Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

salutologen

Medlem
 • Antal inlägg

  58
 • Gick med

 • Senaste besök

Om salutologen

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Man
 1. Tack för ditt gedigna svar. Nu har ja provat programmet som fanns på din länk och det tycks fungera bra. Min tidigare program version verkar ha varit en demoversion som bara fungerade under en begränsad tid. Programmet fick jag tips om från "PC tidningen" och i din version verkar det räcka till för mina behov. Sedan ser jag att det finns en hel del finesser som jag får lära mig på sikt. Tyvärr verkar det inte finnas någon manual på svenska eller? Kanske "PC för alla" på sikt kan arbeta fram en förkortad och enklare variant. Programmet är ju bra och gratis. Ibland dyker det upp en varning under en inspelning som jag är osäker på hur jag ska hantera: Warning: The recording was too loud, with samples above 0dB (shown in red). It may be distorted when saved to file. To fix this, lower the recording level or use the Normalize effect to reduce the level after recording. Fast hur " lower the recording level".?
 2. Hej! Programmet Wave Pad lanseras som ett gratis program. Fast när jag försöker spara en inspelning till exv en mp3 fil dyker det upp en ruta med bla texten: "Please buy WavePad to save in the selected format, otherwise you may save your work as a projekt". Går det alltså inte att använda programmet utan att betala. Eller är det något annat jag har missat? Se också bilden medsända bild i bilagan.
 3. För några minuter sedan laddade jag upp ett problem med några frågor kring ett ostabilt skrivbord och aktivitetsfält sedan jag installerat Win 10. I bilagan försökte jag komplettera och illustrera problemet med en kort filmsnutt. Tyvärr blev jag nekad att använda filmsnutten. Varför??? I stället för filmsnutten möttes jag av texten: Fel Du har inte tillstånd att ladda upp denna sortens fil. MVH Bernt
 4. Ibland och utan att jag förstår varför blir mitt "Skrivbord" och "Aktivitetsfält" instabilt (se filmen i bilagan). Om jag väntar flera minuter blir det helt spontant åter stabilt utan att jag vet varför. Problemet kom i och med att jag installerade Win 10. Varför blir det plötsligt instabilt? Vad händer när det plötsligt åter blir stabilt? Hur kan man åtgärda problemet? MVH Bernt
 5. Tack Pelle! Fast vi kommer till olika resultat. Anledningen kan vara att vi pratar om olika bild mappar på Iphonen. I eller på min Iphone finns dels "orginal mappen" för bilder och videor. Dels också en till "Google foto" appen som jag tidigare laddat ner till telefonen. När jag raderar bilder och videor från "orginal mappen" så finns ändå motsvarande kvar i Google foto tjänsten i molnet. Om jag däremot tar bort bilder och videor från ovan nämnda "Google foto appen" på min telefon så försvinner de även från Google foto mappen i molnet vilket var mitt ursprungliga problem och som min ursprungliga fråga handlade om. Måste det alltid vara så eller handlar det bara om felaktiga inställningar? Mitt grundproblem är alltså att minska Google photo appen på telefonen ( 4,1 GB) utan att motsvarande bilder och videor försvinner från Google foto tjänsten i Google Drive. Går det?
 6. Hej! Google foto-appen på min Iphone 5 tar upp 4,1 GB och jag får gång på gång påminnelse om att lagringsutrymmet på mobilen är fullt etc. Vad kan jag göra? Vad händer om jag exv tar bort bilder och videor från appen? Försvinner de då även från mina andra synkroniserade enheter? Finns säkerhetskopiorna av bilder och videor kvar i Googles motsvarande molntjänst? Mvh Bernt
 7. Ursäkta Mikael63!! Nu ser jag att det är framförallt dina tips som fick mig på rätt väg.
 8. Tack Cecilia! Dels för tipsen kring de olika Webbläsarna. Fast framför allt tipset att högerklicka. Först gjorde jag det med webbläsaren Edge och då fick jag upp alternativet "Spara mål som..". Fast det fungerade bara ibland. Ofta låste sig datorn så jag måste stänga av och börja om. När jag däremot bytte till webbläsaren Google Crome och högerklickade fick jag valmöjligheten att: "Spara länk som ...". Ett alternativ som också verkar fungera enligt mina önskemål. Däremot har jag lite svårt att förstå att det kallas "länk" när den landar som en vanlig Mp3 fil på min till datorn inkopplade Mp3 spelare. I vanliga fall kan man väl inte "ladda" en MP3 spelare med en länk till en ljudfil för att sedan spela upp ljudfilen trots att Mp3 spelaren är skiljd från datorn?
 9. Själv laddar jag bla ner några av årets "Sommarpratare" från SR, P1´s hemsida. Där trycker jag bara på länken: "Ladda ner ( 54 Min, Mp3)". Vilket program som då kopplas in och står för resp nedladdning har jag ingen aning om. Hur kan jag ta reda på vilket program som är aktuellt vid resp nedladdning? Hur kan jag själv välja vilket program som ska användas? Installerat på datorn nu är Win 10´s webbläsare Edge och Google Crome.
 10. Tack för alla tips. Tyvärr fick jag det ändå inte att fungera så jag gav upp. Häromdagen uppgraderade jag emellertid från Win 7 till Win 10 och då löstes problemen av sig själv. Varför förstår jag inte men så var det så nu är jag nöjd.
 11. Om jag laddar ner exv ett radioprogram från SR så verkar det med automatik hamna i mappen "Hämtade filer". Förr kunde man själv välja var och i vilken mapp man önskad spara filen genom funktionen "Spara som". Exv kunde jag spara filerna direkt till en via USB inkopplad Mp3 spelare. Finns inte den möjligheten nu i WIn 10? Hur kan jag återfå den möjligheten?
 12. När jag via USB kopplar ihop min iPhone 5 till datorn hör jag tydligt (Klicket) att datorn reagerar. Strax dyker också iTunes upp på skärmen. Alltså precis som alltid tidigare. Om jag däremot går in på "Den här datorn" så kan jag däremot inte som tidigare hitta telefonen där. Alltså inte heller som tidigare komma åt mina bilder på telefonen den vägen. Om jag då istället går in på Fotogalleriet och högst upp till vänster trycker på importera bilder så finns inte heller där min iPhone. Så jag kommer inte heller den vägen åt mina bilder. Vad händer och varför? Hur ska jag lösa det här problemet? MVH Bernt
 13. Hej! Visst! ITune hittar telefonen och dyker istället upp på skärmen. Om jag minns rätt så var det inte så tidigare.
×
×
 • Skapa nytt...