Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Vedex

Medlem
 • Antal inlägg

  832
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  16

Allt postat av Vedex

 1. Du skulle behöva en sådan här, mycket snabbare och fungerar utan/med dator. Bara ett exempel nedan, finns många modeller, även i Sverige. Du behöver läsa om vad dina behov är och operativsystem som används + anslutningar av dina diskar/annat. https://www.amazon.de/Inateck-Dualschacht-Festplatten-Dockingstation-Offline-Klonfunktion-Unterstützt-Schwarz/dp/B06XYJSR8B/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1521035001&sr=8-1&keywords=hdd+clone+station
 2. Säkring Class C

  Står ju lite om detta över tabellen. Time-delay: A fuse in which the burnout action depends on the time it takes for the overcurrent heat to build up in the fuse and melt the fuse element. Kan tänka mig att detta gäller oavsett Träge eller Flink som det kommer ifrån tyskan? Att säkringen ska gå sönder under en viss tid/ström enligt specen i tabellen? Jämför med en kyl/frys kompressor som drar mer än 10A vid start innan den går ner på normal förbrukning på ca 2-300W för att en 10A trög porslinssäkring ska hålla vid uppstarten, oftast markerad med en snigel på porslinskroppen. Skulle man använda en snabb säkring så kanske den skulle gå sönder efter ett visst antal starter, och det vill man inte ha med kyl/frys skåp.
 3. Säkring Class C

  Inte mycket till svar här? https://www.civicsolar.com/support/installer/articles/fuse-classes-how-choose-correctly
 4. Går i perioder eftersom man nästan är allätare.
 5. Har alltid fått visa pass under åren sen 70talet oavsett resa/land, även visum där det behövs. Tänk på att passets giltighet inte får gå ut under resan/tiden, minst 6 månader kvar tills det går ut, annars kan det bli problem. Hur det är med nationella id-kortet har jag ingen koll på?
 6. Exe-filer som inte går att starta

  Har du något antivirusprogram som spökar och inte gillar filen? Annars prova att stänga av det om du är säker på filen. Jag har avast som brukar stänga av okända filer ibland innan de skickats för analys av programmet och går ej att starta innan de godkänts. Stänger jag av avast så går det bra att köra dessa tills nästa gång de körs.
 7. Exe-filer som inte går att starta

  Vad har du för version av 10:an ? 32 eller 64 bit? Filen är för 32bit. Finns ju en 64 också om detta är det som krånglar? LGS_8.96.88_x64_Logitech.exe http://support.logitech.com/en_ca/product/mx518-optical-gaming-mouse/downloads
 8. Möjligtvis att denna passar dig? Finns mer liknande saker på Conrad. https://www.conrad.se/Eluttag-Montering-BAAS-Zig-Dose-Federdeckel-ZA22-12-24-V%2fDC-6,3-mm-flatkontakt.htm?websale8=conrad-swe&pi=1289381&ci=SHOP_AREA_17289_0310060
 9. Exe-filer som inte går att starta

  Klicka på filen och kolla i egenskaper(högerklick) så filen inte är blockerad av windows. Vid sista uppdateringen av Vista dök detta fenomen upp för mig med vissa .exe filer.
 10. Spray Mail

  Jo, dom lever ibland, men just nu är det 504 gateway timout för mig. kl 20:40 Har haft dom sen 90talet och deras hemsida går upp och ned då och då. Jag vet om detta problem och brukar vänta på att det blir bättre. Har inte kontaktat dom på över 20 år så inget vetskap om de svarar alls? Deras sida gillar inte annons-blockerare och tunga ned/uppladdningar oftast, men brukar gå bättre på natten när trafiken minskar, i alla fall för mig? Så det är bara att ha tålamod förmodar jag.
 11. Windows "NOT"!!

