Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

rolfr

Medlem
 • Antal inlägg

  141
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

rolfr vann dagen: 4 juli 2016

rolfr hade det mest gillade innehållet!

Om rolfr

 • Medlemstitel
  Aktiv
 1. Ser nu att jag hade det. Läste slarvigt och såg inte det eftersom det stod Stöd för.... Tyvärr var alla redan ibockade så det hjälpte inte här. Kan det finans någon annan anledning till att min dator2 inte kan se NASen, men väl dator1 och kan komma ut på internet? Dator1 kan se både NAS och Dator2 och internet.
 2. Jag har EXAKT samma problem med en Synology DS212j NAS. Men vid Aktivera/avaktivera Windowsfunktioner hittar jag inte SMB1.0. Har Win10. Kan det heta något annat i mitt system?
 3. Tack för tipset, körde en konvertering hos online-convert.com. Det blev inte bra med texten, så liten och kladdig som den blev. Körde plan B istället och kapade bort texten och behöll bildbiten.
 4. Men pdf filen verkar ju vara knivskarp vid förstoring och hyfsad vid förminskning. Men jag håller med, det är smått och beror på att jag vill ha in loggan i ett färgat band överst. En tanke kunde ju vara att fimpa texten och bara behålla figuren. Så jag undrar ändå om det inte i alla fall går att få till bara den delen ur pdf filen, som ser så skarp ut. Hur kan man göra det utan att tappa skärpan?
 5. Jag har en stiliserad logga med text och en symbol som jag vill förminska. Storleken är 144x211 pixlar som jag behöver få ner till 48x70. Det går att minska den i en gammal version av PS som jag har. Det är CS3. Men även om jag använder Bicubic som skall vara bäst för förminskningar så blir loggan oläsbar och grötig. Har den både som jpg fil och pdf. I visningsprogrammet ACDC går det ganska hyfsat att förminska på skärmen utan att kleta ihop alltför mycket. Om jag tex förstorar upp pdf bilden väldigt mycket, över 1000%, så är den fortfarande kristallklar i linjerna. Som om det vore en vektoriserad bild. Hur skall jag kunna minska ner den 33%?
 6. Har nu testat med Anteckningar bredvid. Cursorn stannade i programmet jag var inne i och jag kunde med fingret (har pekskärm, cursorn funkade ju inte) och skrev text. Nu funkade cursorn igen, även i programmet den hade stannat i. Ungefär som jag skrev i första stycket. Laddade hem FRST64 och körde det. Fick ut FRST och Addition textfilerna. Det var många Whitelists, men också lite Errors i Addition filen. På ett par ställen stod att man kunde använda sxstrace.exe för att diagnosticera ytterligare. Hittade den i Windows32 mappen och testade. Kom inte ut något resultat utan bara ett liten fönster som snabbt viftade förbi.
 7. Har märkt lite underligheter på sista tiden. Ibland stannar musen och cursorn finns inte längre. Ibland kommer den tillbaka efter en del viftande. Om jag byter till annat program så funkar den igen, även det fönster där den stannade. Trodde klart att det var dags att byta batteri. Men det hjälpte inte. Likadant efter batteribyte. Några program gick inte att starta. Först var det bara FoxitReader. Efter uppdatering verkade det som om det blev normalt igen. Sedan krånglade Sonos programmet, men det hjälpte inte att uppdatera. Så jag jag får starta musiken via telefonen bara. Det går ju, men är lite irriterande. Nu har även mitt mailprogram råkat ut för samma sak. För alla dessa nämnda program yttrade det sig som så, att när jag ville köra igång dem så kom programikonen fram i aktivitetsfältet längst ner på skärmen som vanligt. Men programmet öppnade inte. Håller jag musen över ikonen får jag en miniatyrbild av det som skulle visas om det hade öppnats. Men jag kan inte få igång det. Jag har installerat AVG Antivirus, skannat igenom och låtit det åtgärda förslagen som kom upp Letade om jag skulle kunna återställa till en tidigare punkt, men det verkar ha försvunnit. Ser ut som om man bara kan återställa Windows med eller utan egna filer. Katastrof ju! När det gäller mailen tycker jag det är extra bekymmersamt. Visserligen kör jag med den gamla trotjänaren Windows Live Mail och det kanske jag borde byta till något annat. Men alla mail är ju låsta. Jag kan ju inte ens kopiera dem för att lägga det jag vill behålla i något annat program. Jag vågar heller inte installera om det gamla för då tappar jag allt lagrat.Också katastrof! Någon som kan tipsa om mer hur jag möjligen kan åtgärda detta?
