Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Smilingeyes

Medlem
 • Antal inlägg

  88
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Smilingeyes

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hej! Jag har ett problem som dykt upp senaste halvåret eller så. Och det är att när jag får länkar i Outlook till excelfiler som ligger på sharepoint och andra gemensamma ytor så öppnas filerna i edge och inte i exempelvis excel. Jag vill ställa om det så att filerna alltid öppnas i associerat program och inte i en webläsare, men har inte lyckats hitta var man gör den inställningen. Edge vill jag över huvud taget inte använda, varken som webläsare eller annat, då jag upplever den som klunsig och svåranvänd. Nån som vet?
 2. Det verkar inte finnas nått 'better safe than sorry' tänk när det gäller coronaviruset i Sverige. Nej, man plockar hem svenskar från Kina - bra det - men detta görs tillsammans med en massa andra européer, varav många redan hade symptom, istället för att flyga ut ett eget chartrat plan direkt. Sen ska vederbörande gå i "frivillig karantän" hemma snarare än att checkas in i sjukhusmiljö där dom kan hållas under professionell uppsikt tills man bedömer att faran är över. Och hur många kommer ta den där frivilligheten på allvar och inte sätta sej på kollektivtrafiken eller gå ner på puben eller till gymmet när uttråkningen sätter in? Och hur många är verkligen ensamma därhemma - dvs det finns ingen familj som kan utsättas för risker? Och hur hindrar man smittorisken i ett lägenhetshus med gemensamma trapphus och AC mellan lägenheterna? Och i TV står två tomtar och flinar och kan inte svara på frågan om man bör flyga eller inte, (åka tåg mm andra kollektiva transportmedel nämns över huvud taget inte!!) eller rekommendera hur man skyddar sig (utöver 'sprita händerna') eller hur man känner igen symptomen. Programledaren frågar och frågar för att få några vettiga svar men det kommer bara yxskaft tillbaka. Följden blir tror jag att vi får en massa 'vargen kommer' - fall av folk som kommer rännande med vanlig vintersnuva och samtidigt kanske dom som verkligen är sjuka struntar och inte bara skadar sej själva utan springer runt och smittar andra. Finns det över huvud taget någon plan i Sverige för hur man ska hantera en epidemi? Kan vi karantäna en stad som kineserna karantänade Wuhan? Kan sjukvården, som redan idag går på knäna, klara av en tillströmning av Corona fall? Hur tar vi in dom sjuka? Ska dom gå till 'vanliga' VC eller akuten och kanske smitta alla andra som trängs där? Tja, nu kanske Corona inte blir värre än svininfluensan eller säsångsinfluensorna, men vem vet? Varför tar man från officiellt håll för givet att det inte är någon fara?
 3. Hej! Skapar en kalender i Outlook och delar den med några kollegor. Tanken är att dom i sin tur ska dela samma kalender vidare till ytterligare medarbetare. Men när dom försöker så funkar det inte. När dom klickar på "Dela kalender" så händer ingenting. Är det här korrekt beteende - dvs att man inte kan dela vidare en kalender i andra eller tredje hand (för då får nog vi tänka om lite....)
 4. Jag hittar ingen fontstorlek där heller... Det enda jag kan välja mellan är "ändra storleken för text appar och andra objekt" och där kan jag bara sätta 100% eller större.
 5. Tyvärr fungerar det inte för win 10 det verkar inte finns någon global inställning över huvud taget. Jag skulle inte ha något emot att ändra den globala inställningen eftersom alla windowstexter är så fruktansvärt STORA nuförtiden att allt är en enda gröt på skärmen.
 6. Hej! Fontstorleken på flikarna i Excell (Windows 10) är gigantisk vilket gör det svåröverskådligt när man har många flikar (ca 15 st). Dom hamnar liksom 'bakom' vilket gör att flera användare av kalkylarken inte hittar alla flikar och frågar vart informationen tagit vägen. Hur gör jag fontstorleken (och gärna även kantmarginalerna) mindre?
 7. Hej! Kör Outlook appen i min Samsung Galaxy, och varje gång det kommer ett mail så plingar den något ofantligt. Oerhört störande inkl för min omgivning. Hur får jag tyst på den (hittar ingen ljudfunktion i själva appen, men misstänker att man borde kunna stänga av ljudet på något sätt)
 8. Jo, det finns en topmenypunkt som heter hjälp, men det är den 'nyare' typen av hjälp med en sökfunktion, och utan 'om'. Jag har även provat denna hjälp för att få bort sökfältet över korgen men utan framgång. (Jo det stämmer att jag har outlookpaketet ihop med office - word. excel mm)
 9. Men den fanns inte där fram till för ca 3 veckor sen, när den plötsligt dök upp. Jag har på alla möjliga sätt försökt stänga / flytta / ta bort den. Med 'privat' menar jag att det inte är professional, och det finns inget Hjälp/Om i den version jag kör.
 10. Hej! Jag har i outlook lyckats välja fram en sökruta som hamnar ovanför mina mailkorgar, och nu vill jag ta bort den eftersom den bara ligger och tar upp plats. Hur gör jag detta? (se bild) Jag kör outlook privat, kan tyvärr inte hitta versionsnumret någonstans. Mvh Linda
 11. Smilingeyes

  CAPCHA

  ...eller hur det nu stavas ... fy #¤%¤& !! Man ska ange rätt kladdiga bokstäver i ett fält eller kryssa i alla bilder med bilar i och det funkar typ ALDRIG, man blir bara fast i en oändlig loop mellan lösenord och CAPchor. Varför liksom - är det bara för att folk ska tröttna och sluta använda deras tjänster??!
 12. Hej! Tänkte ladda upp ett par filmer från min android, dom är förstora för att mailas och tidigare har jag använt dropbox och det har funkat hur bra som helst. Men nu går det inte att ladda upp från telefonen längre, själva ladda upp-knappen visas inte på sidan och eftersom det är ett androidoperativ så fungerar inte klicka-dra. Någon som vet någon lösning på det problemet? //L
 13. Jag använder inte innehållsförteckning eller några macron, dokumenten är enkla testdokument med en tabell där användarna fyller i svar. Jag öppnar, läser, för in siffrorna i excel och stänger. Gör inget över huvud taget med dokumenten. Problemen började för ca en vecka sen, troligtvis i samband med en windowsuppdatering.
 14. Tack, intressant. I mitt fall försöker jag inte ens skriva ut dokumentet, utan jag öppnar det bara för att verifiera vissa uppgifter och sen stänger jag. Ibland handlar det om 30 dok som jag ska gå igenom på detta sätt och då är det oerhört irriterande att få upp denna fullständigt meningslösa uppmaning. Samtidigt finns ju risken att man missar att spara när man verkligen gjort en ändring, om man 'lär sej' trycka bort denna varning som något irrelevant. Så jag försöker hitta ett sätt att stänga av detta.
×
×
 • Skapa nytt...