Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mcse

Medlem
 • Antal inlägg

  16
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Det är ganska stor skillnad på de olika GF2 korten. MX, GTS, Pro, Ultra... Spana in den här sidan. De reder ut begreppen http://www.tomshardware.com/graphic/01q1/010302/geforce-01.html Lycka till =)
 2. LOL Jo, ni tappade tråden ganska rejält killar. Ang graffakort så säger jag som tidigare; ingen mening med att snåla in på det och köpa ett sniik kort, då blir man tvungen att byta det med när man inser att ens övriga utrustning börjar bli slapp!
 3. Jupp, satsa på ett GF2 GTS eller GF3 kort... Jag skulle nog ha satsat på en macka som stöder DDR minnen å. Ganska stor skillnad mellan DDR och SDRAM, i en så pass vass maskin är det inget snack! Lycka till!
 4. Jupp, satsa på ett GF2 GTS eller GF3 kort... Jag skulle nog ha satsat på en macka som stöder DDR minnen å. Ganska stor skillnad mellan DDR och SDRAM, i en så pass vass maskin är det inget snack! Lycka till!
 5. Hehe! She-male då eller?
 6. Nu får du kamma till dej pedagogen, De prestanda du beskriver är inte realistiska! Jag har kört 3D Mark 2000 på min Athlon 1200, körde testet (standardinställt, 1024x768x16) både med ett GeForce 2 GTS Pro och med ett Voodoo 5 5500. Båda gångerna på en helt nyblåst burk med de senaste drivrutinerna. Resultatet var 3695 med GF2 kortet och omkring 2700 med Voodoo kortet. Kom inte och påstå att du kan klämma ur nära 7000p ur en svettig K6 propp och ett GeForce 2 MX. [inlägget ändrat 2001-05-21 15:20:30 av mcse]
 7. mcse

  Nytt grafikkort?

  Schysst låda killen! Själv kör jag med en Addtronics låda... Kolla in http://www.gamepc.com/reviews/hardware_review.asp?review=7896a&page=1 Enda nackdelen är väl att den låter som ett helt rack med servrar.
 8. mcse

  Nytt grafikkort?

