Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Taz61

Medlem
 • Antal inlägg

  36
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hej! (och OJ!) Jag blev förbluffad över vilket bra och utförligt svar du gett! Har lagt in mina egna värden, 16 kategorier med kopplade epostadresser till varje kategori. Trots att jag inte får det att fungera, tror jag att jag någorlunda förstår metodiken i dina exempel. Har testat några timmar, men jag får helt enkelt fortsätta att labba med din kod. Tanken bakom det hela är att skapa en månadsrapport att skicka ut till varje kategori (eller avdelning) över just den kategorins/avdelningens aktiviteter under månaden. Så, i nästa skede, ska klickandet på epostadressen skapa ett email med raderna under epostadressen med lite fast brödtext före och efter. Ska gnugga vidare för att kanske få det att funka, men ville skicka ett stort tack för din hjälp! 👍
 2. Hej! I en månadsrapport får jag ett resultat med grupperingar av poster. Antalet skiftar varje gång månadsrapporten görs. Ibland saknas någon kategori i resultatet och då ska skriptet givetvis ändå leta vidare. I raden ovanför grupperingen vill jag lägga in en epostadress som synes i scriptet nedan. Mitt problem är att om inte ett värde/kategori hittas på bladet STANNAR scriptet och letar inte vidare efter nästa textsträng. Hur får jag scriptet att köras klart utan att det stannar om någon sträng saknas? (Finns inte textsträngen "Kategori 1" stannar det med en gång) Nån som förstår problemet och vill hjälpa? Tack på förhand isåfall!! Cells.Find(What:="Kategori 1", After:=ActiveCell, LookIn:=xlValues, LookAt:= _ xlPart, SearchOrder:=xlByColumns, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:= _ False, SearchFormat:=False).Activate ActiveCell.Offset(-1, 0).Range("A1").Select ActiveCell.FormulaR1C1 = "hejkonbejkon@tralala.com" Cells.Find(What:="Kategori 2", After:=ActiveCell, LookIn:=xlValues, LookAt:= _ xlPart, SearchOrder:=xlByColumns, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:= _ False, SearchFormat:=False).Activate ActiveCell.Offset(-1, 0).Range("A1").Select ActiveCell.FormulaR1C1 = "lillstrumpa@hejhopp.se" ActiveCell.Offset(0, 1).Range("A1").Select Cells.Find(What:="Kategori 3", After:=ActiveCell, LookIn:=xlValues, LookAt:= _ xlPart, SearchOrder:=xlByColumns, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:= _ False, SearchFormat:=False).Activate ActiveCell.Offset(-1, 0).Range("A1").Select ActiveCell.FormulaR1C1 = "nalle.puh@storskogen.se"
 3. Tack för förslagen! Heos Link ser ju verkligen spännande ut. Cromecast audio däremot får jag inte riktigt grepp på, men det kanske fungerar om jag kan browsa direkt på min PC från soffan via nån VLC eller liknanade app. Heos link verkar kanske inte helt enkel att hitta, men jag får leta lite och se om jag kan hitta den till något bra pris någonstans. Slänger ut en fråga till i samband med detta: ​Finns det något alternativ till Heos Link som kan ungefär samma saker?
 4. Hej! Behöver ha förslag på lösning hur jag ska sätta upp ett system för att kunna spela upp musik från min dator på min gamla hederliga stereo. Förutsättningar: ​Ethernet och WIFI finns. ​Vill kunna sitta i soffan och styra systemet/browsa mappar via laptop eller Samsung galaxy tab. Behöver ngn slags ljud ut till ingång på stereon. Finns det någon färdig manick att köpa som man kan köra remote på? Ska man köra någon slags Raspberry Pi placerad vid stereon (och har den inbyggd spelare?)? SKULLE också kunna köpa en extern jättedisk att sätta vid stereon men skulle helst vilja slippa..... Tankar och förslag mottages tacksamt!!
