Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Flyfisherman

Moderator
 • Antal inlägg

  11 042
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  251

Flyfisherman vann dagen: 11 november

Flyfisherman hade det mest gillade innehållet!

Om Flyfisherman

 • Medlemstitel
  Fritidsfiskare

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Östersund
 • Intressen
  Flugfiske och vanligt fiske
  MC
  Formel 1
  Foto/Video
  Elektronik
  Teknik
  Datorer

Senaste profilbesöken

78 429 profilvisningar
 1. Flyfisherman

  installera

  Normalt sett kan du inte installera och köra en app från Google Play Store på en PC med Windows. Dessa är gjorda för Android operativsystem och gäller för mobila sk. smarttelefoner inkl. surfplattor med detta på. Men det finns vägar runt via emulatorer, men är det verkligen detta du vill? Tech Advisor: How to run Android apps in Windows Men det blir enklare att ge svar som redan påtalats ovan, om du talar om vad eller vilken sk. app du menar och varifrån (gärna länk till appen), samt vilken typ av PC du har med vilket operativsystem på? Eller har jag missförstått något, så förklara gärna lite mer i detalj. Mvh
 2. Flyfisherman

  LÖST Flygplansläge sätts igång

  Långt ifrån alla datorer har Bluetooth och på stationära är det mer sällsynt. Men har ditt problem löst dig nu? Annars se detta: WisiHow: Turn Airplane Mode ON and OFF for Samsung Galaxy S5 Samt AndroidCenrlal: Airplane Mode : automatic switching [solved] Och inte minst; kontrollera först att du inte har av misstag satt Airplane mode via schema, vilket tydligen går att göra: Samsung community: Auto Airplane Mode Mvh
 3. Flyfisherman

  Associeringsproblem

  Jovisst, men se min Microsoft länk ovan också samt kanske hellre denna: https://www.digitaltrends.com/computing/how-to-change-file-associations/ där man går via Windows 10 Inställningar. Samt MS Community och svar: File associations in Windows 10 not working Mvh [Edit] Uppdaterat.
 4. Flyfisherman

  Associeringsproblem

  Prova att associera om dina filändelser som berörs. Windows 10 ver. 1809 (oktober release) har rört till det med detta och det är inte 100% löst som det nu finns rapporterade problem om. Och tidigare förlorade fil-associationer måste i vilket fall som helst associeras om. https://support.microsoft.com/sv-se/help/4028161/windows-10-change-default-programs Eller enklare: bara högerklicka på vald fil > öppna med > Väl en annan app > fler alternativ (appar) > markera rätt program i listan > och bocka i "använd som standard app." I övrigt rekommenderar jag dom som fortfarande har kvar Windows 10 ver. 1803 att försöka bibehålla detta. Tyvärr inte lika lätt på en Windows 10 Home som på en Windows 10 Pro version förvisso, där man kan halta funktionsuppgradering x antal dagar och själv har jag satt 60-dagar. Tycker det låter som ett Windows 10 problem och inte som ett problem med ditt bildbehandlingsprogram. Mvh.
 5. Flyfisherman

  inloggningsprocessen

  Hej, Vad har du för dator: stationär eller bärbar; fabrikat och modell? Stäng av datorn, koppla ur alla externa enheter såsom skrivare etc. och ha endast mus och tangentbord samt bildskärm inkopplat och dra ur strömsladden helt och vänta minst 10 sek. Starta upp datorn igen och se vad som händer? Ja det går via boot-media att komma åt Windows Startup repair tex. enligt denna instruktion från MS: https://support.microsoft.com/en-us/help/2622803/bootmgr-is-missing-press-ctrl-alt-del-to-restart-error-when-you-start För att skapa ett installationsmedia se detta från MS samt var noga med att välja exakt samma Windows utgåva du redan har och tänk på att du inte skall ny-installera Windows: https://www.microsoft.com/en-gb/software-download/windows10 Se också detta: https://www.groovypost.com/howto/fix-windows-10-wont-boot-startup-repair-bootrec/
 6. Flyfisherman

  Astronomi

  Rymdproberna eller rymdfarkosterna långt där ute kommunicerar direkt mot jorden och det sker med riktad radiosignal från farkosten till jorden och omvänt. NASA: How Does NASA Communicate with Spacecraft?
 7. Flyfisherman

  W10 uppdatering till 1809?

