Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ellsen

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Tack för alla svar, så jäkla skönt att få några olika alternativ och tips! Jag har tyvärr redan testat att starta med/utan batteri i, samt låta den stå ett bra tag med bara laddkabel i mm. Är tyvärr inte händig nog att våga löda eller limma kring laddkontakten 😛 Men jag har varit där och kollat lite, och det ser inte ut som att nåt är fel...:/ bifogar bild. Håller med om att det är konstigt att den skulle gå sönder just i samband med att den laddade ur, så undrar lite hur noggrann deras felsökning var egentligen...:/ kanske borde gå till ett annat ställe. Men enligt dem så är hårddisken OK i alla fall, så då är ju fagerjas och Lasos tips ett bra alternativ.
 2. HEJ! Jag har en Lenovo ideapad 500 som efter att den råkade ladda ur helt nu inte startar. Laddningslampan lyser inte och det går inte att få kontakt med den öht. Gjorde en Gratis felsökning på en datorfirma, Och de är sa att laddningsporten antagligen är trasig. De kunde inte lova med 100 % dock. Börjar känna att jag hellre köper en ny dator än lägger 1200 på den gamla, men jag vill ju inte förlora någonting på min gamla Hd. Jag har massor med bilder, dokument och game saves som jag vill rädda. Kan jag göra detta själv trots att datorn inte startar, eller måste jag in till och göra det dyrt hos nån firma? Alla tips mottages! Tack på förhand!
 3. Hej på er! Jag har sökt på Google och i forumet, men hittar bara uråldriga trådar och tänkte att de kanske finns bättre svar på min fråga nu! Min externa hårddisk går inte längre att öppna, utan får felmeddelandet "volymen innehåller inget känt filsystem. kontrollera att nödvändiga drivrutiner för filsystemet är inlästa och att volymen inte är skadad" Samma händer om jag försöker öppna i återställningsprogrammet Recuva. På egenskaper står det att enheten innehåller 0 filer, 0 kB osv. som att den är helt tom. Finns det nåt sätt jag kan göra SJÄLV för att återställa filerna på hårddisken. Vill inte lämna in, det är den inte värd, men skulle vilja testa allt jag kan göra själv innan jag ger upp och formaterar. Förresten, skulle man kunna formatera och sedan köra ett "återställ raderade filer"-program? Alltså återställa det som raderats under formateringen? Nån som testat? Tacksam för svar! Ellsen
 4. Hej. Nej, mn dator blir inte mycket varm, har alltid kylplatta. Peter I , jag har öppnat den, och inte mycket dam syns. :/ annars vore det en bra anledning. Set konstiga är att vissa dagar kan jag ha igång datorn hela dagen, och köra datorspel, internet och youtube på samma gång, mesans andra dagar slocknar den bara jag går in på Facebook. En gemensam nämnare är i alla fall Windows movie maker. När jag startar detta program slocknar datorn oftast ganska snabbt.
 5. Det går inte att gå ut testningen heller, så den verkar ha låst sig. Jag stänger av datorn, annat funkar ej.
 6. Tack så mycket, DellLyssnar. Jag testar det du föreslog just nu, och allt gick bra i ca 15 min. Den sa då att inget fel hittats hittills, och jag fick frågan om jag vill fortsätta testningen, (rekommenderat) som skulle ta ca 30 min. Jag tryckte ja, och den fortsatte. Men nu verkar den ha fastnat där på 0% (se bifogad bild) och går inte vidare. Har varit så ca 1 timme. Ska jag låta den vara eller "abort testing"?