  Win 10 har uppdateringarna fungerat bra kontra win 7 som kan ta lång tid? Installerat många Win 10 datorer och de har uppdaterats mycket bättre än Win 7. --------------------------------------------- Ang. VHS. Smart marknadsföring? Det var porrindustrin som tog över formatet. Betamax som jag hade en gång spelade in text TV:n så man kunde se den dagar efteråt på bandet, vilket inte VHS:en klarade av. Och att Betamax hade kortare speltid på banden som de ökade senare(>3tim), men för sent, och kassett-skatten som var 25öre/min då. Dom tog bort skatten senare och sålde fler band på ett kvartal än 3 år har jag för mig? Skolorna hade U-matic(sony) i många år genom en central som kunde visas upp i skolsalarna men var av större format då, liknade betamax kassetter. Många studios körde detta med U-matic /digicam/betacam m.m med bl.a. SVT. Betamax ypperlig bild, bättre än super VHS som kom senare, och även lika Video 2000 Philips. Synd att Video 2000 kom för sent där man kunde vända på bandet för dubbel in/av-spelningslängd. Var med då de första videoinspelningarna(VCR) visades för hemmabruk i Älvsjö-mässan på 70 talet, var en katastrof i bildkvalitet enligt mig, då av Philips och på då en tjock-TV av mindre format. Stora blödningar i bilden och skärpan kass, blev ingen försäljnings-hit då tror jag? En kassett öppnar man med skruvarna och vänder den nedåt annars flyger grejer omkring och svårt att få ihop igen, bandfönstret uppåt alltså om man vill fixa bandsallad/avbrott i kassetten. Nu var historielektionen slut för de som är vakna och inte på lokal.
 12. Inget ljud från datorn

  Ljudet fungerar i Tv:n från datorn till Tv:n, men ej när datorn är inte ansluten till Tv:n? Alltså inget ljud ur datorn när den inte är ansluten till Tv:n, alltså utan kabel eller annat? Är det korrekt? Har du kollat nere i högra hörnet på skärmen att högtalaren inte är avstängd, 0 %?
 13. Fredagens Musikbidrag

  >20år går fort...
 14. Muspekare som fastnar på skärmen.

  Förmodligen dålig hårddisk? Filer kan vara corrupta när de läses in och då kan det bli fel med mus/annat? Kör datorn i felsäkert läge och ladda ner allt viktigt du vill ha kvar bilder/dokument m.m. på ett USB minne/hårddisk om det går utan att datorn hänger sig och om det går att komma åt USB i fels.läge.. Sen om detta fungerar kan du köra en surface-test med Minitool eller ett program du kanske använder för att testa detta med. Inte säkert att det går att installera programmet om hårddisken är dålig, men spara allt först. Har du tur så är det något annat som spökar att gå vidare på. Annars får man testa disken i en annan dator för detta. https://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html
 15. Internetradio

  Nu har jag ingen mac eller Marantz. Hur är det med Marantz-appen, kan du inte styra dina val den vägen? Verkar finnas en app för Andriod om man nu har en sådan telefon och inte iPhone? Inte säker om P2-P4 fungerar med utländska appar om det inte kommer från Sverige(streamingen alltså). Har du en bra antenn till din Marantz så bör du få bra ljud ur den, streamingen kan vara av låg kvalitet över nätet om man inte betalar extra för högre bits. Någon kanske har bättre förslag om detta?
 16. Att börja med. Har du mer än en minnessticka så prova med endast en i något av minnes-sloten, se manual för rätt slot, eller bara ta ur den och sätt tillbaka den. Fungerar den så byt till nästa och se om det går bra. Kan var glapp med i minnes-slotarna om de fungerar efter detta. Mekanisk hårddisk, om du hinner innan blåskärm eller i en annan dator kör en surface-test så det inte är något fel på läsytan på HDD:n Moderkort, inte så ofta dessa fel, utan då är det helt dött, men har varit med om att moderkort kan krångla. Tveksam om det är fel på nätagget eller för svagt?
 17. Mp3 går ju inte att jämföra med Flac eller PCM/WAV filer. Det formatet tillkom ju för att få ner filerna till ett mindre/hanterbart format av Fraunhofer på 80/90 talet., lika ZIp och andra liknande komprimeringsystem för textfiler m.m. Mp3 och 320 kpbs och 20kHz som de flesta inte hör över denna gräns är väl ok? Men det finns nyanser i skiktet mellan det hörbara och ohörbara som gör att det låter ovanligt bra beroende på ljudkällan också. Tyvärr så lider Mp3 fortfarande med pumpeffekter i vissa låtar som är svåra att göra något åt. La ner min skivsamling(tog ca 1 år) på 90 talet med Mp3 men då på 128 kpbs som då sträcker sig till omkring 15kHz som max, och många skivor var ju av dålig inspelningskvalitet redan då, basen verkar klara sig hyfsat kontra diskanten av någon anledning. Man bör ha en bra pickup/skivspelare också för att det ska låta bra. Och att använda PCM var ju inte ens tänka på då hårddiskarna inte var så stora och dyyyyra, 3,5gig HDD är inte mycket, och sen tiden på en 486:a för att få ner filen till mp3. Så det blev 128kpbs och ca. en tiondel av en låts storlek, Flac fanns ju inte. Det största problemet många gör är att spela in/rippa låtarna med för hög dynamik och då får man distorsion på köpet och är oräddbart efteråt, även om man sänker några dB på inspelningen/filen efter rippet. Sen att de flesta CD skivorna lider av Loudness war som man kan läsa om på nätet som förstör ljudet och gör att det låter fläskigt. http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/613255?programid=4112 Tillkom väl för att det skulle vara sådan skillnad mellan LP och CD för en lekman som inte är ljudfantast. Om man vill testa sin anläggning så är Yello en bra grupp och har en otroligt duktig mixerkille som kan hantera rattarna rätt, prova gärna att få ner dom i Flac. Tuben kan inte göra låtarna rättvisa på något sätt..........och musiken är väldigt varierande.
 18. Kan finnas någonstans i bios där du aktiverar(enablar) USB portar? USB Ports Allows you to individually disable/enable USB ports. https://support.hp.com/au-en/document/c02020540
 19. Någon variant av kardborreband kanske? En neodym-magnet från en skrotad hårddisk så kan du hänga upp vinterjackan på väggen vid rätt underlag(järn) Tejp som är belastad fungerar inte bra som ipelle sa, det släpper så småningom, och ramlar ner beroende på tyngd, underlag och tid. Jämnt som en kylskåpsyta fungerar hyfsat för tejp för almanacka och tyngre saker. Om man har ömtåligt underlag och tejp sitter(barn lekt) fast på detta så kan man ta bort detta genom att hänga en liten vikt i en klämma eller något som håller kvar vikten, kan ta några dagar men underlaget är oskadat oftast. Plant underlag, använd gummisnodd. Trilskande etiketter på dator/annat, använd hårfön om underlaget tillåter värme?
 20. Bilen plingar och stannar

