Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Gandhie

Medlem
 • Antal inlägg

  21
 • Gick med

 • Senaste besök

1 följare

Om Gandhie

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1993-05-04

Profil

 • Kön
  Kvinna
 1. Idag så uppkom ett problem mellan min Samsung Galaxy S4 och mitt Steelseries Siberia v2 headset. Var ute och gick, lyssnade på en ljudbok och helt plötsligt så blir det tyst utan att någonting hänt. Det bör nog nämnas att jag använt min telefon med det här headsetet mer eller mindre dagligen sedan början av Mars då jag har nya piercingar i mitt högeröra och därmed inte kan använda mitt "telefonheadset" (hörlurar med inbyggd mikrofon från Marshall) längre tills de läkt ordentligt och inte är känsliga för trycket. Så sedan Mars har jag använt mitt "datorheadset" till telefonen utan några som helst problem. När jag kopplade ur kontakten för att sedan sätta i den igen så dök det upp ett felmeddelande som sade något i stil med "Unfortunately Recommended Apps have stopped working". Hittade vart Recommended Apps fanns och testade inaktivera/aktivera det några gånger - ingen skillnad. Det underliga är nu att mitt "telefonheadset" fortfarande fungerar till telefonen utan problem och även ett par in-ear hörlurar som jag hittade hemma samt att mitt "datorheadset" funkar fint till datorn fortfarande. Men "datorheadsetet", 2 andra av samma sort samt ett Razer headset som tillhör min pojkvän ger samma problem - inget ljud alls. Det enda som verkar skilja de olika hörlurarna åt är att Siberia och Razer headseten har 2 separata 3,5 mm pluggar för ljud och mikrofon medan de andra har 1 plugg för ljud och mikrofon tillsammans. Någon som har en aning om vad problemet är, och om jag kan lösa det överhuvudtaget? Jag har redan testat att starta om telefonen, och att installera den senaste mjukvaruuppdateringen (En uppdatering av Android 5.0 Lollipop som jag redan haft ett bra tag) hjälpte inte något heller. Tack på förhand!
 2. Nu när jag är tillbaka från mina utlandsstudier så har jag satt mig ner med problemet och följt instruktionerna. Allting verkar fungera fint nu så vitt jag har kunnat märka hittills. Tack för hjälpen! // Amelie~
 3. Självklart har jag den skivan också, en OEM dock men det ska väl inte spela någon roll om det är på samma dator igen? Är inte helt 100 på hur de där fungerar, men så mycket har jag hört i alla fall. Inser att allt kommer försvinna, men det lär inte komma in så mycket nytt på den som jag kan säkerhetskopiera under den tiden det kan tänkas ta ändå. Förhoppningsvis får jag möjlighet så snart som möjligt så jag slipper tänka på det sedan, men det är ju ändå en ganska omfattande process att göra allt från början, speciellt med alla drivers som ska in för att basic grejer ens ska fungera.
 4. Detaljerade instruktioner där, det gillas! Lär bli lätta att följa. Har en liten fråga bara... Det är nämligen så att jag inte riktigt vet när jag kommer kunna göra detta. Kommer ta med mig systemreparationsskivan jag gjorde (kan väl använda den för att göra om allt från början?) till Norge när jag åker i helgen för att hälsa på pojkvännen och kanske har möjlighet då men annars kan det bli tricky att hitta tid för detta inom en snar framtid. Tror du detta problemet är något som kan orsaka ytterligare problem, alltså att det är väldigt viktigt att jag gör det så snart som möjligt? Självklart vill jag fixa min dator så att allt är i sin ordning, men vill helt enkelt ha koll på om det är "brådskande" på så vis att det är riskabelt att ha det såhär i några veckor om det skulle behövas?
 5. Finner det intressant själv, aldrig sett något liknande. Det var inte jag själv som installerade Operativsystemet utan några anställda på NetonNet's lagershop i Göteborg. Fick åka in dit med min första laptop av samma sort då den inte lät mig installera Win7 alls (frös på "Starting Windows" skärmen varje gång). De fick ta ett nytt exemplar av laptop för den tidigare var det helt enkelt fel på. På denna fungerade Win7-installationen direkt av någon anledning. Egentligen var de redo för Win8-installation tydligen, vet inte om det faktumet kan ha orsakat detta? Hur som helst, det enda jag har gjort är att ladda ner och installera alla drivers från MSI's egen hemsida. Ingenting verkade gå fel då jag gjorde det, inga felmeddelanden eller andra problem och allt verkar funka som det ska annars. Hittills dvs. Bifogar en screenshot från Diskhanteraren här under, man kan se samma konstigt namngivna disk där. Den gav mig även ett felmeddelande när den skulle öppna Datorhantering om någon snapin-modul... Ingen aning om vad det är eller vad det innebär, men felmeddelandet är med i bilden på ett ställe där den inte döljer något.