 7. Utan batteri..? Plocka bort det, menar du, och fortsätta med bara kabeln? Är det bra? Kan det hjälpa?
 8. Hej. Jag har ett mystiskt problem med min bärbara Dell Studio (vet faktiskt inte om den heter något mer..) Den är väl ca 4-5 år gammal, men allt utom själva minnet byttes ut för ca 1.5 år sedan pga att usb-portarna inte funkade. Efter det så blev batteriet otroligt dåligt, och håller bara i ca 20 min utan kabel. Nu har den börjat bli riktigt konstig. Helt plötsligt jan den bara helt slockna, utan förvarning, med laddningskabel i. Sätter jag på den igen frågar den om jag vill starta i felsäkert läge, men det brukar jag inte välja. Oftast slocknar den igen efter ca 5-10 min. Låter jag den vila funkar den bättre IBLAND, ibland slocknar den även om den fått vila länge. Har försökt reda ut om jag gör något särskilt när den slocknar, men det tycka vara olika varje gång. Ibland kan jag spela The sims 3 i timmar och ha 10 olika internetflikar och samtidigt streama Svt play med den och den säger inte ett pip, men vissa dagar slocknar den bara jag streamar en film. Det händer både när den är lite för varm (fläkten är utkass, men har en extern) och när den är helt sval. Har öppnat den och kollat, och den är inte något vidare dammig, vad jag kan se iaf. Vad tror ni? Kan det vara att den helt enkelt börjar ge upp, att livslängden håller på att ta slut?
 9. Nu tror jag att det är fixat. Movie maker hittade enheten. Tack för din hjälp. :b
 10. ja, ok. Men jag har kopplat med en firewire, som har samma uttag på båda sidorna. Drivrutinsenheten installeras när jag kopplar i kameran, men sedan händer inget...inga förslag kommer. Hur gör jag för att öppna den i movie maker?
 11. Hej:) Jag försöker föra över filmer fårn en gammal videokamera med sådana där små band i, men det fungerar inte. Datorn hittar enheten, den gör det där ljudet som den brukar göra när man sätter i en ny enhet i datorn. Men sedan händer det ingenting, och den finns inte att hitta på "Dator" eller någon annan stans... Som ni hör så är jag inte så jättebra på det här, och hjälp mottages tacksamt! Ellie
 12. Om jag går in på mina tådlösa nätverk kommer inga nämnvärda nätverk upp. Klickar jag då på "felsök varför det inte går att hitta fler nätverk kommer föjlande upp: " Ett drivrutins- eller maskinvaruproblem har uppstått men nätverkskortet Dell Wireless 1510 Wireless-N WLAN Mini-card." Det finns inga uppdateringar till drivrutinerna, och jag har ingen som helst tillgång till internet på datorn. Problem nr. 2 är att ingen av USB-portarna funkar. Vet inte om problemen hör ihop med varandra, men eftersom de båda uppkom samtidigt så är det väl det troligaste. Jag är ganska bra på att origentera mig runt på nätet, men är inte så teknisk av mig...:b Något jag kan fixa själv eller måste den lämnas in? Det är en ca 4 år gammal dator som är ganska skadad utvändigt också, så frågan är om det är värt att lämna in den på lagning. Vad skulle det i så fall kosta, alltså på ett ungefär, tror ni? Om någon vet vad jag ska göra, och kan förklara det för mig skulle jag vara ytterst tacksam!
 13. Så jag ska testa att byta usb då? Eller hela elsladden? Det måste ju vara dyrt? tack för svaren, kom gärna med mer.
 14. Hej! Jag har en extern hårdisk som jag haft i ett par tre år. Den har ca 465 Gb minne och är en sådan där stor, klumpig sak man kopplar in i väggen. I varje fall, det hela borjade när min strömkabel gick sönder. Jag skaffade en ny, och sedan dess har hårddisken krånglat(tror iaf att det började ungefär då)Den nya sladden har input:230V och output 13,5V, medans hårdisken bara behöver Dc 12V. Kan detta vara problemet? Felet är: Jag kan koppla in de i datorn och sätta på den, jag kan för det mesta kolla på filmerna eller höra på musiken på hårddisken, men om jag vill föra över något från datorn till hårddisken så låser sig allt, och (svarar inte) kommer upp. Jag kan inte heller flytta stora filer FRÅN hårdisken till datorn, för då händer samma sak. Små musikfiler eller dokument går oftast bra. Vad är felet? Jag frågade på Kjell & co vad de trodde, han sa att jag skulle omformatera hårddisken, att den kunde vara inställd på Mac(eller något, jag är så dålig på sådant här...= Men om jag försöker ändra formationen så står det att allt på hårddisken kommer att försvinna!! jag har fullt med saker på den, och vill såklart ha kvar de, och jag vill kunna lägga över mer saker på den. Någon smart person som kan lista ut vad felet är? Kram på er/Ellie =)
×
×
 • Skapa nytt...