Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Wossy

Medlem
 • Antal inlägg

  29
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Wossy

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 1. Den första (namnlös) är när jag inte gör någonting i fem minuter (firefox och skype är dock igång). Den andra är när jag spelar (vilket jag oftasts gör). Fläktarna verkar snurra på som vanlig.
 2. Rengjorde datorn men den var inte särskilt dammig. Det verkar inte bli någon skillnad heller, temperaturen verakar vara detsamma också och för en stund sedan slocknade skärmen och jag blev tvungen att starta om datorn.
 3. De senaste månaderna har min dator stängt av sig lite då och då, hur den gör det är lite olika. Ibland blir skärmen bara helt svart, ibland blir grafiken väldigt konstig (hackig), ibland hörs det konstiga ljud (störningar eller liknande), ibland går det att röra musen (väldigt sakta) men det går inte att klicka på något. Jag vet inte vad felet är men jag gissar på att de har något att göra med värmen i datorn. Jag kollade temperaturen och den är hög, fläkten är väldigt aktiv och datorn låter mycket. Jag har sedan tidigare tagit bort sidväggen på chassiet eftersom med den på var tempteraturen hög och fläkten väldigt aktiv, då minskade temperaturen och fläktens aktivitet men nu verkar det inte hjälpa längre. Jag undrar om problemet med att datorn stänger av sig då och då faktiskt är överhettning eller inte, datorn går trotsallt att start direkt efter och fungerar bra (men som sagt väldigt högljud) i 1-4 veckor innan den stänger av sig igen. Jag har aldrig använt en extra fläkt till datorn så om det skulle vara fallet skulle jag gärna höra lite köp och installationsråd och annat att tänka på.
 4. Idag när jag satt och bara surfade, precis som vilken dag som helst, stängde datorn bara av sig helt utan vidare. Jag testade att trycka på strömknappen, men allt som händer är att fläktarna osv. börjar gå igång, men sedan efter ca 3 sekunder dör allt igen. Jag har min dator står på i princip dygnet runt och sällan stänger jag av den, men det har aldrig varit något problem förut. Tänkte att den kanske inte vill starta pga. överhettning, men jag har låtit datorn svalna ett tag nu, men samma fel uppstår fortfarande. Känns som om det inte finns mycket att göra, men jag testar att fråga här i alla fall. Edit: Testade att starta den nu, ca 11 timmar efter den stängde av sig utan vidare. Den gick igång nu, men får ingen som helst kontakt med varken bildskärm, mus eller tangentbord.
 5. Okej, tack. Man blir lite fundersam. Den här då? http://www.webhallen.com/hardvara/103842-corsair_2048mb_ddr2_pc6400_800mhz Det står att det är DDR2, men det står ingenstans att det är PC2. Men så länge det är inom kategorin DDR2 så spelar det ingen roll?
 6. Tack för all information/svar! En till liten fråga, PC, PC2, PC3... har det någon roll? Cpu-z visar att det jag redan har i datorn är PC2, antog att det var för att det var DDR2, men vissa sidor visar DDR2-minnen med bara PC. Vad är grejen?
 7. Jag ska köpa ett nytt RAM-minne till min dator. Jag har för tillfället ett DDR2 2 GB CL5 PC2-6400 (400 MHz). Så som jag förstått det måste det andra RAM-minnet också vara DDR2. Mitt moderkort är Gigabyte GA-945GCM-S2L, och enligt deras hemsida kan jag max ha 4 GB och högsta hastigheten på 667 MHz. Jag har även hört att processorn kan ha någon roll i det hela, alltså, hur mycket den kan hantera/utnyttja utav RAM-minnena. När jag kollar på köpsidor (komplett, webhallen), så står det dock att alla PC2-6400 är 800 MHz, vad betyder detta och varför står det 400 MHz i cpu-z på min? Jag skulle gärna vilja komma upp i maxhastigheten. Vad är dessutom skillnaden