 5. Men det är väl kanske iallafall som säljaren sade, att "du kommer nog iallafall alltid ha högre hastighet än nu", alltså högre än 6-6½Mb. Nä, det viktiga är nog om jag kan köra min lilla väderserver som ska FTP:a upp sina små filer en gång i minuten. Det borde väl vara ungefär likadant som när man surfar, om man sitter och läser en forumtråd t ex på eforum så kan man ju läsa och testa något från tråden "vid sidan om". Då händer ju inget trafikmässigt under några minuter. Är det en "ny anslutning" när man ska gå till nästa sida i en forumtråd då? Gissar att det INTE är så, men någon kanske har annan uppfattning och isåfall skulle jag gärna vilja bli upplyst. Jag bor långt ut i skogen, nästan längst ut på telefonledningen (4km luftledning), så jag kan inte få högre hastighet via kopparledning än de c:a 6½ jag har. Uppkopplingen har (ta i trä) varit väldigt stabil, men är ju ändå utsatt för risker iom att det är luftledning hela vägen. Kollar jag idag erbjuder min ISP endast 2Mb, alltså inte ens det de levererar idag. Skulle det inte funka med mobilt och jag vill byta tillbaka till ADSL, kanske jag bara får 2Mb då. Det vore lite surt.
 6. Funderar på att byta från ADSL till mobilt bredband över 4G/3G (också inkluderat att byta från trådbunden fasttelefon till mobil fasttelefon.). Har en liten väderserver som en gång per minut skickar upp ett par små textfiler till en webserver via FTP. Hur fungerar mobil uppkoppling? Görs det en ny anslutning varje gång man gör ett sådant uppskick, så att man vid många användare på mobilmasten riskerar att "bli utan" nod? Eller finns det någon slags timeout som håller kvar ens uppkoppling en viss tid? Modem/roter som man ska få med är en D-Link DWR-923, och jag hoppas och antar att man via detta kan sätta upp ett egen litet lan innanför hemmets väggar(?) Kommer idag upp i dryga 6Mb på min 6-8Mb-uppkoppling och enligt operatören ska den mobilmast som finns i närheten vara en 80Mb och för min del skulle jag få 32Mb på både 4G och 3G. Besparingen per månad skulle bli ett par hundralappar om man ser till både telefoni och bredband. Har någon vetskap om hur en sådan uppkoppling fungerar? Tacksam för svar och synpunkter!
 7. Tack för svaren! Att testa med smartphonen ar ingen dum idé. Har gnällt lite tidigare att jag vill "prova-på" innan man spikar vilken leverantör man vill ha. I min nuvarande är det dock ett micro-sim, men jag har nog någon annan lur liggandes. Ingen som har svar på om man måste få "en ny" uppkoppling varje minut då datauppskicket ska göras, eller om man har sin uppkoppling en tid, fastän ingen trafik finns på förbindelsen tiden mellan då datauppskicken görs? Skulle det finnas typ en "timeout" på 5-10 minuter innan aktuell nedkoppling görs på ens nod vore det kalas. Behöver också ha en router med minst 3 lanportar (NSLU2-servern, min stationära och till min WLAN-router), men detska väl inte vara några problem?
 8. Har idag en vanlig ADSL-uppkoppling men funderar på att byta till mobilt bredband om jag bara visste att det fungerade. Har en miniatyrserver (nslu2) som en gång i minuten dygnet runt skickar upp ett par textfiler till en webserver. OM jag skulle byta till mobilt bredband, skulle detta då funka eller måste det loggas in varje gång man vill FTP:a upp sina filer? Någon inloggningsklient eller liknande är inte att tänka på, då dels hela installatonen är via image, dels på urusla linuxkunskaper. Frågan blev förhållandevis kort, så jag hoppas att Ni förstår. Tacksam för all hjälp!
 9. Den verkar tyvärr inte bry sig om ditt tips... Konsigt att det funkar i FF, men inte i IE. Kan du se det på min kod nedan, hur den laddas? <html xmlns="[url="http://www.w3.org/1999/xhtml"]http://www.w3.org/1999/xhtml[/url]" xml:lang="en" lang="en"> <head> <META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache"> <META HTTP-EQUIV="Expires" CONTENT="0"> </head> <center> <object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="[url="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0"]http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0[/url]" id="dashboard" align="middle" height="380" width="600"> <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain"> <param name="allowFullScreen" value="false"> <param name="movie" value="[url="http://www.helalångaurlentillminsida.se/dashboard.swf?myURL=http://www.helalångaurlentillminsida.se/all-sensors.xml"]http://www.helalångaurlentillminsida.se/dashboard.swf?myURL=http://www.helalångaurlentillminsida.se/all-sensors.xml"><param[/url] name="quality" value="high"><param name="bgcolor" value="#ffffff"> <embed src="[url="http://www.helalångaurlentillminsida.se/dashboard.swf?myURL=http://www.helalångaurlentillminsida.se/all-sensors.xml"]http://www.helalångaurlentillminsida.se/dashboard.swf?myURL=http://www.helalångaurlentillminsida.se/all-sensors.xml[/url]" quality="high" bgcolor="#ffffff" name="dashboard" allowscriptaccess="sameDomain" allowfullscreen="false" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="[url="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"]http://www.macromedia.com/go/getflashplayer[/url]" align="center" height="380" width="600"> </object> Väldigt tacksam för all hjälp!!!
