Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MrTobias

Medlem
 • Antal inlägg

  10
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Fick detta svar från Media Markt idag: När det gäller produkter som är trasiga vid köp så har vissa tillverkare avtalat en "DOA" som det kan kallas. DOA innebär att man får byta ut produkten om den är fel direkt vid köptillfället eller inom ett visst antal dagar. Alla tillverkare har dessvärre inte avtalat fram DOA och då behöver produkten istället skickas in till en verkstad för att dom ska kunna åtgärda felet. Tanken med att en produkt åker in och åtgärdas på en verkstad är att produkten ska fungera precis lika bra som en produkt som aldrig har haft det felet innan. Dessvärre är det inte vi som sätter villkoren och reglerna kring tillverkarens produkter utan alla villkoren tas fram från tillverkaren och vi rättar oss utefter dom. Vi beklagar att du känner dig felbehandlad, det är självklart inte tänkt att våra kunder ska få den upplevelsen av oss. Vi kommer att framföra detta till varuhuset så att dom får feedbacken angående eran upplevelse från varuhuset. Men för att sammanfatta det hela kort så är det tillverkaren som har villkoren som säger att produkten behöver skickas in till en verkstad och vi behöver rätta oss efter det som återförsäljare. Jag hoppas att detta gav dig en viss förstålse till hur vi som återförsäljare behöver agera gentemot tillverkaren och att det besvarar dina frågor. Din feedback kommer även att komma fram till varuhuset. Jag tycker Media Markt ska ta på sig ansvaret för produkter de säljer som går sönder inom en månad. De verkar ju avsäga sig ansvaret totalt. Tycker inte det skulle vara något problem för en stor kjedja som Media Markt att ta tillbaka datorn och låta mig byta till en ny. Dålig kundpolicy! En nyköpt dator som skickas in på lagning inom 30 dagar är inte längre en ny dator. Då kunde jag lika gärna ha köpt en bättre begagnad betydligt billigare. Men jag ville ha en fabriksny. Tyvärr blev så inte fallet trots att jag köpte en ny på Media Markt! Känner mig lurad!
 2. Jag lämnade in datorn på Media Markt i fredags (10:e) och trodde att jag skulle få plocka ut en ny utan problem då det är öppet köp i 30 dagar. När jag köpte den och när jag lämnade in den så stod det så här på deras hemsida: Öppet Köp För att du alltid ska känna dig trygg i att handla hos oss på Media Markt erbjuder vi 30 dagars öppet köp. Det betyder att du kan ta hem produkten och "klämma och känna" i 30 dagar, skulle du känna att köpet inte är rätt lämnar du tillbaka produkten eller byter till en modell som passar dina behov bättre. Vårt krav är att produkten är i nyskick, vilket betyder att inga skador får finnas på produkten såsom repor eller liknande. Förpackningen ska vara öppnad med försiktighet och alla tillbehör ska finnas med. Men nu har de ändrat vilkoren till följand: Öppet köp Vi erbjuder dig som kund öppet köp i 30 dagar på de flesta produkter i vårt sortiment. Vid retur ska kvitto och originalemballage finnas med. Produkten ska återlämnas oanvänd och komplett i sin orginalförpackning. Jag har varit otroligt rädd om datorn. Jag hade bara dammat av den då och då med en dammvippa av finaste strutsfjädrar. Torkade aldrig av den då jag inte hade speciella putsdukar. Den har hela tiden stått på vardagsrumsbordet och inga märken fans på den. Jag hade packat ner den precis så som den vara när jag packade upp den. Han i "servicedisken" var dock allt annat än försiktig. Slängde upp allt på disken vred och vände på datorn och började gnida på skärmen med nån gammal trasa som en frenetisk! Inte ens jag hade gjort så! Jag frågade vad han höll på med, att det var strömförsörjningen som lagt av, inte att det var nått fel på skärmen. Då sa han att det fanns en liten repa på skalet och att den därför inte räknades som nyskick. Skitsnack! Isf var det pga hans oaktsamet! Datorn skickades iväg till reparation. Hur som helst så la strömsystemet i datorn av inom 30 dagar! Ska man då som köpare inte ha rätt att plocka ut en ny dator?! Jag var otrolig nöjd med datorn så länge den fungerade. Jag vill naturligtvis ha en ny. Inte ha tillbaka en nyköpt dator som varit inne på reparation! Då är den ju inte fabriksny längre! Den kostade trots allt 6000kr. Otroligt mycket pengar för mig! När jag gick därifrån var jag så besviken och upprörd att jag skakade!
