Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Erhnam

Medlem
 • Antal inlägg

  62
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Nämner bara att man kan lösa det med VBA också. När man fyller i ett värde så kan jämförelser göras och du kan välja vilka värden som ska sparas vart.
 2. Tack för tipset. Ska kolla upp det. Problemet är att en separat java-mjukvara kör ett gammalt POI bibliotek och då stuper en del nya formler. Löste det dock genom att skippa formeln helt, låta mjukvaran exportera datan och sedan göra beräkningen med vba i efterhand.
 3. Behöver beräkna CHI2INV men kan inte använda den funktionen på grund av kompabilitetsproblem. Kan man göra denna beräkna utan just funktionen CHI2INV?
 4. Vill du hjälp med att flytta data eller filtrera och flytta? Om du vill ha hjälp med att filtrera så måste regler för urval skapas. Exempelvis att man beräknar rimligt pris (baserat på såld mängd och totalbelopp) och vid nog stort avvik så plockas den data över till presentation. Du nämner vald tidsperiod, har du redan hanterat det urvalet eller är det en del av problemet som ska lösas? Är en rad = en kund? Eller kan samma kund komma på flera rader då den handlat flera gånger under samma tidsperiod?
 5. Du får in extern data som du gör beräkningar på och sedan vill presentera delar av? Du kan göra en For-loop och läsa in all data i vba, beräkna och värdera sedan vad som ska printas på presentationsfliken. Alternativt kan du flagga data eller rader redan med formlerna så kan vba bara damsuga upp de rader som du definierat med formler. Kan hända jag missförstår dig helt här men men :)
 6. Har fortfarande detta behov Så det har inte lösts i excel utan man måste använda tredjepart?
 7. Tack för svar Monshi Har löst det tidigare i excel också men denna fråga handlar om hur jag kan fixa det när import av data sker till olapcuben. Anledningen till att jag använder excel 2003 till detta är att då fanns "Microsoft Query" som standard vilket försvann ur officepaketet senare. Men som du säger, 2003 kanske man inte hade någon hantering av detta.
 8. Kanske inte excel men närbesläktat. Använder mig av frågeguiden i excel 2003 för att skapa olap-kuber från .mdb-filer. Nu är veckonumret en vecka förskjuten för 2016. Hämtar data från 2009 och alla andra års veckonummer är rätt. Någon som har ett tips?
 9. Exakt samma för mig. Testat olika browsers. Någon som vet hur man löser detta?
 10. Hej Använder mig ibland av delad arbetsbok vilket fungerar bra så länge man inte jobbar för mycket i samma celler. Nu har jag ett etablerat dokument som flera använder som bygger på att man lägger in en ny beställning på nästa lediga rad. I detta fall funkar inte delad arbetsbok bra då upplägget garanterar att flera kommer fylla i samma celler. Hur skulle ni löst detta? Olika lösningar är välkomna. Vi använder fortfarande Excel 2003
 11. Hej Jag har en lista med siffror som innehåller dubletter. Jag skulle vilja presentera under den listan vilka enskilda värden som finns. Ex. Listan: 11 12 12 11 13 13 14 Resultat som presenteras under: 11 12 13 14 Jag fixar det om det bara är två värden för då letar jag max och min. Nej, jag vill inte göra en pivot av listan. Jag vill helst med formler att formuläret är förberett och sedan inte behöva göra handpåläggning. Är det någon som gjort något liknande?
 12. Lägger till en fundering till eftersom det är ett stormande intresse för denna typ av frågeställning Kan man se vem som har uppkopplingar igång till en OLAPkub?
 13. Du har fått båda kolumnerna som data. Kolumn A bör vara kategori. Högerklicka på diagrammet och välj "Källdata" och sedan fliken "Serie". Där kan du ta bort Serie1. Klicka sedan på knappen vid "Etiketter för kategoriaxel" och markera sedan årtalen i kolumn A.
×
×
 • Skapa nytt...