Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Flyfisherman

Moderator
 • Antal inlägg

  11 738
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  268

Flyfisherman vann dagen: 20 december 2019

Flyfisherman hade det mest gillade innehållet!

Om Flyfisherman

 • Medlemstitel
  Fritidsfiskare

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Östersund
 • Intressen
  Flugfiske och vanligt fiske
  MC
  Formel 1
  Foto/Video
  Elektronik
  Teknik
  Datorer

Senaste profilbesöken

95 108 profilvisningar
 1. Detta scenario kan i vissa fall uppstå med vissa BIOS-firmware. Och tyvärr kan det hända att man måste backa tillbaks - och det i sin tur är inte helt lätt. Så mitt förslag är att du helt enkelt tar luft och avviker från tidigare. Ps.Problemet med detta är att det kan ställa till det i själva BIOS :en, som i sin tur gör att datorn via dess BIOS inte kan läsa instruktioner från.
 2. Det du nu är gjort stör inte dina andra installationer. Överlag om du dessutom vill köra Linux tex. någon av Linux distributionerna rex. Ubuntu så kommer detta vid installation automatiskt att känna känna igen allting - såvida det finns plats på disken,.
 3. Jag kan tycka - att det blir lite mer skrämmande att man skrämmer upp folk, kanske helt i onödan. Visst det är ofta otäckt med dessa sk. attacker och vad skall man göra? Mvh, 😗
 4. Ja det är det. Du kan börja med att kolla in denna sida om hur det fungerar: Rare Format Specialists - 3D stereo slide scanning services I övrigt är ju detta en tjänst dom tar betalt för (c:a 2 $/slide och ligger i USA). Men det finns kanske nåt liknande i Sverige, om inte annat så finns ju bevisligen utrustning för detta.
 5. Det låter som hårddisk-lampan alltså en blå led-lampa. Ofta finns en symbol av en liten cylinder eller tex. det kan med små bokstäver stå HDD bredvid led lampan. Den blinkar eller lyser så fort det sker läsning eller skrivning mot hårddisk/SSD och är helt normalt. Hur ofta den blinkar eller om det är ihållande ett längre tag, beror helt på hur mycket data som för stunden läses eller skrivs mot disk/arna. Mvh
 6. Windows växlings fil behövs om man vill att systemet skall kunna skapa en sk. "crash dump" vid problem där Windows kraschar och om man i efterhand vill komma åt information i dump-filen för felsökning. Dessutom är det alltid bra att en växlingsfil finns om man skulle råka på köra ett eller flera stora program och primärminnet (ram) inte räcker till och istället för att ett program då skulle krascha så växlas viss data från primärminnet till växlingsfilen på disk. Dessutom rekommenderar Microsoft att man inte stänger av växlingsfilen och det finns absolut ingen prestandavinst med att ha den avstängd. Mvh
 7. Hej och välkommen till Eforum. "no video input" betyder i klartext att det inte finns någon video-signal. Dedt kan ha att göra med grafikkabeln som ligger sidan.' Prova att stoppa in detta, så kanske det fungerar.
 8. Nedan hittar du svenskspråkig bruksanvisning till dom vanligaste Samsungs smartwatch. https://bruksanvisningpåsvenska.se/smartwatch/samsung/
 9. Ok. Men hos Bahnhof ingår detta, jag betalar inget extra för vpn. 179:/månad och allt ingår. Fiber med 100/100 Alltså det du beskriver känner jag alls icke i gen.
 10. Javisst det är trist att det ibland är på det sättet, men att behöva använda Tor är långtifrån nödvändigt här i Sverige påstår jag. Finns absolut ingen anledning och ej heller något som stöds i detta som inte tex. Firefox redan klarar av. Gör man sig påmind på sociala medier liksom facebook så är man redan från början "rökt" och inte något som en krypterad webbläsare kan åtgärda. Och vem i privata miljöer har kunskapen och verktygen att spåra en person här i Sverige när det räcker långt att skaffa en VPN-tunnel som dessutom är helt gratis hos dom flesta nätopratörer tex. Bahnhof? Fförvisso slöar även detta ned trafiken en aning, men detta har jag testat hos Bahnhof och hastigheten blev inte så markant att det märktes och gjorde någon egentlig skillnad på min fiber uppkoppling av 100/100 mb/s.
 11. Haha, ja du har en poäng där, men jämförelsen haltar. Jag kan tycka att dra paralleller mellan krypterad nättrafrik och att ha gardinerna nere är liksom två vitt skilda saker. Men visst kan jag se en del som om.... Med gardinerna är det något som gemene man har möjlighet att göra för att ha ett privatliv och därmed respekterar övriga detta också, medan krypterad trafik i avancerade webbläsare är något som uppsåtligen sker av personer med något att dölja och inte utav något av oss vanliga dödliga. Eftersom att använda sig utav tex Tor med avancerad kryptering, så blir därmed också trafiken hämmad - det går helt enkelt långsammare. Då har man ett uppsåt med detta och kan ta att trafiken blir långsam. Om man nu har så känslig information så att denna inte får ses inom tidsramen, ja då har man sannolikt något att dölja. Inom den tidsram som sker från anti-kryptering via superdatorer etc. brukar man räkna med olika nivåer av kryptering: tex. hur länge ett krypterat meddelande är giltigt innan informationen kan anses ogiltig.etc. Inom försvaret har man benämningar på detta i olika nivåer där ibland viss kryptering av information endast är giltig i några timmar.
 12. Tor -nätet är inte en säker anslutning, om än har en väldigt hög säkerhetsnivå. Överhuvudtaget existerar idag absolut inga säkra överföringskanaler eller anslutningar. En kryptering handlar bara om förmågan att kunna bryta koden. Vi har idag inte kunskapen att använda oss utav kvant-teknik. https://techworld.idg.se/2.2524/1.458775/sa-stark-ar-tor/sida/3/ger-krypterad-vpn
 13. Ok. Men om man kör via Tor och krypterat nätverk vad är egentligen vitsen i slutänden - enär det finns absolut ingen krypterad trafik som är säker? Tor- javisst krypterad, men säker - nej. Det har ju svenska försvaret via Foa bevisat. Om man som privatperson måste köra krypterat, ja då har man sannolikt något att dölja också!
 14. Nja, där råder delade meningar och framförallt när det kommer till säkerhet. Bara för att Snowden gett namn åt ett högst obskyrt O/S så betyder det inte att det är säkert. Tvärtom, det är nog så att man måste vara på sin extra vakt för att ens fundera på att installera ett sådant. Du kan ju redan idag ha en dator på USB-sticka via Linux ArchBang, eller Tiny Core Linux Och jag tror (utan att ha belägg) att båda dessa minimalistiska Linux-distributionerna är säkrare t.o.m.
 15. Fint och jag gillar artikeln. Ps. missat genitiv-s men vad betyder -s?
×
×
 • Skapa nytt...