Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Vedex

Medlem
 • Antal inlägg

  834
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  16

Vedex vann dagen: 19 januari

Vedex hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om Vedex

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1956-02-06

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Katrineholm
 • Intressen
  Allt inom teknik.
 1. VHS videograbber

  Ofta problem med de olika s.k. videograbbers med olika namn eller same shit, different name, om man kollar på nätet. Samma som denna nedan som jag kört för några år sen, följde med i något prenumerationspaket tror jag, finns liknande med annan logga har jag sett. Var en del trixande för att få Vista att ta den, men sen gick det bra. Finns på prisjakt. Man får se upp så dessa är kompatibla med det operativ man kör. Technaxx USB 2.0 Video Grabber Du har väl de sladdar som behövs till scarten? Finns adaptrar för att få ut/in ljud och bild med en knapp, eller enbart sladdar med scartkontakten hos kjell. https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/rca-video/rca-till-scart/dubbelriktad-scart-adapter-p39598
 2. Musen skrollar fel

  Prova att blåsa ur musen, kan vara skräp/damm som ger fel signaler till scroll-sensorn, som kan vara ett litet ekerhjul i plast som dammat igen på vissa ställen? Lika som sensorn blir dammig och läser av musmattan fel. Musmattor slits och ytan ger också fel signaler med tiden, går bra att lägga några tomma A4 papper och testa att musen fungerar bra. Du kanske måste plocka isär den för att komma åt?
 3. Du skulle behöva en sådan här, mycket snabbare och fungerar utan/med dator. Bara ett exempel nedan, finns många modeller, även i Sverige. Du behöver läsa om vad dina behov är och operativsystem som används + anslutningar av dina diskar/annat. https://www.amazon.de/Inateck-Dualschacht-Festplatten-Dockingstation-Offline-Klonfunktion-Unterstützt-Schwarz/dp/B06XYJSR8B/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1521035001&sr=8-1&keywords=hdd+clone+station
 4. Säkring Class C

  Står ju lite om detta över tabellen. Time-delay: A fuse in which the burnout action depends on the time it takes for the overcurrent heat to build up in the fuse and melt the fuse element. Kan tänka mig att detta gäller oavsett Träge eller Flink som det kommer ifrån tyskan? Att säkringen ska gå sönder under en viss tid/ström enligt specen i tabellen? Jämför med en kyl/frys kompressor som drar mer än 10A vid start innan den går ner på normal förbrukning på ca 2-300W för att en 10A trög porslinssäkring ska hålla vid uppstarten, oftast markerad med en snigel på porslinskroppen. Skulle man använda en snabb säkring så kanske den skulle gå sönder efter ett visst antal starter, och det vill man inte ha med kyl/frys skåp.
 5. Säkring Class C

  Inte mycket till svar här? https://www.civicsolar.com/support/installer/articles/fuse-classes-how-choose-correctly
 6. Går i perioder eftersom man nästan är allätare.
 7. Har alltid fått visa pass under åren sen 70talet oavsett resa/land, även visum där det behövs. Tänk på att passets giltighet inte får gå ut under resan/tiden, minst 6 månader kvar tills det går ut, annars kan det bli problem. Hur det är med nationella id-kortet har jag ingen koll på?
 8. Exe-filer som inte går att starta

  Har du något antivirusprogram som spökar och inte gillar filen? Annars prova att stänga av det om du är säker på filen. Jag har avast som brukar stänga av okända filer ibland innan de skickats för analys av programmet och går ej att starta innan de godkänts. Stänger jag av avast så går det bra att köra dessa tills nästa gång de körs.
 9. Exe-filer som inte går att starta

  Vad har du för version av 10:an ? 32 eller 64 bit? Filen är för 32bit. Finns ju en 64 också om detta är det som krånglar? LGS_8.96.88_x64_Logitech.exe http://support.logitech.com/en_ca/product/mx518-optical-gaming-mouse/downloads
 10. Möjligtvis att denna passar dig? Finns mer liknande saker på Conrad. https://www.conrad.se/Eluttag-Montering-BAAS-Zig-Dose-Federdeckel-ZA22-12-24-V%2fDC-6,3-mm-flatkontakt.htm?websale8=conrad-swe&pi=1289381&ci=SHOP_AREA_17289_0310060
 11. Exe-filer som inte går att starta

  Klicka på filen och kolla i egenskaper(högerklick) så filen inte är blockerad av windows. Vid sista uppdateringen av Vista dök detta fenomen upp för mig med vissa .exe filer.
 12. Spray Mail

  Jo, dom lever ibland, men just nu är det 504 gateway timout för mig. kl 20:40 Har haft dom sen 90talet och deras hemsida går upp och ned då och då. Jag vet om detta problem och brukar vänta på att det blir bättre. Har inte kontaktat dom på över 20 år så inget vetskap om de svarar alls? Deras sida gillar inte annons-blockerare och tunga ned/uppladdningar oftast, men brukar gå bättre på natten när trafiken minskar, i alla fall för mig? Så det är bara att ha tålamod förmodar jag.
 13. Windows "NOT"!!

  Win 10 har uppdateringarna fungerat bra kontra win 7 som kan ta lång tid? Installerat många Win 10 datorer och de har uppdaterats mycket bättre än Win 7. --------------------------------------------- Ang. VHS. Smart marknadsföring? Det var porrindustrin som tog över formatet. Betamax som jag hade en gång spelade in text TV:n så man kunde se den dagar efteråt på bandet, vilket inte VHS:en klarade av. Och att Betamax hade kortare speltid på banden som de ökade senare(>3tim), men för sent, och kassett-skatten som var 25öre/min då. Dom tog bort skatten senare och sålde fler band på ett kvartal än 3 år har jag för mig? Skolorna hade U-matic(sony) i många år genom en central som kunde visas upp i skolsalarna men var av större format då, liknade betamax kassetter. Många studios körde detta med U-matic /digicam/betacam m.m med bl.a. SVT. Betamax ypperlig bild, bättre än super VHS som kom senare, och även lika Video 2000 Philips. Synd att Video 2000 kom för sent där man kunde vända på bandet för dubbel in/av-spelningslängd. Var med då de första videoinspelningarna(VCR) visades för hemmabruk i Älvsjö-mässan på 70 talet, var en katastrof i bildkvalitet enligt mig, då av Philips och på då en tjock-TV av mindre format. Stora blödningar i bilden och skärpan kass, blev ingen försäljnings-hit då tror jag? En kassett öppnar man med skruvarna och vänder den nedåt annars flyger grejer omkring och svårt att få ihop igen, bandfönstret uppåt alltså om man vill fixa bandsallad/avbrott i kassetten. Nu var historielektionen slut för de som är vakna och inte på lokal.
 14. Inget ljud från datorn

  Ljudet fungerar i Tv:n från datorn till Tv:n, men ej när datorn är inte ansluten till Tv:n? Alltså inget ljud ur datorn när den inte är ansluten till Tv:n, alltså utan kabel eller annat? Är det korrekt? Har du kollat nere i högra hörnet på skärmen att högtalaren inte är avstängd, 0 %?
 15. Fredagens Musikbidrag

  >20år går fort...
×