 10. Tack så mycket för hjälpen! Dock var problemet värre än så. I den Iframe jag inkluderar finns en flashfil. det sura är att den uppdaterar sig i Iframe i Firefox, men inte i IE. Fastän IE läser in/refresh:ar Ifram:en, har inget nytt lästs in i från swf:en, verkar det som. Det är enkelt att se då swf:en har en synlig timestamp. Är det något som går att lösa?
 11. Har en iframe infogad såhär <iframe frameborder="0" src ="dashboard1.html" width="100%" height="450"> <p>Your browser does not support iframes.</p> </iframe> Skulle vilja att den uppdaterar sig nångång då&då, kanske med 5-10 minuters mellanrum, eller när "modersidan" laddas om. -Hur går jag tillväga för att åstadkomma detta?
 12. Typiskt att jag kastat mitt gamla kort nyligen . Tänkte att det ändå inte finns några analoga TV-kanaler längre.... Håller dock på att ragga upp ett likadant kort (Hauppauge WinTV Go) jag haft och hoppas att det ska gå att få in under Win7. Funderar fortfarande på den USB-lösning som jag hade länk till i första inlägget. Skulle kanske vara lite mer enkelt med USB och en modern produkt, Det först steget borde väl ändå "bara" vara att få de analoga signalerna till digitala, om jag fattat det hela rätt? Tack för tipset o programvaran! Hittar denna programvara automatiskt en inkommande stream och kan konfigureras till att länka den vidare ut om man anropar den via en websida på webhotellet? (Och är det "Media server" eller "Live Server" jag ska använda?)
 13. Hej! Fick en fågelholk med kamera i födelsedagspresent (halvsekel nu, hrm ) för att kunna komplettera min hemsida med livestream från holken. Verkar vara en jättebra och ganska dyr historia. Problemet är att den har RCA-kontakter som kan inkopplas, om man vill, via scart till TV eller video. Hur i hela världen ska jag kunna få in signalerna till datorna? Win7Pro (eller allra helst en NSLU2) och sedan vidare till min webbsida? Först och främst är alltså problemet att få in signalerna till datorn. Att byta till USBkamera hade förstås varit det enklaste, men det funkar inte med de c:a 30m kabel jag måste använda. I den version jag har ansluter jag en strömadapter inomhus för att kunna få en bra signalstyrka och ström till själva kameran. Är det någon sorts videograbber jag behöver, typ http://www.kjell.com/content/templates/shop_main_details.aspx?item=98658&path=97000000,97500000,117500000 ? Skulle det funka? Hur får jag isåfall streamen sedan vidare till min webbsida? Och, bara för att fråga, finns det någon lösning alls om jag skulle vilja köra det hela via en NSLU2? Skulle vara väldigt skönt att slippa ha min dator på dygnet runt. (Det kanske inte finns så många NSLU2-fans här, men jag tänkta iallafall fråga ) Har även varit inne på fundering med trådlös IP-kamera, men det föll på storlek, pris och strömförsörjning. Så den lösningen behöver ni inte tipsa om. Vore MYCKET tacksam om någon kunde komma med tips i denna fråga! Tackar i förväg! //Pelle
 14. Nja, inte brandvägg, men ett tillägg i programkontrollen av IE gjorde att det funkade igen! Undrar varför det behövdes göras plötsligt, har ju inte ändrat nåt när det slutade fungera igår morse.... Testar vidare en stund innan jag kan andas ut. JÄTTEtack sålänge!
 15. OK har stängt av allt f-secure och MSDefender. Har avinstallerat ASC3. Plötsligt FUNKAR DET! Jag kan ju knappast vara utan säkerhetspaketet, ska jag prova att aktivera det igen och hoppas att ASC var boven i dramat? EDIT: Näe, när jag satte igång F-Secure igen slutade det att funka efter omstart. Vad ska jag göra, ta ner hela paketet igen och göra en avinstallation/ominstallation av F-Secure? Eller säga upp prenumerationen och ta Comodo istället?
×
×
 • Skapa nytt...