  LMAO! Kunde inte ha sagt det bättre själv. Vad är det för egentlig skillnad på en överklockad 350 (till 450) och en "äkta" 450? Jo, just precis, FSB lär ju vara högre på 350´n och det gör att det hela går lite snabbare. I övrigt ingen skillnad alls (så länge du får den att gå stabilt).
 9. Om du satt i mer minne i den burken som trasslade och även uppgraderat till en PIII:a och det fungerar då är jag imponerad! Men om du jämför en annan dator med den som trasslade, då anser jag INTE problemet som löst! För övrigt skulle jag vilja bjuda över pedagogen någon kväll att beskåda min PII 266 med 64MB RAM som kör Win2k och Telias ADSL helt utan problem!
 10. pedogogen skrev "En överbelastad dator med *lite* minne kan orsaka stabilitetsproblem och program som uppför sig underligt. PII-266 ska räcka bra för win2k, men 64 MB är ju "minimikravet" för win2k. Precis som 8 MB var minimum för win95, och 16 MB var minimum för 98, och 32 MB var minimum för NT. Mina erfarenheter av systemen är att har man mer minne får man mindre trubbel." Me nu får du ju ta och ge dig! Minimispecen på minne i microsofts operativsystem är ju bara ett riktvärde, de vill inte ha folk där ute som kör på för slöa datorer. Det skulle skapa en bil av att microsoft skriver långsamma system. Du kan installera alla Win 9x versioner trots at du har mindre minne än vad de kräver. Testa setup /? ! Räcker inte minnet så swappar windows ner. Själv har jag kört NT4 med IIS4 och Proxy Server på en P150 med 48 MB RAM, och precis som mannen med problem en PII 266 med 64 MB RAM och Win2k Server som filserver. Funkar klockrent, du kan tokkopiera filer både fram och tillbaka över ett switchat 10/100 nät utan något som helst problem. Vissa trådar är som sagt högt prioriterade i OS som baseras på NT, och det du beskriver händer inte. Läs stockholms inlägg! Pedagogen skriver även att det kan vara praktiskt att köra den datorn som trasslar helt ensam på modemet och ställa in 10 Mbit/s + halv duplex, där kan jag inte annat än hålla med! Men mitt tips om att slita ut alla andra PCI och ISA kort och bara köra med NIC´et anser jag fortfarande vara det rätta. Prova även att flytta runt näverkskortet i de olika kortplatserna. Nätverkskortet delar troligtvis någon systemresurs med ngt annat, kan vara diskcontroller eller i princip vad som helst, och de vill inte lira tillsammans. Resultatet blir ett "avbrott" där båda hårdvarorna väntar en stund innan de försöker igen, sedan fungerar det tills nästa krock. Har sett detta fenomen mellan framförallt SCSI kort och grafikkort men även med nätverkskort och diverse annan hårdvara. Kan du inte få det att fungera, gör såhär: - Ta ut alla kort utom grafikkortet - Starta upp datorn så bios får anpassa sig efter förändringen du gjort - Stäng av datorn och stoppa i nätverkskortet - Boota upp datorn i windows och låt win2k hajja vad som hänt - Stäng av och stoppa i resterande kort Respect till Sthlm för bra inlägg!
 11. Har ett nokia M5112 eller M1122, hur som helst den varianten med 4 TP portar på baksidan. Det skall tydligen ha ett inbyggt webbgränssnit där man kan konfigurera routern och modemet. Enligt manualen (som telia givetvis inte skickade med) finns det 3 olika sätt att ansluta sig till modemet med (för att konfigurera det) 1. Modemets IP adress (som det fått via dhcp av telia eller som är satt till fast) 2. Modemets namn (default M5112 eller M1122) 3. En av klienternas default gw Har testat att göra precis som det står i manualen dvs ansluta med en browser från ngn av klienterna. Tvärdött. Telia har altså döpt om modemet, frågan är nu vad de döpt det till. Finns det ngt sätt att luska ut det? Telia lär ju aldrig avslöja modemets IP adress om man ringer och frågar! Tacksam för svar!
 12. mcse

  Telia

  MKK! Några tips från en som fått det att fungera. - Dubbelkolla att modemet sitter i första uttaget - Kolla att DSL lampan på modemet LYSER konstant, den skall INTE blinka - Funkar det inte, begär att de skickar ett Nokia modem! Det sitter nämligen ett kort i telestationen, och det måste vara från samma tillverkare som modemet En kompis till mej fick 3[!] st /// modem och inget av dem fungerade, när Nokia modemet kom var det bara att tuta och köra. Det verkar som om installatören som gör iordning telestationen inte får ngn info om vilket modem ngn annan avdelning skickat till kunden. De tre vanligaste modemen är Alcatel, Nokia och Ericsson. Om internkommunikationen inte funkat på telia så innebär det 1/3 chans att det funkar när man får sitt modem! Lycka till, hoppas det ordnar sig!
 13. JO! Alla har ju inte haft det lika smärtfritt som du. Jag och 2 goda vänner till mig fick vänta tills i januari i år, från när tjänsten släpptes förra våren !!! Under resans gång har det varit av Telia bortslarvade beställningar, löften om "bara två veckor kvar" från kundtjänsten osv. En av mina vänner fick 4[!] modem, själv fick jag dubbla kontouppgifter och dubbla modem. Det lustiga är att det sedan mitt ADSL abonnemang kom igång har kommit ca 5 olika brev om att nu kan jag minsann oxå få bredband. De verkar inte ha NÅGON som helst koll på den administrativa biten på TELIA ialf. Hur som helst, nu fungerar det och jag är MYCKET nöjd med den tekniska biten. Men resan hit har varit lång och jag är övertygad om att Telia har sjunkit riktigt lågt i många abonnenters ögon.
×
×
 • Skapa nytt...