetsläge med Windows XP? För programmet tror jag det är möjligt. Dock förstår jag inte varför då Windows 7 har dom flesta drivrutinerna inbyggd i systemet och installerar dom automatiskt när du kopplar ihop skrivaren och datorn. Vad för skrivare är det, samt vad för funktioner saknar du?
 4. Goddag, Det är en väldigt stor chans att du är administratör, kan du installera program utan nekad åtkomst är du administratör. Väldigt enkla val, du kommer till en ruta där man får vissa val t.e.x om man vill lägga till programmet i papperskorg-genvägen samt andra val att installera yahoo toolbar om jag kommer ihåg rätt. Jag kör programmet inte dagligen men när jag startar datorn, nu. CCleaner är inte enbart en register-städare utan den rensar temporära filer, cookies, papperskorgen och massa annat som tar utrymme, det är programmets starka sida och ja, naturligtvis kan den frigöra massa onödiga indexering som tar minne därmed göra den snabbare. Rensa registret ja, det är inget man behöver göra utan det är trevligt att städa undan massa onödiga entries i registret så att den inte går igenom onödiga vägar där inga program finns, det kan även vara bra när du har problem med ett program eller flera så städar den upp dom "trasiga" vägarna och felaktiga länkarna. Har du inget problem, kör vidare utan just städa registret.
 5. Goddag, Om alla problem uppstod när du bytte operativsystem, kanske en omformatering ligger nära till hands?
 6. Goddag, Värme problemet bör du ta en titt på rätt omgående så den inte skadar hårdvaran i din dator. Den andra frågan när det gäller din batteri ska vi naturligtvis kunna lösa. Först batteritid på olika operativsystem kan vara en skillnad, vissa större än andra och största skillnaden beror på om man har igång mer program(processor) så arbetar hårdvaran hårdare, samt att dåligt skrivna drivrutiner har visat sig påverkat prestandan på datorers batteritid i vissa fall. Nu undrar jag eftersom det är väldigt oklart bland alla kommentarer, har du varit inne och ändrat inställningar alls på energialternativ på kontroll panelen?
 7. Goddag, Vilken sorts Router/switch har du?
 8. Du måste ändra till var Google Chrome är installerat. På min dator är denna väg "C:\Documents and Settings\X00550\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe" Notera även " som ska vara både före och efter hela sökvägen till Chrome, därefter tar du sökvägen kopierar det och ersätter den adressens om du postat. Även ska du efter sökvägen lägga till hotmail.com adressen.
 9. Jag ser faktiskt att köpa en bärbar idag högst individuellt, samma sak som tidigare är det bästa att gå själv att klämma på datorerna, om man gillar utseendet, om just den modellen uppfyller dina krav. Väldigt svårt att rekommendera ett märke när nästan alla har både för- nackdelar. Mitt tips till dig att kolla i affärerna, sedan skriva ned modellerna och gå hem för att kolla på Internet om det finns några kännbara problemen med dom. Annars vad ska du använda den till? Surfa eller media osv.
 10. Precis, Vista kan vara jobbigt med den säkerheten, det jag menade tidigare. Bra att det fungerade för dig!
 11. Goddag. Omöjligt att förutspå framtiden då nya språk kommer att utvecklas och med takt med hårdvarubranschen så kommer annan programvara att byggas kring den arkitekturen, läste senast idag om F-Sharp som (F#) som har blivit dominerade inom en viss del av marknaden när det gäller matematiska beräkningar. Kan försöka leta upp artikeln om det är intressant. Själv har jag precist börjat intressera mig för C# och kommer använda det som bas för sedan utforska VB.NET och Powershells. (Möjligtvis Java om jag har tid)
 12. Då finns det lite olika saker man kan göra, det kan vara en speciell fil som har blivit skadad kallad ntuser.dat Det som måste göras är att logga in med en användare som är administratör eller om det går under det temporära kontot, in på C:/Users och där bör en mapp finnas, ändra namn på den. Logga sedan ut och in med dennes konto, det bör skapas ett nytt kontot då. Kopierar allt innehåll från den gamla mappen som ni ändrade namn på tidigare in till den nya, det är dokument,favoriter mm då har man återskapat profilen. http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Fix-a-corrupted-user-profile Windows Vista och Windows 7 är relativt snarlika så det bör även gå med den länken.
 13. Goddag. Denna länk bör kunna hjälpa dig att öppna email länkar med Chrome, Byt ut Gmail mot Hotmail. http://bnee.com/2008/09/make-mailto-links-open-in-gmail-in-google-chrome-browser-windows-xp-and-vista/
 14. Goddag. Erfarenhet har jag definitivt igenom att arbetat med dessa produkter vid ett tidigare skede, dock mestadels andra produkter men fått petat på HP Touchsmart-Serien. Det var en trevlig liten dator, Gränssnittet för touchen fungerade bra, den var stilren och snygg. Men skulle faktiskt rekommendera att testa den själv hos någon välsorterad butik då den skiljer sig rätt mycket mot vanliga stationära samt bärbara. En väldig liknelse till Apples Imac är det dock, och man ser att HP har stulit den designen. Min personliga åsikt är att tidigare serier speciellt bärbara har det varit väldiga problem med, allt från värme till rena hårdvaruproblem. Nu är visserligen inte enbart HP det dåliga äpplet i lådan då Dell har fått precis lika mycket kritik för sina saker.
 15. Goddag. Nu beroende på vilket operativsystem ni kör med där hemma, har detta troligtvis med säkerheten på respektive dator samt vilka inställningar. Enklast är att be den som har datorn med skrivaren att antingen logga in där direkt, eller så måste den personen ändra om vissa inställningar som har med arbetsgruppen att göra, delvis fil-och skrivarutdelningen. Finns ingen lösenord, testa att fylla i användarnamn och tryck OK.
 16. När datorn loggar in med en temporär profil är det precis som det låter, Windows lägger upp en temporär profil för att den får ingen kontakt med vanliga profilen. Det jag vill veta är om din kompis sitter hemma eller på arbetet med sin dator? Detta problem ser man ofta på arbeten som använder sig av domän-login.
×
×
 • Skapa nytt...