Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Vedex

Medlem
 • Antal inlägg

  917
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  16

Vedex vann dagen: 19 januari 2018

Vedex hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om Vedex

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1956-02-06

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Katrineholm
 • Intressen
  Allt inom teknik.

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Finns det garanti kvar på datorn? I så fall kör en rövare, du kan bara få ett nej av företaget som sålt den? Som Mikael skriver, hur kan det bli typ kortis genom detta förfarande?
 2. Vedex

  Hållbarhet bilbatteri

  Lite intressant läsning om batterier. https://www.alternativ.nu/index.php?topic=101900.0 Har syranivån gått under blyplattorna och batteriet laddas efter detta så är den del som är över ytan borta och kan ej räddas längre. Därför är underhållsfria batterier dåliga enligt mig, bättre med de som kan fyllas på med vatten, eller borra hål och gör ett själv. Ett helt urladdat batteri kan inte få tillbaka full egenskap längre, även ett nytt. Så vårda dina batterier och ha koll på dessa. Ladda ett batteri med max 10% av kapaciteten, gäller i stort sett allt inom batteriteknik. Snabbladdning är av ondo och skadar batterier. Funderar på hur snabbladdning av elbilar fungerar och hur länge batteriet fungerar kontra vanlig laddning/långsam? Kommer inte att skaffa mig en innan tekniken har använts några år för att se hur detta utvecklas.
 3. Vedex

  intel AC 7260

  Tveksam. Nätverkskortet är låst till bioset i datorn och ska vara ett exakt likdant om man byter ut det, egen erfarenhet. Ungefär som en bilmotor, bara för att det är en "motor" så kan man inte enkelt byta/flytta den till ett annat bilmärke. Köp en USB dongle istället som kan hantera 5GHz.
 4. Vedex

  Muspekaren är borta

  Prova. https://forums.tomsguide.com/threads/asus-ux303l-cursor-disappearing.390860/ https://forums.tomsguide.com/threads/the-cursor-has-disappeared-on-my-acer-windows-10-laptp.154254/
 5. Vedex

  LÖST Kopiera text från web-läsare

  Provat att markera texten baklänges? Alltså ditt sista inlägg drar du markeringen från Göran upp till Svar till Cecilia. Vissa sidor kan vara knepiga att kopiera från eller spärrade. Spara som PDF och kopiera därifrån brukar gå.
 6. Ja, det gäller att hitta var de satt också. https://www.nyteknik.se/sakerhet/slanger-du-smarta-glodlampor-de-innehaller-ditt-wifi-losenord-6946373
 7. Prova att stänga av 5GHz bandet i din Router om du kommer in i den? Jag har fått gjort det till min bärbara Asus som inte finns någon lösning om detta, tappar slumpmässigt kontakten när som helst utan anledning. Får starta WiFi manuellt ibland för att datorn inte kopplar upp sig alls vid uppstart då och då. Köpte en homeplug för att ev. lösa detta men inte någon skillnad. Men blev bättre sen jag stängde av 5GHz bandet i Routern. Du är inte ensam om detta problem om man söker på nätet.
 8. Vedex

  Fredagens Musikbidrag

  För bluesvännerna, tyvärr lite svajig ljudvolym. https://youtu.be/B42AdCL_5T8
 9. Vedex

  NMI HARDWARE FAILURE

  Jag skulle prova att ta ur minnet/na och sätta tillbaka dom som ett första försök, kan vara värmeproblem och då dålig kontakt? Har du inga garantier kvar och är bekväm med att skruva /hitta minnena så kan det vara värt att prova. Hardware betyder ju hårdvara och då tror jag inte att en ominstallation hjälper? Du kan ju prova med memtest först och sen testa hårddisken för dåliga sectorer om den är mekanisk. Finns trådar om detta om du söker i forumet.
 10. Vedex

  Dator byggarfel

  Jag skulle prova att köra utan grafikkortet och använda någon av de portar som finns på moderkortet för att utesluta fel på detta eller om nätagget inte orkar driva grafikkortet när det är på plats.
 11. Vedex

  Roliga timmen

  God Jul på er alla. Verkar ligga lågt men roliga ämnen. http://ingangsvarden.blogspot.com/2018/ Bra liknelser. https://twitter.com/stegetefter
 12. Vedex

  Samsung Galaxy Tab 3 GT-P5220

  Ja du, kan ju vara så att det är svårt att träffa rätt eller att det är svårt att hjälpa till, eller så kan det enkelt fungera ibland?
 13. Vedex

  Samsung Galaxy Tab 3 GT-P5220

  Långskott? Har du väl redan provat? Fick ett nytt simkort från tele2 med posten helt plötsligt för många år sen (tror jag det) var som dödade min mobiltelefon som var en samsung, den hamnade i ett bootmode som inte slutade efter bytet av simkort, svar av tele2 = goddag yxskaft så det var bara att skrota luren.
 14. Provat annan filmvisare/webbläsare?
 15. Vedex

  Hölje till lampa

  Nu går det ju inte att se storleken men kan detta vara nåt? https://www.belysningsmaterial.se/shop/product/ljusimitationshylsa-drop-vit-100-mm
×