  Ja det är problem med 1809 och nej det är inte säkert att stoppa in 1809 just nu. Min (och andras) rekommendation är att fördröja detta nån månad. Det har varit samma visa med i princip varenda större uppgradering ända sedan Windows 10 kom ut, så låt Microsoft sortera ut och lösa dom värsta problemen innan man försöker sig på en installation av ver. 1809 Computer World: Microsoft Patch Alert: October’s been a nightmare Personligen har jag fördröjt det 60-dagar om jag kommer i håg rätt.
 8. Nej det har jag inte sagt. Däremot har jag testat med vad övre gränsen ligger och den verkar vara 147 och därmed får den vara så. Orkar inte med att stöka mer med detta. 7 är för lite, men 14-21 kan verka lagom tex. om man skulle resa bort på semester eller annat. Dessutom är det först nu jag verkligen fått reda på vad detta betyder.
 9. Det blir bara märkligare: nu när jag kollar så står det per automatik 7-dagar och inga olästa i listan? Jag har alltså inte ändrat nåt sedan 29 jag skrev, men jag skall testa 29 igen i 'Specifikt antal dagar'... Japp - nu laddas sidan om på c:a 2 sek liksom övriga! Men om jag går tillbaks och väljer Tidsperiod 'När som helst' så blir det 14-16 sek. igen. Ok. Jag testar med 'Specifikt antal dagar' med början från 7 (som fungerar) och ökar till 99, sedan 100, sedan 199 etc. och får se var det slutar fungera. 7ok, 99ok, 100 ok, 199 Ej ok. backar 150 Ej ok, 149 Ej ok, Övre gränsen verkar gå vid 147ok - ja just nu i varje fall. Visst det lät mycket, men åtminstone 30-dagar borde man kunna ha? Och varför fungerade det inte innan då med lägre antal dagar? Men vi kör på 147 och så får vi se. 😅 Men är detta lösningen och vad betyder denna "tidsgräns egentligen"? Ps. det vore intressant om någon annan kunde testa att ändra., men kom ihåg att spara mellan varje ändring.
 10. Flyfisherman

  LÖST Videoinspelning från nätet

  techradar: The best free YouTube downloader 2018
 11. Flyfisherman

  LÖST Videoinspelning från nätet

  Ett tips: jag brukar ibland använda OBS Studio: Open Broadcaster Studio Free, alltså helt gratis. Finns förutom till Windows även för Mac OS samt Linux. Dessutom finns det svenska i språkvalet, så alla menyer etc. står på svenska. Det är rätt avancerat om man så vill, men annars så krävs det egentligen bara c:a 15 minuter för att komma igång. 1). Jag skulle personligen nog börja med att gå till menyn Arkiv > Inställningar > Utmatning > på högra sidan 'Inspelning' och välja 'Inspelningssökväg'. M.a.o. till dit den inspelade filen skall sparas och om man har en SSD samt en hårddisk, så välj hårddisken i lämplig förkonfigurerad mapp? 2).Och när man ändå är där: välj Inspelningsformat: förinställningen är .flv men kan ändras till .mp4 .ts eller .mkv (container-fil). 3). Därefter behöver man ange en källa för det som skall tas emot och det finns en ruta i nederkant som heter 'Källor' > klicka på + tecknet > välj bildskärmskälla i listan > skapa ny > Ok Man kan alltid återvända till denna meny och lägga till eller ta bort (- tecknet) olika källor tex. ljud, mikrofon, annan bildkälla osv. 4). Obs! Detta är endast om man kör t.ex. ett spel i fullskärmsläge, annars är det nog inte nödvändigt? Kortkommand (ja det står så på vänstra sidan) > nytt fönster öppnas och dedikera åtminstone två knappar på tangentbordet som du vet inte används för något annat i det program som skall köras: för inspelning och stoppa inspelning. 5). På huvudmenyn ned till höger finns knappar för inspelning etc. Japp det är klart. Och glöm inte att stoppa inspelningen... Mvh Ps. Visst man kan ställa in bit-hastighet, skärmupplösning och hundratals andra saker inkl. om det skall vara hårdvara-avkodning/kodning eller via mjukvara och vilken fps (bilder/sekund), kvalitet etc. Och där kan ett litet tips vara på sin plats: hårdvara-kodning med hjälp av grafikkortet kan ofta vara bra, men inte nödvändigtvis i ett spel: då kanske mjukvara-kodning via CPU kan vara ett bättre val, eftersom grafikkortet troligen redan har fullt upp så att säga? Det är att prova sig fram helt enkelt. Videon inspelad nyss från mitt Far Cry 5 med OBS och är c:a 206MB stor med medelkvalitet, 1920x1080 (klicka på fullskärmsknappen i spelaren nedan) och c:a: 38 sek. lång.
 12. Flyfisherman

