Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Infra

Medlem
 • Antal inlägg

  67
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hur gick det med detta ? Fick du knas på det ?
 2. Jag satte upp en nätverksdisk som en molnbaserad lagring, kommer åt den från överallt det finns internet. Det är en engångskostnad för hårddisken och inga flera dyra lagringstjänster... kan streama direkt därifrån till valfritt media.
 3. För dom som använder mac finns ultrasmidiga soundflower, där kan man routa ljudet precis som man vill. När jag inte sitter vid mac´en och kör en windowsmaskin, så använde jag pluginen freecorder, installeras som tillägg till din webläsare.
 4. Fast... du kan länka till låten om den finns på t ex Youtube. Men ja tror de du vill göra är ganska krångligt utan att sänka övrig musik
 5. Nja kompressor är väl inget alterantiv i detta sammanhanget, om han redan har en befintlig, redan mixat låt och vill dämpa frekvensspektrat där sången finns så är ju en EQ. Eller möjligen möjligen en multibandskompressor. Men betänk att du sänker allt annat i samma frekvensspektrum, inte bara sången. Kolla på låten i en spektrumanalysator (finna massvis gratis alternativ, en del EQ´s har inbyggda med.) så ser du i inom vilket frekvensområde du behöver sänka.
 6. Fråga 1. Håller med föregående postare...ja tycker wmp är uselt att bränna med. Men smaken är som baken... Iaf. Har du provat att bränna med nåt annat program ? Så du vet och kan utesluta att det inte är brännaren som trasig. Om inte ladda ner ett, de finns flera gratisalternativ.
 7. Vad ska det användas till ? Enklare inspelning ? Ska de hantera vst' s ? Eller ska de vara en ljudeditor så som cool edit var ?
 8. Äsch nu missuppfattade ja svaret... my bad. Läste lite för snabbt. Fast midi är fortfarande standard
 9. Ovanliga ? Det är ju mer eller mindre standard på alla externa ljudkort vare sig det är usb eller firewire. Du får ju tillgång till allt inom din daw oavsett om du ansluter en keyboard via usb direkt eller om du ansluter en annan keyboard eller synt via midi.
 10. EDIT: Du hade fått hjälp såg ja...nu.
 11. Nä jag har igen erfarenhet av Linux överhuvudtaget. Vad är det som gör att du inte gillar programmet du använder nu förresten ?
 12. Inga problem demo hittar du på www.steinberg.net Ta dig en titt på Ableton Live ja tipsade om med, det skiljer sig från andra program Ja gillade inte Reaper heller, men de kan vara att ja är så inlärd på Cubase.
 13. bäst för Mac är Logic, men det är krångligt att komma in i. Annars samma program som till pc
 14. Nä det är inte sant, jag har inte instrument i den bemärkelsen, ja har ett gäng synthar, men använder mest vst´s Det är ett mångsidigt program. som hantera både midi och audio på ett smidigt sätt. Dessutom har Cubase ett helt gäng integrerade mjukvarusynthar och massvis med effekter som låter utmärkt. Ja tycker att själva arrangemanget är betydligt bättre i Cubase än hos andra (Men det är så klart en smaksak) Ja gjorde denna låten i Cubase, inga instrument utom en nord lead 3 är använt (själva melodin) Resten är VST´s, trummorna är t ex native intruments "Battery 3" Earth Vibration – Drytech - Original Mix ¨ glömde nämna Studio One igår, det är ett mycket kompetent program värt att spana in.
 15. Ja VLC är helt outstanding för video
×
×
 • Skapa nytt...