 6. Jag har nyligen skaffat en ny laptop p.g.a. att jag ska plugga utomlands snart och måste lämna den stationära hemma. Laptopen är en MSI GE70 2PC, om den informationen är nödvändig. Levererades utan operativsystem, har nu Windows 7 OEM installerat och funkar fint (dock efter många om och men med installation av OS samt drivers). Hur som helst - Jag vill nu göra en systemavbildning men stöter på 3 problem med Windows 7's eget program för detta. 1. Jag kan inte välja vilka enheter jag vill inkludera som det verkar som att andra kan när jag googlat på problemet. Det finns två och båda är markerade + att jag inte kan se hur stora de är (som andra också verkar kunna se). (Se bild: systemavbildning2.png) 2. Programmet ger mig direkt ett felmeddelande om att en av volymerna är "ogiltig" (Se bild: systemavbildning1.png). Har försökt konvertera den med Windows egna instruktioner men kan endast hitta C: disken att göra det på och den är sedan i NTSF-format. 3. Om systemavbildningen skulle fungera så kommer filen ta upp nästan 400 GB (Se bild: systemavbildning2.png) vilket verkar väldigt stort och som jag inte direkt har plats för på min externa hårddisk (behöver andra saker på den externa hårddisken också, inte bara en systemavbildning som tar upp mer än halva utrymmet o_O) eller i något moln eller liknande som jag använder. Någon som vet vad jag kan göra åt detta? Eller -om- det finns något jag kan göra åt det? Bifogar bilderna här: Edit: Vill tillägga att jag testade med EaseUS Todo Backup Free och fick det att funka med det programmet men att filen även där blev upp mot 400 GB stor.
 7. Har laddat ner Outlook appen som alternativ och det funkar fint, ville väl helt enkelt bara se om det gick att lösa på något annat vis men kan nog lika väl koppla bort mitt mailkonto från E-post appen nu så jag slipper få dubbla aviseringar varje gång. Tack ändå!
 8. Har letat överallt bland inställningarna utan att hitta något som verkar påverka detta. Verkar inte ens vara ett alternativ, men jag vet ju att det sett annorlunda ut för mig tidigare... Min app är i "standardvisning" eller vad man ska kalla det, inte i konversation. Om jag ändrar till konversation så visar den inte efter tid alls utan efter konversationernas namn. Alla mail visas fortfarande även i den vyn. I övrigt så visas den i kronologisk ordning, med "idag" överst i listan. Inget av detta har ändrats heller. Det enda som egentligen hänt med appen är att den av någon anledning fick från att visa 3 dagars meddelanden medan resten "föll ur" appen (fanns självklart kvar på outlook hemsidan fortfarande eftersom jag inte raderade dem) till att visa allt som finns i inkorgen.
 9. Det är samma app. Min är fortfarande grupperad på samma sätt som du säger men skillnaden är att den från början bara visade "Idag", "Igår" och "För 2 dagar sedan". Det är så jag vill ha det då jag sparar en del mail som är väldigt mycket äldre än så men inte vill att de ska visas i E-post appen. Nu för tiden visar den nämligen allting som finns i min inkorg även om det är år gammalt och den började göra så ganska nyligen i samband med att den slutat push:a när jag fick nya mail. Jag löste problemet med push genom att aktivera "Synka" i menyn man drar ner från längst upp på skärmen (hade stängts av av någon anledning) men efter detta så har visningen i E-post appen ändrats och verkar inte gå att ändra tillbaka.
 10. Har haft min S4 sedan December 2013 och från början visade min e-post app bara mail från 3 dagar och allt som var äldre "trillade ur" appen. Nu har den av någon anledning ändrats så att den läser in allt i min inkorg och jag vill ha den tillbaka till att visa 3 dagar, eller max en vecka, men det finns inget alternativ för detta bland de inställningar jag kan hitta. Kan ställa in hur ofta det ska synka och hur många meddelanden som ska läsas in i taget men ingenting om hur mycket som faktiskt visas. Har sökt runt på nätet på båda svenska och engelska utan att hitta något som kan hjälpa mig fixa detta... Detta gäller alltså den redan existerande mail-appen i telefonen och inget jag laddat ner själv då jag gillade den som redan är där innan den började med detta. Någon som vet?