på CL5 och CL5-5-5-18? Jag har förstått att CL också handlar om snabbhet, och att ju högre CL man har desto segare går det. Jag har exempelvis sätt CL6 och CL5, men varför är just CL5-5-5-18 så specifik? Handlar det om något annat? Lite andra frågor av ren nyfikenheten. På det här RAM-minnet på komplett står det under namnet på RAM-minnet, "256Meg x 64" vad betyder detta? Och är det något annat man bör tänka på när man köper RAM-minnen? Märken, etc.? Och när jag ändå håller på, en fråga om min processor också, Intel Celeron E1200 1.60 GHz. Då jag kollar upp systemkrav för vissa spel är hastigheten oftast mycket högre, är det något som påverkar datorns prestanda mycket? Eller med andra ord, är det en bra/dålig processor?
 8. Idag köpte jag en trådlös mus, men den vägrar fungera. När jag ansluter den till datorn hörs det att datorn har uppfattat ett det är något som har anslutit, men det kommer inte upp något som installerar den automatiskt. Jag har testat att starta om och göra på alla möjliga sätt. Jag testade på en annan dator, och då fungerade det. När jag anslöt musen så kom det upp till höger i aktivitetsfältet att den håller på och installerar den och sedan fungerade det. Jag testade också med en optisk mus på den andra datorn där den trådlösa inte fungerade - det kom då upp att den installerar och sedan fungerade det. Vad kan vara felet? Kan tillägga att datorn som det inte fungerar på är ny och det kommer uppdateringar lite då och då, är det pga. av det som gör att den inte fungerar?
 9. Förstod inte riktigt vad du menade med det sista, men det fungerar perfekt nu efter jag uppdaterat! Tack så jättemycket!!!
 10. Tack, jag har ZH.2, ska testa uppdatera. Hur ska man installera det? Det är en .bin fil.
 11. Det är förmodligen där vi har fått den ifrån eftersom vi hade Telia förut (vi har Tele2 nu). Nej, vi bor i villa, finns ett nätverk som ligger nära men otroligt låg signalstyrka och dessutom heter det Telia. Ja, jag brukar byta lite mellan WEP och WPA pga. att DS:et inte klarar av WPA. Men nyckeln stämmer annars och fungerar (ibland) när jag ansluter med laptopen.
 12. Jag har inga torrents igång, det är oftast bara min dator som är på och ansluten till routern och även om jag inte gör någonting på datorn så fungerar inte det med trådlöst. Återställde (reset) routern också, men ingen framgång, samma problem.
 13. Jag har en router, en Zyxel P-320W. Den har aldrig fungerat riktigt bra när det gäller trådlöst. Min pappa har sin dator på övervåningen, och trots att signalstyrkan var stark krånglade internet. Ibland fungerade det och ibland inte, det slutade med att vi drog en kabel från routern istället och då fungerar allt perfekt. Vi har två laptopar hemma, vilket man helst vill undvika med att ha kabel till. Det är samma sak med min laptop, ibland fungerar det och ibland inte. Vi köpte nyligen en annan laptop, och det går inte alls att få en trådlös nätverksanslutning på den, möjligen att det var just ett sådant tillfälle då det inte fungerar. Jag har en iPod touch och ett Nintendo DS, där fungerar det alltid med trådlöst. Även om det på DS:et är lite problem ibland när man ska connecta med någon annan att man måste stänga av brandväggen (genom http://192.168.1.1/). Någon som vet vad problemet är? Eller om det kommer fungera i fall vi köper ny router, eller om vi gör något fel i laptoparna?
 14. Jag har också upplevt att Daemon Tools inte alltid vill starta .iso-filer. Då brukar jag använda mig av Magic ISO; http://www.magiciso.com/ Programmet visar vilka filer som finns i själva .iso-filen. Sedan kan du packa upp de på datorn. Eller så kanske du gör fel med Daemon Tools. Hoppas det löser sig.
×
×
 • Skapa nytt...