  Var inte lätt att hitta? https://youtu.be/KOPLk_vfwnk https://www.justanswer.com/chevy/1w3z6-noticed-yellow-auto-icon-mechanic-wrench-dashboard.html Angående gaspedalen kan det vara oxid på en potentiometer, om det används en sådan eller kanske då kallas sensor istället? Är ju i så fall typ som en gammal radio som stått länge och då skrapar ljudet när man rör volymkontrollen och som då oxiderat på kolbanan. Kör bilen oftare och håll koll på om det blir sämre med ditt problem? Att byta ut, ja allt inom bil kostar ju en hel del oavsett vad det är enkelt eller svårt? Att byta ut en Xenonlampa/halvljus fram på min Subaru tar firman ca 1500:- för, 950:- för lampan + jobb, som hittat. Jag gör det själv, och en lampa kostar en hundring i Sverige eller från Ebay.
 21. Svart i rutan

  Rensat cachen? Uppdatera flash? https://kontakt.svt.se/guide/uppspelningsproblem?category=svt-play
 22. Har inga problem med att se andras nätverk? Om mitt nätverk är nere så får jag ju in info. om detta. Har 2 routrar + mobil om fibern ligger nere så kan var bra att välja mobil som hotspot. Hade många dussintals Comhem-verk runtom lokalen som handledare men visste ju vårat eget namn som bara jag kan logga in på och vissa deltagare. Bara för att du har mac-dator är ju inget unikt?
 23. Jag kan se grannars nätverk, och helt öppna skrivare men är bara intresserad av mitt, så ointressant vetande för mig? Listan visar både 2,4 och 5 Ghz nätverk så samma nätverk visas 2 ggr.
 24. Kan inte logga in på Widows Live Mail

  Jag /vi får nog leva med att det inte är 100 tyvärr? Jag har samma problem med vissa forum där det inte gillas av gmail eller hotmail, men går bra att logga in direkt utanför forumet. Lösen och annat är korrekt men går inte att logga in för mig och får som svar, att svara genom mobil men icke(någon loggade in på ditt konto, är det du)?. Har du tömt cachen?
 25. Har du stängt av secure boot, eller vad ditt bios visar? Och att boota från DVD:n eller USB som du kan välja även i bios, typ F9 på vissa datorer. Annars kommer du inte vidare, om det inte är fel på din hårddisk?
×