 8. Nej du har så klart rätt. Ren är den inte, men det var ett alternativ som jag hoppade på av bekvämlighetsskäl. Nu blev det inte så bekvämt ändå....
 9. Så har jag då till slut fått till en ren installation av Win 10 med ver 1607. Det blev 5:e försöket som lyckades. Kanske kan det hjälpa någon annan i liknande situation om jag berättar vad skillnaden var. Den här gången valde jag alternativet att bara spara personliga filer och inte behålla program och appar. Programmen behöll jag innan. Dessutom tog jag också bort en liten USB sändare för trådlös mus. Det är möjligt att det bara hade räckt med det ena eller det andra av dessa alternativ. Men nu blev det rätt i alla fall. Får ominstallera de program jag vill ha på denna dator. Tack alla ni som skrivit och engagerat er!
 10. Lite lustigt. Testade med just Edge och då fungerade svarsrutan som du ser. Men inte med IE...
 11. Sorry, använder inte Edge utan gamla vanliga IE ver 11
 12. Tack, jag skall kolla dessa tips med uppdateringen. Men... jag tryckte här på svara-knappen under ditt meddelande, men jag får bara upp en tom ruta med möjlighet till olika fonter, formatteringar, smileys osv att skriva i. Vill minnas att jag gjort det för länge sedan och då startade den rutan med lite html-kod och hakparenteser. Men inte nu.
 13. @Cecilia du skrev tipset att jag skulle göra en ren installation och få med uppdateringen 1607 på direkten. Jag gjorde igår mitt 4:e försök att uppdatera så istället för via Update. Jag fick tipset på PCförAlla som hänvisade till microsoft.com/sv-se/software-download/windows10. Där sades att man skulle ladda ner ett verktyg vilket jag gjorde. När det blev som tidigare gånger att den inte blev klar efter en hel natt, avbröt jag med långtryck på strömknappen. Startade om och fick beskedet "försöker" återställa. Hängde sig vid start efter ett tag och jag långtryckte igen. Svaret kom att den "återställer" till tidigare version. Och så satt jag med ver 1511 igen. Skall väl vara glad för det och att det inte gick värre. Är nu lite rädd att jag kommer att bara kunna ha denna gamla version och inte kan uppdatera mer över huvud taget. Vet du eller någon annan om det finns ett sätt att göra en "ren" installation som innehåller all de senaste uppdateringarna? Lite off-topic: har sett att ni som är mer vara att skriva här ibland gör det med en kopia av det förra inlägget och då med lite grå färg. Hur gör ni det?
 14. Jag har nu försökt att uppdatera 3 ggr till ver 1607. Det gick åt 3 nätter med rullande, väntande prickar i en ring. Såg rådet ovan till Been att stänga av antivirusprogram. Innan jag gjorde mitt tredje försök, avinstallerade jag först AVG. Men det blev samma dåliga resultat som innan. Jag har inte kunnat påverka 32- eller 64 bit version så att det skulle kunna bli fel, då Win Update själv föreslog vad jag skulle uppdatera. För mig låter det som om MS inte själva har riktigt koll på detta. Klart, så kan ju alla säga... Men i mitt fall gjorde jag en "ren" installation efter Cecilias tips för ett bra tag sedan. Då var det stört omöjligt att uppdatera från 7 till 10. Uppdateringen sade då, som i likhet till Been att datorn inte var kompatibel, fastän den var det. Det (o)lustiga är ändå att just denna dator har jag inte använt sedan uppdateringen. Har hela tiden kört med en annan med större skärm. Startade den bara för att köra parallellt med den vanliga. Då kom Update in i bilden automatiskt och jag svarade ja. Så jag misstänker starkt att om jag skulle göra en ny "ren" installation igen, så skulle jag troligen få samma resultat igen, när Win vill uppdatera till 1607.
 15. @Been: Hur gick det sedan? Jag har samma problem och håller just nu på med uppdateringen för andra gången. Verkar ha stoppat med prickarna som snurrar runt. Stått så i två timmar nu. Förra gången var det precis som du råkade ut för. Hela natten - inget hände.
×
×
 • Skapa nytt...