 11. Uppdatering: Har testat alla punkter på listan jag fick förutom 2 (Den med ipconfig /flushdns - ipconfig /renew och den där man ska söka efter och reparera problem med skadade skyddade systemfiler.). Så som det ser ut just nu så har alla dessa åtgärder fungerat, men bara tillfälligt - dvs. problemet har kommit tillbaka antingen nästa gång jag använt Facebook eller efter ett par dagar. När jag testade logga in med en kompis konto så funkade det också så vi trodde det kunde ha att göra med appar i Facebook som inte fungerade som de skulle och rensade ut alla förutom 2 st (Spotify och HTC Sense) som inte kändes som att de borde orsaka problem, åtminstone inte bara för mig. Även det gjorde att det funkade tillfälligt. Upptäckte därefter att det verkar som att det fungerar varje gång efter att jag clearat cache och cookies och startat om Chrome (Vill dock inte säga helt säkert då jag märkt att oavsett vad jag gör så verkar ju problemet komma tillbaka). Så med denna nya informationen, någon som har en aning om vad det kan vara eller ska jag göra även de två sista punkterna på listan först?
 12. Windows 7. Vill tillägga också att det inte händer varje gång jag använder Facebook, men oftast. Väldigt svårt att avgöra vad som hänt/inte hänt när det funkar/inte funkar osv. Men det är inte helt konsekvent hur som helst.
 13. (Ber om ursäkt om jag lagt denna tråd i fel kategori...) Har nyligen börjat märka av ett underligt problem i min dator som verkar hänga ihop med användning av Facebook. Det började för lite mindre än en vecka sedan då jag upptäckte att Chrome började hänga sig när jag loggat in på Facebook. Det hände inte varje gång men vid största delen av tillfällena. Problemet märks bara av på själva "startsidan" dvs. tidslinjen som man kommer till direkt efter att ha loggat in. Fliken som jag öppnat Facebook i hänger sig då, "laddningscirkeln" snurrar, jag kan inte klicka på någonting på sidan eller scrolla neråt. Problemet är dock isolerat till just denna fliken och jag kan utan problem öppna andra hemsidor i andra flikar samt stänga ner Facebook-fliken. När jag öppnar Facebook igen efter detta (främst för att logga ut) så väljer jag att använda url:er från historiken som går direkt till "poke-sidan" eller meddelandesidan och dessa fungerar utan problem så jag kan svara på meddelanden, poke:a och gå till min profil. Men skulle jag gå tillbaka till startsidan, tidslinjen, så hänger fliken sig igen. På grund av detta så installerade jag om Chrome och fick det att fungera direkt efter det men snart igen så var problemet tillbaka. Det funkar även ibland om jag tömmer cache och tar bort cookies före, men inte alltid. Testade därför att installera Firefox, som jag tidigare inte behövt ha då jag bara använt Chrome, och började använda Facebook där istället. Det funkade till en början men så för ett par dagar sedan så började ännu mer oroande saker hända när jag använder Facebook i Firefox. Problemet som uppstår nu är att när jag bläddrar bland bilder som t ex. vänner eller sidor jag följer lagt upp så hänger sig hela datorn totalt. Till att börja med kan jag helt enkelt inte klicka någonstans och få respons på det utan ingenting reagerar och snart fastnar även muspekaren så att jag inte kan flytta den alls. Det står sedan såhär en stund (testade att vänta i upp till 5-10 minuter på en eventuell reaktion) tills jag stänger av datorn via startknappen på chassit. Detta har nu hänt 3 gånger och jag vet åtminstone med säkerhet att jag två av dessa gånger bläddrat bland bilder i album som kommit upp på min tidslinje. En av gångerna gav datorn ifrån sig ett pip när den hängt sig och en gång hade jag musik i gång som fastnade helt och lät ungefär som en motorsåg innan den kom igång "normalt" igen men dock fortfarande hackade regelbundet och till slut blev helt tyst. Har gjort fullständiga scans av datorn med AVG, Microsoft Security Essentials samt Malwarebytes Anti-Malware. Inget av dessa program hittar något skadligt i datorn. Skulle vara väldigt tacksam om någon kan ge mig en aning om vad som är fel eller kan hjälpa mig felsöka detta och lösa problemet då det känns som att det måste vara något med min dator som är snett. Ingen annan jag känner har råkat ut för samma problem. Har försökt beskriva de problem jag stött på så utförligt som möjligt, men ställ gärna frågor om ni behöver veta mer.
 14. Att ta bort Delade Dokument i egenskaperna för dokument gjorde att jag iaf inte kan se delade dokument i fönstret, men det står fortfarande en sådan där övermapp över alla dokumentmapparna som inte var där tidigare. Helt mystiskt det här, jag har lyckats göra någonting konstigt som ingen tycks veta vad jag faktiskt gjort, vad jag ändrat eller vad som hänt... Hatar när sådant händer xD Tänker ha delade dokument borta så länge men det stör mig fortfarande att inte veta vad jag gjort och att inte kunna få tillbaka det till precis så som det såg ut innan. Ingenting kan jag hitta genom att googla heller. Om någon skulle komma på någonting om hur jag kan få tillbaka det "normala" så är jag tacksam xD
 15. Händer ingenting alls, ingen skillnad :/
×
×
 • Skapa nytt...