  LÖST Videoinspelning från nätet

  Kallas för Xbox för Windows (10) och anvisningar hittas här: Använda Spelfältet i Windows 10 Är den inte redan förinstallerad så kan den hämtas gratis från Microsoft Store: https://www.microsoft.com/sv-se/p/xbox/9wzdncrfjbd8?activetab=pivot:overviewtab Förvisso innehåller den en hel del häftiga saker och man kan manuellt knyta vissa spel eller ibland program, men eftersom aktiveringsknapparna inte går att omkonfigurera så krockar dessa ofta med mina spelkonfigurations-knappar. Ja det går i vissa lägen att konfigurera om vissa knappfunktioner, men inga av dessa fungerar särskilt bra med vänstra halvan av tangentbordet - som används mest i sådana sammanhang (om man är högerhänt och har musen i höger hand). Undrar vad det kan vara för nötter hos Microsoft som bestämt layout och sedan bara låter en ha begränsade möjligheter att konfigurera om knapparna i sin egen profil? Tex. basknapparna Alt, R, G, M, B, W så kan någon omkonfigureras men inte Alt. Windows-tangenten + G: Öppnar spelfältet Windows-tangenten + Alt + Print Screen: Tar en skärmbild av spelet Windows-tangenten + Alt + G: Spelar in de senaste spelmomenten (du kan ändra inspelningstiden i Windows-inställningar > Spel > Klipp) Windows-tangenten + Alt + R: Startar eller stoppar inspelning Windows-tangenten + Alt + M: Startar eller stoppar mikrofoninspelning Windows-tangenten + Alt + B: Startar eller pausar sändning Windows-tangenten + Alt + W: Visa kameran i sändningen Och varför så många knappar som samtidigt skall tryckas? Dessutom när man trycker Windows tangenten i ett fullskärms spel: i så händer ibland inte inte mycket, men tyvärr alltför ofta hamnar man ute i Windows skrivbordsmiljö och just Windows tangenten är en knapp som jag noga aktar mig för. M.a.o. en totalt värdelös app för mig, även om jag testat dess förmågor och blivit imponerad, men inget för mig. Mvh
 13. Flyfisherman

  Kommer 5G att göra fibernätet onödigt?

  Som svar på din fråga seniorsurfarn: Kommer 5G att göra fibernätet onödigt? Absolut icke under överskådlig framtid! Ett annat problem med övergång från 3G, 4G och 5G är frekvensbanden. Det gamla NMT nätet använde 450MHz bandet och signalerna räckte otroligt långt - fast dessa var analoga, liksom en komradio-typ. Sedan kom GSM eller sändningar i 1GHzbandet (digitalt) och genast inte bara försämrades räckvidden, utan den kapades till c:a 1/3. M.a.o. så behövdes i snabb takt flera mobilmaster byggas över hela landet. Med 3G 2,1 GHz bandet så måste man inte prata, allt sker i 2G, men med moderna telefoner och krav på mer överföringshastigheter så byggdes 3G-nätet ut och dessa använder i princip samma sändare som förut, med vissa undantag där det byggts nya. 4G är en förlängning av 3G och sänder på 2,6 GHz bandet 5G (600 MHz till 6 GHz) använder också samtidigt millimeter våg (mmWave) banden (24–86 GHz). Det är egentligen så extremt att man häpnar, men betyder också att väldigt få kommer att kunna dra nytta av dess fulla kapacitet. 2018-09-28 Ericsson and Qualcomm add 28 GHz to menu of bands ready for 5G early movers M.a.o. ju högre frekvens - ju kortare räckvidd. Jmfr. Radio Luxemburg på mellanvåg amplitud modulerad (AM) runt 1440MHz bandet, en 208m våglängd som nådde i princip runt hela Europa som man kunde lyssna på med kristall-mottagare (ja jag har byggt en sådan utan batteri när jag var liten). Radio Luxemburg som startades runt -40-talet lades sedermera ned i början på 90-talet har jag för mig. Och före var det endast sändningar på långvåg (LV) i Khz bandet. En sådan långvåg utsänd med en tillräckligt stark sändare och om dom atmosfäriska förhållandena var dom rätta: kunde gå hela vägen jorden runt! Ja, det är fakta. radiovågen i sig är så pass långvågig att den studsar mellan atmosfärslagren och jordytan och därför kan en långvåg (låg frekvens) nå runt. Jmfr. valar som kan kommunicera med varandra över nästan halva jorden via infraljud (vatten är en extrem bärare av ljud). Moderna radiosändare idag för radion tex. 88-104Mhz ligger i FM -bandet (Frekvens modulerad).
 14. Flyfisherman

  Kommer 5G att göra fibernätet onödigt?

  Ok: Jag har läst den artikeln och du citerar brutna stycken av? Ditt citat ur NT:s artikel: fråga #5 När det i själva verket står så här i samma artikel: https://www.nyteknik.se/digitalisering/ska-jag-kopa-fiber-eller-vanta-pa-5g-6539620 På fråga # 4 svarar alla tre unisont:
 15. Hej, det står redan 30-dagar i https://eforum.idg.se/discover/52/# Men prova att ställa in exakt så i 'Mina Bevakningar' såsom jag visar? Spelar ingen som helst roll om jag ändar alla alternativen från och till: Ps. 30 dagar är inget självvalt utan det kom upp nu när jag kontrollerade på begäran: alltså jag har satt detta till "När som helst" och får olika visningar om hur detta är satt från gång till gång? Ett exempel: jag har ett antal olästa inlägg i listan och när jag kollade så står det 30-dagar, men när jag sedermera läst alla olästa inlägg och laddar om 'Mina Bevakningar' så har värdet ändrats till det jag från början satt. Alltså: "När som helst" och vilket det skall vara. Men även provat med 29-dagars gräns - och denna går inte ens att ändra! Finns ingen Ok knapp eller annat som skall bekräfta ändringen.
×