 3. Är det någon i detta forum som har haft samma problem och som fått sin dator fixad efter inlämnande till Asus eller annat serviceställe? Jag köpte min på MediaMarkt men tror inte de har nån vidare datorservice där.
 4. Min nyköpta Asus X53SD startar inte upp! Datorn är knappt en månad gammal. Jag kollade på två filmer och då gick den på batteridrift. När jag kollat färdigt så stod det att det var 8% kvar på batteriet. Ca 24minuter. Jag stängde då av och satte i laddaren. Ca 10 timmar senare när jag skulle startade den så lös indikatorlamporna för ström och batteri men den startade aldrig upp och Asus-loggan som ska visas på en gång syntes inte, så jag stängde av på strömbrytaren efter en stund. Nu lyser inga lampor och ingenting händer när jag trycker på strömbrytaren. Den är totalt död. ------------------------------------------------------------------------------------------ Efter många timmars krånglande och läsande på internet har jag kommit fram till följande: Kopplar jag bort strömadaptern och batteriet och håller in strömbrytaren på datorn i 2 minuter och sedan sätter i batteriet och strömadaptern så lyser indikatorlamporna för ström och batteri grönt igen men den startar inte upp. Gör jag om samma sak men inte sätter i batteriet utan bara kör med strömadaptern så startar den! Sätter jag i batteriet och har strömadaptern ansluten så lyser indikatorlamporna för batteri och ström men den startar inte. Om jag trycker på strömbrytaren samtidigt som jag tapprar på "Del" tangenten så startar den (Detta var igår) ------------------------------------------------------------------------------------------ I dag får jag den inte alls att starta. Inte på något sätt! Trots att jag plockat ur batteriet och strömadaptern. Och hållt in strömbrytaren i 2 minuter. Både med och utan batteriet isatt. Samt att bara ha strömadaptern i utan batteriet. Har även låtit den stå utan batteri och ström i 3 timmar. Ingeting fungerar! Inga lampor lyser! Varför blir det så här??? Vad har hänt? Vad ska jag göra? Enligt vad jag har läst på internet så är det otroligt många som har samma problem som mig med nyköpta datorer som uppför sig exakt som min. Detta är totalt oacceptabelt för en helt ny dator!
 5. Varför ska routern anslutas till ett internetuttag??? Jag vill ju bara ansluta en trådlös skrivare till min laptop. Det har väll inget med bredband att göra. Dessutom har jag inget "riktigt" bredband. Jag har mobilt bredband via 3.
 6. Jag menar skrivaren är ju trådlös och ska stå inne i en garderrob. Laptopen ska jag kunna ha vart som helst i lägenheten. Men routern då? Den ska väll kommunicera med datorn och skrivaren trådlöst så den behöver väll inte vara ansluten via kabel till datorn? Så routern kan man ha stående i vilket rum som helst eller? Fattar inte riktigt så jag vore hemskt taksam om någon ville förklara det här för mig
 7. Duger det med en sådan här router för att koppla samman skrivaren med datorn? Och kan routern ställas vartsom heslt i lägenheten. Den ska alltså inte kopplas till datorn via sladd? Och är det enkelt att koppla? Sweex 150N router 802.11n / 150Mbps / Wireless N Sweex LW150. Trådlös 150 Mbps router. Med funktioner som: NAT-brandvägg, UPnP, DDNS m.m. Konfigureras via webbinterface. WPS (Wi-Fi Protected Setup) gör det enkelt att konfiguera och sätta upp ett säkert nätverk. Stöd för WEP, WPA och WPA2. Bakåtkompatibel med tidigare standarder, 802.11b/g.
 8. Men då blir det ju inte så trådlöst ändå eller? Ska routern kopplas ihop via sladd med datorn då eller är den fristående?
 9. Jag har läst den. Måste man ha en router också för att koppla ihop skrivaren med datorn?! Jag trodde det räckte med den inbyggda (sändaren) som finns i datorn. Man kan tydligen ansluta skrivaren i Ad-hoc läge om man saknar en router. Eller??? Har jag helt fel? Det står så i instruktionsboken. Vad innebär detta läge? Behöver man inte ha en router isf?
 10. Hur installerar jag min trådlösa skrivare (trådlöst) till min bärbara dator? Jag fattar ingenting av bruksanvisningen som följde med skrivaren. Datorn är en Amilo Li 1818 som har inbyggt nätverkskort (eller vad det kallas) och skrivaren är en Brother DCP-375CW. Jag har inga tidigare erfarenheter om hur man skapar en sådan koppling. Operativsystemet är Windows Vista Home. Behöver instruktioner om hur man gör steg för steg. Snälla hjälp mig
×
×
 • Skapa nytt...